X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam swoje i męża
    nie wyobrażam sobie mieć tylko męża
    dla mnie to jak pozbycie się własnej tożsamości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 11:17

Magdala, ComeToMeBaby, gretka, kicia 123 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa najpiękniejsza dla mnie fota jak młody łezkę ociera

efcia, caffe, ComeToMeBaby, peppapig, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jak dają znieczulenie, to jednak technika rodzenia się przyda, nie? Wyprzeć dzidziolca jednak trzeba..
    Ja dalej wole naturalny ze znieczuleniem. Mogę rodzic choćby jutro..

moremi, kapturnica, efcia, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej sprawa
    ile się starała od czerwca???
    moremi wrote:
    Dają.

Margolcia konto usunęła? Jaja.

Bozia3 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dają.

No usuneła.Hmm Pozostawie to bez komentarza...

Reni, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Szczerze... Kometa mi się wydaje, że o zmianie nazwiska jednak powinniście wcześniej rodziców poinformować. To było takie...
    Niepotrzebnie sobie na wstępie wrogów zrobilaś. Bo w to, że po tym tesciowa Cię pokocha nie uwierze.
    Ja też tak uważam. To była decyzja m. Miał 1,5 miesiąca żeby matce osobiście powiedzieć jak oboje byli w Szwecji. Nie powiedział. Zdania są podzielone.

paszczakin, Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja uważam podobnie, jak Twoja koleżanka. Przy pierwszym porodzie cała szkoła rodzenia poszła w las....Ból ogromny wyłączał we mnie jakiekolwiek racjonalne myślenie, a co dopiero działanie....
    Za pierwszym razem kontrolę nad sytuacją uzyskałam dopiero po znieczuleniu, a za drugim razem - po tej tubie z gazem - która wymuszałą na mnie regularne i głebokie oddychanie. Cała reszta - nauka ze szkoły- to se można wsadzić...
    Bozia ale szkola rodzenia to nie tylko oddechy przeciez . Jest wiele tematow ktore sa poruszane.Wiec raczej ta cala nauka to chyba z dymem podczas porodu nie idzie.
    Zwłaszcza dla kobitek co nigdy nie rodziły i nie mają dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 11:15

moremi, efcia, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kometa, pięknie! Dziewczyny juz wszystko prawie powiedziały, ale ja dodam: jaki dekolt! Jak ty w rzeczywistości Tereska jesteś, to musiałaś mieć naprawdę dobrego puszapa!

efcia, ComeToMeBaby, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    No ale jak dają znieczulenie, to jednak technika rodzenia się przyda, nie? Wyprzeć dzidziolca jednak trzeba..
    Ja dalej wole naturalny ze znieczuleniem. Mogę rodzic choćby jutro..
    Ja tak planuję, a co z tego wyjdzie to zobaczymy. W każdym razie w tej szkole jest zarówno o sn, jak i cc. I w du...zym powazaniu mam opinie, wedlug których należy odpuścić. Ja sie uczę. Bo kuzwa nic o dzieciach nie wiem. No nie - juz wiem, że ryczą, srają, ślinią się.

kapturnica, efcia, ComeToMeBaby, ania.g, Arwena, megan8, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ja też tak uważam. To była decyzja m. Miał 1,5 miesiąca żeby matce osobiście powiedzieć jak oboje byli w Szwecji. Nie powiedział. Zdania są podzielone.
    Tylko ,że raczej tescie o tym nie wiedza ,że to była jego decyzja skoro postawieni zostali w urzędzie przed faktem dokonanym.

moremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Kometa, ale chlop ladne mial swoje nazwisko. Mnie sie podoba bardzo. Chociaz rozumiem, ze w szkolnych latach moglo byc bardzo meczace.
    Dokładnie tak. Najpierw ja miałam mieć swoje, dzieci moje (m doświadczył wiele przykrości w szkole, wiele razy musiał się bić o to nazwisko, chciał żeby jego dzieci tego nie przechodziły), a on miał zostać przy swoim. Ale ledwie po wpisaniu dokumentów w urzędzie, wracając do domu powiedział, że mu to nie pasuje i może by przyjął moje nazwisko, bo mam ładne hehehe brzydkiego by nie brał ;-) powiedział, że on by chciał, żebyśmy jako rodzina nazywali się tak samo, a nie każdy inaczej, to jest dla niego ważne. I się zdecydował.

Reni, Dziobak, efcia, caffe, anna maria, Arwena, megan8, peppapig, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morek, ja nie chodzilam nigdy do szkoly rodzenia. Obslugi noworodka nauczysz sie w szpitalu, a potem juz w domu reszty, czesto pewnie metoda prob i bledow. Mlody sam pokaze, co i jak.
    Jak sobie nawpychasz w glowe wyobrazen o porodzie, a bedzie inaczej niz obiecywali i uczyli? A tak, bierzesz porod z zaskoku i jest ok. Byle znieczulenie dali...

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a ja mam swoje i męża
    nie wyobrażam sobie mieć tylko męża
    dla mnie to jak pozbycie się swojej tożsamości

Mam podobne zdanie. To sprawa umowna. Osobiscie zostawilam swoje nazwisko. Zylam z nim od dziecka, jest czescia mnie i nie zamierzam go zmieniac.

Reni, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Kometa, dasz te foty czy tylko tak mówisz?
    No nie mogłam nadążyć hihi

c5e015d88e.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dają.

Usunela ale jaka gorycz sie polala w ostatnim poscie. Wspolczuje jej tej slabej psychiki. Jeszcze jest mloda i zadnych chorob nie stwierdzonych. Szkoda mi jej.

moremi, efcia, Bozia3, caffe, macduska, ComeToMeBaby, Arwena, Aasiula, megan8, Mega lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morek
    ja jeszcze nie mam doświadczenia odnośnie szkoły rodzenia, ale też się wypowiem

to też chyba zależy od szkoły
    moja kumpela z pracy chodzi i bardzo sobie chwali
    na praktycznych mają dużo ćwiczeń (nie tylko oddechu, ale też na kręgosłup itp) i to jej się bardzo podoba
    na teorii róznie - ostatnio mieli temat szczepień (bo w pierwszej dobie już się podobno szczepi) i jak to bywa, nie tylko na forum ;-), baby złapały się prawie za łby
    haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 11:22

moremi, efcia, ComeToMeBaby, Magdala, Arwena, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Usunela ale jaka gorycz sie polala w ostatnim poscie. Wspolczuje jej tej slabej psychiki. Jeszcze jest mloda i zadnych chorob nie stwierdzonych. Szkoda mi jej.
    Tylko ,ze z usuniecia konta i goryczy to raczej dzieci nie bedzie....

efcia, Magdala, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Morek, ja nie chodzilam nigdy do szkoly rodzenia. Obslugi noworodka nauczysz sie w szpitalu, a potem juz w domu reszty, czesto pewnie metoda prob i bledow. Mlody sam pokaze, co i jak.
    Jak sobie nawpychasz w glowe wyobrazen o porodzie, a bedzie inaczej niz obiecywali i uczyli? A tak, bierzesz porod z zaskoku i jest ok. Byle znieczulenie dali...
    Ale to nie tak. Ja nie mam wyobrażeń odnosnie porodu, więc mi nie wmawiajcie. Wiem, ze tak samo jak każda ciąża jest inna, tak samo bywa z porodami. U mnie dodatkowo może byc cesarka, więc nie nastawiam się na 100% na sn. Wiem, że bedzie bolało.
    Obsługa noworodka? A co złego jest wtym, że ktoś mi wcześniej pokaze jakie sa możliwosci i sposoby np. radzenia sobie z kolką?

To moja decyzja. Będę chodzic do szkoły rodzenia i tyle. Dalszą dyskusję uwazam za zbędną.

efcia, kapturnica, Reni, ComeToMeBaby, Magdala, Arwena, kicia 123, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja tak planuję, a co z tego wyjdzie to zobaczymy. W każdym razie w tej szkole jest zarówno o sn, jak i cc. I w du...zym powazaniu mam opinie, wedlug których należy odpuścić. Ja sie uczę. Bo kuzwa nic o dzieciach nie wiem. No nie - juz wiem, że ryczą, srają, ślinią się.

No i super. Ja tez chciałam naturalnie, ale zastrzeglam lekarzowi, że jakby coś szło nie tak, to mają kroic. Dp szkoły rodzenia nie chodziłam, bo mialam zajecia z fizjoterapeutka (heh, nauka parcia) i to rzeczywiście przydało się przy porodzie. Naukę obsługi dziecia mialam w szpitalu, po porodzie.
    Wiec tak jakby mam szkole rodzenia zaliczona.. ;)

Dziobak, efcia, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Powiem Wa, ,że jakby mój syn wypiął sie na nasze nazwisko i przyjął żony też bym wKurwa załapała i stety lub nie ale obwiniała synowa.
    Troche nie fair ,że nie poinformował rodziców wczesniej.Zrobi to kwas niewątpliwie.
    A poza tym gadałam z Elfem .Ma naprawde miły i taki dziewczęcy wręcz gówniary głos. Własnie jechała do małego by go nakarmić .Wszystko jest na dobre drodze bo mały przybiera i wogóle wszystko ok 8)
    Ja też uważam, że powinien im był powiedzieć wcześniej. Nie chciał. Tym bardziej, że oni wydaje mi się są konserwatywni i nawet im to pewnie do głowy nie przyszło. No cóż, mój m im od dzieciństwa dawał czadu, jak widać nie skończył. No pewnie, że byłoby lepiej. Ale już po fakcie. Przyjęli na klatę.
    Teraz już nie jest niczym niezwykłym (albo inaczej: aż tak niezwykłym), że mężczyzna bierze nazwisko po żonie. Na naszym niedużym weselu były jeszcze dwie takie pary. Kombinacji z nazwiskami jest wiele i w każdą stronę. Nie można się tylko nazwiskami zamienić, a poza tym prawo daje młodym różne możliwości.

moremi, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 10932 10933 10934 10935 10936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ