X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien bry!
    Iwcia super ,że z teściówka znacznie lepiej. Może tak jak pisała Paszczula spróbuj laktatorem sie pobudzic . A jak nic z tego to sie nie załamuj przeca nie masz na to wpływu a maly tez juz kilka miechów cycał .
    Moj wyjechł.Niby tylko 4tygodnie tym razem ale smutasnie sie zrobiło. No i Maks ma przykaz od ojca siedzenia w brzuchu do 10tego września .
    Pogoda koszmarna a ja musze za chwile pojechac kase rozmienić bo jestem bez grosza. Na samą myśl ,że mam sie w miasto do kantoru wturlac mam odruch wymiotny. Słońce dzis juz zabija a co bedzie potem ?? :(

Mega, moremi, peppapig, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rańca... dziś do 13tej a później wyjazd do Pisza na wesele eh i do tego jeszcze upał... ;)

Margolcia88, Mega, peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam upalnie.
    Nic więcej nie napiszę. Mózg mi się już zagotował.
    Życzę Wam chociaż lekkiego powiewu wiatru dla ochłody.

Margolcia88, Mega, moremi, peppapig, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ja łapię resztki mniej więcej chłodnego powietrza, robię przeciągi, chłodzę się mokrym ręcznikiem i przygotowałam wiatraczek. No nie będzie dziś znowu gdzie się schować czy ruszyć w poszukiwaniu powietrza. Do piwnicy?...
    Pozdrawiam i zyczę przetrwania upału!

Mega, moremi, peppapig, caffe, kapturnica, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    druga..Peppa zazdroszcze widokow

a ja wstalam , bo pora karmienia, dostawiam Ivo, Ivo probuje ssac a tam nic nie leci, cycki miekkie i ivo traci cierpliwosc..chyba zbyt wczesnie sie pochwalilam , ze nie stracilam mleka....po calej nocy ( 4h) gdzie prolaktyna jest najwyzzsza nie wyprodukowalam mleka to znak ze je na 100 procent stracilam..dalam butle...Ivo plakal nie chcial ssac musialam Alojza poprosic by dal mu butelke...dzis zjadl 150 ml i teraz spi jak zabity

...bardzo mi smutno :( a jak tesciowa zapyta czemu cyckiem nie karmie? nie moge jej powiedziec , ze przez jej zdrowie stracilam mleko..bedzie jej przykro i sie bardzo zmartwi...)
    Iwcia nie stresuj sie tylko dostawiaj małego, próbuj moze tez sama ściągać, moze ruszy jeszcze, nie załamuj sie <3

Witam w te upalna sobotę, dzisiaj nie gotujemy, jemy na mieście :)
    A wczoraj zrobiłyśmy ziemniaki, jajko sadzone, kalafior i zimne zsiadłe mleko, mmhhhh, pycha było :)

moremi, Margolcia88, peppapig, caffe, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no ja tak mam od polowy czerwca i nie wiadomo kiedy ten upal odpusci...

bylam u tesciowej, pogadalaysmy sobie, chciala wiedziec jak to bylo, umylam jej wlosy , poszlam po gazety do czytania i 2 godzinki zlecialy...wychodzac natchnelam sie na siostre Alojza pochwalila mnie za wzorowa postawe obywatelska ;D. Tesciowej dzis rano zrobili eeg glowy a po poludniu znowu tomografie komputerowa- obydwa badania wyszly wzorowo, niczego nie wykryli. Tesciowa czuje sie dobrze ale wyjazd do Mongolii odwolala. Ma slabsza lewa reke i chodzi troszke jakby pijana byla ale poza tym jest ok.

chyba bede miala mleko, Ivo cos tem siorbie i wrocilo dretwienie cyckow podczas ssania a to chyba dobry znak :)

bravo dla Tupkowego zabka :)
    To dobrze, ale to zawsze stan podwyższonego ryzyka takie TIA, chociaż w tej chwili keki zapobiegaja następnemu udarowi.

Iwcia, może za mało płynów wypilas plus stres i bylo mniej mleka. Pamiętaj, że jak się zmniejsza ilosc to wiecej pij.
    Edit:
    W te upaly to 4 litry koniecznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 09:06

moremi, Dziobak, caffe, iwcia77, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Mnie tam upał nie szkodzi, a budyń juz bym w sumie wzięła ;)
    Ale tak na serio to raczej niedoczytanie. W końcu do Dorbiowego Adasia jeszcze trochę..
    5 mcy :-) do zimy :-)

Margolcia88, moremi, caffe, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, spicie albo się chlodzicie :-)

Margolcia88, Aasiula lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Iwcia, bardzo się cieszę że teściowa w dobrym stanie. Co do karmienia to nie poddawaj się, popróbuj jeszcze trochę. Jak nie wróci to przynajmniej będziesz wiedziała że zrobiłaś co mogłaś.
    Peppa, obyś jeszcze troszkę potrzymała się w dwupaku <3
    A u nas jak u wszystkich upały. Wiatrak od rana na pełnych obrotach. Maż postanowił dziś kosić ale wątpię czy da radę.

moremi, Margolcia88, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawac tu te upaly! U mnie zachmurzenie, 17 stopni.
    Wczoraj zrobilam tort, wyszedl pieknie, chociaz fruzelina ciut zawiodla, ale ja uratowalam. Dzis go dekoruji i podaje - fotke wrzuce do pokazania.
    I musze wstawac, bo do kuchni czas, goscie o 16 sie zjawiaja.

moremi, caffe, ania.g, kapturnica, Margolcia88, macduska, ComeToMeBaby, dorbie, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)

Co to ja miałam?
    Aha, Paszcza, ja jeszcze dopytam w tej swojej szkole rodzenia, ale tam wiaderko nie jest odradzane, więc nie jest chyba źle. Położne dobrze się o nim wypowiadają. A na kolki jest wręcz polecane. Chcemy kupić, ponieważ mamy mało miejsca, a dodatkowo właśnie gąbkę, bo mamy umywalkę dużą i prostokątną. Czy ktoś może jakiegoś linka do tej gąbki podrzucić, bo ja oczopląsu dostaję.

Kkisia, na wieść o obrzezaniu Twojego chłopa płatki z jogurtem mi w gardle stanęły.
    A on da radę do września się wykurować? Bo chyba wtedy ruszacie kolejny raz? A co z tym Lublinem wyszło?

Ania, super wiadomości :-) chociaż jeszcze może się zmienić ;-) i będzie Julian :-D

Wczoraj byłam na gimnastyce, a później z moją matką chrzestną (ukochaną :-) ) pojechałyśmy do moich rodziców. Moja mama jak zobaczyła mój brzuch, to miała tak rozanieloną minę, że aż mnie to rozczuliło.

Dzisiaj szukam kolczyków dla chrześniaczki męża (chrzest pod koniec sierpnia). Świecę już znalazłam :-) uwielbiam takie rzeczy :-) a mąż tylko płaci ;-)

peppapig, caffe, ania.g, kapturnica, Margolcia88, ComeToMeBaby, Mega, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Dzień dobry.
    Ja łapię resztki mniej więcej chłodnego powietrza, robię przeciągi, chłodzę się mokrym ręcznikiem i przygotowałam wiatraczek. No nie będzie dziś znowu gdzie się schować czy ruszyć w poszukiwaniu powietrza. Do piwnicy?...
    Pozdrawiam i zyczę przetrwania upału!
    Kłamiesz. O tej godzinie nie było już chłodnego powietrza. Nawet mniej więcej :-P

kapturnica, Margolcia88, dorbie, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa, jak dzisiaj? Kajtek chyba zgodzi się posiedzieć jeszcze trochę? W takie upały wyłazić na świat, to zbrodnia ;-)

ania.g, peppapig, Mega, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Dawac tu te upaly! U mnie zachmurzenie, 17 stopni.
    Wczoraj zrobilam tort, wyszedl pieknie, chociaz fruzelina ciut zawiodla, ale ja uratowalam. Dzis go dekoruji i podaje - fotke wrzuce do pokazania.
    I musze wstawac, bo do kuchni czas, goscie o 16 sie zjawiaja.
    A bierz te upały, ja mam ich serdecznie dosyć. Już nie mogę się doczekać aż będzie chłodniej.

moremi, kapturnica, Margolcia88, Dziobak, dorbie, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bry :-)
    Ania, super wiadomości :-) chociaż jeszcze może się zmienić ;-) i będzie Julian :-D
    Nie będę miała nic naprzeciwko. Jak Julii ptak wyrośnie to będzie Antek :)

moremi, kapturnica, Margolcia88, Dziobak, dorbie, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry wiedzmy :)

Morek chlop wykurowac sie da rade na bank
    Tylko chyba we wrzesniu nie podejdziemy
    Nie wiem kiedy
    Do Lublina moge teoretycznie umawiac sie na sierpien lub wrzesien
    Sierpien odpada bo @ ma byc w poniedzialek , a w piatek jedziemy na Chorwacje
    Wrzesien jak sie uda to jedziemy do Francji na jablka
    Niewiadomo na ile , czy miesiac , czy dwa

I jakos mi to wszystko ucieka niestety :(

Ale sie nie poddalam
    Zawalcze jeszcze raz
    Tylko chyba w ciszy nie mowiac nic nikomu
    Nawet wam
    Zeby mnie Krycha nie zauroczyla znowu ;)

Margolcia88, moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Kłamiesz. O tej godzinie nie było już chłodnego powietrza. Nawet mniej więcej :-P

Były ;) resztki takiego, którym da się jeszcze oddychać, uznałam je za mniej więcej chłodne :)
    A teraz to polecam zmoczyć lniany ręcznik w lodowatej wodzie i nim się przykryć, można nawet odrobinę zmarznąć ;)
    Robię co mogę,ale i tak puchną mi ręce i nogi, za mało wczoraj piłam wody, dziś nadrabiam, a co na moim wykresie! - jakieś skoki nieterminowe przez te upały. No nic, jakoś trzeba przetrwać.
    A mi wczoraj bardzo bliska koleżanka ze szczerego serca powiedziała, że może lepiej dla nas, żebyśmy nie mieli dzieci, bo jest większe ryzyko urodzenia chorego dziecka.
    Wiecie, jak się poczułam... strasznie staro :( Starzej niż moja mama ponadsiedemdziesięcioletnia (dodam, że ona siebie w ogóle nie uważa za starą i korzysta z uroków życia, spędzając bardzo aktywnie czas).
    A potem - o Was wsyzstkich sobie pomyślałam, o Waszych dzieciach malutkich i tych w brzuchu jeszcze i lepiej mi się zrobiło.

krycha.stara, Dziobak, moremi, ComeToMeBaby, kapturnica, dorbie, caffe, peppapig, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Chwile sie musialam zastanowic, co mam dzis do powiedzenia. Otoz: dupa mi od slodyczy znowu urosla. Wniosek: od slodyczy sie tyje ;-)

Odkrycie godne Kolumba!!!! Brawo Krycha!

krycha.stara, Heretyczka, moremi, iwcia77, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Prosze mnie tu nie ironizowac, bom juz lekko podqrwiona, moge byc niemila :-P

Ja też mogę!
    2patyk.gif

krycha.stara, ComeToMeBaby, iwcia77, peppapig, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawiazując do postu Margoli to ja się właśnie czuję staro. Jakoś mnie wskazówka zegara w tyłek kole coraz bardziej.

krycha.stara, Margolcia88 lubią tę wiadomość

‹‹ 10749 10750 10751 10752 10753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ