Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
malrzrz wrote:O, mi gin z luxmedu poleciła castagnus na uregulowanie cykli po odstawieniu tabletek, które brałam od laaaat. Byłam sceptycznie nastawiona, ale naprawdę mi te tabletki ziołowe pomogły
A z kolei na prolaktynę - wspominany już tutaj diostinex (chyba tak to się nazywa). Oczywiście po pierwszym wystrzelonym w kosmos wyniku już sobie wygooglowalam diagnozę raka przysadki mózgowej 🤡 ale gin mnie uspokoiła, że z tą prolaktyna to cyrki są. Później już w klicie nikt się o prolaktyne nie czepiał 🤔Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona... -
S_va_88 wrote:Ja bym z tą prolaktyną uważała. Bo lekarze czasem zlewają temat. Moja znajoma, 30 lat. Właśnie ja diagnozują na tego raka.......
Mega mi przykro, mam nadzieję, że nie zdiagnozują
Napisałam, że w klinice już się mnie czepiali, jeśli chodzi o prolaktynę, bo powtórzone wyniki były już w granicach normy. Ten pierwszy był poza wszelką skalą i na to już nie zwracali uwagi, mimo że przyszłam z całą teczuszką na pierwszą wizytę.👩🏻🦰 + 🧑🏻🦱 +🐕🦺
👩🏻🦰 33
Pregna start, wit. d3 (Juvit), mio-inozytol, magnez (MagneB6)
🧑🏻🦱41
Profertil
Starania od 12.2023, pod opieką kliniki od 01.2025
👩🏻🦰🧑🏻🦱 - wyniki badań ok
04.2025 - pierwszy cykl z ovitrelle ⚪️
05.2025 - lametta + ovitrelle ⚪️
06.2025 - mamy kwalifikację do ivf, chillout 🌴
07.2025 - start stymulacji 💉 gonal-f
16.07 - monitoring 🔍 -
krolik wrote:Ssilva ale jak tak Ciebie czytam to masz bardzo zdrowe podejście, chyba musisz mocno o siebie dbać, masz sporą wiedzę w tym temacie 😁
Dziękuję, jaki miły komentarz ❤️😍😍
Staram się bardzo dużo czytać, każdą wolną chwilę wykorzystuję i bardzo dużo rozmawiać z chatem GTP - mój mąż też sporo studiuje temat płodności. Narazie wszystko wychodzi dobrze u nas dlatego wnikam głębiej, bo jestem przekonana że musi być powodem że jednak tej ciąży nie ma już 8 miesiescy.
Dbać też się staramy o siebie ale czasami nie wychodzi. Czasami tydzień trzymam dietę, ruch a potem mam zły dzień i wszystko się wali, ale zawsze wracam nie odpuszczam na długo.S_va_88, krolik lubią tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
S_va_88 wrote:Ja bym z tą prolaktyną uważała. Bo lekarze czasem zlewają temat. Moja znajoma, 30 lat. Właśnie ja diagnozują na tego raka.......
Z tego co czytałam to jak prolaktyna jest powyżej 100 to jest podejrzenie gruczolaka przysadki - jest to nowotwór niezłośliwy, nie daje przerzutów i zmniejsza się go lekami - często trzeba je brać wiele miesięcy. I występuje nie tak rzadko.
Ale nie jest to takie straszne jak się wydaje.
Co innego to rak złośliwy przysadki mózgowej - super rzadki 0.2 % wszystkich guzów.
S_va_88 lubi tę wiadomość
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
krolik wrote:Współczuję z tymi lękami, kiedyś miałam duży problem z nerwami, nerwobóle przez które nie mogłam wstać z łóżka. Raz w nocy złapał mnie taki silny ból jakby łamanie w żebrach i uczucie problemu z oddychaniem. Teraz już jest lepiej, ale sytuację stresowe tez powodują, że wpadam czasem w takie spadki nastroju. Do depresji mi daleko, bardziej to taki niepokój. Np dziś odkąd wróciłam z pracy mam taki zjazd i obawę, że dostanę wypowiedzenie w przyszłym tygodniu 🙈 zaczęło mnie to stresować pewnie dlatego, że jestem swiezutko po owulacji i co jeśli mnie zwolnią 🙈 a ja umiem się tak ponakręcać niepotrzebnie.
Ps. oficjalnie zaczynam swirowanie ciążowe. Za waszym przykładem zaczęłam rozmawiać z czatem gpt i mówił mi dziś, że duże szanse na chłopca mamy 🤣
Ja dziś w sumie identyczne rozkminy. Szkoła ma bardzo mały nabór, i dziś nam dyrektorka powiedziała, że jak tak będzie, to mamy się szykować na likwidację placówki. A księgowa dojebała, że polecą etaty w administracji, pierw pomoc administracyjna, potem, płacowa ( to ja) i sekretarza. A ona zostanie do końca, bo się na wszystkim zna.
Kurwa. Dla mnie to mobbingiem zalatuje. Mówimy z dziewczynami że skąd "pizda" ma taką pewność siebie.
Przepraszam że przeklinam, ale to było ciężkie dla mnie.
I moja pierwsza myśl, że po pierwsze stres że nas kiedyś zamkną nie sprzyja staraniom. A bardziej przeraz mnie to że nie uda mi się zajść w ciążę i poprostu zwiać na ten czad likwidacji. Jak i tak mam wylecieć kiedyś z tej pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 20:30
Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
kikix0o wrote:Ja polecam sobie na chacie gpt zrobić taką zakładkę gdzie wrzucasz mu wszystkie wyniki na bieżąco, masz wtedy wszystko w jednym miejscu, pomoże Ci też je zinterpretować.
A jak nie pamiętasz jakiegoś wyniku to mu piszesz żeby Ci podesłał jaki on był i gotowe 😀
Niby tak, ale czasem kłamie. Ja mam z nim otwarta jedna konwersacje na temat szansy na ciążę i wklejam mu tam moje wyniki, ale czasem jak się pytam to np daje mi wynik sprzed 2 miesięcy zamiast sprzed miesiąca. Bardzo się myli, sama muszę go kontrolować czy mówi odpowiedni wynik więc tak do końca bym mu nie ufała w tej kwestii. Nie mówiąc, że jak kiedyś mu wklejalam screen wyników i później po miesiącu o nie pytałam to jakieś cuda wianki wymyślał xDPowder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej
7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl ⌛ plan: stymulacja lamettą + drożność jajowodów
08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF -
Dziewczyny bardzo wam współczuję tych ataków paniki. Ja mam dosyć twardą psychę i u mnie bardzo szybko się zmienia rekcja na problem - najpierw się mega załamuje, muszę się wygadać milionom osób i ponarzekać, potem stwierdzam, że mam wyjebane i ktoś ma problem a nie ja i na samym końcu pełna motywacja, że musi być dobrze xD ta huśtawka tak trwa z 10 min 🤣🤣🤣 Ale ogólnie bardzo, ale to bardzo wam współczuję, nigdy takiego czegoś nie doświadczyłam i przykro mi, że się z tym zmagacie 💗
Sagi, S_va_88, kikix0o, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
lekka adenomioza ❌
M 🩵 31l.
nattqwx wrote:12 dni po owulacji
Ona zaczyna rosnąć dopiero od dnia spodziewanej miesiączki. Ja jak poszłam na betę na cztery dni po terminie miesiączki, to było 38. Więc nadzieja jeszcze jest, jak się małpa nie rozkręci. Bo takie plamienie też normalne może byćCykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
S_va_88 wrote:Hej. A dlaczego masz myślenie że dostaniesz wypowiedzenie? Jakieś redukcję, firma źle przedzie?
Ja dziś w sumie identyczne rozkminy. Szkoła ma bardzo mały nabór, i dziś nam dyrektorka powiedziała, że jak tak będzie, to mamy się szykować na likwidację placówki. A księgowa dojebała, że polecą etaty w administracji, pierw pomoc administracyjna, potem, płacowa ( to ja) i sekretarza. A ona zostanie do końca, bo się na wszystkim zna.
Kurwa. Dla mnie to mobbingiem zalatuje. Mówimy z dziewczynami że skąd "pizda" ma taką pewność siebie.
Przepraszam że przeklinam, ale to było ciężkie dla mnie.
I moja pierwsza myśl, że po pierwsze stres że nas kiedyś zamkną nie sprzyja staraniom. A bardziej przeraz mnie to że nie uda mi się zajść w ciążę i poprostu zwiać na ten czad likwidacji. Jak i tak mam wylecieć kiedyś z tej pracy.
U mnie też słaby miesiac więc zaczynają wymyślać i ponoć powiedzieli kierownczce, że ja miałam najgorsza sprzedaż (polemizowałabym) i już rozmawiałam z czatem GPT co zrobić jak mi ni przedłuża umowymam do końca października więc mam ten cykl albo kolejny, żeby zaciążyć i ja utrzymać i musieli przedłużyć na ciążowy czas
Ale stwierdzam, że nie ma co planować i się zastanawiać, bo życie i tak jakoś tak płynie po swojemu. Już nie raz tak było, że coś sie u nas z*srało ale wyszło nam to na dobre ☺️
S_va_88, Mimi7 lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
lekka adenomioza ❌
M 🩵 31l.
Claudii wrote:Niby tak, ale czasem kłamie. Ja mam z nim otwarta jedna konwersacje na temat szansy na ciążę i wklejam mu tam moje wyniki, ale czasem jak się pytam to np daje mi wynik sprzed 2 miesięcy zamiast sprzed miesiąca. Bardzo się myli, sama muszę go kontrolować czy mówi odpowiedni wynik więc tak do końca bym mu nie ufała w tej kwestii. Nie mówiąc, że jak kiedyś mu wklejalam screen wyników i później po miesiącu o nie pytałam to jakieś cuda wianki wymyślał xD💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
⏳monitorowane: 6cs
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magne b6 forte, kolagen, koenzym q10, euthyrox
🧔🏻♂️ on
61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
HOMA-IR 3,14
💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magne b6 forte, kolagen
🔜 29.07 wizyta w klinice -
Ssilvia wrote:Dziewczyny ja dochodzę to takiego jednego wniosku, nie wiem czy mogę mieć rację.
Ale myślę że życie plemników i komórek jajowych w ostatnich czasach jest krótsze - stres oksydacyjny, powietrze, żywność, styl życia i inne wew. i zew. czynniki według mnie przyczyniają się do ich skrócenia.
Mówi że że komórka jajowa żyje od 12 d o 24 godzin- a co jeżeli u mnie żyje tylko 5h ? A co jeśli dane badania byly robione 50 lat temu jak ludzie byli zdrowsi i środowisko lepsze? Ciekawe czy ktoś je uaktualnia ?
Plemniki niby żyją od 1 do 3 dni. A w niektórych przypadkach 7 dni ale to chyba jakieś dane mocno przesadzone. Plemniki w suchych warunkach żyją tylko kilka godzin. A co jeśli u mojego chłopa żyją tylko kilka godzin bo też mamy tryb życia, jaki mamy - całe dnie komputer, w sklepach też te jedzenie różnej jakości, sporo stresu.
W takiej sytuacji w miesiącu mielibyśmy tylko okno kilku godzin żeby doszło do zapłodniona? Może dlatego niektórym parom zdrowym udaje się dopiero po wielu miesiącach starań bo po prostu się nie trafia?
Czy moja teoria ma jakiś sens? Czy po prostu sobie tłumaczę moje wieczne braki II kresek ?🥲
Ale uważam, że masz rację w każdym wypowiedzianym zdaniu. I właśnie, ta wiedza z żywotnością długości życia komórki jajowej i plemnika.........moim zdaniem pochodzą z książek sprzed 50 lat. A to w medycynie jest cała wiecznością.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 20:48
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
S_va_88 wrote:Oj chciałabym powiedzieć, że nie masz racji, bo wtedy mamy "dłuższe" szanse.
Ale uważam, że masz rację w każdym wypowiedzianym zdaniu. I właśnie, ta wiedza z żywotnością długości życia komórki jajowej i plemnika.........moim zdaniem pochodzą z książek sprzed 50 lat. A to w medycynie jest cała wiecznością.
To w takim razie inseminacja mogłaby pomóc? Bo przynajmniej miałabym pewność że w momencie owulacji plemnik byłby w macicy…. ?
No bo w dzień owulacji jak pokochamy się wieczorem a owulacja będzie rano to 12 godzin minie i już mogą nie spotkać się plemnik z komórką ?
Co mi się udało to w piątek być na USG i pęcherzyk był gotowy do pęknięcia, w pondz byłam na potwierdzeniu owulacji i była. W sobotę było 🍆 .
Czyli teoretycznie blisko owulacji, ale nie da się wiedzieć co do godziny, chyba że bym robiła USG codziennie .
Już kilka miesięcy pod rząd owulacji potwierdzona y 🍆 w okolicach ale nic…
Badania wszystko ok..
Tylko dlaczego są tak słabe statystyki ciąż z inseminacji..
S_va_88 lubi tę wiadomość
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
Ssilvia wrote:Z tego co czytałam to jak prolaktyna jest powyżej 100 to jest podejrzenie gruczolaka przysadki - jest to nowotwór niezłośliwy, nie daje przerzutów i zmniejsza się go lekami - często trzeba je brać wiele miesięcy. I występuje nie tak rzadko.
Ale nie jest to takie straszne jak się wydaje.
Co innego to rak złośliwy przysadki mózgowej - super rzadki 0.2 % wszystkich guzów.
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
S_va_88 wrote:Oby u mojej znajomej to był ten gruczolak......
Gruczolak występuje nawet u 20% społeczeństwa ( dziewczyny co mają skłonność do hipochondri, wybaczcie za te statyski😂) i często nie daje objawów,
nowotworow złośliwy y 0.2 % więc jest super rzadki.S_va_88, Mimi7 lubią tę wiadomość
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
Claudii wrote:U mnie też słaby miesiac więc zaczynają wymyślać i ponoć powiedzieli kierownczce, że ja miałam najgorsza sprzedaż (polemizowałabym) i już rozmawiałam z czatem GPT co zrobić jak mi ni przedłuża umowy
mam do końca października więc mam ten cykl albo kolejny, żeby zaciążyć i ja utrzymać i musieli przedłużyć na ciążowy czas
Ale stwierdzam, że nie ma co planować i się zastanawiać, bo życie i tak jakoś tak płynie po swojemu. Już nie raz tak było, że coś sie u nas z*srało ale wyszło nam to na dobre ☺️
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
Ssilvia wrote:To w takim razie inseminacja mogłaby pomóc? Bo przynajmniej miałabym pewność że w momencie owulacji plemnik byłby w macicy…. ?
No bo w dzień owulacji jak pokochamy się wieczorem a owulacja będzie rano to 12 godzin minie i już mogą nie spotkać się plemnik z komórką ?
Co mi się udało to w piątek być na USG i pęcherzyk był gotowy do pęknięcia, w pondz byłam na potwierdzeniu owulacji i była. W sobotę było 🍆 .
Czyli teoretycznie blisko owulacji, ale nie da się wiedzieć co do godziny, chyba że bym robiła USG codziennie .
Badania wszystko ok..
Ale zgadzam się z tym, że obecnie wszystkie liczby i statystyki mogą być zaniżone. Z drugiej strony wokół mnie para z nałogowym palaczem i laską, która fatalnie się odżywia oraz para z dużą nadwagą zaszły od razu. Tymczasem my… chyba mam dzisiaj jakiegoś focha na świat i statystyki, bo są o kant dupy i dbanie o sobie najwyraźniej też nie ma aż takiego znaczenia… 🤷🏻♀️S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
⏳monitorowane: 6cs
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magne b6 forte, kolagen, koenzym q10, euthyrox
🧔🏻♂️ on
61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
HOMA-IR 3,14
💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magne b6 forte, kolagen
🔜 29.07 wizyta w klinice -
Ssilvia wrote:To w takim razie inseminacja mogłaby pomóc? Bo przynajmniej miałabym pewność że w momencie owulacji plemnik byłby w macicy…. ?
Badania wszystko ok..
No właśnie te statystki są porażające i przerażające. Jednak wciąż tam bardzo dużo musi się zadziać naturalnie.
My zastanawialiśmy się nad inseminacją, lekarz w klinice przedstawiał takie rozwiązanie jako „pierwszy krok”. Poczytałam trochę i stwierdziłam, że nie przetrwam tego stresu i niepewności - i dla lekarza to był wystarczający argument, żeby nie naciskać i zmienić podejście 💁🏼♀️Powder lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 + 🧑🏻🦱 +🐕🦺
👩🏻🦰 33
Pregna start, wit. d3 (Juvit), mio-inozytol, magnez (MagneB6)
🧑🏻🦱41
Profertil
Starania od 12.2023, pod opieką kliniki od 01.2025
👩🏻🦰🧑🏻🦱 - wyniki badań ok
04.2025 - pierwszy cykl z ovitrelle ⚪️
05.2025 - lametta + ovitrelle ⚪️
06.2025 - mamy kwalifikację do ivf, chillout 🌴
07.2025 - start stymulacji 💉 gonal-f
16.07 - monitoring 🔍