WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    4. Komety brata&c.o. szkoda, oby szybko doszli do siebie po wypadku
    5. A ze sie na zdjcia nie zalapalam, to skandal nad skandale!

4. dzięki
    5. jak jesteś to na 5 sekund wrzucę jeszcze, jestem na kompie

krycha.stara, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego tak myślisz? bo są wierzący i się wczuli z tym błogosławieństwem?

ja nie odniosłam takiego wrażenia
    macduska wrote:
    Czy tylko ja mam wrażenie, że uważa rodziców i rodzinę męża za zacofanych prowincjuszy?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym nie chciała się nazywać inaczej niż moje dzieci. I mam męża nazwisko, co budzi zdumienie i sprzeciw w Belgii. Akt własności domu - musialam walczyć, zeby mi panienskiego nazwiska nie wpisali. Nawet na głupiej karcie bankomatowej mam napisane Kowalska urodzona jako Nowak ;)
    Bo tam zmiana nazwiska to jakaś dziwota.. ;)

krycha.stara, Reni, Bozia3, moremi, kapturnica, megan8, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    O nazwiskach po lebkach czytalam, bo nie chce na ten temat pisac. I tak mi sie Komecina w oczy rzucila, a wlasciwie to, co do niej lub o niej pisane jest. Nie znam sytuacji, ale mam takie glupie wrazenie, ze sie w ogole po kobiecie tutaj jedzie jak na sankach: a to, ze chlop mlodszy, a to ze nie zadzwonila do kliniki, a to ze chlop jej nazwisko przejal, a to ze sie ciagle seksza, a to ze... no zawsze cus.
    Zaslonie wiec wlasna klata Komete w naglej checi obrony, o! :-P
    <3 aj lav ja
    normalnie się wzruszyłam

czekaj, foty ci wrzucam

krycha.stara, paszczakin, Arwena, Dziobak, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Magdala Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Chodzi tu raczej o rodzicow a nie ich wspolne.Bo tu akurat to byla ich decyzja przegadana i przemyslana. A teściowie pewnie beda miec najwiekszy zal nie o to ,że wziął żony nazwisko (chociaz przykro im napewno bardzo , mi by bylo )ale o to ,ze nie wiedzieli o tym.A uwierz dla rodzicow jednak przekazanie nazwiska dalej przez syna zwl w moich rejonach(wiec mowie to ze swojej perspektywy) jest dosc wazne.

Rozumiem. Ale rodzice majacy dwie corki tez mogliby chciec przekazac nazwisko swoje wnukom. Dla mnie jest to troche niesprawiedliwe. Jak swiat swiatem wszystko dla chlopa i pod chlopa. Tradycja tez. Nic nie poradze, ze mnie to bodzie.
    W relacjach pomiedzy malzonkami zas to, czyje biora nazwisko jest do uzgodnienia i nic nie powinno kwasic.

A Kometa i jej maz sa dorosli. I zachowali sie jak zachowali teraz to juz musztarda.

Mega lubi tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Ja nie widzę nic niestosownego w błogosławieństwie. Nie wiem o co Ci chodzi.

Bozia3, kapturnica lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Tak, moje. Teraz już nasze.
    M nie powiedział rodzicom o tym zamiarze i w urzędzie jak pani pytała dla formalności jakie będziemy nosić nazwiska to ja odpowiadam, podając swoje. Zapytała jego, a on podał moje. Parę naszych bliskich osób nam potem mówiło, że rodzicom m jakby ktoś w twarz dał... No co zrobię, że jestem taka zajebista, że mój małżonek chce nawet moje nazwisko? ;-) potem z nimi rozmawiał na weselu. Nie wiem jak teściowa, musiała to jakoś przełknąć, a jego ojciec stwierdził, że to jego decyzja i on to szanuje.
    Aha, mój mundur miał w urzędzie i na sali na czas obiadu. Po obiedzie przebral się w garniaka do pierwszego tańca.
    Ja się odniosłam tylko do tej wypowiedzi. Ma ona ton, jaki ma i to nie jest tylko moje odczucie.....Kometa - Ty sama najlepiej w środku wiesz, co masz na myśli....ja się tylko powtórzę - że nic innego po jakimś czasie nie dostaniesz od męża, niż on sam teraz daje swoim najbliższym....I jeszcze jedno - Ty jesteś kobietą w tym związku i to według Twojego prowadzenia będą układać się stosunki z rodziną...jak to ukształtujesz - tak będzie. Jak na razie to widzę jakąś albo rywalizację (moje lepsze, ich gorsze) albo olewanie....szacunku i dobrej woli nie widzę - ale to tylko subiektywne odczucie po Twoich wpisach....

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

a nawet choćby i z tego powodu.....sytuacja komiczna to fakt, ale ja mam podobne odczucia....
    i jeszcze jedno - czy tak dowcipnie opisałabyś tą sytuację (czy Kometa) - gdyby to dotyczyło Twoich rodziców? Nie sądzą - a z teściów zawsze można się wdzięcznie pośmiać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:15

kapturnica lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyjechaliśmy do Kraka, a tu jakiś Mordor! Co jest?! Ja na Kleparz i na rynek musze iść!

krycha.stara, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /ciach/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:35

krycha.stara lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Właśnie wyjechaliśmy do Kraka, a tu jakiś Mordor! Co jest?! Ja na Kleparz i na rynek musze iść!
    no nie...jesteś w Kraku i nie będziesz mieć czasu się spotkać? Planujemy spotkanie w piątek wieczorem - może się uda?

paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to raczej odebrałam jako bekę z komety

i jeśli chodzi o moich rodziców, to tak, też bym tak opisała
    do tej pory śmiejemy się, że mój tata jak nas błogosławił to jakby egzorcyzmy odprawiał "a kysz demonie" i takie tam
    Bozia3 wrote:
    a nawet choćby i z tego powodu.....sytuacja komiczna to fakt, ale ja mam podobne odczucia....
    i jeszcze jedno - czy tak dowcipnie opisałabyś tą sytuację (czy Kometa) - gdyby to dotyczyło Twoich rodziców? Nie sądzą - a z teściów zawsze można się wdzięcznie pośmiać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:20

krycha.stara, moremi, ComeToMeBaby, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to czarno-białe z łezką zdjęcie jest super - szkoda tylko, ze fotograf skadrował go tak, że ściął trochę łeb panu młodemu...:) ale fotka super...

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Po prostu tak jakos widze, ze sie ciagle po Tobie jezdzi i mnie to sie nie podoba.
    Ooooo, to ja się podłącze do Krychy.. A klatę mam, że ho ho! Ja jestem ostatnio bardzo uczulona na 'żyj i daj żyć innym'. Nie kumam tych jazd apropos starań, telefonów, seksu-każdy postępuje wg siebie. Kometa wie jakie są możliwości, a co z tym zrobi to już chyba jej i jej męża sprawa, co nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:23

krycha.stara, ComeToMeBaby, Dziobak, megan8, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no nie...jesteś w Kraku i nie będziesz mieć czasu się spotkać? Planujemy spotkanie w piątek wieczorem - może się uda?
    Ja Bozia jestem w Kraku do 18.00 dziś. W piątek pakujemy się już do BE. Ruszamy w sobotę rano..

Bozia3, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oprócz telefonu i ja się podłączam

p.s. Kometa dzwoniłaś? 07icon_smile4.gif
    paszczakin wrote:
    Ooooo, to ja się podłącze do Krychy.. A klatę mam, że ho ho! Ja jestem ostatnio bardzo uczulona na 'żyj i daj żyć innym'. Nie kumam tych jazd apropos starań, telefonów, seksu-każdy postępuje wg siebie. Kometa wie jakie są możliwości, a co z tym zrobi to już chyba jej i jej męża sprawa, co nie?

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wagaruje

ma któraś bliżej ręce, żeby jej przyrżnąć na gołe dupe?

krycha.stara, paszczakin, Heretyczka, efcia, moremi, Dziobak, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    oprócz telefonu i ja się podłączam

p.s. Kometa dzwoniłaś? 07icon_smile4.gif
    te...Pani - nadrób forum może...pisała przecież, że w poniedziałek najbliższy będzie dzwonić...

ComeToMeBaby, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Simba wagaruje

jak będziesz miała bliźniaki, a z nimi wakacje za granicą - to zobaczymy jaka będzie Twoja aktywność....ja to na jej miejscu pierdnąć bym nie miała siły....

krycha.stara, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Simba wagaruje

O właśnie. Ja jakieś słoneczko czy chociaż księżyc poprosze za aktywność na urlopie ;)

krycha.stara, ComeToMeBaby, efcia, Reni, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 10934 10935 10936 10937 10938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ