X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Eeeee ja mam wrazenie, że Komecie jest tak wygodnie, albo się boi. Bo a nóż widelec i szybko w ciążę zajdzie?
    Kometa raczej nie ma problemów ze swoim zdrowiem chyba.Tu problemem jest słaba morfologia a ociąganie sie z leczeniem może różnie sie skończyc niestety

krycha.stara, ComeToMeBaby, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kometa raczej nie ma problemów ze swoim zdrowiem chyba.Tu problemem jest słaba morfologia a ociąganie sie z leczeniem może różnie sie skończyc niestety
    Ale nikt nie pisał, że Kometa ma problem ze zdrowiem. No moze lekko z głową, bo ma lęki przed kliniką i badaniem chłopa.

dorbie, krycha.stara, ania.g, Bozia3 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kapta, a jak daleko starszy ma do autobusu? Przecież to już duży chłop - i nie szkoda Ci będzie codziennie rano zrywać to maleństwo, ubierać w te mrozy i pakować do auto po to tylko, żeby starego chłopa podwieść do szkoły? No chyba, że ze 3 kilosy musialby zasuwać na butach...
    Ja tak będę miała..., u mnie 5 km do autobusu, a mąz ma na 6.00, a może mu się uda jeździć na 7.00, to by już mogli jeżdzić z nim. Marzenie...

krycha.stara, Bozia3, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale nikt nie pisał, że Kometa ma problem ze zdrowiem. No moze lekko z głową, bo ma lęki przed kliniką i badaniem chłopa.
    Miałam na myśli ten strach z za szybkim zajściem w ciążeKurdeżeby to tak działało ,ze hop siup i brzucho jest.

krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ja tak będę miała..., u mnie 5 km do autobusu, a mąz ma na 6.00, a może mu się uda jeździć na 7.00, to by już mogli jeżdzić z nim. Marzenie...
    Podobno u nas kiedys jeździły tzw mękole ale potem zlikwidowali bo było za mało chętnych.Każdy wolał swoim autem i teraz można sobie pomarzyć.

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Bry a propos sera to ja bardzo lubie oscypek,ale taki nie cyganiony. Nie taki ze stolika od baby byle jaki ( ani sklepowy z folii) tylko z bacówki od gazdy. Korboce takie nitki serowe wedzone super są ale podrabiają na potęge. Zjadłabym se..mmm
    Ciesze sie że mam swojego chłopa na miejscu. Nie bedzie go teraz do wieczora ale zawsze po pracy coś pomoże. Tzymajcie sie dxiewczyny, Dorbie <3
    Ja co nie doczytałam to sorki,mój badziewny srajfonik...pasowałoby go zmienić ;)
    Peppa, a bundz jak jest robiony jak twaróg schładzanie ugotowane mleko, ścina się? Potem w szmatkach odgniatana jest serwatka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Podobno u nas kiedys jeździły tzw mękole ale potem zlikwidowali bo było za mało chętnych.Każdy wolał swoim autem i teraz można sobie pomarzyć.
    U nas w planach budowa drogi 1,5km brakuje asfaltowej drogi na granicy dwóch gmin i wtedy puszczą do nas linię autobusowa. ALe kiedy, droga może na koniec 2016, może...

kapturnica lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Kometa, Ciebie nie ma za co jechac. Chociaz... Wypierdalaj do kliniki w te pedy! Dzwon i sie umawiaj! Ale juz! Bo Cie menopauza zastanie, a Ty sie zastanawiac bedziesz! Chcesz dziecia?! To se kurna zamow!!! :-P
    :)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Miałam na myśli ten strach z za szybkim zajściem w ciążeKurdeżeby to tak działało ,ze hop siup i brzucho jest.
    Moja koleżanka ociągała się tak jak Kometa. Cuda na kiju wymyślała, a problem był własnie z facetem.
    W końcu poszła do kliniki, ale tak płakała, że w ciążę nie moze zajść. Pierwszy cykl z monitoringiem, iui i ma córkę.
    Kapta, nie jest tak, że hop siup, ale bywa ze rozwiazanie jest banalne. Tylko trzeba podjąć ryzyko. A wygląda na to, że Kometa boi się właśnie tego. Moze byc tak, że facet ma jeszcze jakieś plemniki, a moze być tak, że przez ten czas wybił te resztki. Ale czas nie działa na korzyść i nie ma co odkładać tej wizyty.
    Czy tylko ja ma wrażenie, że Kometa nie chce iść do kliniki? Że odciąga to na bliżej nieokreśloną przyszlość? Na "po"? Po powrocie chlopa, po slubie, po @, po podróży, po pijaństwie, po odpoczynku po pijaństwie itp.?
    Kiedyś się denerwowalam takim podejściem, ale to nie moja sprawa.

krycha.stara, kapturnica, ania.g, Bozia3, iwcia77, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Tys czytala tego posta w calosci? Jakie boi?! Kto boi?! Na tym forum?! Boi?! Nacierplas, czy jak?! Tu sie zadna niczego nie boi do szwanca! :-P
    Taaaaaaa :-P

krycha.stara lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Eeeee ja mam wrazenie, że Komecie jest tak wygodnie, albo się boi. Bo a nóż widelec i szybko w ciążę zajdzie?
    o nie nie nie, to som pomówienia :)
    dojrzałam do tego że klinika nas musi przejąc pod swoje medyczne skrzydła, spokojnie :) zadzwonię, zadzwonię. powinnam jeszcze przed ślubem zdążyć.

dzisiaj walczę z podrażnieniem po depilacji ramion.
    na 12 stą idę do optyka po soczewki, bo kurczę na ostatnią chwilę wszystko.
    jeszcze muszę ubrać w słowa podziękowania dla rodziców...
    grafik napięty. jutro też. to już czwartek. w piątek teoretycznie tylko walizkę spakować. aaa no i jeszcze podróż poślubną zaplanować. wieczorem manicure. ufff... takie tam zajęcia.

aaa- wczoraj wystarczył mój jeden telefon i mam dla naszych gości autokar. heh- w ramach prezentu ślubnego gratis (no, powiedzmy, że moja branża), po znajomości. A mój m mówi: no nie! a ja tu się o ten wojskowy starałem, pisma pisałem i w ogóle, a ty- jeden telefon i za darmo! trzeba było tak od razu!
    :P heh

krycha.stara, moremi, ania.g, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    no, chyba tak. głównie o plemniory chodzi. a taki tam niedrożny jeden jajowód to już tam pikuś. ważne żeby żołnierzyki były waleczne :)
    mój m mi zapowiedział, ze po ślubie robi badanie i jedziemy do Gdyni. Także ten- grupa trójmiejska! Bądźcie czujne :)

krycha.stara, Reni, iwcia77, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Moja koleżanka ociągała się tak jak Kometa. Cuda na kiju wymyślała, a problem był własnie z facetem.
    W końcu poszła do kliniki, ale tak płakała, że w ciążę nie moze zajść. Pierwszy cykl z monitoringiem, iui i ma córkę.
    Kapta, nie jest tak, że hop siup, ale bywa ze rozwiazanie jest banalne. Tylko trzeba podjąć ryzyko. A wygląda na to, że Kometa boi się właśnie tego. Moze byc tak, że facet ma jeszcze jakieś plemniki, a moze być tak, że przez ten czas wybił te resztki. Ale czas nie działa na korzyść i nie ma co odkładać tej wizyty.
    Czy tylko ja ma wrażenie, że Kometa nie chce iść do kliniki? Że odciąga to na bliżej nieokreśloną przyszlość? Na "po"? Po powrocie chlopa, po slubie, po @, po podróży, po pijaństwie, po odpoczynku po pijaństwie itp.?
    Ja tam zawsze byłam zdania ,ze nie ma co odkładac czegos na później.U nas badanie zrobił chłop juz po 1szych staraniach a ja laparoskopie by wiedzieć z czym sie trzeba mierzyć.I myślę ,że dzięki temu udało nam sie szybko zaciążyćbo w 6tej próbie.Ale ja nie liczyłam na palec bozy tylko działałam i z leczeniem i z lekami.
    I absolutnie sie z Toba zgadzam w tym ,że takie odkładanie może czasem nieodwracalnie pozbawić złudzeń co do ciąży.Tym bardziej ,że niestety ale słabe plemniki mogą oznaczac nie tylko problem z zajściem ale i utrzymaniem jej .
    Ale tak jak piszesz każdy robi jak uważa z tym ,że Kometa zmarnowała już kupe czasu na takie czekanie zwł ,ze wiedza doskonale ,że problem już mają z kiepskim nasieniem.
    No cóż...

krycha.stara, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    to som pomówienia!
    znowu.
    kuźwa, z kim ja się tu zadaję :P

krycha.stara, peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Mi sie wydaje, ze troche dramatyzujesz i gdybasz na wyrost. Przejmujesz sie kolezanka, to milo z Twojej strony. Ale ja z kolei mam wrazenie, ze widzisz i myslisz w tym przypadku wiecej, niz tak naprawde jest.
    To weź sprawdź - Kometa już po pierwszym badaniu chlopa była do kliniki wysyłana. To było wieki temu. Chyba jeszcze przed moją ciążą :-P
    Dobrze, ze napisała, że dojrzała. I ze zadzwoni przed ślubem. Trzymam ją za słowo.
    Jezeli autobus w 5 minut zalatwila, to i klinikę zaraz załatwi ;-)

krycha.stara, kapturnica, ComeToMeBaby, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ale ja bym chciała juuuuuż :(
    może sobie nawet ta @ nie przyjść....
    już już już....
    żadnego stracha nie mam. i nawet poroda bym się nie bała. to znaczy przy zachodzeniu. bo przy porodzie będę pewnie schodzić na zawał, ale teraz luzik.
    takze jeszcze mi nie zamawiajcie kozetki u Burszty :P

krycha.stara, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa zapomniałam o niedrożnym jajowodzie.Może to maly problem jak piszesz bo mi sie udało przecież własnie z jednym drożnym zajść ale przy słabym nasieniu i owulacji , która bywa z różnych stron to jednak też jest kolejna przeszkoda.

krycha.stara, moremi, ComeToMeBaby, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Dzwonilas? Umowilas?

Kawa otworzyla mi lewe oko. Prawe jeszcze walczy.
    nie, ale znajdę w grafiku gdzieś jakąś lukę i zadzwonię. musze się przygotować do tej rozmowy. a przede wszystkim iść najpierw do mojej gin po karteczki, szumnie zwane "dokumentacją medyczną".
    chyba od tego powinnam zacząć.

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    my ustaliliśmy, że działamy ostro po ślubie. przecież przed ślubem to go nie było.
    zresztą- zostało parę dni.

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    nie, ale znajdę w grafiku gdzieś jakąś lukę i zadzwonię. musze się przygotować do tej rozmowy. a przede wszystkim iść najpierw do mojej gin po karteczki, szumnie zwane "dokumentacją medyczną".
    chyba od tego powinnam zacząć.
    Ale po co przygotowywanie do rozmowy telefonicznej Ci potrzebne????Ja jak mielismy jechac do kliniki do Kraka to zadzwoniłam i zarezerwowałam wizyte.Tylko tyle tzreba.A na sama wizyte , na która przecież sie tez czeka jakiś czas masz chwile by wszystko zgromadzić.

krycha.stara, moremi, ComeToMeBaby, Bozia3, Reni, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 10862 10863 10864 10865 10866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ