WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)

My wczoraj poimprezowaliśmy trochę, dzisiaj odsypialiśmy :)

Pierwsza dawka dupka za mną, zobaczymy co będzie dalej, bo w środę usg :P

Miłej niedzieli dla Was :)

bliska77, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky świetne to określenie ;) logistyka seksowa :) kupuję, bo mam podobnie ;)

bliska77, caffe, Lucky lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro - Kraków !!!

Bursztynek na lotnisku ...

Samira milczy

Mango, samira, bliska77, caffe, grosza, grosza lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Jutro - Kraków !!!

Bursztynek na lotnisku ...

Samira milczy
    Dziewczyny,ale Wam fajnie ;-)Życzę Wam samych dobrych wrażeń i wspaniałej zabawy :-)

caffe, megan8 lubią tę wiadomość

• anek42 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Lucky. Ja chyba sobie odpuszcze te sode. Moj M ma dopieto 30 lat wiec mysle ze jego zolnierze to petardy. Pozdrawiam i sciskam wszystkie.

caffe, megan8, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

0cc7a5b3923d4012af7cb62094b52bf2.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też powoli tracę cały zapał do staranek powoli przyzwyczajam się do myśli że po prostu nic z tego nie będzie :)
    Bursztyn -bądź co bądź spokojnego lotu !!
    agafbh wrote:
    Dzięki Bursztynu, wiesz co dziś coś we mnie pękło, chyba po raz pierwszy odkąd sie staramy i nie chodzi o ten cykl bo jak odebrałam wynik badń to już wiedziałam, że nic z tego nie będzie, chodzi o całokształt, po prostu

megan8, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mojego też nie wtajemniczam bo by mi kazał postukać się w głowę ale udało mi się 15min przed <3 z 3razy :)
    Lucky wrote:
    Anek co do sody, to Betty wrzuciła nam tu pomysł, który się okazuje jest też opisywany w internecie, a mianowicie irygacje z sody (łyżeczka na litr wody) w celu zmniejszenia kwasowości środowiska w pochwie, czyli zwiększenia szans plemników na przeżycie

nie wiem, czy mi się uda to przeprowadzić 10-15 minut przed stosunkiem, mój M nie jest wcale taki rozrywkowy i chętny na nowości w tym temacie, z resztą my do seksu nie podchodzimy pod tytułem 'rozmnażanie' a takie przygotowanie narzucałoby to myślenie i M na bank by się spiął ,że teraz musi się wykazać
    Sodę stosuję więc po cichu, myślę że może się udać z godzinę, 45 min przed, ale 10 minut....????
    z resztą u nas jest logistyka seksowa, bo nie mieszkamy sami, więc nie ma jak prosto z łazienki rzucić się na M

caffe, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Ja już mojego też nie wtajemniczam bo by mi kazał postukać się w głowę ale udało mi się 15min przed <3 z 3razy :)
    hehehe, cwana bestia z Ciebie :P

Mango, anek42, bliska77, grosza, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Ja też powoli tracę cały zapał do staranek powoli przyzwyczajam się do myśli że po prostu nic z tego nie będzie :)
    Bursztyn -bądź co bądź spokojnego lotu !!
    Grosza, mam dokładnie to samo, ile można, zaraz rozpocznę 14 skupiony na staraniach cykl, o wcześniejszych nie mówię, bo wtedy było na zasadzie że jak się uda to fajnie, nie mam siły, kasy i w ogóle.
    Mam nadzieję, że mnie źle nie zrozumiecie ale zmęczona jestem już pamiętaniem że od dnia tego i tego taki a taki lek potem taki itp, temperaturami i innymi pierdołami, nie mówiąc już o kasie, co chwila czegoś dziecku lub sobie odmawiamy, wiem, że to może głupio zabrzmieć ale cholera ile można, miesiąc w miesiąc na wizyty i leki między 300 a 600, po prostu chyba dotarłam już do miejsca, z którego dalej już nie jestem w stanie ruszyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2013, 17:48

Lucky, samira lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosza spryciara z Ciebie, ja bym musiała gdzieś w łazience ukryć ten wielki różowy irygator, a gdy zaczyna się gorąco, wypruc do łazienki..
    no kto wie, spróbować, spróbuję, muszę tylko poszukać czegoś do maskowania różowego potwora

Aga, nie wydaję aż tyle pieniędzy na leki i wizyty, głównie dlatego że nie ma u nas specjalistów od nieplodności, a do gin chodzę na nfz. Niemniej jednak suplementy dla nas obojga to też niezła pozycja w budżecie. Dla mnie właśnie najbardziej męczące jest to co opisujesz, to układanie każdego kolejnego miesiąca, dnia, pod kątem leków, kolejności ich brania, temperatury, domniemanych dni płodnych, dni popłodnych, kiedy tak bardzo na siebie uważam itd. Pamiętam pierwsze cykle i pierwsze starania, wtedy perspektywa pół roku wydawała mi się okropna i niemożliwa, teraz po dwóch latach...trochę okrzepłam, ale chcę niemniej bardzo :( Więc mobilizuję resztki sił

grosza, bliska77, Reni lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anek42 wrote:
    Dzieki Lucky. Ja chyba sobie odpuszcze te sode. Moj M ma dopieto 30 lat wiec mysle ze jego zolnierze to petardy. Pozdrawiam i sciskam wszystkie.

Anek, trzymam zatem kciuki
    oby optymizm był uzasadniony
    wiem jednak że nawet plemniki terminatory mogą nie przetrwać w mocno kwaśnym środowisku, choć na pewno nie każda kobieta ma taki problem
    Soda jest raczej rozwiązaniem właśnie żeńskiego problemu niż męskiego

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Grosza spryciara z Ciebie, ja bym musiała gdzieś w łazience ukryć ten wielki różowy irygator, a gdy zaczyna się gorąco, wypruc do łazienki..
    no kto wie, spróbować, spróbuję, muszę tylko poszukać czegoś do maskowania różowego potwora

Aga, nie wydaję aż tyle pieniędzy na leki i wizyty, głównie dlatego że nie ma u nas specjalistów od nieplodności, a do gin chodzę na nfz. Niemniej jednak suplementy dla nas obojga to też niezła pozycja w budżecie. Dla mnie właśnie najbardziej męczące jest to co opisujesz, to układanie każdego kolejnego miesiąca, dnia, pod kątem leków, kolejności ich brania, temperatury, domniemanych dni płodnych, dni popłodnych, kiedy tak bardzo na siebie uważam itd. Pamiętam pierwsze cykle i pierwsze starania, wtedy perspektywa pół roku wydawała mi się okropna i niemożliwa, teraz po dwóch latach...trochę okrzepłam, ale chcę niemniej bardzo :( Więc mobilizuję resztki sił
    Lucky, oby Wam się udało!!!!!!!!!!!

Lucky lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha dzięki laski
    Niedziela mija leniwie ;) ale wieczór zapowiada się interesująco <3 :)

megan8, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 22:45

bliska77 lubi tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdrościmy :)
    grosza wrote:
    Ha dzięki laski
    Niedziela mija leniwie ;) ale wieczór zapowiada się interesująco <3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2013, 21:43

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • promyk Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzis 11 dzien cyklu i jedziemy z koksem. :-) :-) :-)

Lucky, bliska77, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

Promyk
  • anek42 Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Promyk!!! Trzymam kciuki. Lucky u nas to jest tak ze jak sie uda to bedzie super jak nie to bedziemy sie cieszyc tym co mamy czli dwojka wspanialych synow. Ja nawet nie wiem jakie mam wartosci hormonow bo nie chodze w ogole do lekarzy. Mieszkam w Irlandii i tu na wizyte do gina czeka sie 3 miesiace. Prywatnie mnie nie stac,a bedac w ciazy pierwszy raz masz spotkanie z ginem miedzy 16 a 20 tyg ciazy. Tak ze widzisz co kraj to obyczaj. Wspomagam sie tylko witamina b6 bo mam krotka faze lutealna i nadal mam nadzieje. Choc tez jak kazda z nas czasami mam juz dosc. Na szczescie takich chwil jest niewiele. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie.

Lucky, bliska77, Mango, promyk, megan8 lubią tę wiadomość

0cc7a5b3923d4012af7cb62094b52bf2.png
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anek42 wrote:
    Powodzenia Promyk!!! Trzymam kciuki. Lucky u nas to jest tak ze jak sie uda to bedzie super jak nie to bedziemy sie cieszyc tym co mamy czli dwojka wspanialych synow. Ja nawet nie wiem jakie mam wartosci hormonow bo nie chodze w ogole do lekarzy. Mieszkam w Irlandii i tu na wizyte do gina czeka sie 3 miesiace. Prywatnie mnie nie stac,a bedac w ciazy pierwszy raz masz spotkanie z ginem miedzy 16 a 20 tyg ciazy. Tak ze widzisz co kraj to obyczaj. Wspomagam sie tylko witamina b6 bo mam krotka faze lutealna i nadal mam nadzieje. Choc tez jak kazda z nas czasami mam juz dosc. Na szczescie takich chwil jest niewiele. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie.
    Ktoś tu nie ma spania ||? ;)
    Ja też czasem mam dość , w tym miesiącu , rezygnuję z lekarzy, hormonów po których dupsko mi tylko rośnie i wyskakują pryszcze jak nastolatce , stawiam na sodę i dobrą zabawę , nie potrafię wyłączyć głowy i nie myśleć że może , że może w tym miesiącu ............ itd
    Soda nie zaszkodzi to wiem na pewno - pytałam nawet lekarza ;) popatrzył trochę na mnie jak na ufo , ale nie powiedział że sobie tym krzywdę zrobię.
    Pozdrawiam Was wszystkie i miłego dnia życzę.
    Ja dziś pierwszy dzień do pracy po urlopie wrrrrrrrrrrrrrrrrrr

anna maria, bliska77, promyk, megan8 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,zapowiada sie kolejny upalny dzien no dobrze w koncu jest lato .Zaraz jade tesciowej popilnowac.Milego dnia wam zycze

bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dziś się odchudzam o! Mam postanowienie na sierpień :D znalazłam dietę która już chwilę chodzi mi po głowie , a że ostre przyprawy lubię to może mi się uda , Jordin Sparks schudła na niej 20 kg a ja zamierzam 10 . Papa

bliska77, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ