X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Megan dzięki za zaproszenie bardzo mi miło ;-)(przejrzałam wiadomości, zaproszenia nie widzę ;-) )
    Aga, bo wcześniej było tak, że wszystkie wiadomości wyświetlały się jako jedna długa lista, a teraz trzeba przejść na kolejne strony. Przynajmniej u mnie tak jest, ale i to jest jakieś popieprzone czasami, raz się otwierają kolejne, a raz nie. Nigdy nie wiem jak to działa :)

Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    Megan8
    Dziękuję za zaproszenie,tylko nie bardzo wiem jak to potwierdzić.
    Klikasz w wiadomość, ona się otwiera i tam masz opcję czy potwierdzasz, czy odrzucasz :)

Lucky, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    dzień dobry!miłego dnia!mój wykres wygląda beznadziejnie...obawiam się że ziólka naprodukowały jajek które nie pękają i nici z owulacji :(
    A robiłaś jakiś monitoring?

Ja uważam, ze takie monitoringi są bardzo dobre. Przynajmniej w 90% masz czarne na białym czy sie coś dzieje czy nie. Tak jak mi lekarz powiedział, sam wykres nie daje podstaw do stwierdzania czegokolwiek.
    A badałaś wcześniej czy wytwarzasz pęcherzyki, czy nie?

• Lucky Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Lepiej żeby miał dobrą różdżkę :P

no sprawną różdżkę to powinien mieć Twój M ;)

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka nie załamuj się,
    może było podejście do owulacji ale poziom LH był za mały na pękanie i owu jeszcze przed Tobą
    absolutnie popieram Cafe z tym monitoringiem, dobrze chociaż co jakiś czas zajrzeć czy i jakie te jaja się produkują

ja u siebie podejrzewam niepękanie, teraz temperatury mam dość niskie jak na siebie i to po luteinie, więc pogadamy w tym tygodniu z ginem o tym choragonie czy pregnylu, ciekawe czy mogę to sobie sama zapodać
    no i przede mną HSG

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    no sprawną różdżkę to powinien mieć Twój M ;)
    hehehe, ma ma :P

Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A robiłaś jakiś monitoring?

Ja uważam, ze takie monitoringi są bardzo dobre. Przynmasz bajmniej w 90% masz czarne na białym czy sie coś dzieje czy nie. Tak jak mi lekarz powiedział, sam wykres nie daje podstaw do stwierdzania czegokolwiek.
    A badałaś wcześniej czy wytwarzasz pęcherzyki, czy nie?

Też tak uważam...tempka plus monitoring i wiesz wszystko. Może też tak być, że akurat masz bezowulacyjny - przecież 2 razy w roku to się zdarza.....:)
    Obliczyłam koszty monitoringu i badań- jeśli cykl z badaniami to wychodzi mi około 350-400 zł, ale teraz już nie powielam badań..i mam około 3 monitoringi w cyklu: w 9-12 dc, 14-16dc i 20-22 dc - każdy po 60 zł, więc w sumie 180 zł - tragedii nie ma...

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Też tak uważam...tempka plus monitoring i wiesz wszystko. Może też tak być, że akurat masz bezowulacyjny - przecież 2 razy w roku to się zdarza.....:)
    Obliczyłam koszty monitoringu i badań- jeśli cykl z badaniami to wychodzi mi około 350-400 zł, ale teraz już nie powielam badań..i mam około 3 monitoringi w cyklu: w 9-12 dc, 14-16dc i 20-22 dc - każdy po 60 zł, więc w sumie 180 zł - tragedii nie ma...
    Zgadzam się, bo mam porównanie z poprzedniego cyklu. Gdybym nie była na monitoringach, to bym sie zastanawiała nad wykresem: był pęcherzy, nie był, pękł, nie pękł, itd. A tak to wiem, że był, ale nie pękł. Sam wykres beż jakiegokolwiek monitoringu budzi więcej wątpliwości niż daje odpowiedzi. Nie chodzi mi o to zeby latać miesiąc w miesiąc do gina. Ale przez jakiś czas trzeba to monitorować żeby np. nie zaszkodzić sobie ziołami. Bo można jajka produkować, a problem może tkwić w ich pękaniu. A jak się człowiek niepotrzebnie przestymuluje to wiadomo, więcej problemów z tym żeby wrócić do równowagi i potem kolejne cykle są do dupy bo trzeba to regulować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u nas znowu gorąco - niestety ;-)
    miłego dnia

samira, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, to wzięłam wczoraj pierwszy raz bromergon. Połknęłam go już będąc na łożu, przegryzłam kanapką i poszłam spać. W razie czego wzięłam ręcznik gdy mi się chciało ... ale nawet sie nie obudziłam. Czyli chyba organizm przyjął go dobrze. Podjem go ze 3 dni wieczorami, potem wprowadzę też rano.
    Najgorsze, ze nie można po nim prowadzić pojazdów o.O

bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A tak w ogóle, to wzięłam wczoraj pierwszy raz bromergon. Połknęłam go już będąc na łożu, przegryzłam kanapką i poszłam spać. W razie czego wzięłam ręcznik gdy mi się chciało ... ale nawet sie nie obudziłam. Czyli chyba organizm przyjął go dobrze. Podjem go ze 3 dni wieczorami, potem wprowadzę też rano.
    Caffe, ja normalnie po nim jeździłam samochodem, bo nie miałam żadnych skutków ubocznych

caffe, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe, ja normalnie po nim jeździłam samochodem, bo nie miałam żadnych skutków ubocznych
    Ja kilka lat temu wzięłam 1/2 tabletki i nie mogłam się z ziemi podnieść, stąd też to, co dzisiaj napisałam. Zobaczymy co będzie dalej.

A jakie dawki brałaś i przez ile? Bo ja mam brać codziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2013, 10:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja kilka lat temu wzięłam 1/2 tabletki i nie mogłam się z ziemi podnieść, stąd też to, co dzisiaj napisałam. Zobaczymy co będzie dalej.

A jakie dawki brałaś i przez ile? Bo ja mam brać codziennie.
    brałam codziennie, zaczynałam od 1/2 tabletki, potem1 a potem miałam zwiększyć do 1,5 ale już nie było takiej potrzeby, pewnie wszystko zależy od organizmu, ja tylko na początku miałam mdłości, potem było ok

caffe, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    brałam codziennie, zaczynałam od 1/2 tabletki, potem1 a potem miałam zwiększyć do 1,5 ale już nie było takiej potrzeby, pewnie wszystko zależy od organizmu, ja tylko na początku miałam mdłości, potem było ok
    Dzięki :)

Czego człowiek nie robi jak chce osiągnąć cel :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dzięki :)

Czego człowiek nie robi jak chce osiągnąć cel :)
    dokładnie, dziewczyny życzę Wam wszystkim powodzenia w staraniach :-)

samira, Lucky, caffe lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Laseczki niedzielnie, ja jak Anna Maria wczoraj znajomi postanowili spontanicznie nas odwiedziec no i nazbieeralo sie ich troche i nie opuscili nas do 2 w nocy, a ja mialam w planie spokojny weekend, no ale coz juz dzisiaj powiedzialam ze nie ma mnie dla nikogo...poszlam na spacerek a teraz moglambym juz isc spac, ziewam i ziewam jak nienormalna...

Bardzo wspolczuje Inessce ale tak jak juz Bozia powiedziala natury czasami nie da sie oszukac, mam nadziej ze w koncu jakis madry lekarza pomoze, doradzi i sprawi ze jednak sie uda. Kurcze jedni zachodza szybko a nie moga donosic drudzy probuja i nie zachodza wszsytko to jakies poplatane ....

..jak zwykle zycze zielonych kropek wszystkim i milej niedzieli :)

bliska77, caffe, Lucky, anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cafe ja biorę Brom od 3 miesięcy 0,5 na wieczór, zero skutków ubocznych, gin mówiła że przy silnych reakcjach organizmu nie zaleca się prowadzenia pojazdów, ale raczej i bez Bromergonu gdyby mnie czyściło na dwa końce i gdybym miała łupanie w czaszce, to bym za kółko nie siadała

może przejdzie bezboleśnie, u mnie korekta prolaktyny była już po miesiącu a miałam straszną

bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe - brałam bromergon i zawsze jeździłam autem nie miało to na mnie żadnego wpływu , alkoholu też czasami się napiłam, co prawda nie dużo, ale problemów nie było
    caffe wrote:

caffe, Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jakiejś bardzo strasznej tej prolaktyny (tak mi lekarz powiedział), ale zbić ją trzeba.

Zobaczę za tydzień czy organizm już się przestawił na krótsze cykle i wytwarza jaj, czy znowu zacznie wytwarzac późno (czyli po staremu) i znowu będzie dooopa.

Lucky lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    caffe - brałam bromergon i zawsze jeździłam autem nie miało to na mnie żadnego wpływu , alkoholu też czasami się napiłam, co prawda nie dużo, ale problemów nie było
    Dzięki, każde info jest dla mnie wazne :)

gdybym miała takie skutki uboczne jak poprzednio po bromku, to bym nawet na krok w domu się ruszyć nie mogła, nie mówiąc już o prowadzeniu samochodu :) ale wczoraj było ok, byle tak dalej :)

‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ