X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    U mnie w szpitalu odradzaja noszenia takich po porodzie i wskazane sa zwykłe za dupsko. Nawet położna na szkole rodzenia sie smiała ,ze jedna laska przyszla w takim kompleciku na porodówke 8)
    a ja tylko takie nosiłam, no poza samym porodem. I bardzo polecam dlatego, że mogłam usiąść jak chciałam, a nie martwiłam się, że wszystko mam na wierzchu, a np. w danym momencie u pacjenetek są goście odwiedzający. Poza tym te gacie powodują, że wszystkie majtki srajtki i podpaski są na miejscu.

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Cześć Piątka :)
    No patrz, zaraz się Kapta rozpakowuje, a u niej też owulacje były skomplikowane logistycznie, bo u nich to znowu mąż dojeżdżał ;) czyli się da :)
    A jakieś badania, monitoringi już robiłaś, czy liczysz na palec boży?

Moremi tylko spokojnie. Nie spłoszmy Nowej. :-)

kapturnica, Sabina, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    a ja tylko takie nosiłam, no poza samym porodem. I bardzo polecam dlatego, że mogłam usiąść jak chciałam, a nie martwiłam się, że wszystko mam na wierzchu, a np. w danym momencie u pacjenetek są goście odwiedzający. Poza tym te gacie powodują, że wszystkie majtki srajtki i podpaski są na miejscu.

I nie ma obawy, ze zgubisz podkład w drodze do łazienki! :-D

caffe, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

Tylko jak w tym krocze wietrzyć? :-D
    Nie miałam problemów z kroczem, żadnych.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Cześć Piątka :)
    No patrz, zaraz się Kapta rozpakowuje, a u niej też owulacje były skomplikowane logistycznie, bo u nich to znowu mąż dojeżdżał ;) czyli się da :)
    A jakieś badania, monitoringi już robiłaś, czy liczysz na palec boży?
    Cała prawda . =D I kombinowanie z cyklami za pomoca antyków by sie dopasowac dały rezultat 8)

Sabina, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie miałam problemów z kroczem, żadnych.

Miałaś cesarkę?

• caffe Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Miałaś cesarkę?
    Nie

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    I nie ma obawy, ze zgubisz podkład w drodze do łazienki! :-D
    No ale podklad sie nosi przeca w majtkach jednorazowych albo wielorazowych siatkowych a nie tupta z wiechciem jak skosnooka(tak bylo kilka lat temu ) A jaklezysz se w łózku to z podkładem pod dupa by wietrzyc interesy .

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    hej dziewczyny !!!!

mogę być Reni2 ;)

dołączam do Was na dłużej, wypowiadałam się juz w innych wątkach i trochę pisałam o moich staraniach

no mo mam te swoje magiczne prawie 42 lata
    i dorosłą córkę
    a do tego na czas owu latam na drugi koniec Europy do mojej drugiej połowy na kolejne próby ;)

to jest złożona ;) ..... logistycznie operacja rezerwacji biletów lotniczych, planowania urlopu, wyliczania i prognozowania trafnie owu i potem wyczekiwania, testowania i takich tam emocji

ale nie poddaję się

dołączam do Was i staram się wierząc, że się uda
    a jakie masz cyce?

moremi, anna maria, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No ale podklad sie nosi przeca w majtkach jednorazowych albo wielorazowych siatkowych a nie tupta z wiechciem jak skosnooka(tak bylo kilka lat temu ) A jaklezysz se w łózku to z podkładem pod dupa by wietrzyc interesy .

Żartowałam przeca. :-)

Zresztą tematy okołoporodowe sa ode mnie odległe o lata swietlne.
    Porody były daaaawno a na nowy raczej szanse marne.
    Także ten.... no, idę miotłę wypucować na jutro. Do później wiedźmy!!!

Mala79, Sabina, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Każdy niech robi jak mu pasuje :) ja nie leżałam na samym podkładzie z tyłkiem na wierzchu, bo nawet sobie tego nie wyobrażam żeby być upaćkaną i dodatkowo pod sobą też mieć bajorko.

Ja nie byłam cięta, więc u mnie to było jak @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 20:29

gosia7122, Mala79, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu majtki zaklada sie juz na ogolnej sali nie ma zadnego wietrzenia.dobre to bo podklad ci nie lata.

megan8 lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bylo wszystko jedno po cesarce znaczy bylam na intensywnej przez 1dobe a piguly lataly wokol mnie nawet gdy tego nie chcialam
    Taki dostaly prikaz a ja bylam ta z adhd wiec mialy co robic przy mnie bo co chwile im wylazilam z wyra i mialam zamiar dreptac do Synka
    Chyba sie cieszyly nastepnego dnia ze sobie ide do gory na oddział bo mialy mnie zapewne dosyc:-)
    Ja to wspominam calkiem niezle oprocz marudzenia mojego M ze mam uwazac na siebie bo szwy mi moga chlasnac hahaha

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i witrażam.
    Reni, widzę, że się działo. Tak słabego kodowania nie czytałam nigdy :D
    No i ciesze się, że rusza coś w końcu bardziej na polu starań. Fajnie widzieć daty, czy to na IVF czy na pierwszą randkę w klinice.
    Co do in vitro, to nie jest tak, że tylko przy złej morfologii robią ICSI. U nas było wporzo, zapladniali po połowie, rozwijały sie 4 z IVF i 3 ICSI. Młody jest z IVF akurat, a Simba ma po jednym z każdej metody.
    Co do karmienia piersią to ja łącze się z Natka i koleżanka Bozi- nic w tym fajnego nie znalazłam. Lepiej mi było laktatorem odsysac, Medela mini electric jest rewelacyjna, odsysala więcej niż młody.

Mala79, kapturnica, Sabina, moremi, Natka_79, Reni, kkisia, Mega, Bozia3, Arwena, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Każdy niech robi jak mu pasuje :) ja nie leżałam na samym podkładzie z tyłkiem na wierzchu, bo nawet sobie tego nie wyobrażam żeby być upaćkaną i dodatkowo pod sobą też mieć bajorko.

Ja nie byłam cięta, więc u mnie to było jak @.
    Ja lezalam, bylam nacinana troche i nie bylam nigdy jakos upackana z bajorem pod tyłkiem.Mialam jak @ .A wietrzylam bo przy szwach wartto dostep powietrza miec 8)
    I nie na widoku boszz.Tylko pod cienka poszwa .Pfrzeca piczkinsa w spzitalu na pokaz nie wystawialam O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 20:54

Sabina, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    U nas jest 32 w cieniu.

Od dwóch godzin rwiemy na pełnym słońcu maliny. Solarium za free. :-)

A idz pan w proncie.

O. Tak bylo. Dar Mlodziezy I jeden mlodziez :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a23fcfa9d618.jpg

malgos741, kapturnica, ania.g, Dziobak, moremi, anna maria, peppapig, BISCA, kkisia, dorbie, Bozia3, paszczakin, SolarPolar, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    A idz pan w proncie.

O. Tak bylo. Dar Mlodziezy I jeden mlodziez :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a23fcfa9d618.jpg
    Mi by sie taka pogoda w prącie szefa przydala teraz 8)

Magdala lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema Piatka! Obys wytrzymala z nami.

Mam dosc roboty. Kiedy bedom wakacje?? Dzieciaki w pracy mnie wkurzaja na maxa, to chyba nie jest dobry znak w tym fachu? ;)
    Jestem kazdego dnia tak padnieta, ze nie cwiczylam od 2 tygodni ( od pojscia do pracy ), bo nie jestem w stanie sie zmusic. Dramat! Gdybym jeszcze miala codziennie gotowac i ogarniac chate, to bym chyba uciekla do mamusi...
    Za to zremy codziennie lody i ciastki. ;) Szesciopak mam w zaniku...

A w penisa, ide sobie dolozyc lodow... Milego wieczoru.

Sabina, Heretyczka, moremi, BISCA, kapturnica, megan8, kkisia, dorbie, Mega, Bozia3, caffe, Mala79, SolarPolar, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam świeży narybek :)
    widzę że tematy poporodowe. Ja przerabiałam tylko cc i po nich wystarczyły mi zwykłe podpaski oraz siatkowe gacie przez pierwsze 24 h a potem bawełniane ale wysokie na tyle aby nie drażniły szwu.

Sabina, moremi, kapturnica, kkisia, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

O.o Litosci.

moremi lubi tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
‹‹ 11004 11005 11006 11007 11008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ