WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co masz napisane w ulotce?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcę Cię wprowadzać w błąd. Dokładnie to ja nie wiem, bo tego nie brałam. Może zadzwoń do lekarza i zapytaj?

bliska77 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to własnie napisałam skoro prolaktyna w ciąży się pojawia a Bromek ją zwalcza to chyba nie jest bezpieczne
    Bromergon hamuje również produkcję hormonu - prolaktyny, która jest niezbędna karmiącym matkom.
    Preparat nie ma ubocznych działań estrogenu. Normalizuje proces jajeczkowania oraz endokrynologiczne powiązanie między owulacją a przysadką. Przy jego pomocy można zapobiec lub zahamować fizjologiczną laktację, można leczyć również stany patologiczne wywołane przez prolaktynę.

Leczenie braku miesiączkowania u kobiet, spowodowanego zbyt dużą produkcją prolaktyny.
    Leczenie impotencji u mężczyzn.
    Zatrzymywanie wydzielania się mleka u karmiących matek ze względów medycznych lub zatrzymywanie wytwarzania mleka u kobiet, wywołanego pewnymi środkami farmakologicznymi

Leczenie powinno być poprzedzone ustaleniem powodów zbyt wysokiej produkcji prolaktyny u kobiet.
    Kobiety, które nie pragną dziecka powinny stosować w trakcie leczenia bromokryptyną skuteczny środek antykoncepcyjny.
    Kobiety leczące bezpłodność powinny skontaktować się z lekarzem w razie podejrzenia o ciążę, a następnie przechodzić regularne badania w trakcie ciąży.
    Viola wrote:
    no wlasnie Reni w ciazy jest na odwrot, prolaktyna rosnie i to
    jest ok, a skoro ja ją zbijam Bromkiem to nie wiem czy to dobre, bo ona ma byc podwyzszona w ciazy...moze dlatego te moje pryszcze (piersi;-)) mnie nie bola ...

caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamietam, ale wydaje mi sie ze bylo napisane ze w ciazy sie nie bierze.

Dzisiaj ide na bete i moze wyzebram zeby mi zrobili na wieczor. Jak bede miala wynik do od razu dzwonie do gina.
    Reni wrote:
    a co masz napisane w ulotce?

Reni, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy lekarzu zapisuję sobie jak krowie na rowie jak brać leki, kiedy robić badania (z podaniem dat włącznie) i upewniam się 2 razy czy dobrze zrozumiałam
    nie ma nic gorszego niż wątpliwości
    dzwoń do gina!

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam przy sobie karteczke od ginki, gdzie napisala ze mam brac 1/2 tabletki co drugi dzien, a jak ciaze to odstawic....kurde mam nadzieje ze babka wie co robi!
    Reni wrote:
    ja przy lekarzu zapisuję sobie jak krowie na rowie jak brać leki, kiedy robić badania (z podaniem dat włącznie) i upewniam się 2 razy czy dobrze zrozumiałam
    nie ma nic gorszego niż wątpliwości
    dzwoń do gina!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ku###a ale sie wystraszylam teraz....

caffe lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to spoko nie denerwuj się
    zawsze możesz udał głupa i powiedzieć, że zgubiłaś karteczkę i zapytać ginke jeszcze raz
    możesz też zapytać w aptece
    Viola wrote:
    ja mam przy sobie karteczke od ginki, gdzie napisala ze mam
    brac 1/2 tabletki co drugi dzien, a jak ciaze to odstawic....kurde mam nadzieje ze babka wie co robi!

caffe lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry tekst przeczytałam o prolaktynie

Niektóre kobiety, u których zdiagnozowano nadmierną produkcję prolaktyny przez przysadkę mózgową wspominają również o tym, że w miesiącach poprzedzających wizytę u specjalisty często bywały rozdrażnione, a ich zmienne nastroje doprowadzały do szału kolejnych członków rodziny.

loudlaff.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 14:01

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie o to chodzi, bo w tym przypadku jest mi wszystko jedno czy wyjde na glupa czy nie, tylko jesli jestem w ciazy a to jest szkodliwe.....
    znalazlam tez jeszcze info gdzie lekarz napisal ze lek nie ma dzialania teratogennego wiec mozna go brac w ciazy...jak moze byc tyle sprzecznych opinii??
    Reni wrote:
    no to spoko nie denerwuj się
    zawsze możesz udał głupa i powiedzieć, że zgubiłaś karteczkę i zapytać ginke jeszcze raz
    możesz też zapytać w aptece

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magia internetu
    poza tym .. lekarze też nie są nieomylni i niektórzy może ściągali na egzaminach, podkładali testy i są poprostu niedouczeni..
    to jest przerażające, bo idziesz z ufnością..że specjalista, że ma wiedzę itd a tu się okazuje, że typ nadaje się tylko do pchania karuzeli lub trzęsienia wiśni.
    Viola wrote:
    to nie o to chodzi, bo w tym przypadku jest mi wszystko jedno czy wyjde na glupa czy nie, tylko jesli jestem w ciazy a to jest szkodliwe.....
    znalazlam tez jeszcze info gdzie lekarz napisal ze lek nie ma dzialania teratogennego wiec mozna go brac w ciazy...jak moze byc tyle sprzecznych opinii??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 14:04

caffe, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie.....dobra musze wytrzymac do jutra i przestac wymyslac i tyle...
    Reni wrote:
    magia internetu
    poza tym .. lekarze też nie są nieomylni i niektórzy może ściągali na egzaminach, podkładali testy i są poprostu niedouczeni..
    to jest przerażające, bo idziesz z ufnością..że specjalista, że ma wiedzę itd a tu się okazuje, że typ nadaje się tylko do pchania karuzeli lub trzęsienia wiśni.

Reni, bliska77, caffe lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja przed ciążą w 2007 brałam bromek i mi moja gin kazała odstawić jak tylko dowiedziałam sie ze jestem w ciaży

Reni, Viola, caffe lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie tak mam dzialac...oby to tylko byla ciaza a nie moje urojenie;-)
    agafbh wrote:
    dziewczyny, ja przed ciążą w 2007 brałam bromek i mi moja gin kazała odstawić jak tylko dowiedziałam sie ze jestem w ciaży

bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    wlasnie tak mam dzialac...oby to tylko byla ciaza a nie moje urojenie;-)
    Viola, kibicuję bardzo!!!!!!

Reni, caffe lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola miejmy nadzieję
    a może zrób też test?

kurcze a ja w tym miesiącu jakoś dziwnie
    najpierw 2 dni plamienia, potem 4 dni @ i teraz 4 dni plamienia..co jest?!
    Gdzie miśka.. ona by wiedziała :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 14:39

caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reni kiedyś czytałam o plamieniach po miesiaczce i znalazłam coś takiego;

plamienie po miesiaczce i pozniej może swiadczyć o niewlasciwie przebiegajacej fazie lutealnej w poprzednim cyklu.
    Moze wynikac z niewydolnosci cialka zoltego z wydluzonym jego zanikiem. Innym powodem jest slaba regeneracja endometrium wynikajaca z niedostatecznego wydzielania estrogenow jajnikowych.

to między innymi, bo pamiętam, ze przyczyn moze być wiele

Andzia33 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniałam sobie, że nie odebrała swoich wyników i pojechałam po nie. Jeśli możecie mi coś powiedzieć o nich, to poprosze :P

1. Estradiol 61,00 pg/ml

Normy: faza folikularna 21-251; owulacja 38-649; faza lutealna 21-312; postmenopauza < 10-28.

2. FSH (hormon folikulotropowy) 4,90 mIU/ml

Normy: faza folikularna 3,03-8,08; owulacja 2,55-16,69; faza lutealna 1,38-5,47; postmenopauza < 26,72-133,41.

3.Progesteron 0,40 ng/ml

Normy: faza folikularna 0,1 - 0,3; faza lutealna 1,2-15,9; potem to już sa normy dla ciąż, więc ich nie podaję.

Na moje oko, to coś z progesteronem jest nie tak, ale nie wiem co to oznacza.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Przypomniałam sobie, że nie odebrała swoich wyników i pojechałam po nie. Jeśli możecie mi coś powiedzieć o nich, to poprosze :P

1. Estradiol 61,00 pg/ml

Normy: faza folikularna 21-251; owulacja 38-649; faza lutealna 21-312; postmenopauza < 10-28.

2. FSH (hormon folikulotropowy) 4,90 mIU/ml

Normy: faza folikularna 3,03-8,08; owulacja 2,55-16,69; faza lutealna 1,38-5,47; postmenopauza < 26,72-133,41.

3.Progesteron 0,40 ng/ml

Normy: faza folikularna 0,1 - 0,3; faza lutealna 1,2-15,9; potem to już sa normy dla ciąż, więc ich nie podaję.

Na moje oko, to coś z progesteronem jest nie tak, ale nie wiem co to oznacza.
    Caffe,
    powinnaś mieć jeszcze zbadany stosunek fsh do lh, między 2-5 dniem cyklu, najlepiej w trzecim, to jest bardzo ważne

caffe lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe pytanie czy miałaś ovu bo niektóre wyniki kwalifikują się i tu i tu ;-)

caffe lubi tę wiadomość

‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ