X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    Wiolu a wiesz że w tych dupkach i luteinach może cos być bo ja jak brałam też nie mogłam zajść w ciąże .Przy tych tabletach mialam cykle 28 dni a bez 36 dni co prawda długie
    Ale jak tylko odstawiam to po pierwszym cyklu 36 dniowym zaskoczyłam odrazu .Więc może to i prawda że nic na siłe w organizmach nie zmieniać .Grunt że jest regularnie
    Własnie Iwka, grunt, ze jest regularnie. Gorzej jak nie jest i w ogóle nic się nie dzieje w organizmie, to wtedy niestety trzeba wszystko pobudzić.

bliska77, Lucky, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie mysle Iwka i mam nadzieje, ze teraz nam pojdzie lepiej....tylko jak tak o tym wszystkim mysle to zaczynam sie coraz bardziej wkurzac ze stracilam 4 cykle....ta moja ginka od Dupka to chyab po kursie ESKK;-)
    iwka76 wrote:
    Wiolu a wiesz że w tych dupkach i luteinach może cos być bo ja jak brałam też nie mogłam zajść w ciąże .Przy tych tabletach mialam cykle 28 dni a bez 36 dni co prawda długie
    Ale jak tylko odstawiam to po pierwszym cyklu 36 dniowym zaskoczyłam odrazu .Więc może to i prawda że nic na siłe w organizmach nie zmieniać .Grunt że jest regularnie

bliska77, caffe, Reni, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Przeczytałam, że będziesz miała ogórki :P

PS

Cześć :)
    Caffe, mogą być ogórki, w końcu też zielone ;-)

caffe, Lucky, promyk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, bardzo dobrze, ze poszłaś, niestety jest bardzo wielu lekarzy, którzy tak jak napisałaś, leczą kobiety wg jednego schematu, nie zagłębiając się zbytnio w konkretny przypadek, niestety

Lucky, caffe, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no to na bank jak zrezygnujesz, to zajdziesz
    bo przecież od stycznia 2014 nie zaczniesz brać antykoncepcji, co???

proszę, nie poddawaj się!
    ja mocno wierzę w Ciebie, w Was i Wasze nowe maleństwo

bliska77, caffe, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe, mogą być ogórki, w końcu też zielone ;-)
    No też prawda :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:

dzięki Lucky ale problem w tym, ze jak nie biorę anty to momentalnie po dwóch trzech cyklach mam torbiele z niedojrzałych i niepękniętych pęcherzyków, chyba że biorę progesteron, wtedy się wchłaniają, no w końcu mogę jechać na progesteronie ;-)

caffe, Mango, Reni lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, pytalam jeszcze o to dojrzewanie pecherzykow, tzn. czy one zdaza prawidlowo dojrzec jesli ja mam owulacje bardzo wczesne czyli ok.10 dc no i potwierdzila to co ty napisalas wczoraj ze jak najbardziej i z tym nie ma problemu. Zreszta ja cale zycie mialam takie krotkie cykle i jakos zaszlam 3 razy w ciaze:-)
    agafbh wrote:
    Viola, bardzo dobrze, ze poszłaś, niestety jest bardzo wielu lekarzy, którzy tak jak napisałaś, leczą kobiety wg jednego schematu, nie zagłębiając się zbytnio w konkretny przypadek, niestety

caffe, bliska77, Mango, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Ja idę w niedzielę rano do swojego gina zobaczyć czy się tam u mnie niosą jakies jaja. Jeśli nic nie będzie, czyli organizm się jeszcze nie przestawił na krótsze cykle i jaja zaczną się pojawiac później, to zapytam czy czasem luteina, tak jak i dupek nie powodują, że te pęcherzyki po prostu nie pękają.

bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:

Jak odstawi to z pewnością Aga będzie miała całkiem naturalną antykoncepcje aż 9-cio miesięczną hihihihih

caffe, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam mieszane uczucia co do dupka
    i też zastanawiam się nad moim lekarzem
    dlaczego ten cykl spisał na straty, nie zainteresował się długim plamieniem
    i dlaczego chce stymulować skoro do tej pory były owulki?

caffe, Mango, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Aga, pytalam jeszcze o to dojrzewanie pecherzykow, tzn. czy one zdaza prawidlowo dojrzec jesli ja mam owulacje bardzo wczesne czyli ok.10 dc no i potwierdzila to co ty napisalas wczoraj ze jak najbardziej i z tym nie ma problemu. Zreszta ja cale zycie mialam takie krotkie cykle i jakos zaszlam 3 razy w ciaze:-)
    Słuchaj, ja tak miałam w ciaży z córcia, w cyklu w którym się udało (CLO 2xd od 2 do 6dc), w 11 lub w 12 dc było już po owulacji i jak się potem okazało pęcherzyk musiał być "pełnowartościowy" :-)

caffe, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    Jak odstawi to z pewnością Aga będzie miała całkiem naturalną antykoncepcje aż 9-cio miesięczną hihihihih
    Iwka, juz odstawiałam wszystkie leki przez rok ponad i cholera poza kilkoma torbielami nie udało się nic innego wyhodować ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 09:44

caffe, Mango, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ale dupek to progesteron dla zagnieżdżenia i utrzymania ciąży, a miałaś go w porządku?

bliska77 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Reni, kazde plamienie swiadczy o jakiejs nieprawidlowosci, tym bardziej jesli ktos nigdy wczesniej tego nie mial a nagle po dupku zaczyna miec. Zglaszalam to mojej gince przy kazdej wizycie a ona uparcie dalej kazala brac. No i ta stymulacja! Nie wiem, ja narazie jestem pod wrazeniem wczorajszej wizyty, ale tez w sumie nie wiadomo jak sie skonczy leczenie u tej "starej" mojej ginki....ale uwazam ze na pewno warto skonsultowac sie z conajmniej 2 lekarzami....

Reni wrote:

bliska77, caffe, Lucky, Mango, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dokladnie Reni, kazde plamienie swiadczy o jakiejs nieprawidlowosci, tym bardziej jesli ktos nigdy wczesniej tego nie mial a nagle po dupku zaczyna miec. Zglaszalam to mojej gince przy kazdej wizycie a ona uparcie dalej kazala brac. No i ta stymulacja! Nie wiem, ja narazie jestem pod wrazeniem wczorajszej wizyty, ale tez w sumie nie wiadomo jak sie skonczy leczenie u tej "starej" mojej ginki....ale uwazam ze na pewno warto skonsultowac sie z conajmniej 2 lekarzami....
    Viola, trzymam kciuki ;-)

caffe, Viola, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ale dupek to progesteron dla zagnieżdżenia i utrzymania ciąży, a miałaś go w porządku?
    masz rację że jest bardzo ważny dla podtrzymania ciaży ale tylko w tych przypadkach kiedy jest za mało progesteronu w drugiej fazie cyklu a lekarze często w ciemno wypisują i tyle

caffe, Reni, Viola, Lucky, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    masz rację że jest bardzo ważny dla podtrzymania ciaży ale tylko w tych przypadkach kiedy jest za mało progesteronu w drugiej fazie cyklu a lekarze często w ciemno wypisują i tyle
    No własnie, dlatego zapytałam czy w badaniach wyszło, że ma niski progesteron :)
    Bo ja mam bardzo niski, więc zupełnie się zgadzam z moim lekarzem, ze muszę brać luteinę, bo dupek nie zadziałał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 09:49

bliska77, Viola, Lucky, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie czy miałam?
    nie zlecił mi badań po owu a z tego co Miśka mówiła to jakość tak około 20dc coś tam trzeba z progesteronem popatrzeć
    caffe wrote:

caffe, bliska77, Viola, Lucky, Mango, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no własnie czy miałam?
    nie zlecił mi badań po owu a z tego co Miśka mówiła to jakość tak około 20dc coś tam trzeba z progesteronem popatrzeć
    Ja progesteron badałam w 6dc i potem musiałam go zbadac po 20dc, czyli zbadałam w 25dc i ani nie drgnął. Stąd stwierdził, że dupek jest nie dla mnie.

bliska77, Viola, Lucky lubią tę wiadomość

‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ