X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Aga, ja wiem, ze to nie znaczy, że owu bedzie, ale jest to odczucie całkiem nowe dla mnie, tym bardziej, ze dzisiaj mam 8dc. Nie biorę leków stymulujących typu Clo. Fakt, pomyślałam o tych jajcach, ale ja mam cały brzuch taki nabrzmiały i jakby napięty, stąd moje pytania. Nigdy tak wczesniej nie miałam.
    może jakieś jajca rosną :-)

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przypominam że York to terierek więc ma charakterek ! musi być wybiegany i mieć zajęcie
    niestety większość osób zapomina o tym nosi na rękach non stop
    Viola wrote:
    wiem Caffe, raz ze to na wlasnej skorze poczulam, a dwa ze slyszalam od wielu osob ktore maja yorki ze to takie male "mendy";-)

caffe, bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    może jakieś jajca rosną :-)
    Oby :) dowiem się w niedzielę. A jeśli nie rosną to się wkurzę o.O

bliska77, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    przypominam że York to terierek więc ma charakterek ! musi być wybiegany i mieć zajęcie
    Dokładnie. Ludzie ze względu na ich wygląd traktują je jako maskotki. A ten wygląd to taka ich ściema :P

bliska77 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz biega jak glupi po ogrodzie, piesek maly ogrod duuuzy wiec na pewno jest wybiegany, a poza tym jest taki maly ze zawsze gdzies znajdzie sobie jakas dziure w plocie czy bramie zeby sie przecisnac i chodzi sam sobie na spacery po wsi! jak byl maly to go nam co troche ktos przyprowadzal i mowil taki maly sliczny piesek i jeszcze sie zgubi, a teraz juz nikt go nie przyprowadza, wszyscy go znaja....sam sie po prostu wyprowadza na spacery...a mowili ze po kastracji zanika syndrom szwedaczki u psow, niestety jakos nie widze tego u naszego... a moj maz nie ma juz cierpliwosci do latanie wszelkich dziur ktore on sobie wynajduje...
    Reni wrote:

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, ja w czasie okresie okoloowulacyjnym nie odczuwam jakis specjalnych dolegliwosci, jedymie kluja mnie jajniki i to dosc mocno no i mam chcice;-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ty widzę już na dwa fronty zaczynasz działać :P będziesz się marcować z kotami? :P czy Ty będziesz miałczeć jak kotka, a prawdziwe koty to tylko przykrywka dla Twoich miałknięć?

8d6.gif

Kotka nie miałam :P
    Caffe Ty na tym gifie jesteś sado czy maso? Bo nie wiem, czy Ty to żabcia, czy to Twój M. ?:)

bliska77, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ktoś tu mówił, że szkoda mu 700 ;-)
    No co innego wydać na takie cudo, a co innego na wkładanie jakichś metali do brzucha, płynów - cierpieć okrutnie, bo to podobno bardzo boli i jeszcze za to płacić....:)

caffe, Andzia33, Mango, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola moja kumpela miała ten sam problem - i postawiła w domu kuwetę - ma yorka jak kota - kuwetowego....

bliska77, caffe, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dziewczyny, czy Wy przed owu to macie odczucie takiego wzdętego brzucha? Pytam, bo dzisiaj coś takiego odczuwam i zupełnie nie wiem z jakiego powodu. A ponieważ ja nie miałam okazji zaobserwować u siebie normalnego cyklu, to się zastanawiam.
    To na pewno za dużo zjedzonych żeberek w coli..;)

caffe, bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Caffe, ja w czasie okresie okoloowulacyjnym nie odczuwam jakis specjalnych dolegliwosci, jedymie kluja mnie jajniki i to dosc mocno no i mam chcice;-)
    ja nie wiem co będę odczuwała :) może to znowu jakaś zmyłka :P

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Caffe Ty na tym gifie jesteś sado czy maso? Bo nie wiem, czy Ty to żabcia, czy to Twój M. ?:)
    Ja ogólnie to żabcia jestem :P ale w układzie widocznym na obrazku to bardziej tę oślicę przypominam :P chociaż klapów nie dostaję, bo mam odruch oddawania więc nie jestem klepana :P

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    To na pewno za dużo zjedzonych żeberek w coli..;)
    Widzę, ze smaka Ci zrobiłam :P

A co do samych żeberek, to coli się nie czuje gdy się je zjada, polecam :P

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky to samopoczucie może być po clo...nie wiem dalczego, ale mnie teraz ginka moja na każdej wizycie pyta jak się czuję, czy nie zmieniło się nic po clo, czy nie zauważyłam czegoś niepokojącego...więc może coś na rzeczy jest...
    ja jej powiedział, że niepokojące to są moje rosnące kilogramy :) ale takie problemy to ona olewa..:)

caffe, bliska77, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Lucky to samopoczucie może być po clo...nie wiem dalczego, ale mnie teraz ginka moja na każdej wizycie pyta jak się czuję, czy nie zmieniło się nic po clo, czy nie zauważyłam czegoś niepokojącego...więc może coś na rzeczy jest...
    ja jej powiedział, że niepokojące to są moje rosnące kilogramy :) ale takie problemy to ona olewa..:)
    moja też, robi tylko słodką minkę i mówi, że zawsze zdążę schudnąć a teram mam inny cel

caffe, Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle to ona jest taką laską, ze ja przy niej czuję się jak.....ma chyba 43 lata za ok 2,5miesiaca będzie rodzić a figurę ma tysiąc razy lepszą od mojej i jest super "seksówą" i podczas wizyty czuję się jak stara baba :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 15:00

caffe, Andzia33, Iwone, szczęśliwa 2, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    a w ogóle to ona jest taką laską, ze ja przy niej czuję się jak.....ma chyba 43 lata za ok 2,5miesiaca będzie rodzić a figurę ma tysiąc razy lepszą od mojej i jest super "seksówą" i podczas wizyty czuję się jak stara baba :-)
    Przestań się porównywać :) Każda z nas ma swój urok OSOBISTY :P

2kp.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2013, 15:08

bliska77, angela, anek42, Andzia33, Mango, Iwone, szczęśliwa 2, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Przestań się porównywać :) Każda z nas ma swój urok OSOBISTY :P
    no ja wiem...... ;-)

caffe, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    no ja wiem...... ;-)
    no ja myślę ;)

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, ale mój progesteron po takich dawkach był na poziomie 25 więc u mnie był niezbędny
    Lucky wrote:
    Violu ale Ty z tego co rozumiem teraz jesteś w cyklu na luteinie, to to badanie które wyszło ok, jest zrobione na luteinie, więc nic dziwnego że jest w porządku
    no chyba że bierzesz dupka, bo on podobno nie wpływa na poziom we krwi, ale nie wiem czy dobrze pamiętam

Reniu skąd wqrw jeśli masz namiary na dobrego lekarza, to chyba dobra wiadomość

wiecie, że ta to totalnie głupieję jeśli chodzi o to wspomaganie, każdy mówi coś innego i chyba jednak trzeba polegać na swojej intuicji i trochę znajomości swojego organizmu

ja np progesteron mam wspaniały, swój własny mam co cykl rzędu 25-30 i mimo tego dostałam luteinę w FL. Gin mówi że sam poziom we krwi nie jest świadectwem tego jak ten hormon u mnie działa i czy to dla mnie jest wystarczająca dawka. Pamiętam że Angela pisała że w cyklu w którym się udało brała aż 8 tabl luteiny i chyba duphaston też. Mnie gin mówi, że przy stymulacjach pod iui i invitro, w klinikach to dziewczyny dostają od 8-16 tabletek na dobę i że nie sposób to przedawkować, a zawsze lepiej więcej niż za mało, że spełnia tak ogromną funkcję, że żaden hormon go nie zastąpi ani nie wspomoże.
    Ponieważ komuś ufać trzeba, ja się trzymam mojego lekarza. Tylko że u mnie nigdy żadnych plamień nie było

Andzia33, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
‹‹ 1106 1107 1108 1109 1110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ