WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

W każdym razie - na początku stycznie miałam taki felerny test, ale pod koniec lutego był już dobry ;-) i u Ciebie niedługo zaskoczy :-) i tego się trzymajmy[/QUOTE]

Może i tak....

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ania, wyślę Ci na fejsie zaproszenie do grupy. Tez się przymierzam :-)
    Dzięki :)
    Wczoraj widziałam faceta z maleńkim dzieckiem w chuście. Była tak zarąbiście zawiązana że oglądałam się trzy razy.

moremi, efcia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Snilo mi sie ze haftowalam narzute na lozko dla Caffe :-) ,ja ktora nawet igly nie umie dobrze chwycic ,ale ladnie to zrobilam :-)

Tłumaczenie snu:

Odwiedzisz Caffe, nawalicie się w trzy dupy i zarzygasz jej łóżko. :-)

ania.g, beates, moremi, caffe, paszczakin, efcia, ComeToMeBaby, Magdala, anna maria, Aasiula, megan8, peppapig, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Mój m ma bardzo dobre nasienie, ja zawsze owulację, jajowody drożne, endometrium idealne, więc nikt nam nie proponował IUI. Tylko progesteronu mam nie za dużo (choć w normie ) i prolaktyny za dużo, ale to też nie zawsze.
    Kochana u mnie tak samo jest i ciąży brak (4lata), miałam nawet jedną iui, na prolaktynę biorę norprolac, działajcie bo będzie za późno...
    ps. Witam się

macduska, Margolcia88, efcia, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta nasza pani w kulki sobie leci. Dziesiata prawie a jej jeszcze nie ma!
    tardi.gif

moremi, efcia, paszczakin, ania.g, ComeToMeBaby, Reni, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Kochana u mnie tak samo jest i ciąży brak (4lata), miałam nawet jedną iui, na prolaktynę biorę norprolac, działajcie bo będzie za późno...
    ps. Witam się

Ależ my działamy, też biorę lek na prolaktynę - od lutego, i biorę też luteinę,a wcześniej duphaston - to wyszstko jest pod kontrolą.
    No co my jeszcze możemy zrobić?

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Dziobaku, pij min 3 l/dobę
    Nadworny lekarzu, doradz. Mam troche bakterii w moczu, nie wiem ile, w przychodni wkladaja papierek lakmusowy i to jest cale badanie moczu. Lekarz chce dac antybiotyk, a ja zaczelam wczoraj brac Furagin. Co lepsze? Karmie jeszcze, ale po antybiotyku zaraz grzybola dostane na 100%. Furagin da rade chyba, co? Plus woda i wit c?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa - wyglądaliście pięknie...:) Przygoda z krzyżykiem też piękna...:) pękałam ze śmiechu....może teściowa się nie zorientowała, że ty liżesz, a nie całujesz??? :)

efcia, ComeToMeBaby, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Ależ my działamy, też biorę lek na prolaktynę - od lutego, i biorę też luteinę,a wcześniej duphaston - to wyszstko jest pod kontrolą.
    No co my jeszcze możemy zrobić?
    ile masz lat - bo nie pamiętam? Nie sugerują wam in vitro?

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Mój m ma bardzo dobre nasienie, ja zawsze owulację, jajowody drożne, endometrium idealne, więc nikt nam nie proponował IUI. Tylko progesteronu mam nie za dużo (choć w normie ) i prolaktyny za dużo, ale to też nie zawsze.
    A mieliscie to badanie na wrogi śluz?
    I ja progesteron jest nisko, to znaczy, że jakość jajeczkowania może być słaba.

Margolcia88, paszczakin lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ile masz lat - bo nie pamiętam? Nie sugerują wam in vitro?

W lipcu skończyłam 37, a mąż ma 39. Nikt nam in vitro nie proponował z tymi wynikami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A mieliscie to badanie na wrogi śluz?
    I ja progesteron jest nisko, to znaczy, że jakość jajeczkowania może być słaba.

No właśnie to na wrogi śluz jeszcze nie mieliśmy. Progesteron w 21 cyklu miałam raz 12 a raz 21 ( to tak przykładowo, co pamiętam, bo wiecej razy badałam).

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Snilo mi sie ze haftowalam narzute na lozko dla Caffe :-) ,ja ktora nawet igly nie umie dobrze chwycic ,ale ladnie to zrobilam :-)
    hahahaha, padłam :)

w sumie, to by się przydała :)

efcia, moremi, anna maria, Mega lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Tłumaczenie snu:

Odwiedzisz Caffe, nawalicie się w trzy dupy i zarzygasz jej łóżko. :-)
    ale nie taka :)

macduska, efcia, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morek i Ania. Ja chustowalam, od noworodka do ok. 6 miesiecy, potem Adas juz nie chcial brzuchem do mnie, bo chcial widziec wszystko, a motanie chusty odwrotnie mnie przeroslo.Trzeba tez patrzec na pore roku, bo chusty mocno grzeja, jak sie ubierze dziecie w kurtke jesienia, to zapocone na amen bedzie.
    U nas chusta sluzyla w domu, Adas siedzial w niej kiedy np. robilam obiad.

efcia, moremi, paszczakin, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    W lipcu skończyłam 37, a mąż ma 39. Nikt nam in vitro nie proponował z tymi wynikami.
    to ja bym sie upomniała o inseminację. Moze cos jest na rzeczy z wrogim śluzem - skoro wyniki macie dobre... Dziwne, że lekarz nie proponuje - ale może zasugeruj mu delikatnie?

efcia, malgos741, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• efcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry bardzo :-)

Kapta trzymam kciuki za naturalny poród, mam nadzieje ze Max sie jeszcze namyśli i ustawi do pozycji wyjściowej :-)

Kometa uśmiałam sie za wszystkie czasy :D

Margolcia <3

Margolcia88, ComeToMeBaby, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    to ja bym sie upomniała o inseminację. Moze cos jest na rzeczy z wrogim śluzem - skoro wyniki macie dobre... Dziwne, że lekarz nie proponuje - ale może zasugeruj mu delikatnie?

Ale chyba jeśli okaże się wrogi śluz , to można jakieś leki podać, żeby zlikwidować tę wrogość.
    Ale inseminacja to chyba przy słabym nasieniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała naturalnie zajśc w ciążę, z jakimiś drobnymi pomocnymi działaniami.

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, mały zwyczajnie się na Ciebie wypiął ;)

Kometa, zdjęcia ekstra :) jeśli chodzi o krzyżyk, no cóż... ;)co do rączki to do buzi, jak z dzieckiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 10:16

efcia, ComeToMeBaby, kapturnica, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 10929 10930 10931 10932 10933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ