35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
dorbie wrote:Cytologia wg programu profilaktyki NFZ 1x na 3 lata
moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Wiem jestem na to przygotowana ze mnie skrobnie po kieszeni jesli sie zdecyduje...Tyle ,ze widzisz moj posiedzi w domu kolo 2miesiecy po urodzeniu i powrot do pracy a pomocy z nikad w razie choroby .
Ja tez wrócę oo 2 mcach i to jeszcze może popracuje po kilka godz w tygodniu juz w 2gim miesiacu
A będziesz brać opiekunkę? Bo faktycznie przy opiekunce to nie można zostawic chorego dziecka, jeszcze z babcią to bym zostawila. -
Yaseni bo jesli toczy sie jakis temat to rozmowa przebiega wlasne w tym kierunku a nie widze bys go sama z siebie rowniez podchwycila.
A z innej beczki wczoraj sie mi tesciowa zaanonsowala ,ze dzis wpadnie bo uszyla malemu rozek i jakies kolejne kocyki. Ciekawe jak jej wyszedl .Swoja droga jak bylam w ciazy ze starszym synem to powiem Wam ,ze wtedy nie uszyla ani nie kupila ani jednej rzeczy dla niego..Chyba nadrabia teraz bo widze ,ze co chwile cos szyje , kupuje itd.dorbie, moremi, ania.g, Dziobak, iwcia77, megan8, Mega lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Tak szybko wracasz do pracy?
Ja tez wrócę oo 2 mcach i to jeszcze może popracuje po kilka godz w tygodniu juz w 2gim miesiacu
A będziesz brać opiekunkę? Bo faktycznie przy opiekunce to nie można zostawic chorego dziecka, jeszcze z babcią to bym zostawila.dorbie, moremi, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:No to kolejny raz mam szczescie jesli chodzi o mojego doktorka na nfz.Mialam 2lata temu zrobiona u niego jak 1szy raz na wizyte do niego rpzyszlam mimo ,ze rok wczesniej mialam zrobiona prywatnie, lacznie z kolposkopia bo byla nadzerka.I powtorke mi zrobil znow teraz w marcu jak zaszlam w ciaze...
Dziobak, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Kapta i kasa!
Nie będzie mnie stać,mimo że dostanę ceny po kosztach bo z mojej przychodni. Ale na pewno będę szczepić 5skladnikowa, a ona jest platna i pneumokoki sa drogie. A Rota kosztuja ok 650zl w sumie,bo albo 2x320 albo 3x230, zalezy ktora szczepionka, jakos tak cenowo.
Raczej nie będę szczepic rota.moremi, Dziobak lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
dorbie wrote:Bo w ciąży jest cytologia chyba wzalecanych badaniach, a poza tym jak coś tam miałaś, ze bylo wskazanie do kolposkopii, to już masz kontrole ze wskazan medycznych a nie profilaktyka NFZ
dorbie, moremi lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Tak szybko wracasz do pracy?
A będziesz brać opiekunkę? Bo faktycznie przy opiekunce to nie można zostawic chorego dziecka, jeszcze z babcią to bym zostawila.
Bry
Yasenia, a co to za fochy z rana? To nie przedszkole. Tutaj mamy gimnazjadę. Zachowujmy się.dorbie, kapturnica, macduska, Dziobak, Heretyczka, iwcia77, gosia7122, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
dorbie wrote:Jak to fajnie jest czuć jak młody kopie
Roztkliwiam sięmegan8, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Nie nie bylo wskazan do kolpo tylko nadzerka byla a cyto mialam wtedy zrobione prywatnie.Sama zrobilam od siebie to badanie.A ze w rodzinie malza i mojej wystepuja nowotwory macicy u kobit to ja tak profilaktycznie wolalam ten zabieg zrobic.Cyto nie ejst az tak czule jak wlasnie kolposkopia
U mnie to jest tak, że jak ktos do mnie przychodzi z roznymi problemami i opowiada, ze w rodzinie jest ten problem lub inny albo, że ma takie dolegliwości lub inne, to ja się tą osobą zajmuje, bo to ja prowadzę jakis proces terapeutyczny. A jak mi przychodzi ktoś znikąd i mówi, że leczy się prywatnie i koncert życzeń, no to sorry. Pewnych wytycznych się trzymamy, pewne zasady obowiązują.ania.g, kapturnica, Dziobak, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBry co tam kobity? U mnie upał, leżymy czekamy aż wartości spadną do norm i wyjdę. Jeśli bedzie sie utrzymywać zostaje.
Co do szczepień,jestwn za,może nie przekonana w 100% ale moi mieli rota bosz z salmonellą,nigdy wiecej!
Córka ma 13 i zastanawiam sie też nad tą babską szczepionką. Wiecie może cenowo jak wychodzi i ile powtorzeń?moremi, ania.g, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydorbie wrote:U mnie też tak było przez 2-3 tyg, a teraz od tygodnia w ciagu dnia tez
kapturnica, moremi, ania.g, Mega lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ta pierworodka niby z blizniakami co nie ma na utrzymanie dzieci??
kapturnica, moremi lubią tę wiadomość
gretka