X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Witam babeczki
    Iwka super,ze mały wstydziuszek,wreszcie pokazał kim jest!Macie już imię?
    Reni powinnas zbadac progesteron w 7 dpo ,jeżeli poniżej 18 to brac leteinę.
    Szkoda gadac o tych niektórych lekarzach.Ja mojej ufam,chodzę do niej od 12 lat i moją ciążę super prowadziła,pracuje też u nas w szpitalu więc na hsg mam skierowanie,tak jak i na histeriosskopię[co prawda chormony inny lekarz załatwił mi na nfz ] bo nie mogłam wtedy się do niej dostac,ale teraz wchodzę bez rejestracji i powiedziała,że zawsze mnie przyjmie.
    nio oczywiście że tatus juz wyszukał imię a ze pochodzi z rodziny muzułmańskiej to odrazu powiedziałam że nie chcę żadnych Mochamedów i Allich to wybrał Mati tez ma znaczenie w jego religji ale pochodzi też od mateusza . Powiedziałam mu że może kiedys to dzieciątko bedzie chcialo byc katolikiem wieć nie będzie miał kłopotów w kościele a narazie będzie wychowywane w prawie dwóch religiach a bardziej w katolickiej hihiihihii

caffe, Andzia33, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Zwierzaki to jednak bardzo wdzięczne stworzenia :-)
    o tak ja się też z tym zgadzam , w polsce mam kotke , którą teraz będę sciągała do niemiec bo juz nie moge tak tęsknię za nią , nawet czekolada już nic nie mowi z musze to teraz zrobic puki jestem w ciąży bo potem może będzie mi marudził hiiihihih .Jest kochanym wdzięcznym kotkiem , ostatnim razem jak byłam w polsce to ze szczęścia co godzine przynosiła mi myszkę i ryjówki do pokazania , a po przyjezdzie nad ranem do domu jak leżałam i odpoczywalam to 5 godzin nie chciała odejść z mojego łóżka i tylko przytulała się . Nigdy bym jej nie zostawiła na stałe tam samej , co prawda teraz opiekuje się nią sąsiadka ale to jest nie to samo

caffe, Andzia33, bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    o tak ja się też z tym zgadzam , w polsce mam kotke , którą teraz będę sciągała do niemiec bo juz nie moge tak tęsknię za nią , nawet czekolada już nic nie mowi z musze to teraz zrobic puki jestem w ciąży bo potem może będzie mi marudził hiiihihih .Jest kochanym wdzięcznym kotkiem , ostatnim razem jak byłam w polsce to ze szczęścia co godzine przynosiła mi myszkę i ryjówki do pokazania , a po przyjezdzie nad ranem do domu jak leżałam i odpoczywalam to 5 godzin nie chciała odejść z mojego łóżka i tylko przytulała się . Nigdy bym jej nie zostawiła na stałe tam samej , co prawda teraz opiekuje się nią sąsiadka ale to jest nie to samo
    Moja się tak nie przytula :) Brytyjskie tak mają, chociaż podobno kocurki sa bardziej przytulańskie.

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka przemyśl to jeszcze Mateusze u mojej małej w przedszkolu są nie do zniesienia,wszędzie ich pełno i najbardziej niegrzeczni z wszystkich dzieci.Więc wiesz co Cię czeka ,i póżniej nie mów ,że nikt nie ostrzegał![i tak zrobicie jak chcecie]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 17:40

szczęśliwa 2, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Mango Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety; ) Ivonka chyba pływa w morzu i nie wchodzi na forum; )
    Andzia33 wrote:
    I jak Mango spotkałyście się?

Andzia33, bliska77, szczęśliwa 2, Lucky lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda,ale może kiedyś się uda

Mango, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky i Reni macie ten sam dzień cyklu,więc wcale nie tak długo jeszcze do zieloności &&&

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio Mateo[bo tak się na niego mówi jak coś zbroi,czyli ciągle]umorusał siebie i całą łazienkę w przedszkolu,bo sprawdzał ręką czy kupa jest ciepła.

caffe, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie nie mam zwierzaków,może jak mała podrośnie i będzie coś chciała
    Mój m chciałby bokserka,ale nie ma nas w domu przez 8-9 godzin ,wiec nie ma kto wyprowadzac,ami się ostatnio spodobał królik,bo sąsiedzi mają i biega sobie po ogródku.Niestety nie mam dużego ogrodu i możliwości mało,nie chcę zwierzaka w domu.

caffe, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    ostatnio Mateo[bo tak się na niego mówi jak coś zbroi,czyli ciągle]umorusał siebie i całą łazienkę w przedszkolu,bo sprawdzał ręką czy kupa jest ciepła.
    No cóż, ta pomysłowość dzieci... :)

Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    ja na razie nie mam zwierzaków,może jak mała podrośnie i będzie coś chciała
    Mój m chciałby bokserka,ale nie ma nas w domu przez 8-9 godzin ,wiec nie ma kto wyprowadzac,ami się ostatnio spodobał królik,bo sąsiedzi mają i biega sobie po ogródku.Niestety nie mam dużego ogrodu i możliwości mało,nie chcę zwierzaka w domu.
    no nas też 9-11 godzin ale zawsze po powrocie pies sie wybiega w ogródku i na spacerze ;-)

caffe, gosia7122, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    no nas też 9-11 godzin ale zawsze po powrocie pies sie wybiega w ogródku i na spacerze ;-)
    Psy się przyzwyczajają i swoje potrzeby wstrzymują :) no chyba, że się czymś zatrują to nie wiem... :P

bliska77, gosia7122, szczęśliwa 2, Lucky lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    my myśleliśmy o drugim psie też bokserze lub buldogu ale doszliśmy do wniosku, ze to niefortunny pomysł, bo chałupa i ogródek byłyby chyba przewrócone do góry nogami :-)
    a ja mam dwie suczki i do tego spore( jedna to rottweilerka)są bardzo kochanie .Trafiły do mnie ze schroniska w stania strasznym,jedna była maszynką do rodzenia szczeniąt drugą ktoś wyrzucił do pojemnika na śmieci.Kiedyś trochę udzielałam się w schronisku i napatrzyłam sie na różne okropności.Psiny nigdy nie sprawiły mi kłopoty ,siedzą 8 godzin same w domu i jeszcze nigdy niczego nie nabroiły.

caffe, bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    promyk i slash podzielam wasz rozłąkowy los
    JA też siebie czasem podziwiam. Jednak rozłąka to trudna sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 19:12

bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    a ja mam dwie suczki i do tego spore( jedna to rottweilerka)są bardzo kochanie .Trafiły do mnie ze schroniska w stania strasznym,jedna była maszynką do rodzenia szczeniąt drugą ktoś wyrzucił do pojemnika na śmieci.Kiedyś trochę udzielałam się w schronisku i napatrzyłam sie na różne okropności.Psiny nigdy nie sprawiły mi kłopoty ,siedzą 8 godzin same w domu i jeszcze nigdy niczego nie nabroiły.
    to bardzo fajnie, że wziełaś psiaki ze schroniska, takie są najwdzięczniejsze

promyk, caffe, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jeszcze odnośnie różnych wspomagaczy - mnie tez lekarze zapisywali różne leki - a to progesteron, a to anty (na krwawienia) a to coś tam jeszcze.... ale NIGDY nie robili wcześniej badań hormonów. Zawsze w ciemno.
    Badania robiłam sama.
    Moja siostra ostatnio dostała skierowanie na hormony - ale lekarz nie powiedział w którym dniu cyklu trzeba je zrobić. Na jej pytanie czy to nie ma znaczenia odpowiedział że jemu to obojętnie.

Ja mam mocno ograniczone zaufanie do lekarzy - lepiej samemu czasem sprawdzić lub skonsultować z innym

bliska77, caffe, Lucky, grosza lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Nati -gratulacje

szczęśliwa -dziś wyjęłam kolczyka z pępka ,bo już wypchnął się na max do przodu
    A to jeszcze troche czasu mam :-) ciekawe czy pozniej da sie wlozyc :-)

bliska77, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie :) SPotkałam się z Bursztynkiem na Brackiej w knajpce....szłam w ciemno, bo nie miałam pojęcia jak wygląda....wchodzę do knajpy - patrzę jakaś kobieta siedzi sama przy stoliku i pisze coś w laptopie...myślę sobie - pewnie Bursztyn siedzi na ovu i nawija z Wami...;). Na szczęście powstrzymałam się chwilkę, bo Bursztyn dopiero szła sobie spokojnie ulicą...:) Nie wygląda na ryczącą 40-stkę...zgrabna laska z niej...i kręcona blondyna...:). Wypiłyśmy po piwku...pogadałyśmy o prolaktynach i innych takich i do domciu...;) Bardzo sympatyczne spotkanie - nie wiem kiedy minęło kilka godzin....:)

caffe, szczęśliwa 2, promyk, Mango, anek42, Lucky, grosza, Panda, samira, Andzia33, polarmiś, anna maria, angela, gosia7122 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• promyk Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wredota @ przyszla....bal trwa dalej - tylko kurna gdzie sie podzial moj partner.Spierniczyl mi z parkietu

caffe, szczęśliwa 2, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    A to jeszcze troche czasu mam :-) ciekawe czy pozniej da sie wlozyc :-)
    Ja jak wyjęłam to potem już nie dało się włożyć. Pępek zarasta szybko.

szczęśliwa 2, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ