Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Zdaje się że claritine i zyrtec są dopuszczone.
    O dentyste chodziło, niepotrzebnie to rozdzieliłam, ale juz wiem, ze tak, ale lepiej żeby były bez adrenaliny lub noradrenaliny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Cześć :)

Mam nogę w gipsiorze, ale przyszłam :)
    Co się stało, że taki gips?

efcia, Mimik lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać mi się chce, a tu domofonem ktoś mi się dobijał. Przeczekałam jedną serię, ale na drugi sygnał podniosłam się z łóżka, bo przecież listonosz zawsze dzwoni dwa razy ;-)

Dziobak!!! Lofciam Cię <3

Będę musiała zrobić dokumentację fotograficzną wszystkich dóbr, które już dostał Toto :-)
    Będzie przez okrągły rok nosił bodziaki, chustki, śpioszki, skarpetki i śpiworki w paski marynarskie ;-)
    Nie wiem czy ja to wytrzymam...

nick nieaktualny, efcia, Zofia8, Krakonka, Bozia3, nick nieaktualny, megan8, SolarPolar, kapturnica, BISCA, Dziobak, paszczakin, ComeToMeBaby, malgos741, beates, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimik wrote:
    Stomatolog będzie wiedział, z tego co pamiętam są takie dla ciężarnych i dawkowanie nie będzie jak dla konia tylko takie w sam raz.
    Niby tak, ale mam taką dentystke wariatkę ;-) musze być pewna czy mi czegoś nie zaaplikuje, ale zęby leczy super ;-)

efcia, Mimik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Reni, z zastrzeżeniem, że się nie znam i nie wiem, czy można przy Twoich lekach itd - pół piwa to chyba krzywdy nie będzie...
    Toż to żadne prasowanie, co najwyżej nawilżenie tkaniny.
    A gips to prawdziwy? To bierzez przeciwkrzepliwe, to nie można alkoholu

Krakonka lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nosiło, nosiło. Jechałam właśnie autobusem, aby dotrzeć do mieszkania w celu zdjęcia starych karniszy. Autobus zahamował, zwichnęłam nogę w kolanie, zabrała mnie karetka, musiałam odmówić spotkanie na wycenę okien.
    Ale miałam szczęście, bo na SORze spędziłam niecałe 3 godziny i zdążyłam na hydraulika. Omal nie złamałam drugiej nogi padając, kiedy usłyszałam kwotę.
    Za to syn, który mi towarzyszył szpitalnie-remontowo, zdjął wszystkie karnisze (część trzeba było zrzucić przez okno, bo się nie dało wykręcić z nimi. Chyba wnosili je też przez okna...), wywalił 4 wory słoików i różnych dziwnych śmiećków, zaprzyjaźnił się z dozorczynią (moja krew!) i nawet nie miał przy tym wszystkim focha. Przejął się. Ładnie z jego strony.

Powiem Wam, że jest okropnie z tym gipsem, z tymi koszmarnymi kulami, o których zapominam, które mi wiecznie upadają, walą mnie po nogach i rękach i wydziabują oczy. Odkąd mnie wsadzili w gips doznałam więcej urazów, niż jakieś tam kolano. Mam też złamaną duszę, która objawia się wzmożoną agresją wielokierunkową. Nie znoszę być unieruchomiona.
    Ale jak sobie przypomnę to samo (noga w gipsie po biodro, remont, lada chwila przeprowadzka itp) PLUS 8 miesiąc ciąży i dużo gorsze upały, niż teraz, to w sumie jest całkiem znośnie :)

efcia, BISCA, ComeToMeBaby, Mimik, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Budyń, budyń panie.
    Krakonka ma gips i nic o prasowaniu nie pisała. Przynajmniej o swoim. To Reni chciała prasować.

Krakonka, nick nieaktualny, efcia, ComeToMeBaby, malgos741 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Aniu nie ma sie co dziwic, po ostatnich wydarzeniach...
    Taa, najpierw akcja "kot" a następnego dnia akcja "o kurwa". Mam nadzieję że teraz będzie spokój na jakiś czas

moremi, efcia, kapturnica, Zofia8, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:

A nie, ja nie. Mnie alkohol głownie szkodzi, pomaga prawie wcale, więc raczej nie prasuję.
    Gips prawdziwy, nie szyna. Owszem, biorę przeciwzakrzepowe. Solidaryzuję się z ciężarówkami :) Co wieczór dzielnie wbijam sobie igłę i wpycham tę przeklętą ciecz w oponkę. Nie mam siniaków i za 4 razem naumiałam się tak, żeby wcale nie bolało :)

moremi, efcia, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ślub był w obrządku prawosławnym.
    Tutaj jest więcej o przebiegu i symbolice
    http://www.parafia.sidcom.pl/parafia/azy/wienczan.html
    Bardzo mi się podoba, a nawet zdecydowanie bardziej niż w obrządku rzymskokatolickim.

moremi, efcia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    A nosiło, nosiło. Jechałam właśnie autobusem, aby dotrzeć do mieszkania w celu zdjęcia starych karniszy. Autobus zahamował, zwichnęłam nogę w kolanie, zabrała mnie karetka, musiałam odmówić spotkanie na wycenę okien.
    Ale miałam szczęście, bo na SORze spędziłam niecałe 3 godziny i zdążyłam na hydraulika. Omal nie złamałam drugiej nogi padając, kiedy usłyszałam kwotę.
    Za to syn, który mi towarzyszył szpitalnie-remontowo, zdjął wszystkie karnisze (część trzeba było zrzucić przez okno, bo się nie dało wykręcić z nimi. Chyba wnosili je też przez okna...), wywalił 4 wory słoików i różnych dziwnych śmiećków, zaprzyjaźnił się z dozorczynią (moja krew!) i nawet nie miał przy tym wszystkim focha. Przejął się. Ładnie z jego strony.

Powiem Wam, że jest okropnie z tym gipsem, z tymi koszmarnymi kulami, o których zapominam, które mi wiecznie upadają, walą mnie po nogach i rękach i wydziabują oczy. Odkąd mnie wsadzili w gips doznałam więcej urazów, niż jakieś tam kolano. Mam też złamaną duszę, która objawia się wzmożoną agresją wielokierunkową. Nie znoszę być unieruchomiona.
    Ale jak sobie przypomnę to samo (noga w gipsie po biodro, remont, lada chwila przeprowadzka itp) PLUS 8 miesiąc ciąży i dużo gorsze upały, niż teraz, to w sumie jest całkiem znośnie :)
    Gips przy skręceniu kolana? Teraz się nie gipsuje, tylko ortezę zakłada. Idziesz do jakiegoś normalego ortopedy? I to szybko idź, bo przykurcz ci sie zrobi i będzie kiszka

iwcia77, efcia, kapturnica, Dziobak, Krakonka lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meldunkuje sie

Morek- przepieknie wygladalas na slubie..a ten usmiech...tyle szczescia ujete w tym zdjeciu ze az milo ogladac, cudownie po prostu!

Wacia- widze , ze jestes rozrywana :) zazdroszcze turne :)

efcia, moremi, nick nieaktualny, kapturnica, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reńka - nie pękaj jeszcze....ja wciąż wierzę

efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi wyglądałaś ślicznie - widać, że byłaś szczęśliwa - (przynajmniej w tym momencie...;) ).

efcia, moremi, iwcia77, Mimik lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• efcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Moremi wyglądałaś ślicznie - widać, że byłaś szczęśliwa - (przynajmniej w tym momencie...;) ).

mam nadzieje ze cały czas jest :-)

przypomniało mi sie zdjecie Kapty tuż przed ślubem i zaraz po - mina bezcenna :D

Bozia3, moremi, megan8, nick nieaktualny, iwcia77, kapturnica, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dziękuję za miłe słowa :-)
    Byłam i jestem szczęśliwa z tym facetem ;-) a że mnie czasami wqrwia... Bywa. Od nadmiaru słodkości bym się przecież porzygała.

O właśnie - jak jesteśmy przy słodkościach - Simba! Nienawidzę Cię!
    I kocham też :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 15:16

efcia, nick nieaktualny, iwcia77, kapturnica, Bozia3, nick nieaktualny, ania.g, Zofia8, ComeToMeBaby, malgos741, Krakonka, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:

współczuję
    nieźle musiał zahamować ...

ogarniasz jakoś wszystko??

efcia, Krakonka lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania, Sabina, Krakonka - wspolczuje.

reni- mocno trzymam kciuki za pozytyw.

Witam nowe kolezanki.

Wiedzmy serdecznie pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:17

Mango, efcia, megan8, moremi, Bozia3, Mimik, nick nieaktualny, BISCA, ania.g, Krakonka, Mega, Bursztyn lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    ania, Sabina, Krakonka - wspolczuje.

reni- mocno trzymam kciuki za pozytyw.

Witam nowe kolezanki.

Wiedzmy serdecznie pozdrawiam.

Gruby Polar.

dlaczego GRUBY? dieta nie działa ;-)

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    dlaczego GRUBY? dieta nie działa ;-)
    Działa, działa. Widocznie jej zimno i założyła gruby polar.

efcia, megan8, iwcia77, Bozia3, nick nieaktualny, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 10557 10558 10559 10560 10561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ