35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bozia3 wrote:Czy któraś widziała w jakimś sklepie takie coś na głowę dla dziecka, żeby się trzymało - a nie miało troczków pod szyją? Chce mu na plażę zakładać coś w rodzaju chustko - czapki z daszkiem, żeby mocno związać z tyłu - bo przecież kaciała nie cierpi niczego na głowie - wszystko zdejmuje - a w kapelusiku z troczkami pod szyją wygląda jak dziecko pedała....
Może widziałyście jakiś ciekawy patent?Bozia3, Mega, efcia lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Coś takiego?
http://zakupy.mjakmama24.pl/ubranka-dla-dzieci-chustki-i-szaliki/chustka-z-daszkiem-dla-chlopca-autka-blekit,4165286,4259/
http://kids-planet.pl/dziecko/czapeczki/czapka-z-daszkiem-bawelniana-wiazana-barbaras-e20.html
http://www.czapkimika.pl/chustki/103-trojkatna-chustka-wiosenna-z-daszkiem-dla-chlopca.htmlBozia3, efcia lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Czy któraś widziała w jakimś sklepie takie coś na głowę dla dziecka, żeby się trzymało - a nie miało troczków pod szyją? Chce mu na plażę zakładać coś w rodzaju chustko - czapki z daszkiem, żeby mocno związać z tyłu - bo przecież kaciała nie cierpi niczego na głowie - wszystko zdejmuje - a w kapelusiku z troczkami pod szyją wygląda jak dziecko pedała....
Może widziałyście jakiś ciekawy patent?Bozia3, efcia lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Coś takiego?
http://zakupy.mjakmama24.pl/ubranka-dla-dzieci-chustki-i-szaliki/chustka-z-daszkiem-dla-chlopca-autka-blekit,4165286,4259/
http://kids-planet.pl/dziecko/czapeczki/czapka-z-daszkiem-bawelniana-wiazana-barbaras-e20.html
http://www.czapkimika.pl/chustki/103-trojkatna-chustka-wiosenna-z-daszkiem-dla-chlopca.htmlmoremi, efcia lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Moj lata z golym lbem. 3 zajefajne czapki z daszkami w domu, ale jest to samo co u ciebie - czapka leci z glowy po 2 sekundach. Z tym, ze my nie chodzimy na plaze w godzinach najwiekszego naslonecznienia, a na spacerach siedzi ocieniony w wozku.
A tak na serio - chce mu to zakładać do wody - bo wtedy cienia nie złapię - a on jest blondasek i boję się trochę...Dziobak, megan8, Mega, efcia, Simba lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:ja nie zamierzam siedziec w cieniu w południe - bo lubię słońce i korzystamy cały dzień. Przykuję do łba jakimś kamieniem i będzie tak łazić..
A tak na serio - chce mu to zakładać do wody - bo wtedy cienia nie złapię - a on jest blondasek i boję się trochę...
A ze sloncem uwazajcie, sun blokery zapodawajcie sobie. Duzo czerniaka ostatnio wszedzie... O ryzyku udaru nie wspomnie. Higienistka radzi.
My w tym roku modnie bladzi. Jak nigdy.
dorbie, Mega, efcia, caffe, Simba, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Dziewczyny - dużo piszecie o monitorach oddechu czy elektronicznych nianiach - mnei się też wydawało, że to wynalazek stulecia....ale opinie są bardzo różne i zupełnie skrajne...już wiele razy słyszałam, że nie jest to takie cudo -na jakie wygląda...i w sumie nie kupiłam. Ale wyobraźcie sobie, ze koleżanka 2 tygodnie temu urodziła synka z lekką wadą serca - na dodatek w szpitalu łapał bezdechy....byłam pewna, że bez monitora się nie ruszą na krok - tymczasem lekarze kategorycznie zakazali im kupować jakiekolwiek urządzenia. Śmierć zdarza się stosunkowo rzadko w takich wypadkach, natomiast te monitory albo prawdziwego problemu nie wyłapią, albo są tak czule ustawione, że każda pierdoła przywołuje matkę - kończy się to bezustannym, nerwowym obserwowaniem dziecka, wprowadzaniem nerwowej atmosfery i niepotrzebnego niepokoju. Zalecili im zwyczajną obserwację śpiącego dziecka "co jakiś czas" i w nocy to samo. Absolutnie zakazali zakupu wszelkich elektronicznych wynalazków. Tak więc widzicie jak to jest - co kraj to obyczaj...
Bozia3, kapturnica, efcia lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Moze bedzie tak zajarany woda, ze zapomni, ze ma cos na glowie?
A ze sloncem uwazajcie, sun blokery zapodawajcie sobie. Duzo czerniaka ostatnio wszedzie... O ryzyku udaru nie wspomnie. Higienistka radzi.
My w tym roku modnie bladzi. Jak nigdy.Mega, efcia lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Bozia, ja mieszkam w domku, a pokój, ktory będzie sypialnia dla malucha na poczatku jest na końcu korytarza na pietrze. Bez sensu, zebym nie mogła wyjsc na dwór do ogrodu jak dziecko spi, bo jak się obudzi, to ja nie słyszę go. Po to dla nas jest potrzebna elektr.niania
dorbie lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Dziewczyny - dużo piszecie o monitorach oddechu czy elektronicznych nianiach - mnei się też wydawało, że to wynalazek stulecia....ale opinie są bardzo różne i zupełnie skrajne...już wiele razy słyszałam, że nie jest to takie cudo -na jakie wygląda...i w sumie nie kupiłam. Ale wyobraźcie sobie, ze koleżanka 2 tygodnie temu urodziła synka z lekką wadą serca - na dodatek w szpitalu łapał bezdechy....byłam pewna, że bez monitora się nie ruszą na krok - tymczasem lekarze kategorycznie zakazali im kupować jakiekolwiek urządzenia. Śmierć zdarza się stosunkowo rzadko w takich wypadkach, natomiast te monitory albo prawdziwego problemu nie wyłapią, albo są tak czule ustawione, że każda pierdoła przywołuje matkę - kończy się to bezustannym, nerwowym obserwowaniem dziecka, wprowadzaniem nerwowej atmosfery i niepotrzebnego niepokoju. Zalecili im zwyczajną obserwację śpiącego dziecka "co jakiś czas" i w nocy to samo. Absolutnie zakazali zakupu wszelkich elektronicznych wynalazków. Tak więc widzicie jak to jest - co kraj to obyczaj...
kapturnica, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Morek wszystkiego dobrego z okazji rocznicy!
Bozia, zostaje przykleić czapkę taśma. Simby zapytaj, ona ma wprawę w oklejaniu taśma dziecka..
Co do urządzeń - ja mam dziecko z praktycznie zerowym wskazaniem do takich urzadzen
urządzeń, ale kupiłam Angelcare. Z drugiej ręki, jak zwykle, a spokój mój jest o wiele więcej wart. Alarm nie wyłączył się nigdy, ale działa idealnie, bo czasami nie wyłącze przed wyjeciem dziecia z łóżka. Żadna kamera, ani niania nie da mi takiego spokoju, bo sids jest cichy. Tak samo kiedy zasniemy, urządzenie ma opcje, że dioda błyska, gdy dziec oddycha- sekundowe spojrzenie podczas obracania się na drugi bok i +5 do komfortu spania. To urządzenie jest głównie dla mnie, nie dla dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 14:09
moremi, kapturnica, Bliska 77, Mega, BISCA, efcia, caffe, Sabina lubią tę wiadomość
-
Witam tym razem z polskiej ziemi
Jest cudnie ! Bardzo cieszy mnie , że nic dziś nie muszę !
Postaram się nadrobić zaległości w czytaniu
W piątek miałam transfer . 2 zarodki- 1 trochę słabszy.
No ale zobaczymy... .
malgos741, Heretyczka, paszczakin, moremi, megan8, Bliska 77, Mega, stara.krycha, efcia, Arwena, BISCA, anna maria, ania.g, Aasiula, caffe, ComeToMeBaby, peppapig, Sabina, mama78 lubią tę wiadomość
-
yesenia wrote:Jak zyjecie w te upaly ?
Bosko żyjemy. Pijemy wino z lodowata woda gazowane..
U mnie dziś upału nie ma, ale będą goście, to i tak bedziem pićmoremi, Bliska 77, Mega, stara.krycha, efcia, BISCA, anna maria, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:Bosko żyjemy. Pijemy wino z lodowata woda gazowane..
U mnie dziś upału nie ma, ale będą goście, to i tak bedziem pić
Ja to bym chętnie zobaczyła dzisiaj chociaż kawałek słońca. Zimno tu jak cholera!
Bry!malgos741, Mega, efcia, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie do mam niemowlaków mniejszych, lub do tych pamietajacych ten czas. Jak to wyglądało u Was ze spaniem w ciągu dnia? Drzemki o stałych porach, w łóżku, czy raczej kiedy padnie gdzie popadnie?
Adaś ma raczej spore zapotrzebowanie na sen, a ostatnio jest w życiu tyle wrażeń i radości, że nie śpi za dużo w dzień i potem po południu jest drażliwy
I tak się zastanawiam, czy nie zacząć go usypiac o stałych porach, tak z 2 razy dziennie, zeby była kolejna rutyna (bo normalnie przesypia w trybie 2, kiedy popadnie, ale widzę, że mu to nie wystarcza).
W necie oczywiście mongolskie teorie "dziecko śpi ile potrzebuje" wiec nie wiem, ile on powinien spać w ciągu dnia..
W nocy śpi ciągiem od 8-8.30 do 6 rano. Potem po karmieniu jeszcze z 2 godziny, jak ich nie przepisy to medzenie zaczyna się wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 14:26
moremi, efcia lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Ja to bym chętnie zobaczyła dzisiaj chociaż kawałek słońca. Zimno tu jak cholera!
Bry!malgos741, macduska, Mega, efcia, Aasiula, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Ja to bym chętnie zobaczyła dzisiaj chociaż kawałek słońca. Zimno tu jak cholera!
Bry!
Morka wszystkiego dobrego w dniu rocznicy.
Ps witam się leniwie...
Chyba nici z jutrzejszego dentysty... Nadal katar i jeszcze kaszel doszedł... Ehmacduska, moremi, efcia lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017