X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

W każdym razie - na początku stycznie miałam taki felerny test, ale pod koniec lutego był już dobry ;-) i u Ciebie niedługo zaskoczy :-) i tego się trzymajmy[/QUOTE]

Może i tak....

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ania, wyślę Ci na fejsie zaproszenie do grupy. Tez się przymierzam :-)
    Dzięki :)
    Wczoraj widziałam faceta z maleńkim dzieckiem w chuście. Była tak zarąbiście zawiązana że oglądałam się trzy razy.

moremi, efcia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Snilo mi sie ze haftowalam narzute na lozko dla Caffe :-) ,ja ktora nawet igly nie umie dobrze chwycic ,ale ladnie to zrobilam :-)

Tłumaczenie snu:

Odwiedzisz Caffe, nawalicie się w trzy dupy i zarzygasz jej łóżko. :-)

ania.g, beates, moremi, caffe, paszczakin, efcia, ComeToMeBaby, Magdala, anna maria, Aasiula, megan8, nick nieaktualny, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Mój m ma bardzo dobre nasienie, ja zawsze owulację, jajowody drożne, endometrium idealne, więc nikt nam nie proponował IUI. Tylko progesteronu mam nie za dużo (choć w normie ) i prolaktyny za dużo, ale to też nie zawsze.
    Kochana u mnie tak samo jest i ciąży brak (4lata), miałam nawet jedną iui, na prolaktynę biorę norprolac, działajcie bo będzie za późno...
    ps. Witam się

nick nieaktualny, nick nieaktualny, efcia, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta nasza pani w kulki sobie leci. Dziesiata prawie a jej jeszcze nie ma!
    tardi.gif

moremi, efcia, paszczakin, ania.g, ComeToMeBaby, Reni, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Kochana u mnie tak samo jest i ciąży brak (4lata), miałam nawet jedną iui, na prolaktynę biorę norprolac, działajcie bo będzie za późno...
    ps. Witam się

Ależ my działamy, też biorę lek na prolaktynę - od lutego, i biorę też luteinę,a wcześniej duphaston - to wyszstko jest pod kontrolą.
    No co my jeszcze możemy zrobić?

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Dziobaku, pij min 3 l/dobę
    Nadworny lekarzu, doradz. Mam troche bakterii w moczu, nie wiem ile, w przychodni wkladaja papierek lakmusowy i to jest cale badanie moczu. Lekarz chce dac antybiotyk, a ja zaczelam wczoraj brac Furagin. Co lepsze? Karmie jeszcze, ale po antybiotyku zaraz grzybola dostane na 100%. Furagin da rade chyba, co? Plus woda i wit c?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa - wyglądaliście pięknie...:) Przygoda z krzyżykiem też piękna...:) pękałam ze śmiechu....może teściowa się nie zorientowała, że ty liżesz, a nie całujesz??? :)

efcia, ComeToMeBaby, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Ależ my działamy, też biorę lek na prolaktynę - od lutego, i biorę też luteinę,a wcześniej duphaston - to wyszstko jest pod kontrolą.
    No co my jeszcze możemy zrobić?
    ile masz lat - bo nie pamiętam? Nie sugerują wam in vitro?

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Mój m ma bardzo dobre nasienie, ja zawsze owulację, jajowody drożne, endometrium idealne, więc nikt nam nie proponował IUI. Tylko progesteronu mam nie za dużo (choć w normie ) i prolaktyny za dużo, ale to też nie zawsze.
    A mieliscie to badanie na wrogi śluz?
    I ja progesteron jest nisko, to znaczy, że jakość jajeczkowania może być słaba.

nick nieaktualny, paszczakin lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ile masz lat - bo nie pamiętam? Nie sugerują wam in vitro?

W lipcu skończyłam 37, a mąż ma 39. Nikt nam in vitro nie proponował z tymi wynikami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A mieliscie to badanie na wrogi śluz?
    I ja progesteron jest nisko, to znaczy, że jakość jajeczkowania może być słaba.

No właśnie to na wrogi śluz jeszcze nie mieliśmy. Progesteron w 21 cyklu miałam raz 12 a raz 21 ( to tak przykładowo, co pamiętam, bo wiecej razy badałam).

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Snilo mi sie ze haftowalam narzute na lozko dla Caffe :-) ,ja ktora nawet igly nie umie dobrze chwycic ,ale ladnie to zrobilam :-)
    hahahaha, padłam :)

w sumie, to by się przydała :)

efcia, moremi, anna maria, Mega lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Tłumaczenie snu:

Odwiedzisz Caffe, nawalicie się w trzy dupy i zarzygasz jej łóżko. :-)
    ale nie taka :)

nick nieaktualny, efcia, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morek i Ania. Ja chustowalam, od noworodka do ok. 6 miesiecy, potem Adas juz nie chcial brzuchem do mnie, bo chcial widziec wszystko, a motanie chusty odwrotnie mnie przeroslo.Trzeba tez patrzec na pore roku, bo chusty mocno grzeja, jak sie ubierze dziecie w kurtke jesienia, to zapocone na amen bedzie.
    U nas chusta sluzyla w domu, Adas siedzial w niej kiedy np. robilam obiad.

efcia, moremi, paszczakin, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    W lipcu skończyłam 37, a mąż ma 39. Nikt nam in vitro nie proponował z tymi wynikami.
    to ja bym sie upomniała o inseminację. Moze cos jest na rzeczy z wrogim śluzem - skoro wyniki macie dobre... Dziwne, że lekarz nie proponuje - ale może zasugeruj mu delikatnie?

efcia, malgos741, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• efcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry bardzo :-)

Kapta trzymam kciuki za naturalny poród, mam nadzieje ze Max sie jeszcze namyśli i ustawi do pozycji wyjściowej :-)

Kometa uśmiałam sie za wszystkie czasy :D

Margolcia <3

nick nieaktualny, ComeToMeBaby, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    to ja bym sie upomniała o inseminację. Moze cos jest na rzeczy z wrogim śluzem - skoro wyniki macie dobre... Dziwne, że lekarz nie proponuje - ale może zasugeruj mu delikatnie?

Ale chyba jeśli okaże się wrogi śluz , to można jakieś leki podać, żeby zlikwidować tę wrogość.
    Ale inseminacja to chyba przy słabym nasieniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała naturalnie zajśc w ciążę, z jakimiś drobnymi pomocnymi działaniami.

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, mały zwyczajnie się na Ciebie wypiął ;)

Kometa, zdjęcia ekstra :) jeśli chodzi o krzyżyk, no cóż... ;)co do rączki to do buzi, jak z dzieckiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 10:16

efcia, ComeToMeBaby, kapturnica, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 10929 10930 10931 10932 10933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ