X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bry :-)
    Słyszę, że mąż już szykuje mi śniadanie rocznicowe do łóżka :-)
    Morka wszystkiego naj naj dla Was. 8)

peppapig, moremi, Mega, efcia, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapitanie wszystkigo dobrego i dalszego szczescia

moremi, efcia, Sabina lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie Ty caly czas pracujesz ? tu w DE majac kontakt z pacjentem ,zasrzyki ,krew itp.nie wolno pracowac w ciazy trzeba odrazu na zwolnienie(no chyba ze sie ukrywa ciaze )
    dorbie wrote:
    Cześć!
    Nocka ok.
    A teraz usmazylam sobie garstke leniwych pierogow. Zachcianki z ranca? A co? Wyjadam resztki z lodówki

efcia, Sabina lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w sprawie nocnika nadal cisza

jak słyszy słowo - nocnik - to dostaje nerwicy ...

nie mam cierpliwości

idę ćwiczyć , kurde ostatnio tylko ciągle ćwiczę ,chyba wpadłam w nałóg ;D"

anna maria, moremi, peppapig, Dziobak, caffe, Mega, efcia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Peppa, ja wiem, że Ty w szpitalu, ale "czasneli"?

Kiedyś mi się koleżanka wpisała do pamiętnika "szczela piorun w sosny, szczela piorun w dęby, gdy cię ktoś nie lubi niech go czaśnie w zęby" ;-)

Bry :-)
    Słyszę, że mąż już szykuje mi śniadanie rocznicowe do łóżka :-)
    Tosz to specjalnie było hehe
    Do chłopa też napisałam co by mi jakąś wiadomość z domu posłał.
    Napisz co u was przeciesz masz klawiature nie cza ci dugopisa czymać w rence... ał boli jak pacze...

moremi, caffe, Mega, efcia, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    More pysznego rocznicowego śniadania i jakiś przytulanek do tego :)
    Już będę grzeczna... będę się stosownie wypowiadać.

moremi, Mega, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o nocnikach,kupach pieluchach..kurde ja dwoje odchowałam nie pamietam które co kiedy...szejm normalnie. Tyle wiem,że młody bez pieluchy był jak sie córka urodziła. A miał 2 lata i 2 miesiące.

megan8, Mega, efcia, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czwarty wpis pod rząd...to musi być ciąża... :D

Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dorbie Ty caly czas pracujesz ? tu w DE majac kontakt z pacjentem ,zasrzyki ,krew itp.nie wolno pracowac w ciazy trzeba odrazu na zwolnienie(no chyba ze sie ukrywa ciaze )
    U nas nie. Poza tym w DE lekarze nie maja takich form zatrudnienia jak u nas,
    . Na dyzurach to mam kontakt z krwią, ale to nie jakis syf, w szpitalu inaczej. Ale są rękawiczki, człowiek uważa i ten kontakt nie jest cały czas. Jedynie zastrzyk i to czasem mam pielęgniarkę. Pacjentami agresywnymi ja się nie zajmuję. Ran nie obrabiam, opatrunkow nie zmieniam.

Dziobak, Bliska 77, anna maria, kapturnica, moremi, Mega, efcia, Sabina lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    u nas w sprawie nocnika nadal cisza

jak słyszy słowo - nocnik - to dostaje nerwicy ...

nie mam cierpliwości

idę ćwiczyć , kurde ostatnio tylko ciągle ćwiczę ,chyba wpadłam w nałóg ;D"
    U nas tez luzne szelki, jezeli chodzi o nocnik. Jest wiecej wyzwan w mlodzienczym zyciu, niz brak pieluchy na tylku.
    A mala nie jest widocznie jeszcze gotowa, daj jej isc swoim rytmem i bedzie ok.

caffe, megan8, moremi, BISCA, Bliska 77, Mega, efcia, SolarPolar, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - dużo piszecie o monitorach oddechu czy elektronicznych nianiach - mnei się też wydawało, że to wynalazek stulecia....ale opinie są bardzo różne i zupełnie skrajne...już wiele razy słyszałam, że nie jest to takie cudo -na jakie wygląda...i w sumie nie kupiłam. Ale wyobraźcie sobie, ze koleżanka 2 tygodnie temu urodziła synka z lekką wadą serca - na dodatek w szpitalu łapał bezdechy....byłam pewna, że bez monitora się nie ruszą na krok - tymczasem lekarze kategorycznie zakazali im kupować jakiekolwiek urządzenia. Śmierć zdarza się stosunkowo rzadko w takich wypadkach, natomiast te monitory albo prawdziwego problemu nie wyłapią, albo są tak czule ustawione, że każda pierdoła przywołuje matkę - kończy się to bezustannym, nerwowym obserwowaniem dziecka, wprowadzaniem nerwowej atmosfery i niepotrzebnego niepokoju. Zalecili im zwyczajną obserwację śpiącego dziecka "co jakiś czas" i w nocy to samo. Absolutnie zakazali zakupu wszelkich elektronicznych wynalazków. Tak więc widzicie jak to jest - co kraj to obyczaj...

moremi, ania.g, Dziobak, Bliska 77, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dziewczyny - dużo piszecie o monitorach oddechu czy elektronicznych nianiach - mnei się też wydawało, że to wynalazek stulecia....ale opinie są bardzo różne i zupełnie skrajne...już wiele razy słyszałam, że nie jest to takie cudo -na jakie wygląda...i w sumie nie kupiłam. Ale wyobraźcie sobie, ze koleżanka 2 tygodnie temu urodziła synka z lekką wadą serca - na dodatek w szpitalu łapał bezdechy....byłam pewna, że bez monitora się nie ruszą na krok - tymczasem lekarze kategorycznie zakazali im kupować jakiekolwiek urządzenia. Śmierć zdarza się stosunkowo rzadko w takich wypadkach, natomiast te monitory albo prawdziwego problemu nie wyłapią, albo są tak czule ustawione, że każda pierdoła przywołuje matkę - kończy się to bezustannym, nerwowym obserwowaniem dziecka, wprowadzaniem nerwowej atmosfery i niepotrzebnego niepokoju. Zalecili im zwyczajną obserwację śpiącego dziecka "co jakiś czas" i w nocy to samo. Absolutnie zakazali zakupu wszelkich elektronicznych wynalazków. Tak więc widzicie jak to jest - co kraj to obyczaj...
    Ja miałam i ze 3 razy mi się włączył...

Simba lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja miałam i ze 3 razy mi się włączył...
    ja nie mam doświadczenia - ale zaskoczyło mnie takie podejscie...widocznie coś w tym jest..

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara - jak po urodzinach - czy mąż się spisał..;) ?

caffe, Mega, efcia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś widziała w jakimś sklepie takie coś na głowę dla dziecka, żeby się trzymało - a nie miało troczków pod szyją? Chce mu na plażę zakładać coś w rodzaju chustko - czapki z daszkiem, żeby mocno związać z tyłu - bo przecież kaciała nie cierpi niczego na głowie - wszystko zdejmuje - a w kapelusiku z troczkami pod szyją wygląda jak dziecko pedała....
    Może widziałyście jakiś ciekawy patent?

caffe, paszczakin, Mega, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• anna maria Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takim rytmem szedl syn siostrzenicy do 4,5 roku kazal sobie zakladc pieluche jak robil kupe.
    Dziobak wrote:
    U nas tez luzne szelki, jezeli chodzi o nocnik. Jest wiecej wyzwan w mlodzienczym zyciu, niz brak pieluchy na tylku.
    A mala nie jest widocznie jeszcze gotowa, daj jej isc swoim rytmem i bedzie ok.

Bozia3, moremi, kapturnica, BISCA, Bliska 77, Mega, efcia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

O matko..To i tak ,ze nie do szkoły jak miał zajęcia XD Mysle ,ze to juz było totalne rpzegięcie

Co do monitora oddechu ,tego nie kupuje .Nie mialam przy synu bo i tak spał z nami w pokoju ale jakbym miała dość siana to pewnie bym kupiła. .
    Ale niani brakowało bardzo bo jak chciałam cokolwiek zrobic na podwórku czy poprostu posiedzieć na zewnątrz przy jakim grilu to sie latało i wiecznie nasłuchiwało.Było to bardzo uciążliwe dlatego zdecydowałam sie na nianie .Można wtedy wyluzowac szelki i posiedzieć spokojnie 8)

Bozia3, moremi, anna maria, dorbie, Mega, efcia, Aasiula, Simba lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy.

moremi, efcia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Takim rytmem szedl syn siostrzenicy do 4,5 roku kazal sobie zakladc pieluche jak robil kupe.
    Eeee, to przegiecie. Nie mowie o zaburzeniach defekacji, tylko o normalnym rozwoju dziecka.

Mega, efcia, Sabina lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Czy któraś widziała w jakimś sklepie takie coś na głowę dla dziecka, żeby się trzymało - a nie miało troczków pod szyją? Chce mu na plażę zakładać coś w rodzaju chustko - czapki z daszkiem, żeby mocno związać z tyłu - bo przecież kaciała nie cierpi niczego na głowie - wszystko zdejmuje - a w kapelusiku z troczkami pod szyją wygląda jak dziecko pedała....
    Może widziałyście jakiś ciekawy patent?
    Coś takiego?
    http://zakupy.mjakmama24.pl/ubranka-dla-dzieci-chustki-i-szaliki/chustka-z-daszkiem-dla-chlopca-autka-blekit,4165286,4259/

http://kids-planet.pl/dziecko/czapeczki/czapka-z-daszkiem-bawelniana-wiazana-barbaras-e20.html

http://www.czapkimika.pl/chustki/103-trojkatna-chustka-wiosenna-z-daszkiem-dla-chlopca.html

Mega, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 10544 10545 10546 10547 10548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ