X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • angela Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Mam problem - pojawiło mi się tzw. "zimno " na ustach -szukałam informacji w necie i jestem przerażona tym co wyczytałam. Nie pamiętam czy miałam już kiedyś taką przypadłość, wyczytałam, że jest niebezpieczna po raz pierwszy , a ja nie wiem czy to po raz pierwszy czy nie - wiem ,że to głupie, ale nigdy nie zwracałam na to uwagi. Mój gin na wakacjach za granicą - może któraś z Was ma znajomego gina albo wie jak działać - help!!!

caffe, Lucky lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Witajcie!
    Mam problem - pojawiło mi się tzw. "zimno " na ustach -szukałam informacji w necie i jestem przerażona tym co wyczytałam. Nie pamiętam czy miałam już kiedyś taką przypadłość, wyczytałam, że jest niebezpieczna po raz pierwszy , a ja nie wiem czy to po raz pierwszy czy nie - wiem ,że to głupie, ale nigdy nie zwracałam na to uwagi. Mój gin na wakacjach za granicą - może któraś z Was ma znajomego gina albo wie jak działać - help!!!
    Takie coś znalazłam:
    http://www.ciazowy.pl/artykul,opryszczka-w-ciazy,1635,1.html
    http://www.bezopryszczki.pl/pytania/opryszczka-w-ciazy

Może jednak miałas opryszczkę jako dziecko i nie pamiętasz. Piszą coś o robieniu badań na przeciwciała jeśli ktoś nie wie czy to miał.

angela, Lucky lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe - dzięki , internet już przekopałam, ale może któraś coś wie z własnego doświadczenia

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    caffe - dzięki , internet już przekopałam, ale może któraś coś wie z własnego doświadczenia
    Niestety więcej nie zdołam pomóc <3

Lucky, angela lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    dziewczyn mam pytanie:
    kiedy zaczynają was boleć piersi? tak poowulacyjnie, chodzi mi o odległość od owulacji

wiem że bez monitoringu to trochę takie gdybanie, niemniej jednak ciekawa jestem jak macie
    mnie bolą tak na trzeci dzień podwyższonej tem.

201408184765.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    mnie raz bolą raz nie bolą - nie ma żadnej reguły, ale jeśli już..to tak ze 4 dni przed @

Z oprzyszczką nie pomogę - ja mam od dziecka i jęczmienie i opryszczki - jestem przyzwyczajona - smaruje zoviraxem i po kilku dniach mija..

gosia7122, caffe, Lucky, angela lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie bolą wogóle.

Lucky, caffe lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mnie raz bolą raz nie bolą - nie ma żadnej reguły, ale jeśli już..to tak ze 4 dni przed @

Z oprzyszczką nie pomogę - ja mam od dziecka i jęczmienie i opryszczki - jestem przyzwyczajona - smaruje zoviraxem i po kilku dniach mija..
    i bolą mnie zawsze ,nic nie czułam tylko jak byłam w ciąży,po tym zawsze poznaje że się udało.

caffe, Mango lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:

dzięki Gosiu, ja mam własnie podobnie
    nie miałam monitoringu przed owu i tak trochę na slepo, na podstawie wykresu i wlaśnie tych piersi zaczęłam dawkować luteinę

że mogą boleć przed owu, to nie miałam pojęcia i to mnie trochę wystraszyło, bo wtedy luteiną zablokowałabym owulację

czy wiecie jaki hormon odpowiedzialny jest za te atrakcje piersiowe? prolaktyna? progesteron?

gosia7122, caffe, Mango lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    nie miałam monitoringu przed owu i tak trochę na slepo, na podstawie wykresu i wlaśnie tych piersi zaczęłam dawkować luteinę

że mogą boleć przed owu, to nie miałam pojęcia i to mnie trochę wystraszyło, bo wtedy luteiną zablokowałabym owulację

czy wiecie jaki hormon odpowiedzialny jest za te atrakcje piersiowe? prolaktyna? progesteron?
    o ile wiem to progesteron

201408184765.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:

Lucky, a na jakiej podstawie dawkujesz sobie tę luteinę?

Lucky lubi tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Lucky, a na jakiej podstawie dawkujesz sobie tę luteinę?

mam zaleconą 2x1 od 2-3 dnia po owulacji
    gin wie, że mierzę tempki, więc pozwala zacząć brać od 3 wyższej temp
    niestety gość jest mega zajęty i nie mam szans na regularne monitoringi, więc polegam na wykresach, a że te mam dość jednoznaczne, to tak też dawkuję leki
    jedyna moja obawa, że owufriend źle mi wyznaczy owulację, co nie zawsze właśnie się pokrywa z moimi obserwacjami, np bólem owulacyjnym - tak miałam miesiąc temu i właśnie obawiam się ze za wcześnie wzięłam luteinę, stąd ten pęcherzyk który pozostał

grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 22:50

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    mam zaleconą 2x1 od 2-3 dnia po owulacji
    gin wie, że mierzę tempki, więc pozwala zacząć brać od 3 wyższej temp
    niestety gość jest mega zajęty i nie mam szans na regularne monitoringi, więc polegam na wykresach, a że te mam dość jednoznaczne, to tak też dawkuję leki
    jedyna moja obawa, że owufriend źle mi wyznaczy owulację, co nie zawsze właśnie się pokrywa z moimi obserwacjami, np bólem owulacyjnym - tak miałam miesiąc temu i właśnie obawiam się ze za wcześnie wzięłam luteinę, stąd ten pęcherzyk który pozostał
    Szkoda, że nie ma lekarz czasu na monitoringu - tym bardziej, że wiedziałby czy pękają ci jaja...wszyskto to jakieś niekompletne..skoro zażywasz clo - powinnaś być obserwowana - najwyżej podał by Ci pregnyl..a tak to łykasz tabsy i nie wiesz w sumie co się dzieje...

bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• megan8 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zovirax ,hascovir ,niewidoczne plastry na opryszczkę COMPEED® TOTAL CARE™

bliska77, angela lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

no 180 nie ma tragedii
    u mnie 100 x 3 to już wydatek
    :-(
    Bozia3 wrote:
    Też tak uważam...tempka plus monitoring i wiesz wszystko. Może też tak być, że akurat masz bezowulacyjny - przecież 2 razy w roku to się zdarza.....:)
    Obliczyłam koszty monitoringu i badań- jeśli cykl z badaniami to wychodzi mi około 350-400 zł, ale teraz już nie powielam badań..i mam około 3 monitoringi w cyklu: w 9-12 dc, 14-16dc i 20-22 dc - każdy po 60 zł, więc w sumie 180 zł - tragedii nie ma...

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przetestowałam już różne leki i najlepiej jednak działają plasterki compeed
    nie roznosi się, szybko goi, nie ma strupka i nie boli

mi kiedyś zrobiła się od oprychy mega infekcja rozniosło się na twarz ramiona plecy masakra jakaś najgorzej jak rozniesie się na śluzówkę w nosi i ma się katar porażka
    dlatego jak mam to używam oddzielnego ręcznika do twarzy a usta wycieram papierem

proponuję uważać,żeby nie przenieść na śmieszną, podobno baaardzo bolesne
    ja zawsze ręce myję jak mam opr przed toaletą i po
    megan8 wrote:
    zovirax ,hascovir ,niewidoczne plastry na opryszczkę COMPEED® TOTAL CARE™

bliska77, megan8, angela lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja przetestowałam już różne leki i najlepiej jednak działają plasterki compeed
    nie roznosi się, szybko goi, nie ma strupka i nie boli

mi kiedyś zrobiła się od oprychy mega infekcja rozniosło się na twarz ramiona plecy masakra jakaś najgorzej jak rozniesie się na śluzówkę w nosi i ma się katar porażka
    dlatego jak mam to używam oddzielnego ręcznika do twarzy a usta wycieram papierem

proponuję uważać,żeby nie przenieść na śmieszną, podobno baaardzo bolesne
    ja zawsze ręce myję jak mam opr przed toaletą i po
    oj tak, można sobie nieźle namieszać

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Dorka nie załamuj się,
    może było podejście do owulacji ale poziom LH był za mały na pękanie i owu jeszcze przed Tobą
    absolutnie popieram Cafe z tym monitoringiem, dobrze chociaż co jakiś czas zajrzeć czy i jakie te jaja się produkują

ja u siebie podejrzewam niepękanie, teraz temperatury mam dość niskie jak na siebie i to po luteinie, więc pogadamy w tym tygodniu z ginem o tym choragonie czy pregnylu, ciekawe czy mogę to sobie sama zapodać
    no i przede mną HSG
    Zastrzyk na pęknięcie możesz sobie sama podać - igłą insulinowa, zastrzyk wykonuje sie w okolicach pepkach, nic nie boli.

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Zastrzyk na pęknięcie możesz sobie sama podać - igłą insulinowa, zastrzyk wykonuje sie w okolicach pepkach, nic nie boli.
    tak, nie martw się to jest bezbolesne, zastrzyk to nic wielkiego, w obecnych staraniach to u mnie norma, juz chyba było ich sześć....

Lucky lubi tę wiadomość

‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ