X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    picgifs-clapping-9299425.gif
    Oł jeeeeee :D

Mega, ComeToMeBaby, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Tak samo kur...a to nic innego jak z laciny zakręt.
    ale jak to sie pisze po lacine ? curva? bo po wlosku tak sie pisze :) i chyba bede tego slowa uzywala na potrzeby forum curwa jego mac !!!

Mega, Bliska 77, Bursztyn, BISCA, moremi, kkisia, SolarPolar lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś mało do nadrabiania ostatnio, rozprężenie wakacyjne ;)

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Kupilam plot - nie bedzie gabionowy tylko z paneli drewnianych . Jakos nie moglam zaakceptowac przerzucenia paru ton kamieni przez mieszkanie by zbudowac plotek. Taras zamowiony, czekam na wycene gladzi ( sufity mi popekaly), tapet i ocieplenia dachu ( material lezy od 10 lat). Wzielam sprawy w swoje kobiece rece i moze pojdzie do przodu. Diete trzymam - poszlam w strone zalecen Bursztyna. Nie mam pomyslu dietetycznego na cukinie.
    zgriluj na patelni od bistekow bez oliwy, ugotuj na parze- beda kruche a nie ciapowate, zrob placuszki...

Bursztyn, SolarPolar lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    renkowy bluzg na in vitro i całą resztę? z masą wulgaryzmów? wisi sobie spokojnie.
    no to mamy afere fujarowa ;)
    trzeba powolac komisje do badania naduzyc ;)

iwcia77, Mega, Aasiula, ComeToMeBaby, BISCA, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Moze Bursztyn oderwie sie od porow i cos podpowie.
    ja nawet do nich nie przywarlam ;)
    zukinie albo gotuje 7 min, kroje na plastry polewam odrobina oliwy i sosu sojowego Tamari-org. japonski- wazne bo nie dodaja tam przenicy
    lub
    kroje wzdluz na plastry, rzucam na rozgrzana sucha patelnie taka z grilowa i tymi wypustkami, nie wiem jak to sie nazywa, griluje, zeby te paski sie odbily, potem ukladam na polmisku, sole lekko, polewam oliwa, posypuje posiekanym czosnkiem i posiekana sweza mieta, potem kolejna warstwa. W lodowce spokojnie moze siedziec tydzien.
    ale wiadomo, 2 wersji nie chce mi sie czesto robic, wiec tylko dla gosci
    mozna tez zrobic ratatouille w wersji uproszczonej, czyli cukinia, baklazan i cebula, wsztstko to na rozgrzana oliwe z czosnkiem, dusic, posypac np. rzymskim kminem, chilli i co tam chcecie dodac passate pomidorowa i jeszcsze troche podgotowac,
    szybko, tanio i bezbolesnie oraz smacznie
    mi sie nigdy nie chce wiec tylko pierwsza wersja, maz pozostale

Aasiula, iwcia77, ComeToMeBaby, Heretyczka, Simba, SolarPolar lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    zukinie albo gotuje 7 min, kroje na plastry polewam odrobina oliwy i sosu sojowego Tamari-org. japonski- wazne bo nie dodaja tam przenicy
    lub
    kroje wzdluz na plastry, rzucam na rozgrzana sucha patelnie taka z grilowa i tymi wypustkami, nie wiem jak to sie nazywa, griluje, zeby te paski sie odbily, potem ukladam na polmisku, sole lekko, polewam oliwa, posypuje posiekanym czosnkiem i posiekana sweza mieta, potem kolejna warstwa. W lodowce spokojnie moze siedziec tydzien.
    mozna tez zrobic ratatouille w wersji uproszczonej, czyli cukinia, baklazan i cebula, wsztstko to na rozgrzana oliwe z czosnkiem, dusic, posypac np. rzymskim kminem, chilli i co tam chcecie dodac passate pomidorowa i jeszcsze troche podgotowac,
    O kurde ale mi smaka narobilas :)

ComeToMeBaby, iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    lub
    no kochana - widac, ze urzedowalas w Italii ;D

Bursztyn lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    O kurde ale mi smaka narobilas :)
    ty sie nie slin tylko to zrob i zjedz ;D

Aasiula lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, jak o zarciu to sie pochwale ze juz leczowe bącury puszczam, jest malinowo :-)

iwcia77, Aasiula, Mega, moremi, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonya wrote:
    Z cukini to ja znam przepis na placki, ale nie dietetyczny....sorry.
    ale daj do naszej kuchni przepis :)

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz w italii sezon na cukinie, baklazany i jest full przepisow ..tylko niektore chyba niezbyt dietetyczne :(

pulpety...- smazone na oliwie
    peperonata- cukinia, cebula, papryka, baklazan, pomidory- krojone w kostki , talarki i smazone na patelni :)

Bliska 77, Aasiula, malgos741, Bursztyn, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    weź się Bozia, to jeśli w cytowanym poście ktoś zabluzgał to zaraz trzeba całą nową wypowiedź usuwać, bo w cytacie był bluzg?
    to co- cytując kogoś mamy teraz i my się bawić w moderatora i kropkować czyjeś bluzgi jeśli się akurat pojawiły? pokaż mi punkt w regulaminie który o tym mówi. no bez przesady.
    poza tym- duuuuuużo opuściłaś. masz trochę roboty, nazbierało się. skoro chcesz być już taka dokładna.
    kometa odczep się ode mnie...jak masz jakiś problem, to zgłoś na mnie skargę....wystarczająco mnie to męczy, żebym się jeszcze miała z czegoś tłumaczyć...

iwcia77, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    renkowy bluzg na in vitro i całą resztę? z masą wulgaryzmów? wisi sobie spokojnie.
    a nie mówiłam, że babska się oburzą? zrobiłam, jak prosiła caffe - po ludzku reni post zostawiłam- bo ona miała rzeczywisty powód,żeby sie wkurzyć...ale juz co poniektóre w oczy kłuje....masakra....

iwcia77, Reni, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    kometa odczep się ode mnie...jak masz jakiś problem, to zgłoś na mnie skargę....wystarczająco mnie to męczy, żebym się jeszcze miała z czegoś tłumaczyć...
    Bozia, co ty taka nerwowa :P Rzeczywiście wymęczona jakaś...

Ja pytałam, jeśli ci to umknęło, czy to teraz nawet nie można cytować postów z bluzgami i od kiedy. Skoro wpisałaś w moderowanej treści, że ten post łamie zasady regulaminu to pytałam o jakie zasady chodzi (konkretnie ze wskazaniem) i prosiłam o to, byś je wskazała. Tyle. W postach z wulgaryzmami jest napisane- używanie wulgaryzmów. A tu usunięty został cały post. Dziwne mi się wydało, że Burszta oberwała za bluzgi Reni. Ot co.

Nie mam z Tobą problemu i żadnej skargi na Ciebie nie będę składać. Nie i chu. :P Problem mam z uzasadnieniem twojej moderacji (ba- usunięciem CAŁEGO postu).

No i jeszcze... skoro Cię to męczy...
    ale dobra, dobra, nic nie mówiłam, bo wyjdzie że jestem złośliwa czy coś, a ja po prostu mam @ :P hehehehe

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a nie mówiłam, że babska się oburzą? zrobiłam, jak prosiła caffe - po ludzku reni post zostawiłam- bo ona miała rzeczywisty powód,żeby sie wkurzyć...ale juz co poniektóre w oczy kłuje....masakra....
    jeśli to do mnie to to jest nadinterpretacja.

c5e015d88e.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, luzik :-) :-) :-) :-)

BISCA, Mega, Mimik lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia- może wyjściem jakimś takim, kompromisowym, byłoby żebyś na przykład moderowała posty z opóźnieniem, np. 1-2 dniowym? Żeby wszystkie przeczytały co mają przeczytać. Przecież do wcześniejszych postów się nie wraca to nie ma znaczenia czy ktoś to wymoderował czy nie. I taki admin też nie śledzi wszystkiego na bieżąco przecież.
    Wszyscy byliby zadowoleni?

Mega, Mimik, Bliska 77, megan8 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Sonya Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Placki z cukini robię tak jak ziemniaczane: ścieram na tarce z grubymi oczkami, dalej jajko, sól , pieprz, mąka.Odsączam cukinię chwilę po starciu, przed mieszaniem z resztą składników.Pychotka.

Aasiula, iwcia77, SolarPolar, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Bozia, co ty taka nerwowa :P Rzeczywiście wymęczona jakaś...

Ja pytałam, jeśli ci to umknęło, czy to teraz nawet nie można cytować postów z bluzgami i od kiedy. Skoro wpisałaś w moderowanej treści, że ten post łamie zasady regulaminu to pytałam o jakie zasady chodzi (konkretnie ze wskazaniem) i prosiłam o to, byś je wskazała. Tyle. W postach z wulgaryzmami jest napisane- używanie wulgaryzmów. A tu usunięty został cały post. Dziwne mi się wydało, że Burszta oberwała za bluzgi Reni. Ot co.

Nie mam z Tobą problemu i żadnej skargi na Ciebie nie będę składać. Nie i chu. :P Problem mam z uzasadnieniem twojej moderacji (ba- usunięciem CAŁEGO postu).

No i jeszcze... skoro Cię to męczy...
    ale dobra, dobra, nic nie mówiłam, bo wyjdzie że jestem złośliwa czy coś, a ja po prostu mam @ :P hehehehe
    Ma nie być wulgaryzmów w widocznym tekscie na ekranie. Jesli ktos cytuje post z wulgaryzmami, to mozna edytowac tylko jego wypowiedz, a nie cytowaną czesc - dlatego taki post trzeba usunac caly. Jeszcze jakies pytania som?

ComeToMeBaby, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 10625 10626 10627 10628 10629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ