35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ania.g wrote:Mam w nosie radiomaryja czy tym podobne i nie patrzę na to co oni mówią. Dla mnie to kolejna moda na coś co wciskają nam koncerny farmaceutyczne.
No i majac takie zwariowane nastolatki w domu, lepiej miec pewnosc, ze zaszczepi sie je, zanim zacznac sie bzykac, bo to najwazniejsze.
A pojdzie jedna z druga na impre, nawala sie, bo sie wlasnie z matka poklocily, ktos je przeleci i wiesz co bedzie? Nie wiesz. Ciaza czy inny brodawczak.
Szczepionka to temat zapalny, jak zawsze. Ja wyszlam z zalozenia, ze jak moge uchronic, to uchronie. W koncu na rozyczke szczepisz corki, zeby byly bezpieczne w ciazy, nie?kapturnica, moremi, Bozia3, megan8, macduska, SolarPolar, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziobak wrote:Wiesz, to nie jest kolejna sezonowa szczepionka na grype. To szczepionka na konkretne typy HPV ( 2 albo 4, w zaleznosci od szczepionki ), tu nie ma sciemy.
No i majac takie zwariowane nastolatki w domu, lepiej miec pewnosc, ze zaszczepi sie je, zanim zacznac sie bzykac, bo to najwazniejsze.
A pojdzie jedna z druga na impre, nawala sie, bo sie wlasnie z matka poklocily, ktos je przeleci i wiesz co bedzie? Nie wiesz. Ciaza czy inny brodawczak.
Szczepionka to temat zapalny, jak zawsze. Ja wyszlam z zalozenia, ze jak moge uchronic, to uchronie. W koncu na rozyczke szczepisz corki, zeby byly bezpieczne w ciazy, nie?ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Heretyczka wrote:a co zrobisz jak zaszczepiona córka pokłóci sie z toba , nawali, bzyknie z zonatym cyganem który ma czwórke dzieci i zakocha w nim?
Heretyczka, ania.g, kapturnica, Dziobak lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
Heretyczka wrote:ja pierdziele wszyskie posneły
starość nie radośćmoremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Zostałam bez wody w kuchni do poniedziałku...
Cieszę się że wyniki dobre dwóch naszych Pań01.2015 iuiinvicta Gdańska
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Była na chwilę na koncercie Edyty Bartosiewicz super
Heretyczka, iwcia77 lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
nick nieaktualny
-
a jak i dała czadu
Heretyczka, iwcia77, kapturnica lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
lęcę spać bo jutro robota czeka
Mam od 8mej do 14 tej w salonie .. a później wesele..
dobranocHeretyczka, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Bozia3 wrote:Ja mam dywany i lubię je miec na deskach. Kafle według mnie tylko lazienka i hol i kuchnia, a najlepiej jednolity kolorowy beton czy zywica. W pokojach kafle trącą mi szpitalem i tandetą. Ale to jak zwykle rzecz gustu.
)) plytki u mnie tylko 3 pozostalych lazienkach ,zreszta okrojone do mimimum , ja kocham urzadzanie domu I wszystko co zwiazane , meble , dodatki , pierdolki
iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Wiesz, to nie jest kolejna sezonowa szczepionka na grype. To szczepionka na konkretne typy HPV ( 2 albo 4, w zaleznosci od szczepionki ), tu nie ma sciemy.
Szczepionka to temat zapalny, jak zawsze. Ja wyszlam z zalozenia, ze jak moge uchronic, to uchronie. W koncu na rozyczke szczepisz corki, zeby byly bezpieczne w ciazy, nie?
Jak córka puści się i przyniesie ciążę lub innego brodawczaka to nic w porównaniu z tym że może przynieść HIV a na to nie ma cudownej szczepionki.
Tyle mam w temacie do powiedzenia. Amen.Matka fantastycznej 4 -
ania.g wrote:Dla mnie ta szczepionka jest za mało przebadana, i sam fakt że jest na konkretnie dwa czy cztery typy hpv do mnie nie przemawia bo typów jest ok stu. Dopiero za 20 czy 30 lat jak dziewczynki dojrzeją bedzie można ocenić skuteczność tej szczepionki. Dużo kobiet umiera na raka szyjki macicy to fakt ale faktem też jest że gdyby regularnie robiły badania cytologiczne to by nie umierał bo akurat ten rodzaj raka wcześnie wykryty jest uleczlany.
Jak córka puści się i przyniesie ciążę lub innego brodawczaka to nic w porównaniu z tym że może przynieść HIV a na to nie ma cudownej szczepionki.
Tyle mam w temacie do powiedzenia. Amen.
W każdym razie żadnej tego nie życzę.
Zgadza się - na HIV nie ma szczepionki, ale równie dobrze mozna powiedzieć "w ogóle nie szczepmy". Argument od czapy.dorbie, kapturnica, Dziobak lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny