X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Hmm. Ile to jest u ciebie dość długo?
    Na laparo potrzebuję skierowania. Pojadę chyba sobie w poniedziałek spróbować się zapisać do tego lekarza na nfz,którego wynalazłam. Do niego też na pewno poczekam. Chciałabym z nim to wszystko skonsultować, a on nie dość, że może mi dać skierowanie na nfz to jeszcze sam też takie zabiegi robi. No, tak zrobię.
    Jak m przyjedzie za miesiąc to pójdzie na badanie. To akurat pewnie będę miała niedługo wizytę u gina (zakładam minimum miesiąc oczekiwania, jak nie więcej). Potem mamy miesiąc do ślubu, więc pewnie wszystko i tak będzie się działo po ślubie biorąc pod uwagę terminy. M pisał, że uderzamy do kliniki i tyle. Po ślubie ostro zabieramy się do działania.

Oto mi chodziło, zeby nie odkładać tego załatwiania skierowań na poslubie tylko mieć to już z głowy.
    Na pierwszy zabieg zapisałam się we wrześniu na grudzień. Trzy miechy czekania a potem zakaz starań bo się musi zagoić itp.

ComeToMeBaby, moremi, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Oto mi chodziło, zeby nie odkładać tego załatwiania skierowań na poslubie tylko mieć to już z głowy.
    Na pierwszy zabieg zapisałam się we wrześniu na grudzień. Trzy miechy czekania a potem zakaz starań bo się musi zagoić itp.
    Yhym, rozumiem.

macduska lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa - na NFZ czeka sie 3-4 miesiące - ale musisz miec skierowanie od gina - więc jak tylko załatwisz, to rejestruj się

macduska, ComeToMeBaby, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Super, to daje nadzieję żylakowcom. Ja mam obciążenie, bo i babcia i ojciec dotknięci. Ja na razie mam pękające naczynka, parę ciemniejszych żył i na stopach czasem widoczną siateczkę. Łatwo robią mi się siniaki. Niby w badaniach krwi wszystko ok, mało żelaza, na usg dopplerowskim byłam (pół roku czekałam na wizytę na nfz) i wszystko drozne jeszcze. Ale wiem, że jestem w grupie ryzyka tylko rzadko pamiętam czy mam możliwość profilaktyki.

Ja mam obciążenie z obydwu stron. I już nawet nie chodzi o estetykę, chociaż przecież jest ważna tylko o komfort zycia.
    Chore zyły nie odprowadzaja dobrze krwi, nogi potrafia puchnać, ma się poczucie ciężkości. Kiedyś po przejechaniu w autokarze porawie 600 km płakałam z bólu i się okazało, że nie mogę włozyć butów, a spuchnięte łydki przestaja miescić się w spodniach.
    W czasie okresu dwa pierwszre dni miałam wyjęte z życiorysu. Ból zylaków był nie do zniesienia i nie pozwalał na wstanie z łózka.
    O dziwo ten problem skończył się po pierwszym zabiegu histeroskopii. Żaden lekarz do tej pory nie umie tego wyjasnić co zrosty wewnątrzmaciczne miały wspólnego z zylakami.

Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona efektami zabiegów na mojej nodze. Po pierwsze spodziewałam się większego bólu a po drugie szybko te zyły znikają. Ma być dobrze. :-)

ComeToMeBaby, efcia, moremi, Bozia3, caffe, kkisia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia, będzie dobrze :-D

macduska lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, albo i nie
    z rana przylazla franca i to z takim bólem ze szok, az mam mdłości :/ jeszcze tak z godzinke poboli i przejdzie

miłego weekendowania :-)

moremi, macduska, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, efcia <3
    Może weź coś przeciwbólowego, jakiś termofor na brzuch, herbata miętowa (mnie pomaga), wyciągnij się na łóżku i odpoczywaj.

efcia, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba sobie dzisiaj na Proletaryat pojadę.
    Witałam się ? ;-)

moremi, macduska, ComeToMeBaby, efcia, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Sobie pospałam i idę na śniadanie przygotowane przez teściową.
    Szwagierka rodzi za miesiąc i brzuch już ma ładny :-)

dorbie, gretka, macduska, ComeToMeBaby, efcia, Mega, Bozia3, kapturnica, kkisia, Aasiula, iwcia77, Magdala lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bry :-)
    Sobie pospałam i idę na śniadanie przygotowane przez teściową.
    Szwagierka rodzi za miesiąc i brzuch już ma ładny :-)
    To fajnie macie, w tym samym roku urodzicie :-)

Zofia8, moremi, macduska, efcia, Mega, Bozia3, kkisia, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    To fajnie macie, w tym samym roku urodzicie :-)
    Teściowie zostaną podwójnymi dziadkami. Teściu się śmiał, że on bedzie tylko mężem babci, bo u szwagierki ma być dziewczynka. To my mu numer wykręciliśmy ;-)

efcia, dorbie, Mega, Bozia3, kkisia, Aasiula, iwcia77, Magdala lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Teściowie zostaną podwójnymi dziadkami. Teściu się śmiał, że on bedzie tylko mężem babci, bo u szwagierki ma być dziewczynka. To my mu numer wykręciliśmy ;-)
    Nie kapuję. A co ma płeć dziecka do bycia dziadkiem czy mężem babci?

efcia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    U nas też tak się mówi, babcia ma wnuczke, dziadek wnuczka

ComeToMeBaby, efcia, kapturnica, kkisia, moremi, Aasiula, Iwone lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    to powiedz jeszcze Krakonka jaki masz.. bo ja sie skrycie czaje na taki wypasiony piekarnik, a skonczylam z ikeowym, ktory jest daleki od marzen..
    Ja mialam z pyroliza. Mial oprocz tego milion innych funkcji, z ktorych polowy byn w zyciu nie uzyla. Zarl tez zajebiscie duzo pradu, a my bardzo czesto uzywamy piekarnika ( praktycznie codziennie). Mam zwykly z ikea i jestem zadowolona.

paszczakin, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Tak się mówi, że jak chłopak ma być to ojca rodziców czyni dziadkiem, tak samo dziewczynka robi babcie.

ComeToMeBaby, efcia, moremi, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    U nas też tak się mówi, babcia ma wnuczke, dziadek wnuczka
    yyyhyyyym

c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ja mialam z pyroliza. Mial oprocz tego milion innych funkcji, z ktorych polowy byn w zyciu nie uzyla. Zarl tez zajebiscie duzo pradu, a my bardzo czesto uzywamy piekarnika ( praktycznie codziennie). Mam zwykly z ikea i jestem zadowolona.

No ja niestety przy wyborze piekarnika trochę pokierowalam się jego wyglądem-chcialam analogowy zegar i pokrętła, nie przyciski. I to jest gowniane w tym modelu. Funkcji w piekarniku tez nie potrzebuje oprócz termoobiegu i regulacji gora/dół, ale to czyszczenie kusi, bo nie nie znoszę czyścić piekarnika, a też dużo używam..

Dziobak, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ej! A co o mnie nie pamiętasz? Ja też kcem!

Dobra, dobra.. Kometa tez chce linka na priva ;)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Średnio - ma straszny zajob i tęskni za psem....remonty rozwleczone, zaliczenia jakieś ma na okrągło....

Kurcze, to jednak pies nie dał rady :(
    Wyobrażam sobie, co czuje.. Ja nawet nie mogę rozmawiać na takie tematy jeśli chodzi o moja kote, od razu się rozklejam. Biedny Bursztyn, chyba za dużo ma tego wszystkiego teraz..

Mega, efcia, kkisia, moremi, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Dzien dobry, albo i nie
    z rana przylazla franca i to z takim bólem ze szok, az mam mdłości :/ jeszcze tak z godzinke poboli i przejdzie

miłego weekendowania :-)

Efcia, prasowaniem czerwonego ją! Trzeba uzupełnić czerwony płyn w organizmie..
    Ja dalej nie mam mojej, choć od dwóch tygodni biorę piguły (jak bromek). Obstawiam @ w przeciągu 2 tygodni.. Chyba już wolę, zeby wróciła, no raz będę wiedzieć w jakim momencie cyklu jestem, a dwa potrzebuje psychologicznego resetu w tej kwestii..

Mega, efcia, ComeToMeBaby, kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 10063 10064 10065 10066 10067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ