Zróbmy lipcowego bobasa 👶🏼żebym nie musiała już oglądać kuta*a 🥒 😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Ssilvia wrote:To w takim razie inseminacja mogłaby pomóc? Bo przynajmniej miałabym pewność że w momencie owulacji plemnik byłby w macicy…. ?
No bo w dzień owulacji jak pokochamy się wieczorem a owulacja będzie rano to 12 godzin minie i już mogą nie spotkać się plemnik z komórką ?
Co mi się udało to w piątek być na USG i pęcherzyk był gotowy do pęknięcia, w pondz byłam na potwierdzeniu owulacji i była. W sobotę było 🍆 .
Czyli teoretycznie blisko owulacji, ale nie da się wiedzieć co do godziny, chyba że bym robiła USG codziennie .
Już kilka miesięcy pod rząd owulacji potwierdzona y 🍆 w okolicach ale nic…
Badania wszystko ok..
Tylko dlaczego są tak słabe statystyki ciąż z inseminacji..Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹FoliActiv 400 Metylowany Kwas Foliowy,
🔹Acard 75.
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona... -
S_va_88 wrote:Oj ja też się tym pocieszam, że po pierwsze życie poprostu płynie, a po drugie w jednym momencie nam się wydaje że dane zdarzenie to dramat, a potem właśnie wychodzą z tego dobre rzeczy czasami.
Ja jestem tego pewna, dużo mam takich przykładów w swoim życiu ☺️
Powiem wam o jednym - mój mąż miał kiedyś stłuczkę, ogólnie jeździ bardzo ostrożnie bo jest kierowcą busa. Cofał z prędkością 20 km/h w bramę na jednej firmie, inny kierowca jechał akurat do tej firmy z żoną i dziećmi i się spieszył. Mąż niestety wjechał w niego, a że jest większym autem to niestety na samochodzie poszkodowanego widać było wgniecenie. Wezwali 112 - zgłoszenie brzmiało strasznie - stłuczka, 2 małych dzieci w środku itp. Przyjechały 2 staże, 2 karetki i policjaOgólnie nie było to potrzebne, pogotowie stwierdziło, że dzieciom nic nie jest, ale mąż nalegał żeby je zabrali do szpitala na badania bo by sobie nie wybaczył, gdyby coś się stało. Potem był artykuł w miejskiej prasie, że kierowca busa wjechał w samochód z małymi dziećmi. Mąż strasznie to przeżywał, bardzo się załamał tą sytuacją i już rozważał czy nie zrezygnować z pracy. Ostatecznie został, ale co tydzien jeździł do tej firmy (firmowo) i pytał o tego pracownika. W końcu go złapał i się zapytał jak te dziewczynki bo tylko o to mu chodzilo. Okazało się, że jedna z dziewczynek miała jakieś zmiany w mózgu (nie przez stłuczkę) i dzieki temu, że wylądowała w szpitalu i zrobili badania to to odkryli i mogli szybko działać. W pewnym sensie uratował jej życie. 💗
AnMiPe, Sagi, S_va_88, krolik, Dżozu, bambusek-94, Reja13, Mimi7, Marzycielka94, Daisy1, ater, cukrzyk1991, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej
7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl ⌛ plan: stymulacja lamettą + drożność jajowodów
08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF -
malrzrz wrote:No właśnie te statystki są porażające i przerażające. Jednak wciąż tam bardzo dużo musi się zadziać naturalnie.
My zastanawialiśmy się nad inseminacją, lekarz w klinice przedstawiał takie rozwiązanie jako „pierwszy krok”. Poczytałam trochę i stwierdziłam, że nie przetrwam tego stresu i niepewności - i dla lekarza to był wystarczający argument, żeby nie naciskać i zmienić podejście 💁🏼♀️
Nam też gin powiedział, że możemy spróbować. Ja nie jestem za, ale mąż coś przebąkuje, że może by spróbować bo może źle strzela 🤣🤣🤣Marzycielka94 lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
lekka adenomioza ❌
M 🩵 31l.
Apropos poprzedniego tematu to wpadłam w szał sprzątania, żeby odreagować cały tydzień, a że sama jestem to komfort większy. 💪 Wymyłam nawet kuwetę kota na błysk i szufelkę do zmiotki (robi to ktoś w ogóle? Bo ja się nie ograniczałam dzisiaj). Wypociłam wszystkie smutki I smarki i przyznam, że Chodakowska przy mnie dzisiaj to by była jak pokryta rosą, a ze mnie się leje dosłownie. Jakby wam zabrakło talerzy to u mnie można jeść z podłogi, bo lśni 😎
Sagi, S_va_88, cysterka95, kikix0o, Dżozu, Kins, Marzycielka94, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Dziewczyny zobaczcie co mi powiedział chat na moje pytanie o inseminacje domowym sposobem:
„ Tak, możesz wykonać inseminację domową za pomocą strzykawki — wiele par stosuje tę metodę, zwłaszcza przy problemach z dostępem do leczenia niepłodności. Jest to bezpieczne i możliwe, o ile zachowasz higienę i odpowiednie warunki.”
Chyba się w to pobawię 😂S_va_88, Dżozu, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Ssilvia wrote:Dziewczyny zobaczcie co mi powiedział chat na moje pytanie o inseminacje domowym sposobem:
„ Tak, możesz wykonać inseminację domową za pomocą strzykawki — wiele par stosuje tę metodę, zwłaszcza przy problemach z dostępem do leczenia niepłodności. Jest to bezpieczne i możliwe, o ile zachowasz higienę i odpowiednie warunki.”
Chyba się w to pobawię 😂
Kojarzę, że kilka lat temu był tu taki wątek, babka rozważała taką domową inseminację 🤔
Ale chyba stanęło na tym, że to nieromantyczne 😂
S_va_88 lubi tę wiadomość
-
Claudii wrote:Ja jestem tego pewna, dużo mam takich przykładów w swoim życiu ☺️
Powiem wam o jednym - mój mąż miał kiedyś stłuczkę, ogólnie jeździ bardzo ostrożnie bo jest kierowcą busa. Cofał z prędkością 20 km/h w bramę na jednej firmie, inny kierowca jechał akurat do tej firmy z żoną i dziećmi i się spieszył. Mąż niestety wjechał w niego, a że jest większym autem to niestety na samochodzie poszkodowanego widać było wgniecenie. Wezwali 112 - zgłoszenie brzmiało strasznie - stłuczka, 2 małych dzieci w środku itp. Przyjechały 2 staże, 2 karetki i policjaOgólnie nie było to potrzebne, pogotowie stwierdziło, że dzieciom nic nie jest, ale mąż nalegał żeby je zabrali do szpitala na badania bo by sobie nie wybaczył, gdyby coś się stało. Potem był artykuł w miejskiej prasie, że kierowca busa wjechał w samochód z małymi dziećmi. Mąż strasznie to przeżywał, bardzo się załamał tą sytuacją i już rozważał czy nie zrezygnować z pracy. Ostatecznie został, ale co tydzien jeździł do tej firmy (firmowo) i pytał o tego pracownika. W końcu go złapał i się zapytał jak te dziewczynki bo tylko o to mu chodzilo. Okazało się, że jedna z dziewczynek miała jakieś zmiany w mózgu (nie przez stłuczkę) i dzieki temu, że wylądowała w szpitalu i zrobili badania to to odkryli i mogli szybko działać. W pewnym sensie uratował jej życie. 💗
cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
Sagi wrote:Kojarzę, że kilka lat temu był tu taki wątek, babka rozważała taką domową inseminację 🤔
Kilka lat temu nie było chata GTP , który Cię poprowadzi przez cały proces 😅 żadna inseminacja czy in vitro nie jest romantyczne 😬Sagi lubi tę wiadomość
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
nick nieaktualnySsilvia wrote:Kilka lat temu nie było chata GTP , który Cię poprowadzi przez cały proces 😅 żadna inseminacja czy in vitro nie jest romantyczne 😬
cysterka95, Marzycielka94, Wianek lubią tę wiadomość
-
S_va_88 wrote:Hej. A dlaczego masz myślenie że dostaniesz wypowiedzenie? Jakieś redukcję, firma źle przedzie?
Ja dziś w sumie identyczne rozkminy. Szkoła ma bardzo mały nabór, i dziś nam dyrektorka powiedziała, że jak tak będzie, to mamy się szykować na likwidację placówki. A księgowa dojebała, że polecą etaty w administracji, pierw pomoc administracyjna, potem, płacowa ( to ja) i sekretarza. A ona zostanie do końca, bo się na wszystkim zna.
Kurwa. Dla mnie to mobbingiem zalatuje. Mówimy z dziewczynami że skąd "pizda" ma taką pewność siebie.
Przepraszam że przeklinam, ale to było ciężkie dla mnie.
I moja pierwsza myśl, że po pierwsze stres że nas kiedyś zamkną nie sprzyja staraniom. A bardziej przeraz mnie to że nie uda mi się zajść w ciążę i poprostu zwiać na ten czad likwidacji. Jak i tak mam wylecieć kiedyś z tej pracy.
Ostatnio nie dogadujemy się z szefem 😅 a kilka osób w tym tygodniu zostało zwolnionych z dnia na dzień, takich właśnie ze swoim zdaniem 😅 na razie mam plan żeby w tym tygodniu gryźć się w język, potem urlop z którego planuje już w ciąży wrócić do pracy
Tak mnie drze prawy jajnik, czuję takie pieczenie w okolicy, do tego promieniuje na pośladek, podbrzusze tkliwe. Ahhh zapładnia się jajeczko 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 21:32
Agat99, S_va_88, Sagi lubią tę wiadomość
-
Sagi wrote:Kojarzę, że kilka lat temu był tu taki wątek, babka rozważała taką domową inseminację 🤔
Opowiem, Wam sytuacja z sądowej sali, historia z telewizora. Na temat inseminacji domowej. A mianowicie facet w sądzie posadzony o alimenty na dziecko. On się zapiera że nigdy z babka nie spał, że to nie jego dziecko.
Badania genetyczne potwierdziły, że to jego dziecko.
Okazało się, że poznali się w klubie. Poszli na numerek do WC. ( Ona mu zrobiła 🍦, zachowała materiał ) on wyszedł. Zaaplikowała sobie i zaszła w ciążę.
Kurtyna 🎭Cykle: 25-28 dni
1cs
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
Suplementacja:
🔹Pregna Start,
🔹Acard 75.
S_va_88 wrote:A tam mało romantyczne. Jak coś jest głupie a działa to nie jest to głupie.
Opowiem, Wam sytuacja z sądowej sali, historia z telewizora. Na temat inseminacji domowej. A mianowicie facet w sądzie posadzony o alimenty na dziecko. On się zapiera że nigdy z babka nie spał, że to nie jego dziecko.
Okazało się, że poznali się w klubie. Poszli na numerek do WC. ( Ona mu zrobiła 🍦, zachowała materiał ) on wyszedł. Zaaplikowała sobie i zaszła w ciążę.
Kurtyna 🎭
I że takie rzeczy się naprawdę dzieją? To na pewno nie był film? Co ona to w buzi przechowywała? 🤣🤣🤣S_va_88 lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
lekka adenomioza ❌
M 🩵 31l.
Aurora98 wrote:Tylko to wszystko chyba nie jest takie proste. Przecież trzeba przejść przez szyjkę i dostać się do macicy. Bez pomocy chyba ciężko to wykonać
No właśnie jakoś średnio technicznie sobie to wyobrażam 🫣 plus sterylnośćPowder lubi tę wiadomość
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
▪️Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
Ssilvia wrote:To w takim razie inseminacja mogłaby pomóc? Bo przynajmniej miałabym pewność że w momencie owulacji plemnik byłby w macicy…. ?
No bo w dzień owulacji jak pokochamy się wieczorem a owulacja będzie rano to 12 godzin minie i już mogą nie spotkać się plemnik z komórką ?
Co mi się udało to w piątek być na USG i pęcherzyk był gotowy do pęknięcia, w pondz byłam na potwierdzeniu owulacji i była. W sobotę było 🍆 .
Czyli teoretycznie blisko owulacji, ale nie da się wiedzieć co do godziny, chyba że bym robiła USG codziennie .
Już kilka miesięcy pod rząd owulacji potwierdzona y 🍆 w okolicach ale nic…
Badania wszystko ok..
Tylko dlaczego są tak słabe statystyki ciąż z inseminacji..BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
AnMiPe wrote:Apropos poprzedniego tematu to wpadłam w szał sprzątania, żeby odreagować cały tydzień, a że sama jestem to komfort większy. 💪 Wymyłam nawet kuwetę kota na błysk i szufelkę do zmiotki (robi to ktoś w ogóle? Bo ja się nie ograniczałam dzisiaj). Wypociłam wszystkie smutki I smarki i przyznam, że Chodakowska przy mnie dzisiaj to by była jak pokryta rosą, a ze mnie się leje dosłownie. Jakby wam zabrakło talerzy to u mnie można jeść z podłogi, bo lśni 😎
Gratki! Ja też dziś dużo posprzątałam więc ta późniejsza 2h drzemka nie była aż tak z wyrzutami sumienia 😂 Mało dziś oczywiście zjadłam i teraz mi się tak ręce trzęsą że ledwo pisze ten komentarz xDAnMiPe lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
S_va_88 wrote:A tam mało romantyczne. Jak coś jest głupie a działa to nie jest to głupie.
Kurtyna 🎭
Czyli się da 😂 dziewczyny co wasi panowie mają wyjazdy w czasie owulacji to coś dla was 😂
S_va_88 lubi tę wiadomość
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
Kurtyna 🎭
Co 🤣🤣🤣K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Także ten... chyba mam plan na wieczór 😎
Jeszcze nie piczor ale już blisko, warto zacząćrano był jeszcze dość niewyraźny. Zaczęłam robić bo od dwóch dni czuję mocno jajniki, plus trochę zaczyna się mokro robić. A dziś 48 dc, idealnie dzień owulacji w poprzednim cyklu, normalnie jak w zegarku 😂 gdyby to jeszcze było tak z 30 dni wcześniej chociaż.. ale dobra nie narzekam, ważne że w ogóle coś się dzieje, jestem dumna ze swoich jajników 😌 jedziemy z tą mizerią 🥒
Sagi, Agat99, Powder, karczoch321, Remedios, Ounai, Aurora98, kikix0o, Kins, Gnom, Świeżynka97, Marzycielka94, Mimi7, S_va_88, ater, bambusek-94, cukrzyk1991, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
▪️Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca