35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjeśli w pierwszej fazie cylu badanie robione, to za dużo progesteronu ale niewiele ale już nie pamiętam czym moze być to spowodowane, musiałabym poszperać w swoich notatkach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2013, 14:55
caffe lubi tę wiadomość
-
Popatrzylam na moje wyniki ale ja mam inne zakresy..kazde laboratotium ustale sobie swoje...ale co do progesteronu to mi powiedziala moja ginka ze fazie foliularnej czyli na poczatku cyklu im nizszy tym lepiej.
caffe wrote:Przypomniałam sobie, że nie odebrała swoich wyników i pojechałam po nie. Jeśli możecie mi coś powiedzieć o nich, to poprosze
1. Estradiol 61,00 pg/ml
Normy: faza folikularna 21-251; owulacja 38-649; faza lutealna 21-312; postmenopauza < 10-28.
2. FSH (hormon folikulotropowy) 4,90 mIU/ml
Normy: faza folikularna 3,03-8,08; owulacja 2,55-16,69; faza lutealna 1,38-5,47; postmenopauza < 26,72-133,41.
3.Progesteron 0,40 ng/ml
Normy: faza folikularna 0,1 - 0,3; faza lutealna 1,2-15,9; potem to już sa normy dla ciąż, więc ich nie podaję.
Na moje oko, to coś z progesteronem jest nie tak, ale nie wiem co to oznacza.caffe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Viola wrote:Popatrzylam na moje wyniki ale ja mam inne zakresy..kazde laboratotium ustale sobie swoje...ale co do progesteronu to mi powiedziala moja ginka ze fazie foliularnej czyli na poczatku cyklu im nizszy tym lepiej.
-
dlatego ja nie czekalam az moja ginka po 5 latach stwierdzi ze moze trzeba zabadac hormony....wlasnie po to zalozysmy nowy temat pt: BADANIA :-)i stamtad wzielam sobie liste najbardziej podstawowych badan i sama zrobilam...
caffe wrote:Ja już tracę w nich wiarę, choć i tak ograniczoną już miałam.Mango, caffe, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:krcze wkurza mnie że lekarze każą sie kłóć a nie zlecaja kompletu niezbędnych badań
caffe, bliska77 lubią tę wiadomość
Promyk -
promyk wrote:Kochana nie zlecaja poniewaz gdy za jednym zamachem dadza na wszystko zlecenia badan to za szybko straca gotowke. Dziobia po trochu zeby zadowolic has i swoja kieszen.
promyk, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Ja biorę bromergon przez cały cykl,po 1/2 tabl na noc codziennie nie odczówam skutków ubocznych[jak brałam przez 2 dni po całej to chodziłam jak pijana]w 3 dniu po owu biorę luteinę przez 11 dni i póżniej robię test.Jeżeli jest ciąża to stopniowo zmniejszac ,nie odstawiac gwałtownie,bo prolaktyna lubi skakac,a to może zaszkodzic.
Viola i aga ale macie piękne wykresycaffe, bliska77 lubią tę wiadomość
Andzia33 -
Andzia33 wrote:Zmieniłam na 7-8,08 moją wizytę w szpitalu,myślę że tak będzie lepiej,boję się jak chol...a trzymajcie kciuki
odnośnie wizyty w szpitalu nic nie pomogę bo się nie znam na tym i mam nadzieję, że nie będę musiała poznawać
Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:dlaczego niektóre z Was mają na wykresie linie przerywane, a niektóre ciągłe? Mam na myśli tę podstawową i tę przy owulacji czy jak jej tam..
caffe, megan8, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:aaa to ok
bo ja zabroniłam od tyłu przy starankach, bo przez to napompowanie po wszystkim cała armia jest wypompowanalub właśnie od tyłu - wtedy żółnierze prosto do celu zmierzają...
anna maria pisała, że pozycja od tyłu jej pomogła zajść w ciążęcaffe, Andzia33, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:niech się stara nie wpompowywać Ci powietrza za dużo - czyli konkretnie mówiąc - nie wychylać się za bardzo na zewnątrz za każdym machem, bo wtedy wchodzi w Ciebie z powietrzem...a szkoda tej pozycji, bo jest bardzo polecana w starankach....w sumie to dwie są polecane, jak leżysz na plecach, ale nogi w górze, na ramionach faceta, czy tam innych częściach twarzy,,,,
lub właśnie od tyłu - wtedy żółnierze prosto do celu zmierzają...
anna maria pisała, że pozycja od tyłu jej pomogła zajść w ciążęgeneralnie chodziło mi o to, że facet powinien byc wciaż w środku i nie wychodzić na zewnątrz, bo wtedy wchodząc wtłacza ze sobą powietrze...
czyli bardziej działać cały czas wewnatrz....ufff nie wiem czy to jasne..
megan8, bliska77, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość