X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Witajcie!
    Mam problem - pojawiło mi się tzw. "zimno " na ustach -szukałam informacji w necie i jestem przerażona tym co wyczytałam. Nie pamiętam czy miałam już kiedyś taką przypadłość, wyczytałam, że jest niebezpieczna po raz pierwszy , a ja nie wiem czy to po raz pierwszy czy nie - wiem ,że to głupie, ale nigdy nie zwracałam na to uwagi. Mój gin na wakacjach za granicą - może któraś z Was ma znajomego gina albo wie jak działać - help!!!
    Angela, podchodząc do stymulacji, invitro miałas na pewno robiony zestaw badań na rożne nosiciestwa igg igm - nie pamietam tych skrotow a badania moje gdzieś w kartonach. Wydaje mi sie ze to standardowa procedura. Sprawdź. Najgorsza jest opryszczka narządów rodnych i to tuż przed porodem. Sprawdź swoje badania. Z domowych sposobów to przyłożyć czosnek i nie panikowac.

angela, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu - sprawdzałam badania - wszystkie wirusówki poza opryszczką - widocznie to bagatelizują, a niepotrzebnie, bo ja mam teraz stresa!!!Zadzwoniłam do innego gina kazał mi zakupić Hascovir i smarować 2*dziennie. Mam nadzieję, że z Lenką wszystko w porządku
    Dziękuję za pomoc
    Życzę pogodnej niedzieli - ja już się wyciszam, bo od rana zbyt wiele emocji
    polarmiś wrote:
    Angela, podchodząc do stymulacji, invitro miałas na pewno robiony zestaw badań na rożne nosiciestwa igg igm - nie pamietam tych skrotow a badania moje gdzieś w kartonach. Wydaje mi sie ze to standardowa procedura. Sprawdź. Najgorsza jest opryszczka narządów rodnych i to tuż przed porodem. Sprawdź swoje badania. Z domowych sposobów to przyłożyć czosnek i nie panikowac.

Lucky, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    tak, nie martw się to jest bezbolesne, zastrzyk to nic wielkiego, w obecnych staraniach to u mnie norma, juz chyba było ich sześć....
    ło mamuniu!!!!

bliska77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny - czy któraś z Was korzystała z czegoś takiego? cena jest atrakcyjna, ale jakieś mi się to wydaje dziwaczne....

http://gruper.pl/x.php/1,47556/Produkty-www.lunocup.pl-ekologiczna-alternatywa-dla-podpasek-i-tamponow-kubeczek-menstruacyjny-wykonany-z-bezpiecznego-silikonu-medycznego-wraz-z-przesylka.html?utm_source=newsletter-produkty-2013-08-18-10-00&utm_medium=e-mail&utm_term=produkty&utm_campaign=acd86e7ee9b9352b7624d2b96dc5f0aa&grid=7388974

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kiedyś o to pytałam ale nie dostałam odpowiedzi

[WHITE=Bozia3]dziewczyny - czy któraś z Was korzystała z czegoś takiego? cena jest atrakcyjna, ale jakieś mi się to wydaje dziwaczne....

http://gruper.pl/x.php/1,47556/Produkty-www.lunocup.pl-ekologiczna-alternatywa-dla-podpasek-i-tamponow-kubeczek-menstruacyjny-wykonany-z-bezpiecznego-silikonu-medycznego-wraz-z-przesylka.html?utm_source=newsletter-produkty-2013-08-18-10-00&utm_medium=e-mail&utm_term=produkty&utm_campaign=acd86e7ee9b9352b7624d2b96dc5f0aa&grid=7388974[/QUOTE]

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znaczy, że nie korzystają...:) jak z tym na basen? bałabym się,że mi to wyleci....

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, że to nie higieniczne

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ja mam wrażenie, że to nie higieniczne
    Albo zupełnie odwrotnie, tylko trzeba się przyzwyczaić.....

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie tak wydaje. W podpaske krew wsiaknie i już ale w dobie segregacji śmieci u mnie na liście oprócz butów to nie ma podpasekk tzn. Nie ma takiego worka i gdzie to wyrzucać? Muszę natychmiast zajść w ciążę - no nie mam wyjścia. Przynajmniej kłopot z podpaskami mniejszy a w najgorszym wypadku kubeczek :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2013, 16:22

Lucky, megan8, grosza, Andzia33, Iwone lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Tez mi sie tak wydaje. W podpaske krew wsiaknie i już ale w dobie segregacji śmieci u mnie na liście oprócz butów to nie ma podpisek tzn. Nie ma takiego worka i gdzie to wyrzucać? Muszę natychmiast zajść w ciążę - no nie mam wyjścia. Przynajmniej kłopot z podpaskami mniejszy a w najgorszym wypadku kubeczek :-(
    Polarmisiu segregujesz szkło i papier, tworzywo sztuczne - resztę odpadó wrzucasz do wspólnego kosza..u mnie są trzy...na wszystko, na papier itd....

Lucky lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, oprócz 4 worków na papier,szkło, plastik i zielone nie dali mi worka na tzw. Komunalne, dopytalam sąsiadki.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Mysle usilnie o Inesie. Ja bym tego lekarza humanitarnie odciagnela od pacjentek. Jesli wie jak reaguje jej organizm na zarodek powinien ja inaczej poprowadzic. A on widocznie ma kierunek na kase lapiduch jeden....nie patrzy na to ze mozna cierpiec po stracie zarodka ktory dla Inesy jest dzieckiem ktore nosi pod sercem. Cholera co za znieczulica.

Matylda36, Lucky, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • promyk Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym mam dolek bo moj jutro w nocy odlatuje. Ma nikly plan na listopad ale to sie jeszcze zobaczy.

Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Promyk
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    A poza tym mam dolek bo moj jutro w nocy odlatuje. Ma nikly plan na listopad ale to sie jeszcze zobaczy.
    Mój od 2,5 tyg.jest poza domem i przyjedzie koniec września.początek października,ups,Tyle cykli straconych :(

Lucky, promyk lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ,u nas znów gorąco a ja się faszeruje tabsami na jelita :P

pisałam do Inessy i mam wam przekazać ze

cyt <3 "ja mam objawy ciążowe,tempka nadal prawie 37 do tego krwawienie jak na okres był nie cały dzień i to z przerwami na leżenie,od wczoraj popołudnia prawie w ogóle nie krwawię .mam mdłości i senność .Już mam dość ,jutro mam mieć bete czy spadła i mam zlecone badania ,część jutro część po owulce. Zakaz starań w tym miesiącu i muszę prowadzić wykres "a mam dużo odpoczywać i usg czy jest czysta macica bo nie leciały żadne skrzepy i brzuch nie boli" <3

oczywiście Inesska was pozdrawia :*

bliska77, megan8, promyk, Lucky, grosza, angela, Andzia33, Mango, Iwone lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuję dziewczyny tych facetów na wyjazdach :(

mnie ten kubeczek przeraża, bałabym że mi chluśnie w nieodpowiednim momencie, że wypadnie, jestem eko ale sorry, nie wyobrażam sobie zastępstwa dla podpaski, często zmieniam, nie mam dyskomfortu, no i okresy już nie te co kiedyś.....

Boziu, lekarz zgodził się na Clo ze względu na moje błagania, bo ja nie chciałam tracić ani miesiąca, a on ma teraz masakrę w pracy, bo sezon urlopowy i robi za kilku nieobecnych :(
    od września myślę że będzie normalniej

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelo współczuję opryszczki, też bym się stresowała
    mnie pomagał właśnie czosnek i hascovir
    przytrafia mi się z raz w roku i reakcje na pojawiające się swędzenie mam natychmiastowe
    w ciąży miałam dwa razy, dostałam hascovir i też mi gin mówił że płciowa groźna i żeby nie panikować, bo stres groźniejszy niż opryszczka

bliska77, megan8, angela, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka, ucałuj Inesse,
    Angela, dziewczyny mają rację co do czosnku

Lucky, grosza, angela, Andzia33, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wieczorową porą dziewczynki!
    poczytałam Was i dochodzę do wniosku, że tylko ja zostałam bez żadnych wspomagaczy...tak trudno mi podjąć decyzję co do wsparcia lekowego...nie wiem co robić, założyłam sobie, że jak natura sobie nie poradzi to trudno, a teraz mam dylemat :(

anek42, Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    oo Slash a gdzie Ty się szlajałaś jak Cię nie było?!
    proszę mi tak nie znikać!
    niegrzeczny.gif

co tam u Ciebie?
    Witaj Reni, fziękuję za pamięć.
    Czytam Was czasami czytam, ale musiałam odpuścic trochę bo zbyt wiele zdrowia i stresu mnie to wszystko kosztowało, te temperaturki itd. Teraz czekam na przyjazd M i skupimy się na podleczeniu jego żołnierzyków. Pozdrowionka serdeczne dla Was.

Dorka71, Reni, Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 1068 1069 1070 1071 1072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ