35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Hmm. Ile to jest u ciebie dość długo?
Na laparo potrzebuję skierowania. Pojadę chyba sobie w poniedziałek spróbować się zapisać do tego lekarza na nfz,którego wynalazłam. Do niego też na pewno poczekam. Chciałabym z nim to wszystko skonsultować, a on nie dość, że może mi dać skierowanie na nfz to jeszcze sam też takie zabiegi robi. No, tak zrobię.
Jak m przyjedzie za miesiąc to pójdzie na badanie. To akurat pewnie będę miała niedługo wizytę u gina (zakładam minimum miesiąc oczekiwania, jak nie więcej). Potem mamy miesiąc do ślubu, więc pewnie wszystko i tak będzie się działo po ślubie biorąc pod uwagę terminy. M pisał, że uderzamy do kliniki i tyle. Po ślubie ostro zabieramy się do działania.
Oto mi chodziło, zeby nie odkładać tego załatwiania skierowań na poslubie tylko mieć to już z głowy.
Na pierwszy zabieg zapisałam się we wrześniu na grudzień. Trzy miechy czekania a potem zakaz starań bo się musi zagoić itp.ComeToMeBaby, moremi, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Oto mi chodziło, zeby nie odkładać tego załatwiania skierowań na poslubie tylko mieć to już z głowy.
Na pierwszy zabieg zapisałam się we wrześniu na grudzień. Trzy miechy czekania a potem zakaz starań bo się musi zagoić itp.macduska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Super, to daje nadzieję żylakowcom. Ja mam obciążenie, bo i babcia i ojciec dotknięci. Ja na razie mam pękające naczynka, parę ciemniejszych żył i na stopach czasem widoczną siateczkę. Łatwo robią mi się siniaki. Niby w badaniach krwi wszystko ok, mało żelaza, na usg dopplerowskim byłam (pół roku czekałam na wizytę na nfz) i wszystko drozne jeszcze. Ale wiem, że jestem w grupie ryzyka tylko rzadko pamiętam czy mam możliwość profilaktyki.
Ja mam obciążenie z obydwu stron. I już nawet nie chodzi o estetykę, chociaż przecież jest ważna tylko o komfort zycia.
Chore zyły nie odprowadzaja dobrze krwi, nogi potrafia puchnać, ma się poczucie ciężkości. Kiedyś po przejechaniu w autokarze porawie 600 km płakałam z bólu i się okazało, że nie mogę włozyć butów, a spuchnięte łydki przestaja miescić się w spodniach.
W czasie okresu dwa pierwszre dni miałam wyjęte z życiorysu. Ból zylaków był nie do zniesienia i nie pozwalał na wstanie z łózka.
O dziwo ten problem skończył się po pierwszym zabiegu histeroskopii. Żaden lekarz do tej pory nie umie tego wyjasnić co zrosty wewnątrzmaciczne miały wspólnego z zylakami.
Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona efektami zabiegów na mojej nodze. Po pierwsze spodziewałam się większego bólu a po drugie szybko te zyły znikają. Ma być dobrze.ComeToMeBaby, efcia, moremi, Bozia3, caffe, kkisia lubią tę wiadomość
-
A ja chyba sobie dzisiaj na Proletaryat pojadę.
Witałam się ?moremi, macduska, ComeToMeBaby, efcia, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
Bry
Sobie pospałam i idę na śniadanie przygotowane przez teściową.
Szwagierka rodzi za miesiąc i brzuch już ma ładnydorbie, gretka, macduska, ComeToMeBaby, efcia, Mega, Bozia3, kapturnica, kkisia, Aasiula, iwcia77, Magdala lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnymoremi wrote:Bry
Sobie pospałam i idę na śniadanie przygotowane przez teściową.
Szwagierka rodzi za miesiąc i brzuch już ma ładnyZofia8, moremi, macduska, efcia, Mega, Bozia3, kkisia, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:To fajnie macie, w tym samym roku urodzicie
efcia, dorbie, Mega, Bozia3, kkisia, Aasiula, iwcia77, Magdala lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Teściowie zostaną podwójnymi dziadkami. Teściu się śmiał, że on bedzie tylko mężem babci, bo u szwagierki ma być dziewczynka. To my mu numer wykręciliśmy
efcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paszczakin wrote:to powiedz jeszcze Krakonka jaki masz.. bo ja sie skrycie czaje na taki wypasiony piekarnik, a skonczylam z ikeowym, ktory jest daleki od marzen..
paszczakin, efcia, kkisia lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Nie kapuję. A co ma płeć dziecka do bycia dziadkiem czy mężem babci?
ComeToMeBaby, efcia, moremi, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Ja mialam z pyroliza. Mial oprocz tego milion innych funkcji, z ktorych polowy byn w zyciu nie uzyla. Zarl tez zajebiscie duzo pradu, a my bardzo czesto uzywamy piekarnika ( praktycznie codziennie). Mam zwykly z ikea i jestem zadowolona.
No ja niestety przy wyborze piekarnika trochę pokierowalam się jego wyglądem-chcialam analogowy zegar i pokrętła, nie przyciski. I to jest gowniane w tym modelu. Funkcji w piekarniku tez nie potrzebuje oprócz termoobiegu i regulacji gora/dół, ale to czyszczenie kusi, bo nie nie znoszę czyścić piekarnika, a też dużo używam..Dziobak, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Średnio - ma straszny zajob i tęskni za psem....remonty rozwleczone, zaliczenia jakieś ma na okrągło....
Kurcze, to jednak pies nie dał rady
Wyobrażam sobie, co czuje.. Ja nawet nie mogę rozmawiać na takie tematy jeśli chodzi o moja kote, od razu się rozklejam. Biedny Bursztyn, chyba za dużo ma tego wszystkiego teraz..Mega, efcia, kkisia, moremi, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
efcia wrote:Dzien dobry, albo i nie
z rana przylazla franca i to z takim bólem ze szok, az mam mdłościjeszcze tak z godzinke poboli i przejdzie
miłego weekendowania
Efcia, prasowaniem czerwonego ją! Trzeba uzupełnić czerwony płyn w organizmie..
Ja dalej nie mam mojej, choć od dwóch tygodni biorę piguły (jak bromek). Obstawiam @ w przeciągu 2 tygodni.. Chyba już wolę, zeby wróciła, no raz będę wiedzieć w jakim momencie cyklu jestem, a dwa potrzebuje psychologicznego resetu w tej kwestii..Mega, efcia, ComeToMeBaby, kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość