X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrwa no i mam nerwa .. prolaktynę właśnie szlag trafił
    jak mnie to wkurza!

mam namiary na lekarza, który specjalizuje się w naturalnych metodach czyli wykresy czyta jak my program tv ;-) moja siostra wysłał mu mój wykres..zobaczymy co on powie
    i jak coś to przejde się do niego on przyjmuje prywatnie ale też w szpitalu :-) więc jak coś to hsg na nfz polecę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 09:54

caffe, bliska77, megan8, Lucky, Mango, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Qrwa no i mam nerwa .. prolaktynę właśnie szlag trafił
    jak mnie to wkurza!

mam namiary na lekarza, który specjalizuje się w naturalnych metodach czyli wykresy czyta jak my program tv ;-) moja siostra wysłał mu mój wykres..zobaczymy co on powie
    i jak coś to przejde się do niego on przyjmuje prywatnie ale też w szpitalu :-) więc jak coś to hsg na nfz polecę ;-)
    Pewnie, że idź :)

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Reni lykasz Dupka tak jak ja bez badan czyli bez sensu....ja zrobilam na wlasna reke progesteron w ten poniedzialaek i wynik mam ok i to tez mnie pchnelo do tego zeby isc do innej ginekolozki...bo skoro wynik jest ok to po co zrec hormony?
    Reni wrote:
    no własnie czy miałam?
    nie zlecił mi badań po owu a z tego co Miśka mówiła to jakość tak około 20dc coś tam trzeba z progesteronem popatrzeć

caffe, bliska77, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, tak czytam i dochodzę do wniosku że spora część lekarzy jest naprawdę beznadziejna, nie zlecają badań które są podstawą do zdiagnozowania przyczyny tylko faszerują te biedne babki lekami wg jednego schematu...

Viola, caffe, Lucky, megan8, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    wiecie co, tak czytam i dochodzę do wniosku że spora część lekarzy jest naprawdę beznadziejna, nie zlecają badań które są podstawą do zdiagnozowania przyczyny tylko faszerują te biedne babki lekami wg jednego schematu...
    Dokładnie, już to kiedyś pisałam, ze podchodzą schematycznie. Dlatego ja zadowolona jestem (przynajmniej na razie) z mojego, że obserwuje mnie i leki wprowadza w zalezności od sytuacji. teraz zbija mi prolaktynę i reguluje długość cyklu, przy okazji działając na progesteron. Kolejny etap, od niedzieli, obserwacja moich jaj, czyli czy sie pojawią i czy same pękną. Jeśli się pojawiają, a nie pękają, to w następnym cyklu zastrzyk. Tak mamy działac 2-3 cykle. Jeśli skutku nie będzie, to badania macicy czy jakieś zrosty się nie potworzyły po zabiegu. Więcej mi nie powiedział co dalej, a ja świadomie nie pytałam, żeby nie usłyszeć czegoś złego :P

Viola, bliska77, Lucky, megan8, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola łykałam duposława tylko dwa cykle czyli tyle ile ma opakowanie

przejdę sie chyba do innego lekarza z wynikami badań trzeba porównać
    bo czasami lekarz się zapędza
    mój czasami nie pamięta co mówił ostatnim razem nawet podczas wizyty nie zawsze jest kumaty tak jakby nie słuchał i za chwile pyta się znowu o to samo
    no i myśli mnie z moją siostrą więc może i badania mu się mylą ;-)

caffe, bliska77, Viola, Lucky, megan8, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Viola łykałam duposława tylko dwa cykle czyli tyle ile ma opakowanie

przejdę sie chyba do innego lekarza z wynikami badań trzeba porównać
    bo czasami lekarz się zapędza
    mój czasami nie pamięta co mówił ostatnim razem nawet podczas wizyty nie zawsze jest kumaty tak jakby nie słuchał i za chwile pyta się znowu o to samo
    no i myśli mnie z moją siostrą więc może i badania mu się mylą ;-)
    Jeśli chcesz to dam Ci namiary do mojego.

• promyk Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. W nowym dniu nowe myslenie!!!!!!!!

caffe, Viola, bliska77, Lucky, Reni, megan8, anek42 lubią tę wiadomość

Promyk
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Czesc dziewczyny. W nowym dniu nowe myslenie!!!!!!!!
    ;)

Lucky, promyk lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-)

Lucky, promyk lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu ale Ty z tego co rozumiem teraz jesteś w cyklu na luteinie, to to badanie które wyszło ok, jest zrobione na luteinie, więc nic dziwnego że jest w porządku
    no chyba że bierzesz dupka, bo on podobno nie wpływa na poziom we krwi, ale nie wiem czy dobrze pamiętam

Reniu skąd wqrw jeśli masz namiary na dobrego lekarza, to chyba dobra wiadomość

wiecie, że ta to totalnie głupieję jeśli chodzi o to wspomaganie, każdy mówi coś innego i chyba jednak trzeba polegać na swojej intuicji i trochę znajomości swojego organizmu

ja np progesteron mam wspaniały, swój własny mam co cykl rzędu 25-30 i mimo tego dostałam luteinę w FL. Gin mówi że sam poziom we krwi nie jest świadectwem tego jak ten hormon u mnie działa i czy to dla mnie jest wystarczająca dawka. Pamiętam że Angela pisała że w cyklu w którym się udało brała aż 8 tabl luteiny i chyba duphaston też. Mnie gin mówi, że przy stymulacjach pod iui i invitro, w klinikach to dziewczyny dostają od 8-16 tabletek na dobę i że nie sposób to przedawkować, a zawsze lepiej więcej niż za mało, że spełnia tak ogromną funkcję, że żaden hormon go nie zastąpi ani nie wspomoże.
    Ponieważ komuś ufać trzeba, ja się trzymam mojego lekarza. Tylko że u mnie nigdy żadnych plamień nie było

bliska77, caffe, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Violu ale Ty z tego co rozumiem teraz jesteś w cyklu na luteinie, to to badanie które wyszło ok, jest zrobione na luteinie, więc nic dziwnego że jest w porządku
    no chyba że bierzesz dupka, bo on podobno nie wpływa na poziom we krwi, ale nie wiem czy dobrze pamiętam

wiecie, że ta to totalnie głupieję jeśli chodzi o to wspomaganie, każdy mówi coś innego i chyba jednak trzeba polegać na swojej intuicji i trochę znajomości swojego organizmu

ja np progesteron mam wspaniały, swój własny mam co cykl rzędu 25-30 i mimo tego dostałam luteinę w FL. Gin mówi że sam poziom we krwi nie jest świadectwem tego jak ten hormon u mnie działa i czy to dla mnie jest wystarczająca dawka. Pamiętam że Angela pisała że w cyklu w którym się udało brała aż 8 tabl luteiny i chyba duphaston też. Mnie gin mówi, że przy stymulacjach pod iui i invitro, w klinikach to dziewczyny dostają od 8-16 tabletek na dobę i że nie sposób to przedawkować, a zawsze lepiej więcej niż za mało, że spełnia tak ogromną funkcję, że żaden hormon go nie zastąpi ani nie wspomoże.
    Ponieważ komuś ufać trzeba, ja się trzymam mojego lekarza. Tylko że u mnie nigdy żadnych plamień nie było
    Lucky, moja gin powiedziała, że jeśli bedziemy podchodzić do inseminacji to oprócz CLo dostanę gonatropiny w zastrzyku, ponieważ bardzo słabo reaguję na CLO, po maksymalnej dawce jeden pęcherzyk i po IUI na pewno większa dawka luteiny niż "normalnie" a "normalnie" to 2x2tabl na dobę dopochwowo

caffe, Lucky, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te też miał być dobry a mam co raz więcej wątpliwości
    faszeruje mnie dupkiem a nie sprawdził progest po
    Lucky wrote:

caffe, bliska77, Lucky, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, badanie robilam w poniedzialek rano, a luteine zaczelam brac w niedziele i wzielam tylko 2, wieczorem juz nie bralam, wiec to na 100% nie wplynelo na wynik, bo pytalam wczoraj ginki. Zrobilam specjalnie wczesniej bo wiem ze luteina zakloca wyniki, a ze ja mam wczesne owulacje wiec spokojnie moglam robic w poniedzialek bo akurat mi wychodzi 7/8 dpo.Tak wiec wszystko ok i pod kontrola;-)

Lucky wrote:

bliska77, caffe, Lucky, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu rozumiem
    tak czy inaczej u Ciebie te plamienia są zastanawiające

Aga, trzymam mocno kciuki za każde kroki jakie podejmiecie!

Reniu życzę lepszego lekarza, faktycznie podanie leku bez jakiegokolwiek badania i bez uzasadnienia że może Ci być potrzebny to konowalstwo :(
    współczuję

Viola, megan8, caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Violu rozumiem
    tak czy inaczej u Ciebie te plamienia są zastanawiające

Aga, trzymam mocno kciuki za każde kroki jakie podejmiecie!

Reniu życzę lepszego lekarza, faktycznie podanie leku bez jakiegokolwiek badania i bez uzasadnienia że może Ci być potrzebny to konowalstwo :(
    współczuję
    Dzięki, powiem Ci, że chyba pierwszy raz czekam na @, chcę zeby już przyszła, bo już chcę być po niej i ewentualnie przygotowywać się do IUI

Reni, caffe, Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Dzięki, powiem Ci, że chyba pierwszy raz czekam na @, chcę zeby już przyszła, bo już chcę być po niej i ewentualnie przygotowywać się do IUI
    A kiedy ma nadejść?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A kiedy ma nadejść?
    Caffe, niestety, jeszcze długo, dziś dopiero 18dc zatem minimum 10-12 dni ;-(

caffe, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe, niestety, jeszcze długo, dziś dopiero 18dc zatem minimum 10-12 dni ;-(
    Kochana, to nie tak długo :)

Ja jak teraz miałam 27-dniowy to byłam mega zadowolona. Bo jeszcze sie nie obejrzałam, a już nowy cykl, nie to co miałam kiedyś, ze to była wieczność. Niektóre się już drugi raz starały, a ja jeszcze jednego cyklu nie skończyłam. Do tego @ też miałam teraz krótszą, także podoba mi się ten stan rzeczy.

Wytrwasz, zleci szybko :)

bliska77, Andzia33, Lucky, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam babeczki
    Iwka super,ze mały wstydziuszek,wreszcie pokazał kim jest!Macie już imię?
    Reni powinnas zbadac progesteron w 7 dpo ,jeżeli poniżej 18 to brac leteinę.
    Szkoda gadac o tych niektórych lekarzach.Ja mojej ufam,chodzę do niej od 12 lat i moją ciążę super prowadziła,pracuje też u nas w szpitalu więc na hsg mam skierowanie,tak jak i na histeriosskopię[co prawda chormony inny lekarz załatwił mi na nfz ] bo nie mogłam wtedy się do niej dostac,ale teraz wchodzę bez rejestracji i powiedziała,że zawsze mnie przyjmie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 12:27

caffe, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ