X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Cytologia wg programu profilaktyki NFZ 1x na 3 lata
    No to kolejny raz mam szczescie jesli chodzi o mojego doktorka na nfz.Mialam 2lata temu zrobiona u niego jak 1szy raz na wizyte do niego rpzyszlam mimo ,ze rok wczesniej mialam zrobiona prywatnie, lacznie z kolposkopia bo byla nadzerka.I powtorke mi zrobil znow teraz w marcu jak zaszlam w ciaze...

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam wszystkiego najlepszego :) Starającym się szybkiego zafasolkowania a ciężarnym lekkiego porodu i ślicznych bobasków :) Zmykam stąd bo większość z Was mnie ignoruje , więc nie chce się narzucać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wiem jestem na to przygotowana ze mnie skrobnie po kieszeni jesli sie zdecyduje...Tyle ,ze widzisz moj posiedzi w domu kolo 2miesiecy po urodzeniu i powrot do pracy a pomocy z nikad w razie choroby .
    Tak szybko wracasz do pracy?
    Ja tez wrócę oo 2 mcach i to jeszcze może popracuje po kilka godz w tygodniu juz w 2gim miesiacu
    A będziesz brać opiekunkę? Bo faktycznie przy opiekunce to nie można zostawic chorego dziecka, jeszcze z babcią to bym zostawila.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yaseni bo jesli toczy sie jakis temat to rozmowa przebiega wlasne w tym kierunku a nie widze bys go sama z siebie rowniez podchwycila. 8)

A z innej beczki wczoraj sie mi tesciowa zaanonsowala ,ze dzis wpadnie bo uszyla malemu rozek i jakies kolejne kocyki. Ciekawe jak jej wyszedl .Swoja droga jak bylam w ciazy ze starszym synem to powiem Wam ,ze wtedy nie uszyla ani nie kupila ani jednej rzeczy dla niego..Chyba nadrabia teraz bo widze ,ze co chwile cos szyje , kupuje itd.

nick nieaktualny, moremi, ania.g, Dziobak, iwcia77, megan8, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ja tez wrócę oo 2 mcach i to jeszcze może popracuje po kilka godz w tygodniu juz w 2gim miesiacu
    A będziesz brać opiekunkę? Bo faktycznie przy opiekunce to nie można zostawic chorego dziecka, jeszcze z babcią to bym zostawila.
    Nie nie ja.Moj małz.Wyjedzie i zostane sama z dwojka dzieci. Mimo ,ze starszy da sobie swietnie rade to sama wiesz ile jest wysilku by dac rade z chorym , malym dzieckiem.A co dopiero jak jest sie zdanym tylko na siebie . Do zawodu mam zamiar wrocic jak mlody bedzie mial kolo 2/3lat .No chyba ,ze zmusi mnie sytuacja.

nick nieaktualny, moremi, megan8 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No to kolejny raz mam szczescie jesli chodzi o mojego doktorka na nfz.Mialam 2lata temu zrobiona u niego jak 1szy raz na wizyte do niego rpzyszlam mimo ,ze rok wczesniej mialam zrobiona prywatnie, lacznie z kolposkopia bo byla nadzerka.I powtorke mi zrobil znow teraz w marcu jak zaszlam w ciaze...
    Bo w ciąży jest cytologia chyba wzalecanych badaniach, a poza tym jak coś tam miałaś, ze bylo wskazanie do kolposkopii, to już masz kontrole ze wskazan medycznych a nie profilaktyka NFZ

Dziobak, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Kapta i kasa!
    Nie będzie mnie stać,mimo że dostanę ceny po kosztach bo z mojej przychodni. Ale na pewno będę szczepić 5skladnikowa, a ona jest platna i pneumokoki sa drogie. A Rota kosztuja ok 650zl w sumie,bo albo 2x320 albo 3x230, zalezy ktora szczepionka, jakos tak cenowo.
    Raczej nie będę szczepic rota.
    My mieliśmy tego farta że za pięcio składnikowe szczepionki u Marcela płaciła moja teściowa i za pneumokoki też. Rota nie szczepiliśmy.

moremi, Dziobak lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Bo w ciąży jest cytologia chyba wzalecanych badaniach, a poza tym jak coś tam miałaś, ze bylo wskazanie do kolposkopii, to już masz kontrole ze wskazan medycznych a nie profilaktyka NFZ
    Nie nie bylo wskazan do kolpo tylko nadzerka byla a cyto mialam wtedy zrobione prywatnie.Sama zrobilam od siebie to badanie.A ze w rodzinie malza i mojej wystepuja nowotwory macicy u kobit to ja tak profilaktycznie wolalam ten zabieg zrobic.Cyto nie ejst az tak czule jak wlasnie kolposkopia

nick nieaktualny, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Kapta będzie siedziala z małym. Jej mąż wróci do pracy.

Bry :-)

Yasenia, a co to za fochy z rana? To nie przedszkole. Tutaj mamy gimnazjadę. Zachowujmy się.

nick nieaktualny, kapturnica, nick nieaktualny, Dziobak, nick nieaktualny, iwcia77, gosia7122, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to fajnie jest czuć jak młody kopie
    Roztkliwiam się

kapturnica, ania.g, Dziobak, moremi, iwcia77, gosia7122, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Roztkliwiam się
    Ha i czlowiekm od razu spokojniejszy jak mlodziezy trzasnie .U mnie juz kpopania coraz mniej , wiecej jest wypinania i przeciagania.No i walenia łepetyna po szyjce.Wtedy normalnie jakby prad mnie w szyjke kopnal.To akurat jest malo przyjemne.No i czkawka mlodego juz nie jest tez taka przyjemna.

megan8, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Roztkliwiam się
    U mnie nocny marek, najchętniej późnym wieczorem, i nad ranem :)

nick nieaktualny, kapturnica, nick nieaktualny, moremi, gosia7122 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie nie bylo wskazan do kolpo tylko nadzerka byla a cyto mialam wtedy zrobione prywatnie.Sama zrobilam od siebie to badanie.A ze w rodzinie malza i mojej wystepuja nowotwory macicy u kobit to ja tak profilaktycznie wolalam ten zabieg zrobic.Cyto nie ejst az tak czule jak wlasnie kolposkopia
    Widzisz, zależy jak kto podchodzi do sprawy, tzn lekarz, a badania może różnie zlecić.
    U mnie to jest tak, że jak ktos do mnie przychodzi z roznymi problemami i opowiada, ze w rodzinie jest ten problem lub inny albo, że ma takie dolegliwości lub inne, to ja się tą osobą zajmuje, bo to ja prowadzę jakis proces terapeutyczny. A jak mi przychodzi ktoś znikąd i mówi, że leczy się prywatnie i koncert życzeń, no to sorry. Pewnych wytycznych się trzymamy, pewne zasady obowiązują.

ania.g, kapturnica, Dziobak, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    U mnie nocny marek, najchętniej późnym wieczorem, i nad ranem :)
    U mnie też tak było przez 2-3 tyg, a teraz od tygodnia w ciagu dnia tez

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, a jak z Twoim lożyskiem w stosunku do blizny?

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry co tam kobity? U mnie upał, leżymy czekamy aż wartości spadną do norm i wyjdę. Jeśli bedzie sie utrzymywać zostaje.
    Co do szczepień,jestwn za,może nie przekonana w 100% ale moi mieli rota bosz z salmonellą,nigdy wiecej!
    Córka ma 13 i zastanawiam sie też nad tą babską szczepionką. Wiecie może cenowo jak wychodzi i ile powtorzeń?

moremi, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    U mnie też tak było przez 2-3 tyg, a teraz od tygodnia w ciagu dnia tez
    U mnie kajtek bardziej sie wypycha i faluje niż kopie. Babki tu mają po 30-50 kopniaków na godzine. No my ledwo 6,czasami 12 w porywach 20.

kapturnica, moremi, ania.g, Mega lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tvn ta 60letnia matka

kapturnica lubi tę wiadomość

gretka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    na tvn ta 60letnia matka
    Ta pierworodka niby z blizniakami co nie ma na utrzymanie dzieci??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ta pierworodka niby z blizniakami co nie ma na utrzymanie dzieci??
    tak wez nie wiem moze nie jestem w temacie ale ciaza w tym wieku tylko na hormonach kto w to uwierzy- miesiaczkowac przez conajmniej45 lat????

kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

gretka
‹‹ 10828 10829 10830 10831 10832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ