X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a śluz?
    co z nim?
    bo się wnerwię jak się okaże, że jak mam owulkę to go nie ma i nawet wpieprzanie wiesiołka nie pomaga a jak nie mam owulki to łaskawca się pojawia
    http://smileys.sur-la-toile.com/repository/combat/2guns.gif
    Panda wrote:
    Reni przed chwila czytalam to o testach:

Czy testy owulacyjne są wiarygodnym źródłem potwierdzenia wystąpienia owulacji?

Nie. Nie potwierdzają one bowiem wystąpienia owulacji, lecz informują tylko, że ciało przygotowuje się do niej.

caffe, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwczynki wróciłam od ginki - zastąpiła moją inna, bo moja na urlopie...jestem w 28 dc i powiedziała, że jest troszkę za późno na to, żeby stwierdzić dokłądnie co jest mi w tym momencie...opis dostałam taki: w zatoce douglasa ślady płynu - więc owulka raczej była...nie wiem czy pamiętacie, ale mój cykl wyglądał tak: najpierw w 11 dc w lewym jajniku dominant coś około ,150, potem za kilka dni ginka go już olała, bo nie rósł czy tam znikł nie pamiętam i pokładała nadzieję w prawym jajniku, gdzie urosły dwa duże - jeden cos chyba około 2 cm i drugi 1,80....
    Na dzień dzisiejszy prawy jajnik pusty,,więc zapewne pękły i ten płyn w zatoce świadczy o owulce...natomiast ona uczepiła się lewego jajnika...że tam coś jest!!! albo ciałko żółte wczesnej ciąży - wielkości 1,90 cm albo jakiś stary pęcherzyk...macica trochę powiększona...no i znów narobiła mi nadziei, że to może być coś na rzeczy...ale ja obstawiam, że to ten stary, któy nie chciał rosnąć i się po prostu jeszcze nie wchłonął..
    i coś mi tu nie gra..zapytałam ją - czy to możliwe, że ciałko żółte ciążowe jest teraz w jajniku,a nie już w macicy???? a ona mówi , że tak możliwe...kurde.....w 28 dc z owulacją w 17 dc...to raczej powinno już być zagnieżdone w macicy? nie sądzicie? czasem mam wrazenie, ze tym lekarzom się mówi więcej niż oni nam....w kazdym razie na razie mam czekać (ja juz bez wiekszych nadziei..) a swoją drogą to niezłe jaja dzieją się w tych naszych organizmach..:)

A że to nowa inna lekarka...to zapytałam co sądzi o szansach...i powiedziała, żeby się zupełnie nie przejmować wiekiem, że wszystko ok...tylko żeby nie wariować emocjonalnie, bo stres moze wiele zniszczyc...:)

anna maria, caffe, Mango, Lucky, Reni, anek42, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a śluz?
    co z nim?
    bo się wnerwię jak się okaże, że jak mam owulkę to go nie ma i nawet wpieprzanie wiesiołka nie pomaga a jak nie mam owulki to łaskawca się pojawia
    http://smileys.sur-la-toile.com/repository/combat/2guns.gif
    Reni oranizm przygotowuje wwszystko do owuliki,,,sluz, hormony itp...ale jak masz miec jajo puste to nic nie pomoze...serduszkuj...i juz

caffe, Mango, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• anna maria Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest zaskoczenie!
    Bozia3 wrote:
    dziwczynki wróciłam od ginki - zastąpiła moją inna, bo moja na urlopie...jestem w 28 dc i powiedziała, że jest troszkę za późno na to, żeby stwierdzić dokłądnie co jest mi w tym momencie...opis dostałam taki: w zatoce douglasa ślady płynu - więc owulka raczej była...nie wiem czy pamiętacie, ale mój cykl wyglądał tak: najpierw w 11 dc w lewym jajniku dominant coś około ,150, potem za kilka dni ginka go już olała, bo nie rósł czy tam znikł nie pamiętam i pokładała nadzieję w prawym jajniku, gdzie urosły dwa duże - jeden cos chyba około 2 cm i drugi 1,80....
    Na dzień dzisiejszy prawy jajnik pusty,,więc zapewne pękły i ten płyn w zatoce świadczy o owulce...natomiast ona uczepiła się lewego jajnika...że tam coś jest!!! albo ciałko żółte wczesnej ciąży - wielkości 1,90 cm albo jakiś stary pęcherzyk...macica trochę powiększona...no i znów narobiła mi nadziei, że to może być coś na rzeczy...ale ja obstawiam, że to ten stary, któy nie chciał rosnąć i się po prostu jeszcze nie wchłonął..
    i coś mi tu nie gra..zapytałam ją - czy to możliwe, że ciałko żółte ciążowe jest teraz w jajniku,a nie już w macicy???? a ona mówi , że tak możliwe...kurde.....w 28 dc z owulacją w 17 dc...to raczej powinno już być zagnieżdone w macicy? nie sądzicie? czasem mam wrazenie, ze tym lekarzom się mówi więcej niż oni nam....w kazdym razie na razie mam czekać (ja juz bez wiekszych nadziei..) a swoją drogą to niezłe jaja dzieją się w tych naszych organizmach..:)

A że to nowa inna lekarka...to zapytałam co sądzi o szansach...i powiedziała, żeby się zupełnie nie przejmować wiekiem, że wszystko ok...tylko żeby nie wariować emocjonalnie, bo stres moze wiele zniszczyc...:)

caffe, Mango, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i właśnie...i teraz czekaj czlowieku i się nie denerwuj!!!Bozia współczuję

caffe, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia współczuję niepewności a kiedy masz teraz w tym wypadku przyjść !! pierwszy raz słyszę ze w jajniku a nie w macicy ten pęcherzyk żółtkowy :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam u gastro!!!

bliska77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam czopki i tabletki asamax 2*2 szt dziennie (chyba taka nazwa) czopki nie pamiętam ale wiem że mam je na ryczałt bo tak op. tych czop. 100zł a na ryczałt ok. 7zł no i na refluks tabletki i teraz wykupić i leczyć ,proszę trzymać kciuki żebym je dobrze tolerowała i żeby pomogły !!!
    a i powiedział że ta choroba nie ma wpływu na zachodzenie w ciążę i rodzą się zdrowe i ładne dzieci :D

stawy mnie bolą ,pieką i sztywnieją szczególnie szyja ,barki ,kolana aż mi słabo a gastro powiedział ze stawy mogą bolec przy tej chorobie jelit i mam nadzieje ze tak jest i nie jest to nic osobnego (osobna choroba)ehhh...

dla przypomnienia ;)
    @ nie miałam za to lekkie plamienia od piątku w nocy do niedzieli ,jeszcze w poniedziałek były ale tylko pyci na papierze toalet (dosłownie mgła)... :shock: jutro idę do ginki ,ciekawam co na to powie (dziś 40dc a @ miała być planowo 4-5.08)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 16:47

caffe, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, to teraz musisz grzecznie siedzieć i czekać. A woją drogą to chyba lepiej dostać konkretną wiadomość i się do niej odnosić, niż żyć w niepewności i jeszcze każą się nie denerwować o.O

Trzymam kciuki :) Ja na Twoim miejscu skoczyłabym do innego gina, tak w celu weryfikacji. Ja tak robię od jakiegoś czasu, bo lekarze jak wiadomo są różni. I nawet najbardziej pochlebne diagnozy sprawdzam, bo miałam takie przypadki, że wolę mieć przynamniej dwie niezalezne opinie. Oczywiście u tego drugiego lekarza nie wspominam, ze byłam wczesniej u kogoś innego :P

Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, to teraz musisz grzecznie siedzieć i czekać. A woją drogą to chyba lepiej dostać konkretną wiadomość i się do niej odnosić, niż żyć w niepewności i jeszcze każą się nie denerwować o.O

Trzymam kciuki :) Ja na Twoim miejscu skoczyłabym do innego gina, tak w celu weryfikacji. Ja tak robię od jakiegoś czasu, bo lekarze jak wiadomo są różni. I nawet najbardziej pochlebne diagnozy sprawdzam, bo miałam takie przypadki, że wolę mieć przynamniej dwie niezalezne opinie. Oczywiście u tego drugiego lekarza nie wspominam, ze byłam wczesniej u kogoś innego :P

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, jedyne co mi przyszło do głowy, to że owu była później niż przypuszczasz.

Lucky lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wydaje mi się, że owu była później - przeciez tempka skoczyła...Caffe myślałam o innej gin, ale ja już nie mam kasy na takie zabawy....
    Teraz kazała mi czekać na okres i znów clo...albo cieszyć się ciążą.....taka.....figlara z niej...:)

No nic dziewczyny - dzięki za wsparcie...ja raczej spokojnie czekam na @ - tylko szkoda, że jakoś konkretnie nikt nie jest w stanie z tych lekarzy nas pokierować...no chyba, że my za dużo oczekujemy.....

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Nie wydaje mi się, że owu była później - przeciez tempka skoczyła...Caffe myślałam o innej gin, ale ja już nie mam kasy na takie zabawy....
    Teraz kazała mi czekać na okres i znów clo...albo cieszyć się ciążą.....taka.....figlara z niej...:)

No nic dziewczyny - dzięki za wsparcie...ja raczej spokojnie czekam na @ - tylko szkoda, że jakoś konkretnie nikt nie jest w stanie z tych lekarzy nas pokierować...no chyba, że my za dużo oczekujemy.....
    To, że za dużo oczekujemy to jedno, ale to, że oni nie potrafią lub nie chcą wiele powiedzieć to drugie. Czasami więcej niepewności zasieją, niż uspokoją.

Mango, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka dobrze, że nie ma to wpływu na zajście w ciążę - przynajmniej jeden problem z głowy...

samira, Mango, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    mam czopki i tabletki asamax 2*2 szt dziennie (chyba taka nazwa) czopki nie pamiętam ale wiem że mam je na ryczałt bo tak op. tych czop. 100zł a na ryczałt ok. 7zł no i na refluks tabletki i teraz wykupić i leczyć ,proszę trzymać kciuki żebym je dobrze tolerowała i żeby pomogły !!!
    a i powiedział że ta choroba nie ma wpływu na zachodzenie w ciążę i rodzą się zdrowe i ładne dzieci :D

stawy mnie bolą ,pieką i sztywnieją szczególnie szyja ,barki ,kolana aż mi słabo a gastro powiedział ze stawy mogą bolec przy tej chorobie jelit i mam nadzieje ze tak jest i nie jest to nic osobnego (osobna choroba)ehhh...

dla przypomnienia ;)
    @ nie miałam za to lekkie plamienia od piątku w nocy do niedzieli ,jeszcze w poniedziałek były ale tylko pyci na papierze toalet (dosłownie mgła)... :shock: jutro idę do ginki ,ciekawam co na to powie (dziś 40dc a @ miała być planowo 4-5.08)
    Wytrzymaj jakoś to wszystko :)

samira, Lucky lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...chyba, że to jest tak, że jeżeli ewentualnie jest ciąża - to jajko zagnieźdźa się w macicy..a ciałko żółte zostaje w jajniku, w tym , z którego było zapłodnione jajo? To tylko byłoby wytłumaczenie na teorię tej lekarki....cytat z neta:

"W miejscu, z którego została uwolniona w danym cyklu miesięcznym komórka jajowa, dochodzi po zapłodnieniu do wytworzenia ciałka żółtego. Od ciałka żółtego zależy utrzymanie ciąży do około 8-9 tygodnia jej trwania. Ciałko żółte w tym okresie powiększa się, dlatego jeden z jajników (odpowiedzialny za jajeczkowanie w cyklu, w którym doszło do zapłodnienia) może być większy od drugiego, który także jest powiększony. "

caffe, samira, Mango, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dziewczyny...chyba, że to jest tak, że jeżeli ewentualnie jest ciąża - to jajko zagnieźdźa się w macicy..a ciałko żółte zostaje w jajniku, w tym , z którego było zapłodnione jajo? To tylko byłoby wytłumaczenie na teorię tej lekarki....cytat z neta:

"W miejscu, z którego została uwolniona w danym cyklu miesięcznym komórka jajowa, dochodzi po zapłodnieniu do wytworzenia ciałka żółtego. Od ciałka żółtego zależy utrzymanie ciąży do około 8-9 tygodnia jej trwania. Ciałko żółte w tym okresie powiększa się, dlatego jeden z jajników (odpowiedzialny za jajeczkowanie w cyklu, w którym doszło do zapłodnienia) może być większy od drugiego, który także jest powiększony. "
    Albo u Ciebie długo trwa zagnieżdżenie.

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny są dwa rodzaje histerioskopii,najpierw się robi hist diagnostyczną ,gdzie powiększają jakimś gazem macicę i oglądają wszystko dokładnie i tą miałam bo moja gin mówiła,,prawdopodobnie ma pani polipa,, i tylko przez hister można to sprawdzic na 100%,bo na usg nie widac tak dokładnie,a jeśli coś znajdą polipa,mięśniaki ,to jest wtedy hister lecznicza,czy jakos tak i wtedy na ten aparat zakładają jakieś mini narzędzia i usówają to i wycinek wysyłają na badania chistopat.W moim przypadku nie było takiej potrzeby.
    Bozia niezłe jaja,ja trzymam kciuki i myślę,że będzie zielono!

caffe, Mango, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czuję się jak napompowana żaba,od czwartku powinno już minąc.
    Więc raczej jestem już po owu,którą przegapiłam w szpitalu i starań w tym cyklu nie było i na razie nie będzie.Zobaczymy co powie moja gin,bo ona nie była pewna,ale byłam u innego lekarza i on mi nawet pokazywał na monitorze gdzie mam tego polipa i był całkowicie pewien.

caffe, Mango, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    czuję się jak napompowana żaba,od czwartku powinno już minąc.
    Więc raczej jestem już po owu,którą przegapiłam w szpitalu i starań w tym cyklu nie było i na razie nie będzie.Zobaczymy co powie moja gin,bo ona nie była pewna,ale byłam u innego lekarza i on mi nawet pokazywał na monitorze gdzie mam tego polipa i był całkowicie pewien.
    No to masz jeden wielki misz masz w głowie.

Andzia33 lubi tę wiadomość

‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ