X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jakoś tak 16dpo, 17dpo zależy od owulki
    Czyli obserwujesz kiedy masz owu i po owu bierzesz?

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    śpie bez.. kurcze to może mi się śmieszna wyziębiła!
    no, mogla katar zalapac. a kaszel jest? ;) :)

caffe, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam monitoringi w tych miesiącach więc gin mi kazał od tych dni brać przez 10 dni
    caffe wrote:
    Czyli obserwujesz kiedy masz owu i po owu bierzesz?

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    zatoki ma hahaha

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysli_1.gif
    a nie pomyślałam ..
    chyba muszę do niej zajrzeć.. albo nie.. niech mój Pan to zrobi
    teraz wyjechał w niedzielę będzie już w domu więc zrobi przegląd ;-)

Bursztyn wrote:

caffe, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja miałam monitoringi w tych miesiącach więc gin mi kazał od tych dni brać przez 10 dni
    To dobrze. Tak się pytam, bo ja też go mam brać i byłam ciekawa.

Lucky lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że nie ma odbeków..

a właśnie czy po bzykanku od tyłu też czasami uchodzi z Was powietrze? ;-)
    caffe wrote:
    zatoki ma hahaha

caffe, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

No ba, przecie to jak tłumik w samochodzie, musi gdzieś uchodzić hahaha

My i tak w komfortowej sytuacji, że uchodzi do tyłu, a nie do przodu :P

Mango, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uchodzi, uchodzi;-)
    Reni wrote:

Mango lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni mam pytanie do Ciebie, bo bralas Bromergon. Mi tez przepisala ostatnio i mam brac 1/2 tabletki co drugi dzien. Jaka ty mialas dawke i jak sie czulas?

caffe lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa to ok
    bo ja zabroniłam od tyłu przy starankach, bo przez to napompowanie po wszystkim cała armia jest wypompowana ;-)

caffe, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Reni mam pytanie do Ciebie, bo bralas Bromergon. Mi tez przepisala ostatnio i mam brac 1/2 tabletki co drugi dzien. Jaka ty mialas dawke i jak sie czulas?
    Ja raz w życiu wzięłam i wisiałam nad kiblem cały wieczór. Jak wyszłam z wanny (chwilę po zażyciu) to mi się tak słabo zrobiło, że musiałam usiąść na podłodze. Potem, jak napisałam, wisiałam nad w razie czego nad kiblem bo tak mi było niedobrze. I na tej 1/2 tabletki się skończyła się moja przygoda z tym lekiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 13:22

Lucky, Lucky lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam Dostinex na obniżenie prolatyny
    Bromka nie miałam
    Viola wrote:

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie z tego co czytałam na forum dziewczyny często źle się po nim czuły

bliska77 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, ja sie wlasnie podobnie czulam, tylko ze mdlosci moze mialam mniejsze, ale potworne dusznosci od pierwszego razu. Teraz w sumie jest ok, a wzielam dopiero 4 tabletki. Dzisiaj wpadlam na to ze moze nie bole mnie w ogole cycki (a mam nadzieje na ciaze) z pwodu tego Bromergonu...w koncu ma obnizac prolaktyne. A skoro obniza prolaktyne to nie jest za dobrze dla ciazy? Cholera...
    caffe wrote:
    Ja raz w życiu wzięłam i wisiałam nad kiblem cały wieczór. Jak wyszłam z wanny (chwilę po zażyciu) to mi się tak słabo zrobiło, że musiałam usiąść na podłodze. Potem, jak napisałam, wisiałam nad w razie czego nad kiblem bo tak mi było niedobrze. I na tej 1/2 tabletki się skończyła się moja przygoda z tym lekiem.

caffe, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Caffe, ja sie wlasnie podobnie czulam, tylko ze mdlosci moze mialam mniejsze, ale potworne dusznosci od pierwszego razu. Teraz w sumie jest ok, a wzielam dopiero 4 tabletki. Dzisiaj wpadlam na to ze moze nie bole mnie w ogole cycki (a mam nadzieje na ciaze) z pwodu tego Bromergonu...w koncu ma obnizac prolaktyne. A skoro obniza prolaktyne to nie jest za dobrze dla ciazy? Cholera...
    Z tego co pamiętam, to bromka się bierze przez kilka dni w pierwszej fazie cyklu, potem już nie.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co ty? A mi ginka kazala brac a jak bedzie ciaza to odstawic. Czytalam w necie rozne opinie, niektore laski musza caly czas bac w ciazy, bo maja hiperprolaktynemie i bez bromka poronilyby, ale pisza rowniez ze w ciazy nie powinno sie brac....i badz tu madry z ta wiedza googlowa!
    caffe wrote:
    Z tego co pamiętam, to bromka się bierze przez kilka dni w pierwszej fazie cyklu, potem już nie.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak obniża prolaktyne to dobrze.. ona nie może być wysoka, bo ona
    hamuje owulkę, pękanie pęcherzyka czy zagnieżdzenie więc chyba dobrze

ja miałam dostinex 1/2 tabl raz w tyg - w opakowaniu są 2 tablety czyli kuracja na miesiąc.. u mnie podziałało błyskawicznie
    czułam się dobrze ..chociaż na początku chyba miałam lekkie zawroty głowy
    mankament to cena 2 tabl kosztują ok stówy
    mi się udało kupić za 80
    Viola wrote:

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to na logikę trochę patrzę..skoro obniża prolaktynę a ona w ciązy się pojawia..
    Viola wrote:
    No co ty? A mi ginka kazala brac a jak bedzie ciaza to odstawic. Czytalam w necie rozne opinie, niektore laski musza caly czas bac w ciazy, bo maja hiperprolaktynemie i bez bromka poronilyby, ale pisza rowniez ze w ciazy nie powinno sie brac....i badz tu madry z ta wiedza googlowa!

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Reni w ciazy jest na odwrot, prolaktyna rosnie i to jest ok, a skoro ja ją zbijam Bromkiem to nie wiem czy to dobre, bo ona ma byc podwyzszona w ciazy...moze dlatego te moje pryszcze (piersi;-)) mnie nie bola ...
    Reni wrote:
    ja to na logikę trochę patrzę..skoro obniża prolaktynę a ona w ciązy się pojawia..

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ