X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jakoś tak 16dpo, 17dpo zależy od owulki
    Czyli obserwujesz kiedy masz owu i po owu bierzesz?

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    śpie bez.. kurcze to może mi się śmieszna wyziębiła!
    no, mogla katar zalapac. a kaszel jest? ;) :)

caffe, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam monitoringi w tych miesiącach więc gin mi kazał od tych dni brać przez 10 dni
    caffe wrote:
    Czyli obserwujesz kiedy masz owu i po owu bierzesz?

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    zatoki ma hahaha

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysli_1.gif
    a nie pomyślałam ..
    chyba muszę do niej zajrzeć.. albo nie.. niech mój Pan to zrobi
    teraz wyjechał w niedzielę będzie już w domu więc zrobi przegląd ;-)

Bursztyn wrote:

caffe, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja miałam monitoringi w tych miesiącach więc gin mi kazał od tych dni brać przez 10 dni
    To dobrze. Tak się pytam, bo ja też go mam brać i byłam ciekawa.

Lucky lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że nie ma odbeków..

a właśnie czy po bzykanku od tyłu też czasami uchodzi z Was powietrze? ;-)
    caffe wrote:
    zatoki ma hahaha

caffe, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

No ba, przecie to jak tłumik w samochodzie, musi gdzieś uchodzić hahaha

My i tak w komfortowej sytuacji, że uchodzi do tyłu, a nie do przodu :P

Mango, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uchodzi, uchodzi;-)
    Reni wrote:

Mango lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni mam pytanie do Ciebie, bo bralas Bromergon. Mi tez przepisala ostatnio i mam brac 1/2 tabletki co drugi dzien. Jaka ty mialas dawke i jak sie czulas?

caffe lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa to ok
    bo ja zabroniłam od tyłu przy starankach, bo przez to napompowanie po wszystkim cała armia jest wypompowana ;-)

caffe, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Reni mam pytanie do Ciebie, bo bralas Bromergon. Mi tez przepisala ostatnio i mam brac 1/2 tabletki co drugi dzien. Jaka ty mialas dawke i jak sie czulas?
    Ja raz w życiu wzięłam i wisiałam nad kiblem cały wieczór. Jak wyszłam z wanny (chwilę po zażyciu) to mi się tak słabo zrobiło, że musiałam usiąść na podłodze. Potem, jak napisałam, wisiałam nad w razie czego nad kiblem bo tak mi było niedobrze. I na tej 1/2 tabletki się skończyła się moja przygoda z tym lekiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 13:22

Lucky, Lucky lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam Dostinex na obniżenie prolatyny
    Bromka nie miałam
    Viola wrote:

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie z tego co czytałam na forum dziewczyny często źle się po nim czuły

bliska77 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, ja sie wlasnie podobnie czulam, tylko ze mdlosci moze mialam mniejsze, ale potworne dusznosci od pierwszego razu. Teraz w sumie jest ok, a wzielam dopiero 4 tabletki. Dzisiaj wpadlam na to ze moze nie bole mnie w ogole cycki (a mam nadzieje na ciaze) z pwodu tego Bromergonu...w koncu ma obnizac prolaktyne. A skoro obniza prolaktyne to nie jest za dobrze dla ciazy? Cholera...
    caffe wrote:
    Ja raz w życiu wzięłam i wisiałam nad kiblem cały wieczór. Jak wyszłam z wanny (chwilę po zażyciu) to mi się tak słabo zrobiło, że musiałam usiąść na podłodze. Potem, jak napisałam, wisiałam nad w razie czego nad kiblem bo tak mi było niedobrze. I na tej 1/2 tabletki się skończyła się moja przygoda z tym lekiem.

caffe, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Caffe, ja sie wlasnie podobnie czulam, tylko ze mdlosci moze mialam mniejsze, ale potworne dusznosci od pierwszego razu. Teraz w sumie jest ok, a wzielam dopiero 4 tabletki. Dzisiaj wpadlam na to ze moze nie bole mnie w ogole cycki (a mam nadzieje na ciaze) z pwodu tego Bromergonu...w koncu ma obnizac prolaktyne. A skoro obniza prolaktyne to nie jest za dobrze dla ciazy? Cholera...
    Z tego co pamiętam, to bromka się bierze przez kilka dni w pierwszej fazie cyklu, potem już nie.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co ty? A mi ginka kazala brac a jak bedzie ciaza to odstawic. Czytalam w necie rozne opinie, niektore laski musza caly czas bac w ciazy, bo maja hiperprolaktynemie i bez bromka poronilyby, ale pisza rowniez ze w ciazy nie powinno sie brac....i badz tu madry z ta wiedza googlowa!
    caffe wrote:
    Z tego co pamiętam, to bromka się bierze przez kilka dni w pierwszej fazie cyklu, potem już nie.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak obniża prolaktyne to dobrze.. ona nie może być wysoka, bo ona
    hamuje owulkę, pękanie pęcherzyka czy zagnieżdzenie więc chyba dobrze

ja miałam dostinex 1/2 tabl raz w tyg - w opakowaniu są 2 tablety czyli kuracja na miesiąc.. u mnie podziałało błyskawicznie
    czułam się dobrze ..chociaż na początku chyba miałam lekkie zawroty głowy
    mankament to cena 2 tabl kosztują ok stówy
    mi się udało kupić za 80
    Viola wrote:

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to na logikę trochę patrzę..skoro obniża prolaktynę a ona w ciązy się pojawia..
    Viola wrote:
    No co ty? A mi ginka kazala brac a jak bedzie ciaza to odstawic. Czytalam w necie rozne opinie, niektore laski musza caly czas bac w ciazy, bo maja hiperprolaktynemie i bez bromka poronilyby, ale pisza rowniez ze w ciazy nie powinno sie brac....i badz tu madry z ta wiedza googlowa!

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Reni w ciazy jest na odwrot, prolaktyna rosnie i to jest ok, a skoro ja ją zbijam Bromkiem to nie wiem czy to dobre, bo ona ma byc podwyzszona w ciazy...moze dlatego te moje pryszcze (piersi;-)) mnie nie bola ...
    Reni wrote:
    ja to na logikę trochę patrzę..skoro obniża prolaktynę a ona w ciązy się pojawia..

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ