X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    Wiolu a wiesz że w tych dupkach i luteinach może cos być bo ja jak brałam też nie mogłam zajść w ciąże .Przy tych tabletach mialam cykle 28 dni a bez 36 dni co prawda długie
    Ale jak tylko odstawiam to po pierwszym cyklu 36 dniowym zaskoczyłam odrazu .Więc może to i prawda że nic na siłe w organizmach nie zmieniać .Grunt że jest regularnie
    Własnie Iwka, grunt, ze jest regularnie. Gorzej jak nie jest i w ogóle nic się nie dzieje w organizmie, to wtedy niestety trzeba wszystko pobudzić.

bliska77, Lucky, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie mysle Iwka i mam nadzieje, ze teraz nam pojdzie lepiej....tylko jak tak o tym wszystkim mysle to zaczynam sie coraz bardziej wkurzac ze stracilam 4 cykle....ta moja ginka od Dupka to chyab po kursie ESKK;-)
    iwka76 wrote:
    Wiolu a wiesz że w tych dupkach i luteinach może cos być bo ja jak brałam też nie mogłam zajść w ciąże .Przy tych tabletach mialam cykle 28 dni a bez 36 dni co prawda długie
    Ale jak tylko odstawiam to po pierwszym cyklu 36 dniowym zaskoczyłam odrazu .Więc może to i prawda że nic na siłe w organizmach nie zmieniać .Grunt że jest regularnie

bliska77, caffe, Reni, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Przeczytałam, że będziesz miała ogórki :P

PS

Cześć :)
    Caffe, mogą być ogórki, w końcu też zielone ;-)

caffe, Lucky, promyk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, bardzo dobrze, ze poszłaś, niestety jest bardzo wielu lekarzy, którzy tak jak napisałaś, leczą kobiety wg jednego schematu, nie zagłębiając się zbytnio w konkretny przypadek, niestety

Lucky, caffe, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no to na bank jak zrezygnujesz, to zajdziesz
    bo przecież od stycznia 2014 nie zaczniesz brać antykoncepcji, co???

proszę, nie poddawaj się!
    ja mocno wierzę w Ciebie, w Was i Wasze nowe maleństwo

bliska77, caffe, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe, mogą być ogórki, w końcu też zielone ;-)
    No też prawda :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:

dzięki Lucky ale problem w tym, ze jak nie biorę anty to momentalnie po dwóch trzech cyklach mam torbiele z niedojrzałych i niepękniętych pęcherzyków, chyba że biorę progesteron, wtedy się wchłaniają, no w końcu mogę jechać na progesteronie ;-)

caffe, Mango, Reni lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, pytalam jeszcze o to dojrzewanie pecherzykow, tzn. czy one zdaza prawidlowo dojrzec jesli ja mam owulacje bardzo wczesne czyli ok.10 dc no i potwierdzila to co ty napisalas wczoraj ze jak najbardziej i z tym nie ma problemu. Zreszta ja cale zycie mialam takie krotkie cykle i jakos zaszlam 3 razy w ciaze:-)
    agafbh wrote:
    Viola, bardzo dobrze, ze poszłaś, niestety jest bardzo wielu lekarzy, którzy tak jak napisałaś, leczą kobiety wg jednego schematu, nie zagłębiając się zbytnio w konkretny przypadek, niestety

caffe, bliska77, Mango, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Ja idę w niedzielę rano do swojego gina zobaczyć czy się tam u mnie niosą jakies jaja. Jeśli nic nie będzie, czyli organizm się jeszcze nie przestawił na krótsze cykle i jaja zaczną się pojawiac później, to zapytam czy czasem luteina, tak jak i dupek nie powodują, że te pęcherzyki po prostu nie pękają.

bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:

Jak odstawi to z pewnością Aga będzie miała całkiem naturalną antykoncepcje aż 9-cio miesięczną hihihihih

caffe, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam mieszane uczucia co do dupka
    i też zastanawiam się nad moim lekarzem
    dlaczego ten cykl spisał na straty, nie zainteresował się długim plamieniem
    i dlaczego chce stymulować skoro do tej pory były owulki?

caffe, Mango, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Aga, pytalam jeszcze o to dojrzewanie pecherzykow, tzn. czy one zdaza prawidlowo dojrzec jesli ja mam owulacje bardzo wczesne czyli ok.10 dc no i potwierdzila to co ty napisalas wczoraj ze jak najbardziej i z tym nie ma problemu. Zreszta ja cale zycie mialam takie krotkie cykle i jakos zaszlam 3 razy w ciaze:-)
    Słuchaj, ja tak miałam w ciaży z córcia, w cyklu w którym się udało (CLO 2xd od 2 do 6dc), w 11 lub w 12 dc było już po owulacji i jak się potem okazało pęcherzyk musiał być "pełnowartościowy" :-)

caffe, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    Jak odstawi to z pewnością Aga będzie miała całkiem naturalną antykoncepcje aż 9-cio miesięczną hihihihih
    Iwka, juz odstawiałam wszystkie leki przez rok ponad i cholera poza kilkoma torbielami nie udało się nic innego wyhodować ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 09:44

caffe, Mango, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ale dupek to progesteron dla zagnieżdżenia i utrzymania ciąży, a miałaś go w porządku?

bliska77 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Reni, kazde plamienie swiadczy o jakiejs nieprawidlowosci, tym bardziej jesli ktos nigdy wczesniej tego nie mial a nagle po dupku zaczyna miec. Zglaszalam to mojej gince przy kazdej wizycie a ona uparcie dalej kazala brac. No i ta stymulacja! Nie wiem, ja narazie jestem pod wrazeniem wczorajszej wizyty, ale tez w sumie nie wiadomo jak sie skonczy leczenie u tej "starej" mojej ginki....ale uwazam ze na pewno warto skonsultowac sie z conajmniej 2 lekarzami....

Reni wrote:

bliska77, caffe, Lucky, Mango, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dokladnie Reni, kazde plamienie swiadczy o jakiejs nieprawidlowosci, tym bardziej jesli ktos nigdy wczesniej tego nie mial a nagle po dupku zaczyna miec. Zglaszalam to mojej gince przy kazdej wizycie a ona uparcie dalej kazala brac. No i ta stymulacja! Nie wiem, ja narazie jestem pod wrazeniem wczorajszej wizyty, ale tez w sumie nie wiadomo jak sie skonczy leczenie u tej "starej" mojej ginki....ale uwazam ze na pewno warto skonsultowac sie z conajmniej 2 lekarzami....
    Viola, trzymam kciuki ;-)

caffe, Viola, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ale dupek to progesteron dla zagnieżdżenia i utrzymania ciąży, a miałaś go w porządku?
    masz rację że jest bardzo ważny dla podtrzymania ciaży ale tylko w tych przypadkach kiedy jest za mało progesteronu w drugiej fazie cyklu a lekarze często w ciemno wypisują i tyle

caffe, Reni, Viola, Lucky, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    masz rację że jest bardzo ważny dla podtrzymania ciaży ale tylko w tych przypadkach kiedy jest za mało progesteronu w drugiej fazie cyklu a lekarze często w ciemno wypisują i tyle
    No własnie, dlatego zapytałam czy w badaniach wyszło, że ma niski progesteron :)
    Bo ja mam bardzo niski, więc zupełnie się zgadzam z moim lekarzem, ze muszę brać luteinę, bo dupek nie zadziałał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 09:49

bliska77, Viola, Lucky, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie czy miałam?
    nie zlecił mi badań po owu a z tego co Miśka mówiła to jakość tak około 20dc coś tam trzeba z progesteronem popatrzeć
    caffe wrote:

caffe, bliska77, Viola, Lucky, Mango, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no własnie czy miałam?
    nie zlecił mi badań po owu a z tego co Miśka mówiła to jakość tak około 20dc coś tam trzeba z progesteronem popatrzeć
    Ja progesteron badałam w 6dc i potem musiałam go zbadac po 20dc, czyli zbadałam w 25dc i ani nie drgnął. Stąd stwierdził, że dupek jest nie dla mnie.

bliska77, Viola, Lucky lubią tę wiadomość

‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ