35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
SolarPolar wrote:Dziewczyny jak robi sie omlety . Dziecko zamowilo na sniadanie a ja nigdy nie robilam. Googluje ale moze macie jakis dobry przepis?
Na jednego omleta:
2 jajka
1lyzka maki
szczypta soli
łyżeczka cukru
Ubijamy bialka ze szczypta soli, pod koniec dajemy łyżeczkę cukru
dodajemy zoltka, mieszamy delikatnie, na koniec przesiwamy łyżkę maki, mieszamy delikatnie (zeby nie utracic puszystosci)
i siup na rozgrzana patelnie z lyzka masla
smazymy na malym ogniu okolo 4minut i przewracamy na druga strone, smazymy z 2min.Aasiula, Simba, SolarPolar, iwcia77, dorbie, gretka, kkisia, moremi, megan8 lubią tę wiadomość
-
efcia wrote:Na jednego omleta:
2 jajka
1lyzka maki
szczypta soli
łyżeczka cukru
Ubijamy bialka ze szczypta soli, pod koniec dajemy łyżeczkę cukru
dodajemy zoltka, mieszamy delikatnie, na koniec przesiwamy łyżkę maki, mieszamy delikatnie (zeby nie utracic puszystosci)
i siup na rozgrzana patelnie z lyzka masla
smazymy na malym ogniu okolo 4minut i przewracamy na druga strone, smazymy z 2min.efcia, iwcia77, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Nawet mnie nie wkurwiaj!!!
Tydzień temu byłam u ginki to jej położona powiedziała że jej koleżanka zaszła z wkładką i na tabletkach antylekarka to skomentowała że pewnie leki brała co 2 dzień a wkładkę miała między kolanami
Aasiula, Simba, ania.g, iwcia77, caffe, gretka, BISCA, dorbie, ComeToMeBaby, macduska, kkisia, moremi, Niuta, megan8, stara.krycha, Arwena, Mega, Parka, Iwone lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Ciutke. Pol lyzki. Ale mozesz i wcale nie dac. Na slodko robisz czy wytrawnie?
Bry!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 08:46
Simba, Aasiula, iwcia77, kkisia, moremi, Dziobak lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Miałam się nie odzywać, ale muszem!
Tydzień temu byłam u ginki to jej położona powiedziała że jej koleżanka zaszła z wkładką i na tabletkach antylekarka to skomentowała że pewnie leki brała co 2 dzień a wkładkę miała między kolanami
Mojego meza byla zona tez go zlapala na dziecko ze spirali
Hahahahhahahahaha
JasneWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 08:52
Aasiula, Sabina, iwcia77, BISCA, kkisia, moremi, megan8, Arwena lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Uffff
Mojego meza byla zona tez go zlapala na dziecko ze spirali
Hahahahhahahahaha
Jasnei brałam regularnie,jak to jet napisane nie daje 100 tylko 99,9 i ja byłam tym odsetkiem ktory zaciazył a brałam Trisiston
Simba, ania.g, dorbie, kkisia, moremi, Arwena, Mega lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Wytrawno- warzywnie- ziolowo. Takie zamowienie z pietra dostalam:-)
Ubij jajka, dodaj ziol - ja lubie tez parmezan do srodka.
Smazysz na masle najpierw na wiekszym ogniu, potem mniejszym. Ja zawsze wbijam w niego lopatke, zeby zrobila sie dziura w ktora splywa ta masa ktora ma sie sciac (nie wiem czy wiesz o co chodzi). Po prostu nie przewracam omleta, tylko nim poruszam, dziurawie az sie zetnie rowniez na gorze.
edit: jesli do tego warzywny to mozesz najpierw podsmazyc swieza papryka pokrojona w kostke i zalac ja omletemWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 08:51
iwcia77, dorbie, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aasiula wrote:Ja przy tabsach zaszłam z młodą
i brałam regularnie,jak to jet napisane nie daje 100 tylko 99,9 i ja byłam tym odsetkiem ktory zaciazył a brałam Trisiston
Aasiula, iwcia77, caffe, BISCA, kkisia, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Simba wrote:Czyli jednak na plodnosc najlepsze sa srodki antykoncepcyjne. Ciekawa koncepcja
bo tabsy biore ...
ale dzisiaj sie ciesze z tego faktu ,mam dorosła corkeSimba, iwcia77, malgos741, dorbie, ComeToMeBaby, kkisia, moremi, megan8, Arwena, Mega lubią tę wiadomość