X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZEKAMY

Lucky, Mango lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Umylam okna :-). Caffe jak Teoje sprzatanie cos Cie malo tutaj czyzby szlaban za balagan czy jaja badasz :-)
    Dzięki za pamięć :)

Jadę na ogólnym wkurwie. Jak się sprawy rozwiążą to wrócę :) Teraz to byłabym tu bardziej kulą u nogi niż kompanem do rozmowy.

Trzymam za Was wszystkie kciuki, bez względu na to w jakiej się sytuacji znajdujecie <3

szczęśliwa 2, Andzia33, bliska77, Lucky, samira, Panda lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dzięki za pamięć :)

Jadę na ogólnym wkurwie. Jak się sprawy rozwiążą to wrócę :) Teraz to byłabym tu bardziej kulą u nogi niż kompanem do rozmowy.

Trzymam za Was wszystkie kciuki, bez względu na to w jakiej się sytuacji znajdujecie <3
    Powodzeniabw sprawach :-)

Andzia33, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i taka moja uwaga o testach ciążowych - to już moja 4 ciąża - za każdym razem pierwszy test wychodził dodatni (i to baaardzo blado) dopiero po 14 dniach od owu. Wiem, że na opakowaniach piszą, że już po 6 dniach itp. itd., ale na własnym przykładzie widzę, że robienie testu wcześniej niż po 14 dniach nie ma sensu i szkoda na nie pieniędzy. Pewnie czasami komuś wyjdzie, ale negatywny test nie powinien powodować stresu.
    U mnie dopiero dziś - czyli 16 dni po owu krecha jest wyraźna.

Andzia33, bliska77, szczęśliwa 2, promyk, Mango, Panda, Lucky lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati to jakie masz duże dzieciaczki?

Lucky lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z córką wyszedł w 12 dpo taki o czułosci 10

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia gdzie jesteś ,już godzinę czekam?

Lucky lubi tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, nie poddawaj się, wszystko będzie ok, w końcu musi być ok, prawda :-)
    mi test c córcią wyszedł w 13dpo i to baardzo słabo ale przyrost bety był taki wysoki, że lekarka się uśmiechnęła i powiedziała "o może będą bliźniaki"

Andzia33, szczęśliwa 2, megan8, Mango, Panda, Lucky lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dlatego nie róbmy więcej tak wcześnie badań, testów..za kazdym razem jest przykro
    popieram Cie Reni ,na początku też tak szalałam ale potem przestałam ,moja psychika jest za słaba na takie rozczarowania...

bliska77, Reni, promyk, Panda, Lucky lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dlatego nie róbmy więcej tak wcześnie badań, testów..za kazdym razem jest przykro
    popieram Cie Reni ,na początku też tak szalałam ale potem przestałam ,moja psychika jest za słaba na takie rozczarowania...

Lucky lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promuku nie smutaj się będzie dobrze..

promyk, Panda, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Jeśli chodzi o mnie to wszystko ok - ona się zachwyca stanem moich bebechów na każdej wizycie - że jak na mój pesel...to mam wszystko bardzo ładnie. Na dzień dzisiejszy - wszystko stare się wchłonęło - ładnie reaguję na clo...nie trzeba pregnylu, bo wszystko mi ładnie pęka. Dziś 8dc - Lewy jajnik: 0,80 cm, prawy: 1,01 cm, endo: 0,86. Bardzo chwali to moje endo...nie chcę jej mówić, że prawie codziennie pije winko wieczorem....;). Któryś z tych pęcherzyków będzie dominujące - mam do niej iść w przyszły czwartek - 15 dc tuż przed owulką - bo ja mam w 16, 17 dc. Pomimo dobrych warunków ciąży jednak nie mam. Jak kiedyś pisałam morfologia u M. to 5%. Trochę mało i to może być przyczyną między innymi. Więc pokazała mi palcem dwa wskaźniki - mój pesel i morfologia...i powiedziała, żeby nie było za późno dla mnie - to trzeba lekko przyśpieszyć. Czyli ten cykl jeszcze na clo, kolejny - muszą mi zrobić drożność (br br br) myślałam, że mnie to ominie, ale bez tego nie podejmą się inseminacji. Czyli w przyszłym cyklu drożność i w kolejnym inseminacja - ale ona chce tylko tą nową metodą Evie - podobno mają wspaniałe osiągnięcia - o niebo lepsze od zwykłej inseminacji - tylko że cena też inna - zwykła 800 a ta evie 2,5 tys. Drożność u nich kosztuje 700 zł - nie wiem czy to mało czy dużo - w ogóle nie siedzę w temacie...musicie mnie dokształcić....to tyle, jeśli chodzi o mnie

Na pytanie o jajca nasze - powiedziała, ze twierdzenie, że coś zostaje na kolejny cykl to bzdura nad bzdurami... Nic nie jest wykorzystywane w kolejnym cyklu z poprzedniego. Mogą zostać pęcherzyki , ale one albo się wchłaniają, albo są z nimi jakieś kłopoty - natomiast nie są wykorzystywane w kolejnym cyklu. Tłumaczyła mi to tak - jeden pęcherzyk (mówię o standardzie - nie o bliźniakach) jest dominujący i nim jest JAJO - cała reszta pęcherzy jest nieproduktywna. Po stymulacji mogą rosnąć kilka sztuk - no bo są stymulowane, natomiast wartościowy jest jeden dominujący z jajem w środku, cała reszta, to mogą być puste pęcherze lub jakieś niewartościowe. ten jeden dominujący powinien pęknąć, reszta się wchłania. Od nowego cyklu od nowa cała zabawa....

Uff to tyle - sorki, że taki elaborat, ale ja jakoś krócej nie umiem

bliska77, grosza, megan8, promyk, Panda, Lucky, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki
    Właśnie byłam na kolejnym USG i wreszcie dowiedziałam się że będzie książe z siusiakiem a nie księżniczka . Rozwija się super , kopie wierci się i powoli wykancza mamusie . Tą wiadomością tak ucieszyłam tatusia że aż krzyczał w pracy do telefonu ze szczęścia , bo tak marzył o synusiu , a ja z tej radochy kupiłam kolejne śpioszki oczywiście wreszcie z kolorem odpowiadającym chłopcu . I chyba jesteśmy szczęśliwymi przyszłymi rodzicami , czego i wam wszystkim życzę . Nie poddawajcie się a zobaczycie że i do was boćki zawitają nawet jeśli to będzie zima hihihiih Pozdrawiam gorąco

bliska77, gosia7122, grosza, megan8, promyk, samira, Mango, Panda, Lucky, polarmiś, anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 super :) Będzie piękny mały czekoladowy chłopiec..:)

iwka76, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe - zły humor minie...i znów tu nas będziesz rozśmieszać przez pół dnia..:)

bliska77, Lucky, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Nati to jakie masz duże dzieciaczki?

16 lat i 9,5 :)

promyk, anek42, Lucky, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka gratuluję !!!!!!!!!!
    Bozia, miejmy nadzieję, że bez drożności się obejdzie ;-)

Lucky, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Iwka gratuluję !!!!!!!!!!
    Bozia, miejmy nadzieję, że bez drożności się obejdzie ;-)
    No chciałabym bardzo...:) Dziewczyny czy to można zrobić na NFZ? A jeśli tylko prywatnie - to ile płaciłyście za to badanie?

bliska77, Lucky, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No chciałabym bardzo...:) Dziewczyny czy to można zrobić na NFZ? A jeśli tylko prywatnie - to ile płaciłyście za to badanie?
    można na NFZ a prywatnie u mnie ze znieczuleniem kosztuje 500 a inseminacja 800, lekarka musi dać Ci skierowanie do szpitala na drożność

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2013, 19:33

Lucky, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitale nie chcą honorować skierowań od pryw lekarzy i wtedy dupa

bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ