35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
szczęśliwa 2 wrote:Umylam okna
. Caffe jak Teoje sprzatanie cos Cie malo tutaj czyzby szlaban za balagan czy jaja badasz
Jadę na ogólnym wkurwie. Jak się sprawy rozwiążą to wrócęTeraz to byłabym tu bardziej kulą u nogi niż kompanem do rozmowy.
Trzymam za Was wszystkie kciuki, bez względu na to w jakiej się sytuacji znajdujecieszczęśliwa 2, Andzia33, bliska77, Lucky, samira, Panda lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Dzięki za pamięć
Jadę na ogólnym wkurwie. Jak się sprawy rozwiążą to wrócęTeraz to byłabym tu bardziej kulą u nogi niż kompanem do rozmowy.
Trzymam za Was wszystkie kciuki, bez względu na to w jakiej się sytuacji znajdujecieAndzia33, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość
-
i taka moja uwaga o testach ciążowych - to już moja 4 ciąża - za każdym razem pierwszy test wychodził dodatni (i to baaardzo blado) dopiero po 14 dniach od owu. Wiem, że na opakowaniach piszą, że już po 6 dniach itp. itd., ale na własnym przykładzie widzę, że robienie testu wcześniej niż po 14 dniach nie ma sensu i szkoda na nie pieniędzy. Pewnie czasami komuś wyjdzie, ale negatywny test nie powinien powodować stresu.
U mnie dopiero dziś - czyli 16 dni po owu krecha jest wyraźna.Andzia33, bliska77, szczęśliwa 2, promyk, Mango, Panda, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCaffe, nie poddawaj się, wszystko będzie ok, w końcu musi być ok, prawda
mi test c córcią wyszedł w 13dpo i to baardzo słabo ale przyrost bety był taki wysoki, że lekarka się uśmiechnęła i powiedziała "o może będą bliźniaki"Andzia33, szczęśliwa 2, megan8, Mango, Panda, Lucky lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:dlatego nie róbmy więcej tak wcześnie badań, testów..za kazdym razem jest przykro
bliska77, Reni, promyk, Panda, Lucky lubią tę wiadomość
-
Jestem. Jeśli chodzi o mnie to wszystko ok - ona się zachwyca stanem moich bebechów na każdej wizycie - że jak na mój pesel...to mam wszystko bardzo ładnie. Na dzień dzisiejszy - wszystko stare się wchłonęło - ładnie reaguję na clo...nie trzeba pregnylu, bo wszystko mi ładnie pęka. Dziś 8dc - Lewy jajnik: 0,80 cm, prawy: 1,01 cm, endo: 0,86. Bardzo chwali to moje endo...nie chcę jej mówić, że prawie codziennie pije winko wieczorem....
. Któryś z tych pęcherzyków będzie dominujące - mam do niej iść w przyszły czwartek - 15 dc tuż przed owulką - bo ja mam w 16, 17 dc. Pomimo dobrych warunków ciąży jednak nie mam. Jak kiedyś pisałam morfologia u M. to 5%. Trochę mało i to może być przyczyną między innymi. Więc pokazała mi palcem dwa wskaźniki - mój pesel i morfologia...i powiedziała, żeby nie było za późno dla mnie - to trzeba lekko przyśpieszyć. Czyli ten cykl jeszcze na clo, kolejny - muszą mi zrobić drożność (br br br) myślałam, że mnie to ominie, ale bez tego nie podejmą się inseminacji. Czyli w przyszłym cyklu drożność i w kolejnym inseminacja - ale ona chce tylko tą nową metodą Evie - podobno mają wspaniałe osiągnięcia - o niebo lepsze od zwykłej inseminacji - tylko że cena też inna - zwykła 800 a ta evie 2,5 tys. Drożność u nich kosztuje 700 zł - nie wiem czy to mało czy dużo - w ogóle nie siedzę w temacie...musicie mnie dokształcić....to tyle, jeśli chodzi o mnie
Na pytanie o jajca nasze - powiedziała, ze twierdzenie, że coś zostaje na kolejny cykl to bzdura nad bzdurami... Nic nie jest wykorzystywane w kolejnym cyklu z poprzedniego. Mogą zostać pęcherzyki , ale one albo się wchłaniają, albo są z nimi jakieś kłopoty - natomiast nie są wykorzystywane w kolejnym cyklu. Tłumaczyła mi to tak - jeden pęcherzyk (mówię o standardzie - nie o bliźniakach) jest dominujący i nim jest JAJO - cała reszta pęcherzy jest nieproduktywna. Po stymulacji mogą rosnąć kilka sztuk - no bo są stymulowane, natomiast wartościowy jest jeden dominujący z jajem w środku, cała reszta, to mogą być puste pęcherze lub jakieś niewartościowe. ten jeden dominujący powinien pęknąć, reszta się wchłania. Od nowego cyklu od nowa cała zabawa....
Uff to tyle - sorki, że taki elaborat, ale ja jakoś krócej nie umiembliska77, grosza, megan8, promyk, Panda, Lucky, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki
Właśnie byłam na kolejnym USG i wreszcie dowiedziałam się że będzie książe z siusiakiem a nie księżniczka . Rozwija się super , kopie wierci się i powoli wykancza mamusie . Tą wiadomością tak ucieszyłam tatusia że aż krzyczał w pracy do telefonu ze szczęścia , bo tak marzył o synusiu , a ja z tej radochy kupiłam kolejne śpioszki oczywiście wreszcie z kolorem odpowiadającym chłopcu . I chyba jesteśmy szczęśliwymi przyszłymi rodzicami , czego i wam wszystkim życzę . Nie poddawajcie się a zobaczycie że i do was boćki zawitają nawet jeśli to będzie zima hihihiih Pozdrawiam gorącobliska77, gosia7122, grosza, megan8, promyk, samira, Mango, Panda, Lucky, polarmiś, anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Andzia33 wrote:Nati to jakie masz duże dzieciaczki?
16 lat i 9,5promyk, anek42, Lucky, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agafbh wrote:Iwka gratuluję !!!!!!!!!!
Bozia, miejmy nadzieję, że bez drożności się obejdzieDziewczyny czy to można zrobić na NFZ? A jeśli tylko prywatnie - to ile płaciłyście za to badanie?
bliska77, Lucky, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:No chciałabym bardzo...
Dziewczyny czy to można zrobić na NFZ? A jeśli tylko prywatnie - to ile płaciłyście za to badanie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 19:33
Lucky, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość