SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Oj, ja spię, od rana mam w pracy dzieci , a dzieci w lato rano brak. A potem o 13.00 mam zapierdziel, bo doroslych full zawsze , ale tylko do 15.30. Ale teraz ide na patronaże noworodków
    Dziś full wypas
    O rety. To brzmi jakbyś była na robotach w kołchozie :P
    Ale znam ten tryb, moja dalsza znajoma też jest lekarzem, chirurgiem w dodatku, na początku kariery zawodowej. Nie dość że praca, staże, nauka, pisanie, zabiegi, ona nie ma czasu żyć. I faceta też już długo nie ma, bo i czasu na niego nie ma. A jęczy, że nie ma a chciałaby mieć. Taka rozdarta duszyczka jest. No, ale parę lat jednak młodsza ode mnie to może jeszcze ma czas ;)

Bliska 77, efcia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa na nawilżenie skóry wg mnie najlepszy jest olej arganowy. Tylko taki spożywczy. Kupiłam teraz ten kosmetyczny i niestety to już nie to samo.

ComeToMeBaby, Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, doczytuję:-)
    Co do Komety ciał ketonowych, jestem po opfitych szkoleniach u diabetologa. Był tez wykład o ciałach ketonowych , które normalnie nie są niczym złym, świadczą o tym że w nocy organizm korzystał i spalał zapasy tkanki tłuszczowej a nie węglowodany .W skrócie diabetolog tłumaczył że to produkt uboczny wydalany wraz z moczem przy spalaniu tkanki tłuszcowej. To nic złego -chudniesz po prostu. Natomiast w ciąży są one niepożądane,bo dostają się do wód płodowych i niekorzystnie wpływają na płód. Dlatego ja i też Kapta przy diecie niskowęglowodanowej musimy spozywać malutki posiłek przed snem, aby w porannym moczu ich nie było (sprawdzamy to właśnie za pomocą tych pasków co Elfik napisał). Ja gdyby mi chodziło o zrzucenie kilku kilogramów i spalenie niepotrzebnej tkanki tłuszczowej cieszyłabym się jeśli w moczu by były, bo to świadczyłoby że są efekty treningu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 11:33

ComeToMeBaby, Bliska 77, efcia, dorbie, ania.g lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa gdzies kiedys czytalam ze sucha skora to oprocz niedoczynnosci tartyczy rowniez niski estradiol. Nie wiem co na to dr Dorbi?

macduska, Bliska 77, ola_35, ComeToMeBaby, kkisia, efcia, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam Macę. To dawać chłopu już? I jesli tak to ile?

Może głupio pytam ale głowa mnie boli i niczego się nir mogę doszukać w necie.

efcia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Od dzisiaj przekazuje smycz mezowi. O jaka jestem szczesliwa. Zadnych przygod z obsranymi gaciami i bede mogla pospac do 6! Jaki luksus. W pracy tez sennie i bezrobotnie. Blogi stan mnie dopadl. Chyba skusze sie na jagodzianke. Na obiad salata z jajkiem to moge zaszalec?
    No jak taki"obfity" obiad to na jagodzianke mozesz sie spokjnie rzucic :)

efcia, Sabina lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Kometa gdzies kiedys czytalam ze sucha skora to oprocz niedoczynnosci tartyczy rowniez niski estradiol. Nie wiem co na to dr Dorbi?
    Moje wiadomosci na ten temat sa podobne

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    Polar, nie wiem, czy Ty jestes smarkfonowa, ale jest jedna naprawde dobra aplikacja do odchudznia, liczenia kalorii i tak dalej. Myfitnesspal.
    Ja chce schudnac 3kg, wiec mam jesc max 1200 kalorii - tam jest podzial na udzial wegli/bialka/tluszczu. Dla mnie rewelacja, bo jem to co chce i na biezaco kontroluje ile czego moge jeszcze zjesc danego dnia.
    Jestes dzielna! Osiagniesz swoj cel - jestem pewna. To znaczy cele ;)
    SolarPolar wrote:
    Od dzisiaj przekazuje smycz mezowi. O jaka jestem szczesliwa. Zadnych przygod z obsranymi gaciami i bede mogla pospac do 6! Jaki luksus. W pracy tez sennie i bezrobotnie. Blogi stan mnie dopadl. Chyba skusze sie na jagodzianke. Na obiad salata z jajkiem to moge zaszalec?

Bliska 77, Dziobak, macduska, kkisia, efcia, Sabina, SolarPolar, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie witalam sie? Sie witam sie

kkisia, efcia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:

Jak dla mnie to dolegliwości Komety są z związane z treningiem i utratą kilogramów.

efcia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wspolczuje powrotu do pracy :(
    Nie mam niestety zadnego patentu...po prostu w piatki siedze sama w pracy, to wtedy czesto zabieram M i dzieci i spedzamy ten dzien razem, a ja w miedzyczasie pracuje (czytam forum) :)

Bliska 77, macduska, kkisia, efcia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Aga wspolczuje powrotu do pracy :(
    Nie mam niestety zadnego patentu...po prostu w piatki siedze sama w pracy, to wtedy czesto zabieram M i dzieci i spedzamy ten dzien razem, a ja w miedzyczasie pracuje (czytam forum) :)
    No zabranie dzieci do pracy u mnie odpada, nie ma takiej mozliwosci a poza tym warunki, w jakich pracuje nie sa zbyt sprzyjajace dla dziecka.
    Kiedys tez moglam korzystac z forum w pracy (mielismy spoko informatyka) ale zmienili na swojego i dupa, takze jakby cos to tylko z telefonu bede miala z Wam lacznosc.

efcia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ten czas zapieprza, przed chwila mialam przed nami caly rok, potem jeszcze kilka miesiecy a teraz....najgorsze ze mam tego pelna swiadomosc, ze agata bedzie plakac, moze kilka godzin non stop, no nic nie ja pierwsza i nie ostatnia, wiem tylko, ze im dluzej ten blogi stan trwal tym trudniej sie rozstac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 11:55

efcia, ComeToMeBaby, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Jak ten czas zapieprza, przed chwila mialam przed nami caly rok, potem jeszcze kilka miesiecy a teraz....najgorsze ze mam tego pelna swiadomosc, ze agata bedzie plakac, moze kilka godzin non stop, no nic nie ja pierwsza i nie ostatnia, wiem tylko, ze im dluzej ten blogi stan trwal tym trudniej sie rozstac...

Bliska ja też pamiętam swój powrót do pracy, moja córka miała 5 miesięcy- szła do niani z ogłoszenia , bo nie miałam nikogo znajomego kto mógłby się nią zająć. Żeby nie widziała że ją zostawiam, niania wyjeżdzała wózkiem a ja po kryjomu uciekałam. Dla mnie najgorsze były 2 pierwsze dni później stało się to takie normalne, a wydawało mi się to też nie do przeskoczenia.

Bliska 77, efcia, ComeToMeBaby, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dotarlo, ze za miesiac wracam do pracy.... nieeeeee.....
    Z wiesci bardziej optymistycznych. Adas zasuwa na 2 kopytkach jakby to robil cale zycie. Wchodzi plynnie w zakrety, dzis odkryl, ze mozna obrocic sie o 360 stopni, wiec przy zawracaniu nie trzeba siadac na dupke. Niestety, buty ciagle przeszkadzaja, najlepiej zasuwa sie na bosaka. Ale puszczony na bosaka wzbudza spojrzenia wszystkich, wiec nie puszczamy og tam, gdzie mozemy dostac gromy od bogobojnych staruszek. ;)

ola_35, Bliska 77, efcia, ComeToMeBaby, ania.g, Sabina, Mega, stara.krycha lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Bliska ja też pamiętam swój powrót do pracy, moja córka miała 5 miesięcy- szła do niani z ogłoszenia , bo nie miałam nikogo znajomego kto mógłby się nią zająć. Żeby nie widziała że ją zostawiam, niania wyjeżdzała wózkiem a ja po kryjomu uciekałam. Dla mnie najgorsze były 2 pierwsze dni później stało się to takie normalne, a wydawało mi się to też nie do przeskoczenia.
    No wiem, starsza zostawilam w domu z babcia i dziadkiem jak miala 7mcy tylko ona od poczatku byla przyzwyczajona do zostawania z nimi i nie plakala i ogolnie nie bylo zadnego problemu, z mlodsza jest inaczej, tak jak wczesniej pisalam, przez en rok jest praktycznie tylko ze mna no i popoludniam rowniez z mezem, dlatego czarno to widze

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Do mnie dotarlo, ze za miesiac wracam do pracy.... nieeeeee.....
    Z wiesci bardziej optymistycznych. Adas zasuwa na 2 kopytkach jakby to robil cale zycie. Wchodzi plynnie w zakrety, dzis odkryl, ze mozna obrocic sie o 360 stopni, wiec przy zawracaniu nie trzeba siadac na dupke. Niestety, buty ciagle przeszkadzaja, najlepiej zasuwa sie na bosaka. Ale puszczony na bosaka wzbudza spojrzenia wszystkich, wiec nie puszczamy og tam, gdzie mozemy dostac gromy od bogobojnych staruszek. ;)
    Fajnie z tym chodzeniem, naszej tez butki przeszkadzaja chyba najbardziej...

Dziobak, efcia lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade do polskiego sklepu - przywiezc cos komus? :)

Mega lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

a macie w tym polskim sklepie chorwackie paluszki z masłem orzechowym - moge sie nimi zajadac bez opamietania
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f97e3c7713e8.jpg

Mega lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie trza. :-P

ComeToMeBaby, Simba lubią tę wiadomość

‹‹ 10402 10403 10404 10405 10406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ