X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Witam babeczki
    Iwka super,ze mały wstydziuszek,wreszcie pokazał kim jest!Macie już imię?
    Reni powinnas zbadac progesteron w 7 dpo ,jeżeli poniżej 18 to brac leteinę.
    Szkoda gadac o tych niektórych lekarzach.Ja mojej ufam,chodzę do niej od 12 lat i moją ciążę super prowadziła,pracuje też u nas w szpitalu więc na hsg mam skierowanie,tak jak i na histeriosskopię[co prawda chormony inny lekarz załatwił mi na nfz ] bo nie mogłam wtedy się do niej dostac,ale teraz wchodzę bez rejestracji i powiedziała,że zawsze mnie przyjmie.
    nio oczywiście że tatus juz wyszukał imię a ze pochodzi z rodziny muzułmańskiej to odrazu powiedziałam że nie chcę żadnych Mochamedów i Allich to wybrał Mati tez ma znaczenie w jego religji ale pochodzi też od mateusza . Powiedziałam mu że może kiedys to dzieciątko bedzie chcialo byc katolikiem wieć nie będzie miał kłopotów w kościele a narazie będzie wychowywane w prawie dwóch religiach a bardziej w katolickiej hihiihihii

caffe, Andzia33, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Zwierzaki to jednak bardzo wdzięczne stworzenia :-)
    o tak ja się też z tym zgadzam , w polsce mam kotke , którą teraz będę sciągała do niemiec bo juz nie moge tak tęsknię za nią , nawet czekolada już nic nie mowi z musze to teraz zrobic puki jestem w ciąży bo potem może będzie mi marudził hiiihihih .Jest kochanym wdzięcznym kotkiem , ostatnim razem jak byłam w polsce to ze szczęścia co godzine przynosiła mi myszkę i ryjówki do pokazania , a po przyjezdzie nad ranem do domu jak leżałam i odpoczywalam to 5 godzin nie chciała odejść z mojego łóżka i tylko przytulała się . Nigdy bym jej nie zostawiła na stałe tam samej , co prawda teraz opiekuje się nią sąsiadka ale to jest nie to samo

caffe, Andzia33, bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    o tak ja się też z tym zgadzam , w polsce mam kotke , którą teraz będę sciągała do niemiec bo juz nie moge tak tęsknię za nią , nawet czekolada już nic nie mowi z musze to teraz zrobic puki jestem w ciąży bo potem może będzie mi marudził hiiihihih .Jest kochanym wdzięcznym kotkiem , ostatnim razem jak byłam w polsce to ze szczęścia co godzine przynosiła mi myszkę i ryjówki do pokazania , a po przyjezdzie nad ranem do domu jak leżałam i odpoczywalam to 5 godzin nie chciała odejść z mojego łóżka i tylko przytulała się . Nigdy bym jej nie zostawiła na stałe tam samej , co prawda teraz opiekuje się nią sąsiadka ale to jest nie to samo
    Moja się tak nie przytula :) Brytyjskie tak mają, chociaż podobno kocurki sa bardziej przytulańskie.

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka przemyśl to jeszcze Mateusze u mojej małej w przedszkolu są nie do zniesienia,wszędzie ich pełno i najbardziej niegrzeczni z wszystkich dzieci.Więc wiesz co Cię czeka ,i póżniej nie mów ,że nikt nie ostrzegał![i tak zrobicie jak chcecie]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 17:40

szczęśliwa 2, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Mango Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety; ) Ivonka chyba pływa w morzu i nie wchodzi na forum; )
    Andzia33 wrote:
    I jak Mango spotkałyście się?

Andzia33, bliska77, szczęśliwa 2, Lucky lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda,ale może kiedyś się uda

Mango, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky i Reni macie ten sam dzień cyklu,więc wcale nie tak długo jeszcze do zieloności &&&

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio Mateo[bo tak się na niego mówi jak coś zbroi,czyli ciągle]umorusał siebie i całą łazienkę w przedszkolu,bo sprawdzał ręką czy kupa jest ciepła.

caffe, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie nie mam zwierzaków,może jak mała podrośnie i będzie coś chciała
    Mój m chciałby bokserka,ale nie ma nas w domu przez 8-9 godzin ,wiec nie ma kto wyprowadzac,ami się ostatnio spodobał królik,bo sąsiedzi mają i biega sobie po ogródku.Niestety nie mam dużego ogrodu i możliwości mało,nie chcę zwierzaka w domu.

caffe, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    ostatnio Mateo[bo tak się na niego mówi jak coś zbroi,czyli ciągle]umorusał siebie i całą łazienkę w przedszkolu,bo sprawdzał ręką czy kupa jest ciepła.
    No cóż, ta pomysłowość dzieci... :)

Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    ja na razie nie mam zwierzaków,może jak mała podrośnie i będzie coś chciała
    Mój m chciałby bokserka,ale nie ma nas w domu przez 8-9 godzin ,wiec nie ma kto wyprowadzac,ami się ostatnio spodobał królik,bo sąsiedzi mają i biega sobie po ogródku.Niestety nie mam dużego ogrodu i możliwości mało,nie chcę zwierzaka w domu.
    no nas też 9-11 godzin ale zawsze po powrocie pies sie wybiega w ogródku i na spacerze ;-)

caffe, gosia7122, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    no nas też 9-11 godzin ale zawsze po powrocie pies sie wybiega w ogródku i na spacerze ;-)
    Psy się przyzwyczajają i swoje potrzeby wstrzymują :) no chyba, że się czymś zatrują to nie wiem... :P

bliska77, gosia7122, szczęśliwa 2, Lucky lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    my myśleliśmy o drugim psie też bokserze lub buldogu ale doszliśmy do wniosku, ze to niefortunny pomysł, bo chałupa i ogródek byłyby chyba przewrócone do góry nogami :-)
    a ja mam dwie suczki i do tego spore( jedna to rottweilerka)są bardzo kochanie .Trafiły do mnie ze schroniska w stania strasznym,jedna była maszynką do rodzenia szczeniąt drugą ktoś wyrzucił do pojemnika na śmieci.Kiedyś trochę udzielałam się w schronisku i napatrzyłam sie na różne okropności.Psiny nigdy nie sprawiły mi kłopoty ,siedzą 8 godzin same w domu i jeszcze nigdy niczego nie nabroiły.

caffe, bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    promyk i slash podzielam wasz rozłąkowy los
    JA też siebie czasem podziwiam. Jednak rozłąka to trudna sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 19:12

bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    a ja mam dwie suczki i do tego spore( jedna to rottweilerka)są bardzo kochanie .Trafiły do mnie ze schroniska w stania strasznym,jedna była maszynką do rodzenia szczeniąt drugą ktoś wyrzucił do pojemnika na śmieci.Kiedyś trochę udzielałam się w schronisku i napatrzyłam sie na różne okropności.Psiny nigdy nie sprawiły mi kłopoty ,siedzą 8 godzin same w domu i jeszcze nigdy niczego nie nabroiły.
    to bardzo fajnie, że wziełaś psiaki ze schroniska, takie są najwdzięczniejsze

promyk, caffe, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jeszcze odnośnie różnych wspomagaczy - mnie tez lekarze zapisywali różne leki - a to progesteron, a to anty (na krwawienia) a to coś tam jeszcze.... ale NIGDY nie robili wcześniej badań hormonów. Zawsze w ciemno.
    Badania robiłam sama.
    Moja siostra ostatnio dostała skierowanie na hormony - ale lekarz nie powiedział w którym dniu cyklu trzeba je zrobić. Na jej pytanie czy to nie ma znaczenia odpowiedział że jemu to obojętnie.

Ja mam mocno ograniczone zaufanie do lekarzy - lepiej samemu czasem sprawdzić lub skonsultować z innym

bliska77, caffe, Lucky, grosza lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Nati -gratulacje

szczęśliwa -dziś wyjęłam kolczyka z pępka ,bo już wypchnął się na max do przodu
    A to jeszcze troche czasu mam :-) ciekawe czy pozniej da sie wlozyc :-)

bliska77, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie :) SPotkałam się z Bursztynkiem na Brackiej w knajpce....szłam w ciemno, bo nie miałam pojęcia jak wygląda....wchodzę do knajpy - patrzę jakaś kobieta siedzi sama przy stoliku i pisze coś w laptopie...myślę sobie - pewnie Bursztyn siedzi na ovu i nawija z Wami...;). Na szczęście powstrzymałam się chwilkę, bo Bursztyn dopiero szła sobie spokojnie ulicą...:) Nie wygląda na ryczącą 40-stkę...zgrabna laska z niej...i kręcona blondyna...:). Wypiłyśmy po piwku...pogadałyśmy o prolaktynach i innych takich i do domciu...;) Bardzo sympatyczne spotkanie - nie wiem kiedy minęło kilka godzin....:)

caffe, szczęśliwa 2, promyk, Mango, anek42, Lucky, grosza, Panda, samira, Andzia33, polarmiś, anna maria, angela, gosia7122 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• promyk Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wredota @ przyszla....bal trwa dalej - tylko kurna gdzie sie podzial moj partner.Spierniczyl mi z parkietu

caffe, szczęśliwa 2, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    A to jeszcze troche czasu mam :-) ciekawe czy pozniej da sie wlozyc :-)
    Ja jak wyjęłam to potem już nie dało się włożyć. Pępek zarasta szybko.

szczęśliwa 2, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ