WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wacia musze jakos lepiej sie zaczac czuc zeby meic ochote na sesje zdjeciowe.A te ostatnie dni upalu daly mi sie strasznie we znaki .Ledwo dycham .
    Już koniec upałów. odzyjesz :-)
    Jesteś przygotowana na parcie? ;-)

kapturnica, moremi, macduska, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Już koniec upałów. odzyjesz :-)
    Jesteś przygotowana na parcie? ;-)
    Tiaa na razie to jestem rpzygotowana na wszystko tylko nie mentalnie na porod heheh. A na pwoaznie. Mam nadziej ,ze nie rpzenosze i urodze w terminie

Sabina, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno cos sie dzieje , bo mam coraz czesciej bole okresowe , wieksza ilosc sluzu podbarwionego krwawo i skurcze , ktore bywaja czasemdosc bolesne 8)
    Czyli cwiczymy przed D-day!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 20:30

dorbie, ComeToMeBaby, moremi, Sabina, Dziobak, efcia, kkisia, ania.g, Mala79, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Napewno cos sie dzieje , bo mam coraz czesciej bole okresowe , wieksza ilosc sluzu podbarwionego krwawo i skurcze , ktore bywaja czasemdosc bolesne 8)
    Czyli cwiczymy przed D-day!
    A to nie czop juz sie powoli wymyka?
    Bedziesz rodzic zara, higienistka to ci mowi!

dorbie, kapturnica, ComeToMeBaby, macduska, moremi, Sabina, gosia7122, efcia, kkisia, ania.g, Mega, BISCA, Bozia3, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:

To samo pomyslałam. Daję jej dwa dni. Góra trzy.

moremi, Sabina, Dziobak, efcia, kkisia, ania.g, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Nie wiem byc moze , ale ja nie mam pojecia jak to wyglada.Zauwazylam ,ze od paru dni ejst tego znacznie wiecej i bure , brazowe czy cos takeigo (sory za opis!!) Byc moze sie powolirozciaga.Ostatnio rozwarcie bylo na dobry palec ale szyjka nie zgladzona

Sabina, Dziobak, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    eee nie bo szyjka jeszcze w poniedizalek byla .A maly nie bylw kanale.Wezz mnie nei strasz@!!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym jeszcze 2tygodnie do terminu.Wiec maly ma czas

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    eee nie bo szyjka jeszcze w poniedizalek byla .A maly nie bylw kanale.Wezz mnie nei strasz@!!!

Kapta, ja z rozwarciem na dwa palce urodziłam w ciągu 6 godzin.

Nie straszę. Zresztą co? Nie wiedziałaś, że będziesz musiała urodzić? :-D

kapturnica, Sabina, caffe, efcia, Dziobak, kkisia, ania.g, ComeToMeBaby, Mega, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale chlop wraca w nocy w sobote!!! Maks mi obiecal ,ze nie wyjdzie XD

peppapig, efcia, ania.g lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie wiem byc moze , ale ja nie mam pojecia jak to wyglada.Zauwazylam ,ze od paru dni ejst tego znacznie wiecej i bure , brazowe czy cos takeigo (sory za opis!!) Byc moze sie powolirozciaga.Ostatnio rozwarcie bylo na dobry palec ale szyjka nie zgladzona
    Uu tu dziewczyny przy śluzie z krwią rodziły do 2-3 dni..miałam ich tu pare.Co nie oznacza,że Ty też.
    Ja czuje skórcze bolesne raz na jakiś czas,raz na godzine i spokoj ze 2-3godz lub 4 na godzine..wszystkie zawiasy mnie bolą,w biedrach,piczkinsowe kostki... ale u mnie brak śluzu.
    Ciekawe która pierwsza urodziii?!
    Kapcia a Ty bez znieczulenia.. :/ ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 20:53

Sabina, moremi, caffe, Dziobak, kkisia, ania.g, ComeToMeBaby, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale chlop wraca w nocy w sobote!!! Maks mi obiecal ,ze nie wyjdzie XD

W tą sobotę? To już niedługo. Może zdąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 20:52

moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Uu tu dziewczyny przy śluzie z krwią rodziły do 2-3 dni..miałam ich tu pare.Co nie oznacza,że Ty też.
    Ja czuje skórcze bolesne raz na jakiś czas,raz na godzine i spokoj ze 2-3 lub 4 na godzine..wszystkie zawiasy mnie bolą,w biedrach,piczkinsowe kostki... ale u mnie brak śluzu.
    Ciekawe która pierwsza urodziii?!
    Kapcia a Ty bez znieczulenia.. :/ ?
    No odchodzenie sluzu to nie oznacza tak naprawde ejszcze nic.Sa laski co bez czopa i z duzym rozwarciem chodza dlugo.
    A sa takie co zero skurczy a nagle buch i po robocie.Nie wiem Peppka bede gadac o tym z ordynatorem jak trafie na wizyte do niego lub w szpital.Jesli bedzie zneiczulenie bede chciala go meic w zapasie.Ale wole sie nastawiac ,ze go nie ebdzie i milo rozczarowac
    A ktora urodzi ??Hm wiem ,ze nie chcialabym przenosic i sie denerwowac ,ze jest po terminie.Ale to nie zawody .Najw by urodzic zdrowe dziecko i samemu tez wyjsc bez szwanku.No nie ?? =D

moremi, ania.g, kkisia, dorbie, ComeToMeBaby, Magdala, paszczakin lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Też tak myślę :-) popcorn mam, tylko zrobić. Ale browarów trzeba zakupić :-)
    I posiedzę w loży ;-) żeby mnie nie ochlapalo XD

moremi, macduska, kapturnica, efcia, Dziobak, kkisia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    poza tym jeszcze 2tygodnie do terminu.Wiec maly ma czas

urodziłam dokładnie 2 tygodnie przed terminem więc bądź gotowa.Brakowało 14 dni .

Paszcza pytałaś wczoraj jak w żłobku ,na razie chodzimy na adaptację ,codziennie po godzinie.Mała fajnie się bawi ,nie boi się opiekunek.Dziś sama została i nawet nie zauważyła że mnie nie było.Mam nadzieję że wszystko dobrze pójdzie bo 14 wracam po urlopie do pracy.W żłobku czyściutko ,kolorowo bardzo miłe opiekunki ,niektóre to mnie nawet pamiętają jak chodziła starsza córka.Będę płaciła 270 zł za siedem godzin pobytu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 21:01

moremi, macduska, kapturnica, caffe, efcia, Dziobak, kkisia, ComeToMeBaby, Mega, Bozia3, paszczakin lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, to zacznę od tego, że w poniedziałek na szkole rodzenia było o czopie. Kapta, opis dokładnie taki jak Twój ;)

Jasminowa, z testami owulacyjnymi też bym zaczęła od 10 dc.
    Zdjęcia... Jeżeli chodzi o zmianę awataru, to jest proste - wchodzisz w ustawienia (prawy górny róg strony), następnie społeczność i przycisk edytuj zdjęcie. Tam masz możliwość wybrania fotki ze swojego komputera.
    Jeżeli chcesz wkleić jakieś zdjęcie na forum, to już bardziej skomplikowane.
    możesz skorzystać np. ze strony http://naforum.zapodaj.net
    tam klikasz "wybierz plik" i otwiera się okno wyboru z Twojego komputera.
    Jak już wybrany, to klikasz "zapodaj" (ale wcześniej wybierz rozdzielczość trochę większą niż 100) i wtedy wyświetla się zdjęcie i linki.
    Wybierasz BBCode (zaznaczasz i kopiujesz) i wstawiasz ten link w tekst postu.

Ja np. chciałam się pochwalić, że kupiłam wanienkę na stelażu. Stelaż jak stelaż, ale wanienka... miodzio ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/41816cea249c.jpg

kapturnica, gosia7122, efcia, Dziobak, Niuta, ania.g, kkisia, dorbie, Magdala, beates, Mala79, Mega, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi Burszyn Cię klatwą obłoży za tą wanienkę. ;-)

kapturnica, Sabina, moremi, kkisia, Mega, BISCA, Reni lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Nie wiedziałaś, że będziesz musiała urodzić? :-D
    Kapta liczy na palec boży hehehehehehe

kapturnica, moremi, macduska, efcia, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kurcze, ja chodzilam z rozwarciem na 3 palce nie wiedzac o tym, Adas nie byl wcale w kanale. Po masazu szyjki zaczelo sie krwawienie, a ten ciagle u gory. Zaczal zlazic dopiero po oksytocynie. A bylo to 3 tyg przed terminem, wiec mial prawo.
    Ja Ci mowie, torbe szpitalna wystaw do korytarza!

Sabina, moremi, macduska, efcia, kapturnica, kkisia, ComeToMeBaby, Mega, caffe, gosia7122, BISCA, megan8 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Kapta liczy na palec boży hehehehehehe
    No na cos trza|!!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 11034 11035 11036 11037 11038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ