X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kochane dziewuszki - myślałam że sąsiad przemeblowanie robi a tu burza .
    Co do pizzy u mnie na chacie kochają kapuścianą - farsz jak na łazanki plus wszystkie śmieci z lodówki :D czyli parówki wędliny papryczki itp oczywiście na wierzch ser żółty i WIADRO sosu czosnkowego :D warunek wszyscy muszą go jeść .
    Ineska trzymam kciuki zresztą za nas wszystkie za siebie też.
    Swędzi mnie całe ciało normalnie jakąś wściekłą swędzieliznę mam , jakby wszystkie ukąszenia komarów się odezwały.
    Andzia33 wrote:
    Witajcie kobietki,już jestem,ale jak widzę nikt nie tęsknił.Przykro mi.
    Ja zawsze tęsknie (odkąd mam tu konto) a jak jestem na jakiejś hebzi gdzie nie ma neta to nawet bardzo :D

bliska77, bliska77, Lucky, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    Betybet Ty to jesteś wytrwała, aż wstyd się przyznać, że od kilu cykli marudzę, wściekam się i tak w kółko a u mnie to dopiero :) 18 cs
    Ja też marudzę , wkurzam się ,wyklinam, wyzywam całe grono medyczne , że się gów..o znają, robię wpisy w pamiętnik (taki swój na kartki papierowe :D haha ) jadę tam takimi przekleństwami , że diabeł przy mnie to ministrant. I co? Za jakiś czas mi przechodzi i znów ruszam do boju , ale nie ukrywam że bardzo mnie boli ta taka co miesięczna nadzieja , która prawie regularnie co miesiąc umiera ...

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ee no chwilunia.. to na co miałas zabieg jak polipa nie było?
    No właśnie ???????

Lucky, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    Ja też marudzę , wkurzam się ,wyklinam, wyzywam całe grono medyczne , że się gów..o znają, robię wpisy w pamiętnik (taki swój na kartki papierowe :D haha ) jadę tam takimi przekleństwami , że diabeł przy mnie to ministrant. I co? Za jakiś czas mi przechodzi i znów ruszam do boju , ale nie ukrywam że bardzo mnie boli ta taka co miesięczna nadzieja , która prawie regularnie co miesiąc umiera ...
    skąd ja to znam........

Lucky lubi tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahha no mnie na spicha to on tak ale ja jego na spicha chyba technicznie sie nie da...hmmm no chyba ze jeszcze czegos nie wiem Reni hmmmmm

ni]Panda dawaj go na śpiocha..[/QUOTE]

caffe, Lucky, Iwone, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Ci gwarantuję, że jak zaczniesz na śpiocha to się ona w końcu dołączy ;-)
    no chyba, że total zdechł pies.. to wtedy nic się nie da zrobić
    Panda wrote:
    hahahahha no mnie na spicha to on tak ale ja jego na spicha chyba technicznie sie nie da...hmmm no chyba ze jeszcze czegos nie wiem Reni hmmmmm

ni]Panda dawaj go na śpiocha..
    [/QUOTE]

caffe, Panda, Lucky, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziu serio Ci smutno? trudno o każdej pamiętać w każdym wpisie, ale myślę że się pamięta o wszystkich pojedynczo i zbiorowo, bo wszystkie mamy wspólny cel i podobne problemy.
    Mnie wystarcza że mogę poczytać co u was, nie czuję się wtedy samotna ze swoimi rozterkami, smutkami i obawami.
    No i każdy sukces daje nadzieję

Reni, Panda, caffe, Andzia33, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no zdechl wczoraj ale dzisiaj auuuuuuuuuuu.....twardym trzeba byc nie mietkim ;) wlasnie zbieram sie pod przysznic bo u mnie juz nocka :)

Reni wrote:
    a ja Ci gwarantuję, że jak zaczniesz na śpiocha to się ona w końcu dołączy ;-)
    no chyba, że total zdechł pies.. to wtedy nic się nie da zrobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 15:36

Reni, caffe, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu może nie wszystko stracone???

Pando, mojego też się nie da ruszyć jak śpi, wtedy często płaczę z bezsilności, wiem że to głupie, ale ja czekam cały miesiąc a ten baran śpi w godzinie zero!

Mango, wierzę że wakacyjny relaks cudnie wpłynie na starania, wychodzi na to że jedziecie w dobrym momencie. Kciuczę intensywnie

caffe, Panda, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie:
    Czy w cyklu bezowulacyjnym będzie występował śluz R?
    Czy testy owu mogą być pozytywne?

caffe, samira, Lucky lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nie.... mój nawet jak jest zdechlak to długo nie muszę czekać aż się obudzi ;-)

Panda, Mango, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 01:42

caffe, Panda, Mango, anek42, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:

Pando, mojego też się nie da ruszyć jak śpi, wtedy często płaczę z bezsilności, wiem że to głupie, ale ja czekam cały miesiąc a ten baran śpi w godzinie zero!

Mango, wierzę że wakacyjny relaks cudnie wpłynie na starania, wychodzi na to że jedziecie w dobrym momencie. Kciuczę intensywnie
    barana trza za rogi ;) :P

Iwone, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Pytanie:
    Też się zastanawiam, bo ja jednego dnia miałam pozytywny, potem negatyw, a potem znowu pozytyw. Zwariować można. Co do śluzu to się nie wypowiem. Ja płodnego nie mam, a taki normalny się pojawia.

Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Mój w zeszłym cyklu też mnie tak "załatwił" albo zasypiał, albo był tak zmęczony, że mu się nie chciało, a później zdziwienie że jeszcze nie jestem w ciąży ;)
    Bo oni, może nie wszyscy ale w większości, uważają, że wystarczy się bzyknąć i ciąża gotowa...

Mango, Lucky, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie godzina zero wybija o tutaj bunt no i mozna sie pochalastac ;) ja tam plakac nie placze tylko mnie nerwy biora hihihi eh z tymi facetami :)
    Lucky wrote:

caffe, Mango, Lucky, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni przed chwila czytalam to o testach:

Czy testy owulacyjne są wiarygodnym źródłem potwierdzenia wystąpienia owulacji?

Nie. Powszechnie dostępne testy owulacyjne (testy LH, elektroniczne monitory, mikroskopy śliny) mogą być bardzo skuteczne w wykrywaniu dni płodnych, ale nie są w stanie stwierdzić czy do owulacji faktycznie doszło. Nie potwierdzają one bowiem wystąpienia owulacji, lecz informują tylko, że ciało przygotowuje się do niej. Testy te wykrywają w ciele kobiety wzrost poziomu hormonu LH, czyli rozpoznają nadchodzącą owulację, a nie jej występowanie. Niekoniecznie jednak wysoki poziom hormonu LH oznacza, że do owulacji dojdzie. W wyjątkowych sytuacjach zdarza się bowiem, że organizm przygotowuje się do owulacji (produkuje hormony, które powodują pojawienie się oznak płodności tj. płodnego śluzu, płodnej pozycji szyjki macicy, bądź pozytywnego wyniku testu owulacyjnego) lecz w ostateczności do owulacji nie dochodzi (np. z powodu stresu czy choroby). W takiej sytuacji tylko pomiar temperatury wykaże, że do owulacji nie doszło (jajeczko nie zostanie uwolnione, progesteron nie zacznie działać i temperatura ciała nie wzrośnie). Dlatego też, jeśli chcesz mieć pewność, że owulacja faktycznie wystąpiła, nawet jeśli robisz testy owulacyjne postaraj się również mierzyć temperaturę (Czy temperatura jest wiarygodnym źródłem potwierdzenia wystąpienia owulacji?).

Reni wrote:
    Pytanie:

caffe, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnei bo oni mezczyzni nie mysla za bardzo i tyle....;)
    Iwone wrote:
    Mój w zeszłym cyklu też mnie tak "załatwił" albo zasypiał, albo był tak zmęczony, że mu się nie chciało, a później zdziwienie że jeszcze nie jestem w ciąży ;)

caffe, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie właśnie z tego co napisały dziewczyny wynika, że nie ma bzykania i zdziwienie, że ciąży nie ma.. hahah
    caffe wrote:
    Bo oni, może nie wszyscy ale w większości, uważają, że wystarczy się bzyknąć i ciąża gotowa...

bliska77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    ooooo to jest strona 1111 czary mary boom ;)
    Bozia a popijasz te ziolka czy juz przestalas?
    chwilowo przestałam, bo mi te jaja zaczęły rosnąć po CLO, ale jak coś to wrócę...

caffe, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ