35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
SolarPolar wrote:Tak samo kur...a to nic innego jak z laciny zakręt.
i chyba bede tego slowa uzywala na potrzeby forum curwa jego mac !!!
Mega, Bliska 77, Bursztyn, BISCA, moremi, kkisia, SolarPolar lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Kupilam plot - nie bedzie gabionowy tylko z paneli drewnianych . Jakos nie moglam zaakceptowac przerzucenia paru ton kamieni przez mieszkanie by zbudowac plotek. Taras zamowiony, czekam na wycene gladzi ( sufity mi popekaly), tapet i ocieplenia dachu ( material lezy od 10 lat). Wzielam sprawy w swoje kobiece rece i moze pojdzie do przodu. Diete trzymam - poszlam w strone zalecen Bursztyna. Nie mam pomyslu dietetycznego na cukinie.
Bursztyn, SolarPolar lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:renkowy bluzg na in vitro i całą resztę? z masą wulgaryzmów? wisi sobie spokojnie.
trzeba powolac komisje do badania naduzyciwcia77, Mega, Aasiula, ComeToMeBaby, BISCA, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Moze Bursztyn oderwie sie od porow i cos podpowie.
zukinie albo gotuje 7 min, kroje na plastry polewam odrobina oliwy i sosu sojowego Tamari-org. japonski- wazne bo nie dodaja tam przenicy
lub
kroje wzdluz na plastry, rzucam na rozgrzana sucha patelnie taka z grilowa i tymi wypustkami, nie wiem jak to sie nazywa, griluje, zeby te paski sie odbily, potem ukladam na polmisku, sole lekko, polewam oliwa, posypuje posiekanym czosnkiem i posiekana sweza mieta, potem kolejna warstwa. W lodowce spokojnie moze siedziec tydzien.
ale wiadomo, 2 wersji nie chce mi sie czesto robic, wiec tylko dla gosci
mozna tez zrobic ratatouille w wersji uproszczonej, czyli cukinia, baklazan i cebula, wsztstko to na rozgrzana oliwe z czosnkiem, dusic, posypac np. rzymskim kminem, chilli i co tam chcecie dodac passate pomidorowa i jeszcsze troche podgotowac,
szybko, tanio i bezbolesnie oraz smacznie
mi sie nigdy nie chce wiec tylko pierwsza wersja, maz pozostaleAasiula, iwcia77, ComeToMeBaby, Heretyczka, Simba, SolarPolar lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:ja nawet do nich nie przywarlam
zukinie albo gotuje 7 min, kroje na plastry polewam odrobina oliwy i sosu sojowego Tamari-org. japonski- wazne bo nie dodaja tam przenicy
lub
kroje wzdluz na plastry, rzucam na rozgrzana sucha patelnie taka z grilowa i tymi wypustkami, nie wiem jak to sie nazywa, griluje, zeby te paski sie odbily, potem ukladam na polmisku, sole lekko, polewam oliwa, posypuje posiekanym czosnkiem i posiekana sweza mieta, potem kolejna warstwa. W lodowce spokojnie moze siedziec tydzien.
ale wiadomo, 2 wersji nie chce mi sie czesto robic, wiec tylko dla gosci
mozna tez zrobic ratatouille w wersji uproszczonej, czyli cukinia, baklazan i cebula, wsztstko to na rozgrzana oliwe z czosnkiem, dusic, posypac np. rzymskim kminem, chilli i co tam chcecie dodac passate pomidorowa i jeszcsze troche podgotowac,
szybko, tanio i bezbolesnie oraz smacznie
mi sie nigdy nie chce wiec tylko pierwsza wersja, maz pozostaleComeToMeBaby, iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:ja nawet do nich nie przywarlam
zukinie albo gotuje 7 min, kroje na plastry polewam odrobina oliwy i sosu sojowego Tamari-org. japonski- wazne bo nie dodaja tam przenicy
lub
kroje wzdluz na plastry, rzucam na rozgrzana sucha patelnie taka z grilowa i tymi wypustkami, nie wiem jak to sie nazywa, griluje, zeby te paski sie odbily, potem ukladam na polmisku, sole lekko, polewam oliwa, posypuje posiekanym czosnkiem i posiekana sweza mieta, potem kolejna warstwa. W lodowce spokojnie moze siedziec tydzien.
ale wiadomo, 2 wersji nie chce mi sie czesto robic, wiec tylko dla gosci
mozna tez zrobic ratatouille w wersji uproszczonej, czyli cukinia, baklazan i cebula, wsztstko to na rozgrzana oliwe z czosnkiem, dusic, posypac np. rzymskim kminem, chilli i co tam chcecie dodac passate pomidorowa i jeszcsze troche podgotowac,
szybko, tanio i bezbolesnie oraz smacznie
mi sie nigdy nie chce wiec tylko pierwsza wersja, maz pozostaleBursztyn lubi tę wiadomość
-
a teraz w italii sezon na cukinie, baklazany i jest full przepisow ..tylko niektore chyba niezbyt dietetyczne
pulpety...- smazone na oliwie
peperonata- cukinia, cebula, papryka, baklazan, pomidory- krojone w kostki , talarki i smazone na patelniBliska 77, Aasiula, malgos741, Bursztyn, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:weź się Bozia, to jeśli w cytowanym poście ktoś zabluzgał to zaraz trzeba całą nową wypowiedź usuwać, bo w cytacie był bluzg?
to co- cytując kogoś mamy teraz i my się bawić w moderatora i kropkować czyjeś bluzgi jeśli się akurat pojawiły? pokaż mi punkt w regulaminie który o tym mówi. no bez przesady.
poza tym- duuuuuużo opuściłaś. masz trochę roboty, nazbierało się. skoro chcesz być już taka dokładna.iwcia77, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:renkowy bluzg na in vitro i całą resztę? z masą wulgaryzmów? wisi sobie spokojnie.
iwcia77, Reni, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:kometa odczep się ode mnie...jak masz jakiś problem, to zgłoś na mnie skargę....wystarczająco mnie to męczy, żebym się jeszcze miała z czegoś tłumaczyć...
Rzeczywiście wymęczona jakaś...
Ja pytałam, jeśli ci to umknęło, czy to teraz nawet nie można cytować postów z bluzgami i od kiedy. Skoro wpisałaś w moderowanej treści, że ten post łamie zasady regulaminu to pytałam o jakie zasady chodzi (konkretnie ze wskazaniem) i prosiłam o to, byś je wskazała. Tyle. W postach z wulgaryzmami jest napisane- używanie wulgaryzmów. A tu usunięty został cały post. Dziwne mi się wydało, że Burszta oberwała za bluzgi Reni. Ot co.
Nie mam z Tobą problemu i żadnej skargi na Ciebie nie będę składać. Nie i chu.Problem mam z uzasadnieniem twojej moderacji (ba- usunięciem CAŁEGO postu).
No i jeszcze... skoro Cię to męczy...
ale dobra, dobra, nic nie mówiłam, bo wyjdzie że jestem złośliwa czy coś, a ja po prostu mam @hehehehe
-
Bozia3 wrote:a nie mówiłam, że babska się oburzą? zrobiłam, jak prosiła caffe - po ludzku reni post zostawiłam- bo ona miała rzeczywisty powód,żeby sie wkurzyć...ale juz co poniektóre w oczy kłuje....masakra....
-
Bozia- może wyjściem jakimś takim, kompromisowym, byłoby żebyś na przykład moderowała posty z opóźnieniem, np. 1-2 dniowym? Żeby wszystkie przeczytały co mają przeczytać. Przecież do wcześniejszych postów się nie wraca to nie ma znaczenia czy ktoś to wymoderował czy nie. I taki admin też nie śledzi wszystkiego na bieżąco przecież.
Wszyscy byliby zadowoleni?Mega, Mimik, Bliska 77, megan8 lubią tę wiadomość
-
Placki z cukini robię tak jak ziemniaczane: ścieram na tarce z grubymi oczkami, dalej jajko, sól , pieprz, mąka.Odsączam cukinię chwilę po starciu, przed mieszaniem z resztą składników.Pychotka.
Aasiula, iwcia77, SolarPolar, megan8 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Bozia, co ty taka nerwowa
Rzeczywiście wymęczona jakaś...
Ja pytałam, jeśli ci to umknęło, czy to teraz nawet nie można cytować postów z bluzgami i od kiedy. Skoro wpisałaś w moderowanej treści, że ten post łamie zasady regulaminu to pytałam o jakie zasady chodzi (konkretnie ze wskazaniem) i prosiłam o to, byś je wskazała. Tyle. W postach z wulgaryzmami jest napisane- używanie wulgaryzmów. A tu usunięty został cały post. Dziwne mi się wydało, że Burszta oberwała za bluzgi Reni. Ot co.
Nie mam z Tobą problemu i żadnej skargi na Ciebie nie będę składać. Nie i chu.Problem mam z uzasadnieniem twojej moderacji (ba- usunięciem CAŁEGO postu).
No i jeszcze... skoro Cię to męczy...
ale dobra, dobra, nic nie mówiłam, bo wyjdzie że jestem złośliwa czy coś, a ja po prostu mam @hehehehe
ComeToMeBaby, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość