WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli w pierwszej fazie cylu badanie robione, to za dużo progesteronu ale niewiele ale już nie pamiętam czym moze być to spowodowane, musiałabym poszperać w swoich notatkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 14:55

caffe lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrzylam na moje wyniki ale ja mam inne zakresy..kazde laboratotium ustale sobie swoje...ale co do progesteronu to mi powiedziala moja ginka ze fazie foliularnej czyli na poczatku cyklu im nizszy tym lepiej.
    caffe wrote:
    Przypomniałam sobie, że nie odebrała swoich wyników i pojechałam po nie. Jeśli możecie mi coś powiedzieć o nich, to poprosze :P

1. Estradiol 61,00 pg/ml

Normy: faza folikularna 21-251; owulacja 38-649; faza lutealna 21-312; postmenopauza < 10-28.

2. FSH (hormon folikulotropowy) 4,90 mIU/ml

Normy: faza folikularna 3,03-8,08; owulacja 2,55-16,69; faza lutealna 1,38-5,47; postmenopauza < 26,72-133,41.

3.Progesteron 0,40 ng/ml

Normy: faza folikularna 0,1 - 0,3; faza lutealna 1,2-15,9; potem to już sa normy dla ciąż, więc ich nie podaję.

Na moje oko, to coś z progesteronem jest nie tak, ale nie wiem co to oznacza.

caffe lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe,
    powinnaś mieć jeszcze zbadany stosunek fsh do lh, między 2-5 dniem cyklu, najlepiej w trzecim, to jest bardzo ważne
    No to mi nie dał czegoś takiego :(

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Caffe pytanie czy miałaś ovu bo niektóre wyniki kwalifikują się i tu i tu ;-)
    Nie miałam :P badanie robiłam w 6dc

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krcze wkurza mnie że lekarze każą sie kłóć a nie zlecaja kompletu niezbędnych badań

caffe, promyk lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Popatrzylam na moje wyniki ale ja mam inne zakresy..kazde laboratotium ustale sobie swoje...ale co do progesteronu to mi powiedziala moja ginka ze fazie foliularnej czyli na poczatku cyklu im nizszy tym lepiej.
    No to ja mam za wysoki :P

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    krcze wkurza mnie że lekarze każą sie kłóć a nie zlecaja kompletu niezbędnych badań
    Ja już tracę w nich wiarę, choć i tak ograniczoną już miałam.

bliska77 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja nie czekalam az moja ginka po 5 latach stwierdzi ze moze trzeba zabadac hormony....wlasnie po to zalozysmy nowy temat pt: BADANIA :-)i stamtad wzielam sobie liste najbardziej podstawowych badan i sama zrobilam...
    caffe wrote:
    Ja już tracę w nich wiarę, choć i tak ograniczoną już miałam.

Mango, caffe, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • promyk Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Kochana nie zlecaja poniewaz gdy za jednym zamachem dadza na wszystko zlecenia badan to za szybko straca gotowke. Dziobia po trochu zeby zadowolic has i swoja kieszen.

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

Promyk
  • caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Kochana nie zlecaja poniewaz gdy za jednym zamachem dadza na wszystko zlecenia badan to za szybko straca gotowke. Dziobia po trochu zeby zadowolic has i swoja kieszen.
    To jedyne wytłumaczenie, bo mój za każde dzień dobry dziobie 100 zł

promyk, bliska77 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny jeszcze tylko dwa dni i urlopik ..nie moge sie doczekac :-) :-)

Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

Promyk
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę bromergon przez cały cykl,po 1/2 tabl na noc codziennie nie odczówam skutków ubocznych[jak brałam przez 2 dni po całej to chodziłam jak pijana]w 3 dniu po owu biorę luteinę przez 11 dni i póżniej robię test.Jeżeli jest ciąża to stopniowo zmniejszac ,nie odstawiac gwałtownie,bo prolaktyna lubi skakac,a to może zaszkodzic.
    Viola i aga ale macie piękne wykresy

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam na 7-8,08 moją wizytę w szpitalu,myślę że tak będzie lepiej,boję się jak chol...a trzymajcie kciuki

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego niektóre z Was mają na wykresie linie przerywane, a niektóre ciągłe? Mam na myśli tę podstawową i tę przy owulacji czy jak jej tam..

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Zmieniłam na 7-8,08 moją wizytę w szpitalu,myślę że tak będzie lepiej,boję się jak chol...a trzymajcie kciuki
    Trzymam, trzymam :) odnośnie wizyty w szpitalu nic nie pomogę bo się nie znam na tym i mam nadzieję, że nie będę musiała poznawać :P

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki!
    na liniach się nie znam,może od abonamentu,owulacja jest ciągłą jak są pewni a jak niebardzo to przerywaną ale ta dolna nie wiem

Andzia33
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    dlaczego niektóre z Was mają na wykresie linie przerywane, a niektóre ciągłe? Mam na myśli tę podstawową i tę przy owulacji czy jak jej tam..
    ciągła jest wtedy, kiedy program jest pewniejszy, że wystąpiła owulka...czyli potwierdza ją kilka objawów (np. tempka, ślus, szyjka macicy, czy testy owulacyjne) jak się zbiegnie kilka to jest ciągła..a przerywaną masz wtedy, jak jest tylko podejrzenie, że ją masz - u Ciebie tak jest....bo wariuje Ci tempka...

caffe, megan8, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    aaa to ok
    bo ja zabroniłam od tyłu przy starankach, bo przez to napompowanie po wszystkim cała armia jest wypompowana ;-)
    niech się stara nie wpompowywać Ci powietrza za dużo - czyli konkretnie mówiąc - nie wychylać się za bardzo na zewnątrz za każdym machem, bo wtedy wchodzi w Ciebie z powietrzem...a szkoda tej pozycji, bo jest bardzo polecana w starankach....w sumie to dwie są polecane, jak leżysz na plecach, ale nogi w górze, na ramionach faceta, czy tam innych częściach twarzy,,,,;) lub właśnie od tyłu - wtedy żółnierze prosto do celu zmierzają...
    anna maria pisała, że pozycja od tyłu jej pomogła zajść w ciążę

caffe, Andzia33, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe aga ma rację - FSH masz dobre, ale powinnaś mieć zrobione razem z Lh bo sam ten wynik nie daje pełnej odpowiedzi...

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    niech się stara nie wpompowywać Ci powietrza za dużo - czyli konkretnie mówiąc - nie wychylać się za bardzo na zewnątrz za każdym machem, bo wtedy wchodzi w Ciebie z powietrzem...a szkoda tej pozycji, bo jest bardzo polecana w starankach....w sumie to dwie są polecane, jak leżysz na plecach, ale nogi w górze, na ramionach faceta, czy tam innych częściach twarzy,,,,;) lub właśnie od tyłu - wtedy żółnierze prosto do celu zmierzają...
    anna maria pisała, że pozycja od tyłu jej pomogła zajść w ciążę
    czytam te opisy i sama się z siebie śmieje - jak ja to obrazowo opisuje.....nic bym z tego nie zrozumiała.:) generalnie chodziło mi o to, że facet powinien byc wciaż w środku i nie wychodzić na zewnątrz, bo wtedy wchodząc wtłacza ze sobą powietrze...:) czyli bardziej działać cały czas wewnatrz....ufff nie wiem czy to jasne..:)

megan8, bliska77, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ