X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Zdaje się że claritine i zyrtec są dopuszczone.
    O dentyste chodziło, niepotrzebnie to rozdzieliłam, ale juz wiem, ze tak, ale lepiej żeby były bez adrenaliny lub noradrenaliny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Cześć :)

Mam nogę w gipsiorze, ale przyszłam :)
    Co się stało, że taki gips?

efcia, Mimik lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać mi się chce, a tu domofonem ktoś mi się dobijał. Przeczekałam jedną serię, ale na drugi sygnał podniosłam się z łóżka, bo przecież listonosz zawsze dzwoni dwa razy ;-)

Dziobak!!! Lofciam Cię <3

Będę musiała zrobić dokumentację fotograficzną wszystkich dóbr, które już dostał Toto :-)
    Będzie przez okrągły rok nosił bodziaki, chustki, śpioszki, skarpetki i śpiworki w paski marynarskie ;-)
    Nie wiem czy ja to wytrzymam...

dorbie, efcia, Zofia8, Krakonka, Bozia3, macduska, megan8, SolarPolar, kapturnica, BISCA, Dziobak, paszczakin, ComeToMeBaby, malgos741, beates, peppapig, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimik wrote:
    Stomatolog będzie wiedział, z tego co pamiętam są takie dla ciężarnych i dawkowanie nie będzie jak dla konia tylko takie w sam raz.
    Niby tak, ale mam taką dentystke wariatkę ;-) musze być pewna czy mi czegoś nie zaaplikuje, ale zęby leczy super ;-)

efcia, Mimik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Reni, z zastrzeżeniem, że się nie znam i nie wiem, czy można przy Twoich lekach itd - pół piwa to chyba krzywdy nie będzie...
    Toż to żadne prasowanie, co najwyżej nawilżenie tkaniny.
    A gips to prawdziwy? To bierzez przeciwkrzepliwe, to nie można alkoholu

Krakonka lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nosiło, nosiło. Jechałam właśnie autobusem, aby dotrzeć do mieszkania w celu zdjęcia starych karniszy. Autobus zahamował, zwichnęłam nogę w kolanie, zabrała mnie karetka, musiałam odmówić spotkanie na wycenę okien.
    Ale miałam szczęście, bo na SORze spędziłam niecałe 3 godziny i zdążyłam na hydraulika. Omal nie złamałam drugiej nogi padając, kiedy usłyszałam kwotę.
    Za to syn, który mi towarzyszył szpitalnie-remontowo, zdjął wszystkie karnisze (część trzeba było zrzucić przez okno, bo się nie dało wykręcić z nimi. Chyba wnosili je też przez okna...), wywalił 4 wory słoików i różnych dziwnych śmiećków, zaprzyjaźnił się z dozorczynią (moja krew!) i nawet nie miał przy tym wszystkim focha. Przejął się. Ładnie z jego strony.

Powiem Wam, że jest okropnie z tym gipsem, z tymi koszmarnymi kulami, o których zapominam, które mi wiecznie upadają, walą mnie po nogach i rękach i wydziabują oczy. Odkąd mnie wsadzili w gips doznałam więcej urazów, niż jakieś tam kolano. Mam też złamaną duszę, która objawia się wzmożoną agresją wielokierunkową. Nie znoszę być unieruchomiona.
    Ale jak sobie przypomnę to samo (noga w gipsie po biodro, remont, lada chwila przeprowadzka itp) PLUS 8 miesiąc ciąży i dużo gorsze upały, niż teraz, to w sumie jest całkiem znośnie :)

efcia, BISCA, ComeToMeBaby, Mimik, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Budyń, budyń panie.
    Krakonka ma gips i nic o prasowaniu nie pisała. Przynajmniej o swoim. To Reni chciała prasować.

Krakonka, dorbie, efcia, ComeToMeBaby, malgos741 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Aniu nie ma sie co dziwic, po ostatnich wydarzeniach...
    Taa, najpierw akcja "kot" a następnego dnia akcja "o kurwa". Mam nadzieję że teraz będzie spokój na jakiś czas

moremi, efcia, kapturnica, Zofia8, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:

A nie, ja nie. Mnie alkohol głownie szkodzi, pomaga prawie wcale, więc raczej nie prasuję.
    Gips prawdziwy, nie szyna. Owszem, biorę przeciwzakrzepowe. Solidaryzuję się z ciężarówkami :) Co wieczór dzielnie wbijam sobie igłę i wpycham tę przeklętą ciecz w oponkę. Nie mam siniaków i za 4 razem naumiałam się tak, żeby wcale nie bolało :)

moremi, efcia, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ślub był w obrządku prawosławnym.
    Tutaj jest więcej o przebiegu i symbolice
    http://www.parafia.sidcom.pl/parafia/azy/wienczan.html
    Bardzo mi się podoba, a nawet zdecydowanie bardziej niż w obrządku rzymskokatolickim.

moremi, efcia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    A nosiło, nosiło. Jechałam właśnie autobusem, aby dotrzeć do mieszkania w celu zdjęcia starych karniszy. Autobus zahamował, zwichnęłam nogę w kolanie, zabrała mnie karetka, musiałam odmówić spotkanie na wycenę okien.
    Ale miałam szczęście, bo na SORze spędziłam niecałe 3 godziny i zdążyłam na hydraulika. Omal nie złamałam drugiej nogi padając, kiedy usłyszałam kwotę.
    Za to syn, który mi towarzyszył szpitalnie-remontowo, zdjął wszystkie karnisze (część trzeba było zrzucić przez okno, bo się nie dało wykręcić z nimi. Chyba wnosili je też przez okna...), wywalił 4 wory słoików i różnych dziwnych śmiećków, zaprzyjaźnił się z dozorczynią (moja krew!) i nawet nie miał przy tym wszystkim focha. Przejął się. Ładnie z jego strony.

Powiem Wam, że jest okropnie z tym gipsem, z tymi koszmarnymi kulami, o których zapominam, które mi wiecznie upadają, walą mnie po nogach i rękach i wydziabują oczy. Odkąd mnie wsadzili w gips doznałam więcej urazów, niż jakieś tam kolano. Mam też złamaną duszę, która objawia się wzmożoną agresją wielokierunkową. Nie znoszę być unieruchomiona.
    Ale jak sobie przypomnę to samo (noga w gipsie po biodro, remont, lada chwila przeprowadzka itp) PLUS 8 miesiąc ciąży i dużo gorsze upały, niż teraz, to w sumie jest całkiem znośnie :)
    Gips przy skręceniu kolana? Teraz się nie gipsuje, tylko ortezę zakłada. Idziesz do jakiegoś normalego ortopedy? I to szybko idź, bo przykurcz ci sie zrobi i będzie kiszka

iwcia77, efcia, kapturnica, Dziobak, Krakonka lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meldunkuje sie

Morek- przepieknie wygladalas na slubie..a ten usmiech...tyle szczescia ujete w tym zdjeciu ze az milo ogladac, cudownie po prostu!

Wacia- widze , ze jestes rozrywana :) zazdroszcze turne :)

efcia, moremi, macduska, kapturnica, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reńka - nie pękaj jeszcze....ja wciąż wierzę

efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi wyglądałaś ślicznie - widać, że byłaś szczęśliwa - (przynajmniej w tym momencie...;) ).

efcia, moremi, iwcia77, Mimik lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• efcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Moremi wyglądałaś ślicznie - widać, że byłaś szczęśliwa - (przynajmniej w tym momencie...;) ).

mam nadzieje ze cały czas jest :-)

przypomniało mi sie zdjecie Kapty tuż przed ślubem i zaraz po - mina bezcenna :D

Bozia3, moremi, megan8, macduska, iwcia77, kapturnica, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dziękuję za miłe słowa :-)
    Byłam i jestem szczęśliwa z tym facetem ;-) a że mnie czasami wqrwia... Bywa. Od nadmiaru słodkości bym się przecież porzygała.

O właśnie - jak jesteśmy przy słodkościach - Simba! Nienawidzę Cię!
    I kocham też :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 15:16

efcia, macduska, iwcia77, kapturnica, Bozia3, stara.krycha, ania.g, Zofia8, ComeToMeBaby, malgos741, Krakonka, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:

współczuję
    nieźle musiał zahamować ...

ogarniasz jakoś wszystko??

efcia, Krakonka lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania, Sabina, Krakonka - wspolczuje.

reni- mocno trzymam kciuki za pozytyw.

Witam nowe kolezanki.

Wiedzmy serdecznie pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:17

Mango, efcia, megan8, moremi, Bozia3, Mimik, stara.krycha, BISCA, ania.g, Krakonka, Mega, Bursztyn lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    ania, Sabina, Krakonka - wspolczuje.

reni- mocno trzymam kciuki za pozytyw.

Witam nowe kolezanki.

Wiedzmy serdecznie pozdrawiam.

Gruby Polar.

dlaczego GRUBY? dieta nie działa ;-)

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    dlaczego GRUBY? dieta nie działa ;-)
    Działa, działa. Widocznie jej zimno i założyła gruby polar.

efcia, megan8, iwcia77, Bozia3, stara.krycha, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 10557 10558 10559 10560 10561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ