WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Ladne fotki, widac, ze szczesliwi jestescie oboje. I o to kurna chodzi! :-)
    Ale i o szczescie tych najblizszych.Sama wiesz cos na ten temat .Pisałas tu o nie wychodzeniu z kościoła ze wzgl na rodziców , mame zwłaszcza.Więc bąźmy szczęśliwi ale nie raniąc innych przy okazji i szanując zarówno ich tradycje jak i podejście do życia również. Coby nie mówić każdy region ma swoje tradycje 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:28

krycha.stara, Bozia3 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja się odniosłam tylko do tej wypowiedzi. Ma ona ton, jaki ma i to nie jest tylko moje odczucie.....Kometa - Ty sama najlepiej w środku wiesz, co masz na myśli....ja się tylko powtórzę - że nic innego po jakimś czasie nie dostaniesz od męża, niż on sam teraz daje swoim najbliższym....I jeszcze jedno - Ty jesteś kobietą w tym związku i to według Twojego prowadzenia będą układać się stosunki z rodziną...jak to ukształtujesz - tak będzie. Jak na razie to widzę jakąś albo rywalizację (moje lepsze, ich gorsze) albo olewanie....szacunku i dobrej woli nie widzę - ale to tylko subiektywne odczucie po Twoich wpisach....
    to odczucie błędne, w moim mniemaniu.
    to zaprezentuję teraz oficjalnie stosunki na linii moi teściowie- ja.
    jest dystans spowodowany ich (bardziej tesciowej, tesciu spoko) brakiem chęci do mnie od samego początku gdy poznali moją metrykę i dowiedzieli się że ja nie chrzczona, tolerancja dla innych przekonań, mimo, że to oni na siłę próbowali mi wcisnąć swoje przekonania i wymóc na mnie coś na co nie miałam ochoty. Próbowałam w zeszłym roku zbliżyć się do teściowej, kiedy byłyśmy miesiac w Szwecji. No nie dało się. Codzienne mini- rozmówki o tym co w polu, jaka pogoda, co na obiad- ok. Jak tylko zaczynały się poważniejsze tematy zaraz się wycofywała, a już o związku moim z m to wcale nie można było pogadać. Nie będę się pchać tam gdzie mnie nie chcą. Dałam jej czas na zobaczenie że nam się układa i jesteśmy szczęśliwi. Na zaręczyny zareagowali tak jak zareagowali, a właściwie pół roku zajęło im przemyślenie sprawy i złożenie nam gratulacji. Myślę, że na wszystko potrzebny jest im czas, ale skoro jesteśmy rodziną to stosunki powinny być co najmniej poprawne i o to będę dbała.
    A co do traktowania mnie przez m tak jak jego rodziców. Zgadza się, wiem o tym, a raczej- słyszałam o tym. Zobaczymy co nam los przyniesie i mam świadomość tego że część zachowań wynosi się z domu, a część wypracowuje wspólnie. Z tego co wiem, u niego w domu było z tą rodzinnością różnie. Miał spory kłopot, żeby napisać podziękowania ojcu. Zawsze są jakieś sprawy do przepracowania. Ale uważam, że lepiej je przepracować za późno niż wcale.

krycha.stara, paszczakin, paszczakin, caffe, efcia, Reni, moremi, macduska, Dziobak, Magdala, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    te...Pani - nadrób forum może...pisała przecież, że w poniedziałek najbliższy będzie dzwonić...
    Co sie dziwisz?Ostatni tydzien wakacji to sie szlaja ile może. Będzie nadrabiac na przerwach =D .

krycha.stara, Bozia3, efcia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze pytam :-) ,ale kto to jest ta ;nowa; ,co sie udziela dzisiaj ,bo nie znam

krycha.stara, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    to odczucie błędne, w moim mniemaniu.
    to zaprezentuję teraz oficjalnie stosunki na linii moi teściowie- ja.
    jest dystans spowodowany ich (bardziej tesciowej, tesciu spoko) brakiem chęci do mnie od samego początku gdy poznali moją metrykę i dowiedzieli się że ja nie chrzczona, tolerancja dla innych przekonań, mimo, że to oni na siłę próbowali mi wcisnąć swoje przekonania i wymóc na mnie coś na co nie miałam ochoty. Próbowałam w zeszłym roku zbliżyć się do teściowej, kiedy byłyśmy miesiac w Szwecji. No nie dało się. Codzienne mini- rozmówki o tym co w polu, jaka pogoda, co na obiad- ok. Jak tylko zaczynały się poważniejsze tematy zaraz się wycofywała, a już o związku moim z m to wcale nie można było pogadać. Nie będę się pchać tam gdzie mnie nie chcą. Dałam jej czas na zobaczenie że nam się układa i jesteśmy szczęśliwi. Na zaręczyny zareagowali tak jak zareagowali, a właściwie pół roku zajęło im przemyślenie sprawy i złożenie nam gratulacji. Myślę, że na wszystko potrzebny jest im czas, ale skoro jesteśmy rodziną to stosunki powinny być co najmniej poprawne i o to będę dbała.
    A co do traktowania mnie przez m tak jak jego rodziców. Zgadza się, wiem o tym, a raczej- słyszałam o tym. Zobaczymy co nam los przyniesie i mam świadomość tego że część zachowań wynosi się z domu, a część wypracowuje wspólnie. Z tego co wiem, u niego w domu było z tą rodzinnością różnie. Miał spory kłopot, żeby napisać podziękowania ojcu. Zawsze są jakieś sprawy do przepracowania. Ale uważam, że lepiej je przepracować za późno niż wcale.
    Tak czy siak - życzę Ci wszystkiego dobrego - dopiero zaczynasz waszą drogę - oby wszystko poszło tak, jak sobie wymarzyłaś....:)
    układy z rodziną własną są trudne, a co dopiero z obcą rodziną męża. Jak się nie da być blisko - to niech chociaż będzie poprawnie. Bo ta druga strona ma też swoje uczucia i to są jednak rodzice....
    Ja już Ci nie truję - bo masz i tak dużo emocji ostatnio i jeszcze historia z bratem....odpoczywajcie i cieszcie się bliskością....a właśnie - jakaś podróż poślubna się szykuje?

krycha.stara, kapturnica, ComeToMeBaby, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Margolci zejszłe konto chyba ;)

krycha.stara, anna maria, efcia, ComeToMeBaby, moremi, Aasiula, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dodam ,ze dla jednych rodzicow wazne bedzie nazwisko , dla innych wyznanie , posiadanie wnuków,A jeszcze inni beda otwarci nawet na slub z arabem czy innym czortem 8) Niestety albo stety ale wiążąc sie z kimś wiążemy sie też w jakimś stopniu z jego rodziną a zwł z rodzicami i czasem trzeba zgiąć kark dla dobra ogółu.

krycha.stara, Bozia3, anna maria, ComeToMeBaby, moremi, macduska, Natka_79 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Przepraszam ze pytam :-) ,ale kto to jest ta ;nowa; ,co sie udziela dzisiaj ,bo nie znam
    to margolcia - wylogowała nicka.

anna maria lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a nawet choćby i z tego powodu.....sytuacja komiczna to fakt, ale ja mam podobne odczucia....
    i jeszcze jedno - czy tak dowcipnie opisałabyś tą sytuację (czy Kometa) - gdyby to dotyczyło Twoich rodziców? Nie sądzą - a z teściów zawsze można się wdzięcznie pośmiać....
    nie odczułaś , że śmieję to ja się, ale z siebie????
    my zapraszając rodziców m na ten taras specjalnie wspomnieliśmy o tym, w jakim celu chcielibyśmy się tam spotkać. I kiedy wspomnieliśmy o błogosławieństwie to byli szczerze zdziwieni, że mimo ślubu w urzędzie i w ogóle naszym podejściu chcemy poprosić rodziców o błogosławieństwo. Wiemy, że to było dla nich ważne i w jakiejkolwiek formie to chcieli zrobić to było ok. Oboje o tym rozmawialiśmy i wiemy, ze dla nich ta religijna oprawa jest ważna i symboliczna i oboje chcieliśmy się temu poddać. I nie zdziwiło mnie że tak właśnie zrobili. I było ok. I bym nawet ten krzyżyk ucałowała z szacunkiem. Gdybym tylko zajarzyła, że ona nam krzyżyk podaje... W tych emocjach, to wszystko się tak szybko działo, w tym stresie, zeby zdażyć wszystko, bo mieliśmy opóźnienie ze względu na dłuższe zapinanie sukienki niż się spodziewaliśmy, spotkała mnie pomroczność jasna i wyszło jak wyszło.
    Tyle. A że teściowa pomyślała swoje to jedno, a że moi rodzice mieli ze mnie ubaw to drugie. I pewnie cała reszta też.

Bozia3, kapturnica, efcia, macduska, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    I dodam ,ze dla jednych rodzicow wazne bedzie nazwisko , dla innych wyznanie , posiadanie wnuków,A jeszcze inni beda otwarci nawet na slub z arabem czy innym czortem 8) Niestety albo stety ale wiążąc sie z kimś wiążemy sie też w jakimś stopniu z jego rodziną a zwł z rodzicami i czasem trzeba zgiąć kark dla dobra ogółu.
    Taaaa, a co jak Twoje poglądy są sprzeczne z ichnimi?

krycha.stara, ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Sie musze zgodzic, niestety. To szczescie matczyne bylo powodem slubu koscielnego, ktory NAM jako malzenstwu do szczescia potrzebny nie byl i nie jest. Ale to ja i moj wybor. I komus sie to moze nie podobac. Co nie znaczy, ze trzeba mi za to z dupy jesien sredniowiecza robic.
    Krycha no bez przesad nikt nikomu jesieni nie tworzy.Rozmawiamy tutaj .A ,że wiele osób sie nie zgadza z takim tokiem myslenia to można mylnie odebrać to jako atak.Ja bynajmniej nie mam takiego zamiaru.Każdy sobie zycie układa po swojemu .Ale skoro jakis temat jest zarzucony na ogóle to coby nie mówic opinie sie też pokazuja i jak widac jedne bardziej inne mniej przychylne.I mysle ,że tak to tzreba odbierac .

krycha.stara, Bozia3, ComeToMeBaby, macduska lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    od razu sobie wyobraziłam, że dorasta młody Kapty i wiąże się z jakąś ciapatą....:) - on to dopiero uszanowałby mamusię hehe. Swoją drogą trudne to wszystko - bo to w tej sytuacji Kapta Ty musiałabyś się pochylić nad własnymi poglądami i mówić "córeczko" do jakiejś murzynki...:) hehe

krycha.stara, ComeToMeBaby, moremi, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Taaaa, a co jak Twoje poglądy są sprzeczne z ichnimi?
    To w pewnych sprawach pasuje wyprowadzic cos takiego jak kompromis 8)

krycha.stara, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    oprócz telefonu i ja się podłączam

p.s. Kometa dzwoniłaś? 07icon_smile4.gif
    otywuje, zeby dupę ruszyć w tej sprawie. i dobrze.
    ale proszę pani- przyniosłam dzisiaj usprawiedliwienie i tam napisane, że do poniedziałku.

krycha.stara, Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 25 sierpnia 2015, 21:35

krycha.stara, ComeToMeBaby, Reni, moremi, Aasiula, Dziobak, anna maria, megan8, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki
    Bozia3 wrote:
    to margolcia - wylogowała nicka.

201407014965.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    od razu sobie wyobraziłam, że dorasta młody Kapty i wiąże się z jakąś ciapatą....:) - on to dopiero uszanowałby mamusię hehe. Swoją drogą trudne to wszystko - bo to w tej sytuacji Kapta Ty musiałabyś się pochylić nad własnymi poglądami i mówić "córeczko" do jakiejś murzynki...:) hehe
    Hmm mam nadzieje ,ze nie postawiona zostane przed takim dylematem.Starszy ma podobne poglady jak ja i moj małz.Wiec taki związek mu nie grozi.Mysle ,ze i mlodszy z ciapatowymi nie bedzie chcial i mial wiele doczynienia.Ale bede martwic sie tym w razie wyjscia takiej sytuacji
    Ps.Ciapaty to nie asfalt .Juz predzej bym chyba zdzierżyła czorne niz brudne

krycha.stara, Bozia3 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na temat teściowej to powiem tylko tyle że cieszę się że póki co nie mieszkamy razem :) ( 4 lata starczy)

Heretyczka, moremi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    No ja tam poczulam potrzebe obrony atakowanej, bo wlasnie kazda inne zdanie miala i nikt po jej stronie nie stawal. To ja stanelam. :-)
    I tak ma byc.Ile ludków tyle opinii.

krycha.stara, Bozia3, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Tak czy siak - życzę Ci wszystkiego dobrego - dopiero zaczynasz waszą drogę - oby wszystko poszło tak, jak sobie wymarzyłaś....:)
    układy z rodziną własną są trudne, a co dopiero z obcą rodziną męża. Jak się nie da być blisko - to niech chociaż będzie poprawnie. Bo ta druga strona ma też swoje uczucia i to są jednak rodzice....
    Ja już Ci nie truję - bo masz i tak dużo emocji ostatnio i jeszcze historia z bratem....odpoczywajcie i cieszcie się bliskością....a właśnie - jakaś podróż poślubna się szykuje?
    Wszystko to prawda.
    Tak, dzisiaj się pakujemy, jutro rano wyjeżdżamy. Taki cichy zakątek koło Kluczborka / Opola sobie znaleźliśmy i jedziemy powypoczywać w saunach, basenach i jacuzzi w apartamencie. W sobotę rano wyjeżdżamy do Krakowa na weekend- odwiedzić rodziców, a głównie do dziadka, który ledwie już żyje. On się nawet bał, żeby nam wesela swoją ewentualną śmiercią nie popsuć. Musimy do niego pojechać. I do drugich dziadków, którym też sił nie wystarczyło na taką podróż i balety. I wracamy do siebie. M do pracy w poniedziałek. Na dłuższą (dalszą) podróż wybierzemy się pewnie zimą- dogrzać gdzieś kości. Zobaczymy.

efcia, Bozia3, moremi, ania.g, Magdala, megan8, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 10935 10936 10937 10938 10939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ