X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, wspolczuje, duzo zdrowia

Aasiula lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak,spoko, moja notorycznie siedzin w psich miskach :-)

Dziobak, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Ale widzę że spisy na ten temat nie masz. Jak ma być to i tak będzie. Pozdrawiam
    no nie mam spiny, pewnie jestem nienormalna ;)

moremi, Bliska 77, kkisia, Mimik, angela lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    No grubo , po wypadku tak mi sie robi srednio raz , dwa razy do roku :(
    I nie mozna tego zoperowac bo w takim miejscu że by bylo operacja sie udalo tylko pacjent nie zyje ...
    Ale mozna sie nauczyc z tym zyc , twarda jestem hehe ludzie choruje na gorsze choroby I daja rade :)
    przesylam bezdotykowego przytulaka :)

Aasiula lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Bosz... dziecko moje po spozyciu pomidorowej z lanymi kluskami, poszlo do kociej miski wyjadac karme widelcem... Calkiem niezle mu to szlo.
    Ale czy ja zle gotuje?? Czy ja zle gotuje, pytam?? Zeby kocia karme??
    U mnie to samo...a Twój przynajmniej kulturalnie widelcem - bo mój to łapskami pcha do buzi. Kiedyś nie skumałam - co on tak memla w tym pyszczku - myślałam, że biszkopt..ale jak go dorwałam - to poczułam znajomy, piękny zapach karmy kociej....:) Nie wiedziałam - czy mam mu te 4 zęby czyścić, czy jakieś inhalacje urządzać...;) Do tego dochodzi jeszcze fascynacja kryształkami z kuwety - (żwirek silikonowy) - na razie obraca je jak małe brylanty pod światło - czekam jak rozpocznie konsumpcję...;)

Bliska 77, Dziobak, ania.g, Bursztyn, kkisia, Mega, Mimik, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie przegryza między posiłkami, staram się go karmić ludzkim jedzeniem hehehehehe

Bozia3, Dziobak, Bliska 77, Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    U mnie to samo...a Twój przynajmniej kulturalnie widelcem - bo mój to łapskami pcha do buzi. Kiedyś nie skumałam - co on tak memla w tym pyszczku - myślałam, że biszkopt..ale jak go dorwałam - to poczułam znajomy, piękny zapach karmy kociej....:) Nie wiedziałam - czy mam mu te 4 zęby czyścić, czy jakieś inhalacje urządzać...;) Do tego dochodzi jeszcze fascynacja kryształkami z kuwety - (żwirek silikonowy) - na razie obraca je jak małe brylanty pod światło - czekam jak rozpocznie konsumpcję...;)
    Haha, ja mojej ostatnio z paszczy psia karme wyjmowalam, bo sobie łapkami napchała ile sie dalo ... :-)

Bozia3, Dziobak, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula, dzielna kobieto <3

Natka, ja wybrałam teraz z takiego jasnego jeansu i one są bardzo miękkie. Te od Iwci są grubsze, ale też miękkie. I nie ma problemów z rozmiarem. 36, to 36.
    Ty chociaż masz ciuszki, a ja nawet nie wiem czego potrzebuję i oczy mi się do wszystkiego świecą. A ja kociokwiku dostaję.
    U nas remont początkiem września będzie. Łóżko z szafkami, szafeczkami, szufladami będzie pod zamówienie. Do końca września chcemy mieć ogarnięte.

Byłam właśnie w szkole rodzenia. Na gimnastykę można chodzić do samego porodu. A teorię mamy na początku września, zajęcia praktyczne po zakończeniu teoretycznych.
    Dodatkowo okazało się, że wybrałam pediatrę dwa kroki od mieszkania i położne stamtąd są środowiskowymi współpracującymi z tym lekarzem. Będą mi w tej szkole prowadzić od razu kartę.

Aasiula, Elfik, Magdala, Margolcia88, Bliska 77, Bursztyn, kkisia, Mega, gretka, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, 23 tc, to co Ty sobie żałujesz?
    Kupuj jak ci coś w oczy wpadnie - przecież to czysta przyjemność :)

Burszta, nie jesteś nienormalna, tylko życie cię absorbuje i dobrze, jak zaczyna się robić spina, brrr...
    Z drugiej strony in vitro też ma swoją datę użyteczności ;)

Kapta, wiesz, ja miałam mieszane uczucia, w poprzedniej ciązy byłam chyba na 3 zajęciach i uzyskałam pewność, że jestem aspołeczną wredną suką, bez cienia delikatności i uczuć macierzyńskich...
    widzisz, u Was się gada do brzuszka, u mnie jakoś zapędów nie mamy, czasem tylko młodego dyscyplinuje, że ma siedzieć "na dołku" bo wyrok ma bez zawiasów ;)
    za dobre zachowanie może go wypuszczę w 38 tc :P

za to wydawało mi się fajne poznać położne, zobaczyć sale, dowiedzieć się co i jak..
    ale jak mnie czeka patologia i cc...eh...

Asiula, to nie zazdroszczę, a długo trwa taki atak?

Kapta, może ty przy ograniczonej widoczności jakieś lusterka boczno dolne zamontuj? ;)
    zazdroszczę postępu w pracach, u mnie proszek...
    tych szaf ci najbardziej zazdroszczę!!!! :)

moremi, Bliska 77, kkisia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za cieple slowa , to naprawde pomaga :)
    Wiecej sily do walki z tym syfem :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 15:40

moremi, Bliska 77, Bursztyn, kkisia, ComeToMeBaby, malgos741, Mimik, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Aasiula, dzielna kobieto <3

Natka, ja wybrałam teraz z takiego jasnego jeansu i one są bardzo miękkie. Te od Iwci są grubsze, ale też miękkie. I nie ma problemów z rozmiarem. 36, to 36.
    Ty chociaż masz ciuszki, a ja nawet nie wiem czego potrzebuję i oczy mi się do wszystkiego świecą. A ja kociokwiku dostaję.
    U nas remont początkiem września będzie. Łóżko z szafkami, szafeczkami, szufladami będzie pod zamówienie. Do końca września chcemy mieć ogarnięte.

Byłam właśnie w szkole rodzenia. Na gimnastykę można chodzić do samego porodu. A teorię mamy na początku września, zajęcia praktyczne po zakończeniu teoretycznych.
    Dodatkowo okazało się, że wybrałam pediatrę dwa kroki od mieszkania i położne stamtąd są środowiskowymi współpracującymi z tym lekarzem. Będą mi w tej szkole prowadzić od razu kartę.
    Ciuszki mam ale i tak jak przeglądam strony to marzy mi sie cos nowego dla Biszkopta :) no i nie wiem w jakim stanie bedą bo to jednak 5 lat sa schowane :) powinno byc sporo bodziakow i pajaców a chciałabym dokupić półśpiochy i mniejszy kombinezon, bo mam tylko większy na 68.
    Zamówię te w H&M. Swoja droga mam pod nosem i c&a i h&m ale w żadnym sklepie nie ma linii ciążowej :/ takze dobrze ze można kupić w necie

moremi, ania.g, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ile mogę zeznać

Duska walczy z meblami i robi porządek na strychu..
    jest co robić, bo meble jeżdzą z róznych pomieszczeń, a same na schody wchodzić nie chcą ;)

a Sabinka kontroluje zdrowie córci, zjeździć wszystkich doChtorów to praca pełnoetatowa... a jak ciśnienie podnosi... ;)

Aasiula, kapturnica, moremi, Dziobak, ania.g, megan8, kkisia, SolarPolar, Mega, gretka, malgos741, anna maria, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

Burszta, nie jesteś nienormalna, tylko życie cię absorbuje i dobrze, jak zaczyna się robić spina, brrr...

Kapta, wiesz, ja miałam mieszane uczucia, w poprzedniej ciązy byłam chyba na 3 zajęciach i uzyskałam pewność, że jestem aspołeczną wredną suką, bez cienia delikatności i uczuć macierzyńskich...
    widzisz, u Was się gada do brzuszka, u mnie jakoś zapędów nie mamy, czasem tylko młodego dyscyplinuje, że ma siedzieć "na dołku" bo wyrok ma bez zawiasów ;)

za to wydawało mi się fajne poznać położne, zobaczyć sale, dowiedzieć się co i jak..

Kapta, może ty przy ograniczonej widoczności jakieś lusterka boczno dolne zamontuj? ;)
    Wiesz tak ok 4-5 dni pozniej najgorsze objawy mijaja , zostaje tylko bol ale z tym sobie radze :)
    I rehabilitacja , ktora tez pomaga :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    zimno i deszczowo,dostalam znienacka okres,chodze w Heli pampersie,malz w lesie nie ma zasiegu ,pytalam sasiadow (80 letnich)podpasek nie Maja od 30 lat ;-).

Dowcip dnia. :-D

Dziewczyny nie wypisujcie mnie z polkolonii. Jestem w rozjazdach i rzadko zagladam. Na poczatek roku bede w pierwszym rzedzie stala. :-)

Reni, szkoda no panie. Taki lajf. Trzeba miec nadzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 16:09

moremi, Bliska 77, ania.g, Aasiula, Zofia8, kkisia, BISCA, gretka, iwcia77 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Elfik

tych szaf ci najbardziej zazdroszczę!!!! :)[/QUOTE]

Smiej sie smiej. Powinnam oblozona poduchami chyba chodzic jednym slowem.
    Nie ma to jak na wymiar robione bo te sklepowe to jakas podroba a moje beda z prawdziwego drzewa i glebokie . Moj z Be zwiozl pieknie rzezbione fronty.W sumie 6 wiec beda dwie duze trzy drzwiowe szafy. Jedna dla mnie ,a druga małzowa cobysmy sie nie bili XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 15:53

moremi, Bliska 77, Elfik, Aasiula, kkisia, Mega, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Haha, ja mojej ostatnio z paszczy psia karme wyjmowalam, bo sobie łapkami napchała ile sie dalo ... :-)
    A ja dziś z paszczy Marcela wyjęłam taką filcową podkładkę spod fotela. Nie wiem jak on to wygrzebał.

Elfik, Aasiula, Dziobak, kkisia, Bliska 77, Bozia3, moremi, Mega, malgos741, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

tylko ze ja nie zamierzam korzystac z ivf

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie wiem i zazdraszczam.
    ja chcę skaptować małza koleżanki, ale coś mi nie idzie...
    fronty chcę sobie zostawić ikeowskie, ale cała obudowa i wnętrze chciałabym zeby e były solidniejsze...
    chciałabym tam tez mieć miejsce na gospodarcze rzeczy, odkurzacz, wiadro, mopa, suszarkę rozkładna, deskę do prasowanie, żelazko...
    i żeby to zajęło jak najmniej miejsca :))))))))

a Twój stolarz, nie robi sam tych szaf? :)

no własnie u mnie druga cześc tej szafy ma być małzowa, a dotychczsową małżowa ma przejąć Ida..

właśnie sobie przypomniałam, że muszę fronty obejrzeć, czy to co ostatnio zauważyłam to zadrapanie czy plama do starcia

dodatkowo chyba jednak wezmę tapicera do kanapy w dużym pokoju
    za nową zapłaciłabym tyle co tapicerowi, a tu mam już sprawdzoną..

może łóżeczko złożę z powrotem teraz, bo mam wrażenie, że jedna śruba się zapodziałą..
    jak znam życie, jest wyjątkowa, niewymiarowa, a po znalezieniu jej sprzedwana tylko w opakowaniach po 20 sztuk :))))))))))))0

ania.g, Aasiula, kapturnica, kkisia, moremi, SolarPolar, Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tylko ze ja nie zamierzam korzystac z ivf

nie znam przyczyn, może ideowe, ja sama nie chciałam, a potem... :)
    teraz dla mnie to naturalna droga starań
    od metod naturalnych po in vitro na końcu.

Ale każdy ma swoje uwarunkowania i swój plan :)

Bliska 77, moremi, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, dzieci normalne, znaczy się, mają instynkt przeżycia,z głody by nie padły :)
    koty i psy szamają aż miło, to czemu nie spróbować?

Ale Dziobak, twój widelcem z kociej michy :)
    ten ma styl :)))))))))))

ania.g, Dziobak, kkisia, Bozia3, moremi, SolarPolar, Mega, malgos741, Mimik, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 10661 10662 10663 10664 10665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ