X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co masz napisane w ulotce?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcę Cię wprowadzać w błąd. Dokładnie to ja nie wiem, bo tego nie brałam. Może zadzwoń do lekarza i zapytaj?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to własnie napisałam skoro prolaktyna w ciąży się pojawia a Bromek ją zwalcza to chyba nie jest bezpieczne
    Bromergon hamuje również produkcję hormonu - prolaktyny, która jest niezbędna karmiącym matkom.
    Preparat nie ma ubocznych działań estrogenu. Normalizuje proces jajeczkowania oraz endokrynologiczne powiązanie między owulacją a przysadką. Przy jego pomocy można zapobiec lub zahamować fizjologiczną laktację, można leczyć również stany patologiczne wywołane przez prolaktynę.

Leczenie braku miesiączkowania u kobiet, spowodowanego zbyt dużą produkcją prolaktyny.
    Leczenie impotencji u mężczyzn.
    Zatrzymywanie wydzielania się mleka u karmiących matek ze względów medycznych lub zatrzymywanie wytwarzania mleka u kobiet, wywołanego pewnymi środkami farmakologicznymi

Leczenie powinno być poprzedzone ustaleniem powodów zbyt wysokiej produkcji prolaktyny u kobiet.
    Kobiety, które nie pragną dziecka powinny stosować w trakcie leczenia bromokryptyną skuteczny środek antykoncepcyjny.
    Kobiety leczące bezpłodność powinny skontaktować się z lekarzem w razie podejrzenia o ciążę, a następnie przechodzić regularne badania w trakcie ciąży.
    Viola wrote:
    no wlasnie Reni w ciazy jest na odwrot, prolaktyna rosnie i to
    jest ok, a skoro ja ją zbijam Bromkiem to nie wiem czy to dobre, bo ona ma byc podwyzszona w ciazy...moze dlatego te moje pryszcze (piersi;-)) mnie nie bola ...

caffe, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamietam, ale wydaje mi sie ze bylo napisane ze w ciazy sie nie bierze.

Dzisiaj ide na bete i moze wyzebram zeby mi zrobili na wieczor. Jak bede miala wynik do od razu dzwonie do gina.
    Reni wrote:
    a co masz napisane w ulotce?

Reni, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy lekarzu zapisuję sobie jak krowie na rowie jak brać leki, kiedy robić badania (z podaniem dat włącznie) i upewniam się 2 razy czy dobrze zrozumiałam
    nie ma nic gorszego niż wątpliwości
    dzwoń do gina!

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam przy sobie karteczke od ginki, gdzie napisala ze mam brac 1/2 tabletki co drugi dzien, a jak ciaze to odstawic....kurde mam nadzieje ze babka wie co robi!
    Reni wrote:
    ja przy lekarzu zapisuję sobie jak krowie na rowie jak brać leki, kiedy robić badania (z podaniem dat włącznie) i upewniam się 2 razy czy dobrze zrozumiałam
    nie ma nic gorszego niż wątpliwości
    dzwoń do gina!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ku###a ale sie wystraszylam teraz....

caffe lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to spoko nie denerwuj się
    zawsze możesz udał głupa i powiedzieć, że zgubiłaś karteczkę i zapytać ginke jeszcze raz
    możesz też zapytać w aptece
    Viola wrote:
    ja mam przy sobie karteczke od ginki, gdzie napisala ze mam
    brac 1/2 tabletki co drugi dzien, a jak ciaze to odstawic....kurde mam nadzieje ze babka wie co robi!

caffe lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry tekst przeczytałam o prolaktynie

Niektóre kobiety, u których zdiagnozowano nadmierną produkcję prolaktyny przez przysadkę mózgową wspominają również o tym, że w miesiącach poprzedzających wizytę u specjalisty często bywały rozdrażnione, a ich zmienne nastroje doprowadzały do szału kolejnych członków rodziny.

loudlaff.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 14:01

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie o to chodzi, bo w tym przypadku jest mi wszystko jedno czy wyjde na glupa czy nie, tylko jesli jestem w ciazy a to jest szkodliwe.....
    znalazlam tez jeszcze info gdzie lekarz napisal ze lek nie ma dzialania teratogennego wiec mozna go brac w ciazy...jak moze byc tyle sprzecznych opinii??
    Reni wrote:
    no to spoko nie denerwuj się
    zawsze możesz udał głupa i powiedzieć, że zgubiłaś karteczkę i zapytać ginke jeszcze raz
    możesz też zapytać w aptece

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magia internetu
    poza tym .. lekarze też nie są nieomylni i niektórzy może ściągali na egzaminach, podkładali testy i są poprostu niedouczeni..
    to jest przerażające, bo idziesz z ufnością..że specjalista, że ma wiedzę itd a tu się okazuje, że typ nadaje się tylko do pchania karuzeli lub trzęsienia wiśni.
    Viola wrote:
    to nie o to chodzi, bo w tym przypadku jest mi wszystko jedno czy wyjde na glupa czy nie, tylko jesli jestem w ciazy a to jest szkodliwe.....
    znalazlam tez jeszcze info gdzie lekarz napisal ze lek nie ma dzialania teratogennego wiec mozna go brac w ciazy...jak moze byc tyle sprzecznych opinii??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 14:04

caffe, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie.....dobra musze wytrzymac do jutra i przestac wymyslac i tyle...
    Reni wrote:
    magia internetu
    poza tym .. lekarze też nie są nieomylni i niektórzy może ściągali na egzaminach, podkładali testy i są poprostu niedouczeni..
    to jest przerażające, bo idziesz z ufnością..że specjalista, że ma wiedzę itd a tu się okazuje, że typ nadaje się tylko do pchania karuzeli lub trzęsienia wiśni.

Reni, nick nieaktualny, caffe lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja przed ciążą w 2007 brałam bromek i mi moja gin kazała odstawić jak tylko dowiedziałam sie ze jestem w ciaży

Reni, Viola, caffe lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie tak mam dzialac...oby to tylko byla ciaza a nie moje urojenie;-)
    agafbh wrote:
    dziewczyny, ja przed ciążą w 2007 brałam bromek i mi moja gin kazała odstawić jak tylko dowiedziałam sie ze jestem w ciaży

nick nieaktualny, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    wlasnie tak mam dzialac...oby to tylko byla ciaza a nie moje urojenie;-)
    Viola, kibicuję bardzo!!!!!!

Reni, caffe lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola miejmy nadzieję
    a może zrób też test?

kurcze a ja w tym miesiącu jakoś dziwnie
    najpierw 2 dni plamienia, potem 4 dni @ i teraz 4 dni plamienia..co jest?!
    Gdzie miśka.. ona by wiedziała :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 14:39

caffe, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reni kiedyś czytałam o plamieniach po miesiaczce i znalazłam coś takiego;

plamienie po miesiaczce i pozniej może swiadczyć o niewlasciwie przebiegajacej fazie lutealnej w poprzednim cyklu.
    Moze wynikac z niewydolnosci cialka zoltego z wydluzonym jego zanikiem. Innym powodem jest slaba regeneracja endometrium wynikajaca z niedostatecznego wydzielania estrogenow jajnikowych.

to między innymi, bo pamiętam, ze przyczyn moze być wiele

Andzia33 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniałam sobie, że nie odebrała swoich wyników i pojechałam po nie. Jeśli możecie mi coś powiedzieć o nich, to poprosze :P

1. Estradiol 61,00 pg/ml

Normy: faza folikularna 21-251; owulacja 38-649; faza lutealna 21-312; postmenopauza < 10-28.

2. FSH (hormon folikulotropowy) 4,90 mIU/ml

Normy: faza folikularna 3,03-8,08; owulacja 2,55-16,69; faza lutealna 1,38-5,47; postmenopauza < 26,72-133,41.

3.Progesteron 0,40 ng/ml

Normy: faza folikularna 0,1 - 0,3; faza lutealna 1,2-15,9; potem to już sa normy dla ciąż, więc ich nie podaję.

Na moje oko, to coś z progesteronem jest nie tak, ale nie wiem co to oznacza.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Przypomniałam sobie, że nie odebrała swoich wyników i pojechałam po nie. Jeśli możecie mi coś powiedzieć o nich, to poprosze :P

1. Estradiol 61,00 pg/ml

Normy: faza folikularna 21-251; owulacja 38-649; faza lutealna 21-312; postmenopauza < 10-28.

2. FSH (hormon folikulotropowy) 4,90 mIU/ml

Normy: faza folikularna 3,03-8,08; owulacja 2,55-16,69; faza lutealna 1,38-5,47; postmenopauza < 26,72-133,41.

3.Progesteron 0,40 ng/ml

Normy: faza folikularna 0,1 - 0,3; faza lutealna 1,2-15,9; potem to już sa normy dla ciąż, więc ich nie podaję.

Na moje oko, to coś z progesteronem jest nie tak, ale nie wiem co to oznacza.
    Caffe,
    powinnaś mieć jeszcze zbadany stosunek fsh do lh, między 2-5 dniem cyklu, najlepiej w trzecim, to jest bardzo ważne

caffe lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe pytanie czy miałaś ovu bo niektóre wyniki kwalifikują się i tu i tu ;-)

caffe lubi tę wiadomość

‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ