X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zostańmy mamami 2014
Odpowiedz

Zostańmy mamami 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciazy mozemy sie spodziewac w najmniej oczekiwanym momencie i tego własnie Ci zycze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tobie też, ale jednak chciałabym teraz :) tz na początku października sie dowiedzieć

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, kto by nie chciał :) każda z nas o tym marzy

Agniś lubi tę wiadomość

• aniczka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze rok 2014 bedzie owocny dla wszystkich bo ten rok dal mi w kosc poczawszy od smierci bliskiej osoby to jak sie zaczelo sypac wszystko po kolei to przestac nie moze mam ochote przeskoczyc do nowego roku juz dzis oby byl lepszy

5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś gdzieś powiedział, że rok 2013 ma być bardzo płodnym rokiem :) Więc ponieśmy statystyki! Uda nam się! Wierzę w to :)

Andzia33, kaarolaa lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy macie może "sposób" na bolące piersi w 2 fazie cyklu? bo mnie to okropnie wkurza, mam jeszcze 1,5 tygodnia do okresu a piersi mnie bolą masakrycznie. Czy można jakoś temu zaradzić?

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki
    Bardzo dziękuję,za pamięc i kciuki
    Na samym hsg nie jest strasznie,ból tylko przy zakładaniu tego czegoś i podawaniu kontrastu,ale totalny odjazd po zejściu ze stołu i póżniej do wieczora bolał mnie brzuch,gdzie po histerioskopii po obiedzie byłam już na chodzie tylko z kolei miałam większe krwawienie,teraz tylko plamienie dwa dni,póżniej problem z schylaniem i kichaniem,poprostu jeszcze dzisiaj bolą mnie jajowody [troszkę].Wypis odbieram jutro,więc dowiem się co tam widzieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2013, 13:02

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Dziewczynki czy macie może "sposób" na bolące piersi w 2 fazie cyklu? bo mnie to okropnie wkurza, mam jeszcze 1,5 tygodnia do okresu a piersi mnie bolą masakrycznie. Czy można jakoś temu zaradzić?
    bys musiała sprawdzic prolaktyne. ja mialam tak samo 10 dni przed juz mnie bolały. cos mnie podkusiło zeby prolaktyne sprawdzic, chociaz lekarz mowił, ze to niepotrzebne. zrobiłam wyniki i sie okazalo, ze mam 2 krotnie wyzsza niz norma...poszlam do gina i dostałam bromergon. od tamtej pory zero bolu, jakby to nir moje piersi były :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!!!!
    jejku u mnie okres sie zbliża i pochłaniam z lodówki wszystko, taki mam apetyt że ho ho.
    za 12 dni moja chłopina już będzie , jupi!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a za 9 dni moj powinien byc, jesli znow nie zmienia termninu transportu...

Aniqa, Aniqa, Aniqa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój 15 , :) już mi pisał żebym mu sernik upiekła i jakiegoś normalnego kotleta też by zjadł biedaczysko

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam swojego w domu i mam go obecnie serdecznie dosyc,może którejś pożyczyc?[ale ostrzegam jest chory i strasznie wściekły]

kaarolaa, Anutka, mała_mi lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    A ja mam swojego w domu i mam go obecnie serdecznie dosyc,może którejś pożyczyc?[ale ostrzegam jest chory i strasznie wściekły]

a to co się dzieje, że masz go serdecznie dosyć?
    niegrzeczny łobuzuje? :P

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    nie dziekuje :) moj mi wystarczy. dzieki tym wyjazdom to chociaz sobie od niego odpoczywam, a pozniej wiadomo po takim odpoczywaniu jak to jest :) <3 <3 <3 serduszko za serduszkiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    mój 15 , :) już mi pisał żebym mu sernik upiekła i jakiegoś normalnego kotleta też by zjadł biedaczysko
    no moj jeszcze nic nie wymyslił. miała byc kolacja w restauracji bo rocznica 10, i to on ma cos wymyslic i wszystko załatwic. ale znajac jego romantyzm tylko na słowach sie skonczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    bys musiała sprawdzic prolaktyne. ja mialam tak samo 10 dni przed juz mnie bolały. cos mnie podkusiło zeby prolaktyne sprawdzic, chociaz lekarz mowił, ze to niepotrzebne. zrobiłam wyniki i sie okazalo, ze mam 2 krotnie wyzsza niz norma...poszlam do gina i dostałam bromergon. od tamtej pory zero bolu, jakby to nir moje piersi były :)

Dzięki Karolka! właśnie miałam to zrobić na początku cyklu, bo coś mi nie pasuje z tymi moimi piersiami, mam tak już chyba 3 cykl, zwariować można! Myślałam o zrobieniu prolaktyny ale potem jakoś tak zapomniałam, będę musiala jednak o tym pomyśleć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz, ja sie tak z rok meczyłam. zeby nie to forum to bym nigdy nie przypuszczała ze to hormony. wczesniej nawet nie wiedziałam, ze jest takie cos jak prolaktyna :)a tak mozliwe, ze nawet owulke mi czasami blokowało, a ja o tym nie wiedziałam...zrob kochana jak najszybciej i bedziesz miała pewnosc... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tu chłopa mego przy boku mam ale jeszcze @ i czekam na ovu :D

także niedługo znów <3 czas zacząć ;P

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajowody drożne,niedługo owulka musimy się pogodzic,wczoraj już chciałam ale brak prądu doprowadził mnie do furii i m też

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 bardzo dobre informacje, działajcie działajcie, mnie lekarz mówił, ze podobno 13% kobiet zachodzi w tym samym cyklu co HSG, mi nie było dane sie do nich zaliczyć, ale trzymam kciukasy za Ciebie:-))

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ