X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A plyniesz? ;)
    Jeszcze prawie miesiąc został. Zobaczy się.

paszczakin, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Za ciężka jestem i moje stawy się buntują. Chodzę od 2 tygodni, zmniejszylam dystans, ale bolą coraz bardziej. Chyba muszę kupić jakiegoś wspomagacza na stawy, chyba że znacie coś naturalnego?
    galaretki i galarety

Sabina lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala - dla dziecka - gryzaki, gumowe kaczki do kąpieli, jakieś jajcarne pantofle, książka (mój pierwszy album - są piękne wydania - wpisują i wklejają tam rodzice wszystko od urodzenia i potem dziecko ma pamiątkę), maty edukacyjne

dla mamy - kwiaty, karnet na jakiś relaks - SPA idealnie, ale to droższe już, jakieś wypaśne witaminy w płynie, czy naturalne drogie soki gęste - też z apteki...

efcia, megan8, iwcia77, Magdala lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena wrote:
    galaretki i galarety
    ale ciebie miało nie byc?

kapturnica, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    chodzi Ci o ciepłą flanelę?
    Czy o materiał jak w bawelnianych dresach taki bajowy z meszkiem pod spodem?

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    U mnie w calej chalupie jest podlogowe ale z mezem jestesmy chlodnolubni i taka temperatura po prostu by nie przeszla ;) a termowentylator szybko zalatwial sprawe

u mnie tez- w szpitalu np byly 24 stopnie- ja umieralam z gorąca.. potem umieralam w zafarelkowanej lazience tylko przez czas kapieli mlodego..
    A teraz jak u dziobaka- dziec sie przyzwyczail ;) U nas kaza miec 18 stopni w pokoju, gdzie dziec spi..

Dziobak, kapturnica, Bliska 77, Sabina, efcia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Szukam dla małego piżamki z materiału typu "miś" (nie welur i nie polar). Nie wiem jak ten materiał się nazywa. Jakby, która coś takiego spotkała w necie to poproszę o cynk. Rozmiar 98. Makówa mnie napierdziela i kiepsko mi idzie samej szukanie.

Dziobak, a u Was nie ma jakiego ciepłego wynalazku na zimę? Nie chcę śpiworków.
    U nas na zime to pizamka z welny, pajacyk bez stop, taki jak bodziaki dostalas. Jest tez wersja welna docieplona, czyli od srodka jest takby delikatne frotte welniane. Adas mial taka rok temu ibyl w niej zapocony, wiec my taka odpuszczamy.

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od B**** dla Wszystkich Beat Wszystkiego Najlepszego :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ugotowałam wczoraj barszcz...nosz taki mi wyszedł niedobry...ale rżnę głupa i daję do jedzenia...pytam A. smaczny barszcz?
    A on: no cóż...człowiek człowiekowi zgotował taki barszcz....:)

paszczakin, Dziobak, caffe, kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, Bliska 77, macduska, Sabina, efcia, iwcia77, Magdala, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    witam niedzielnie

fakt- o dziecku zawsze sie najpierw mysli a o matce niekoniecznie :) jakie bylo moje zdziwienia jak dostalam od znajomej caly zestaw do pielegnacji ciala Physiogel czy jakos tak ( nie pamietam dokladnie nazwy ale bylo super!)

takze jak mamusia tez cos dostanie to na pewno sie ucieszy :)
    No właśnie. My zawsze jak idziemy w odwiedziny "pępkowe", czy na chrzciny, to niesiemy dla ojca flaszkę, a dla mamy jakiś wiecheć czy kwiatka w doniczce. Jakoś tak od dawna robiliśmy.
    Szwagierka dostała od nas storczyka w osłonce pasującej do reszty w jej mieszkaniu. Jakie było moje zaskoczenie, gdy na drugi dzień dopytywała, czy na naszych terenach to zwyczaj, bo u nich rodzice nic nie dostają. Wtedy jakoś dotarło do mnie, że faktycznie zazwyczaj tylko my idziemy z jakąś zieleniną dla matki.
    W każdym razie Marysia* była bardzo zadowolona i stwierdziła, że też zacznie coś nowoupieczonym matkom przynosić.

Bozia3, kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, Bliska 77, macduska, Sabina, efcia, iwcia77, Magdala lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Wam pokażę mojego malego chlopca ;) włos sie sypnął ;)

CIACH

musze mu aparatem zdjec pocykac, czlowiek sie przyzwyczil do telefonu, jak to otworzy na kompie to dopiero widzi, ze jakosc nie taka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 12:57

kapturnica, Dziobak, Bozia3, Aasiula, Arwena, caffe, Heretyczka, gretka, beates, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Bliska 77, macduska, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O sie widze towarzystwo rozruszalo ? =D U mnie leje , wieje i jesiennie ale powiem Wam ,ze mi odpowiada taka jesienna pogoda. Jest dla mnie w sam raz 8)
    Sabbcia na stawy żelatyna czyli kolagen . Nóżki wcinaj heheheh
    A na poważnie to sa rozne suplementy na stawy ,żeby te maź odbudowywać bo to może byc przyczyną bólu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 12:41

paszczakin, Arwena, Bliska 77, Sabina, efcia, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    U mnie w calej chalupie jest podlogowe ale z mezem jestesmy chlodnolubni i taka temperatura po prostu by nie przeszla ;) a termowentylator szybko zalatwial sprawe
    U nas kafle mniejszaja temperature. Chcielismy miec pikne kafle z Pl, ale nie pomyslelismy, ze sa grube, nie oddaja tyle ciepla niz wskalywalaby temp. 30 na budziku to jakies 25 w rzeczywistosci. Ale my bardzo lubimy ciepelko w lazience.

moremi, Bliska 77, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak - pisałaś kiedyś o powszechnym zjawisku uczulenia dzieci na białko jajka. U nas to jest....Kajtek po jajku ma całe usta dookoła w plamach, po godzinie mu mija....
    Co dalej z tym robić - na siłę mu dawać to jajko czy czekać jakiś czas i próbować znowu? I czy to mija kiedyś samoistnie?

Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    ale ciebie miało nie byc?
    księdzu Andzeiu nie zbadane są wyroki Boże :)
    proszę o rozgrzeszenie i pokutę :P

Dziobak, ComeToMeBaby, Bliska 77, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dziobak - pisałaś kiedyś o powszechnym zjawisku uczulenia dzieci na białko jajka. U nas to jest....Kajtek po jajku ma całe usta dookoła w plamach, po godzinie mu mija....
    Co dalej z tym robić - na siłę mu dawać to jajko czy czekać jakiś czas i próbować znowu? I czy to mija kiedyś samoistnie?
    Ja bym odczekala i dawala, ale zaczelabym od ciut mniejszej dawki, tak jak przy odczulaniu. Co 2 dzien wieksza dawke.
    Adas dostal swoje pierwsze bialko dopiero teraz i wyglada na to, ze jest ok. Czas podania pierwszy raz ma znaczenie, kiedy zrobi sie to zbyt szybko mozemy zrobic sobie alergen dla organizmu.

Bliska 77, efcia, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta to co rodzisz džisiaj ????
    Mam popcor specjalne do sklepy polazlam I kilka koszulek do prasowania :)
    Wlazlam pod koc , w domu chlodno sie zrobilo , mozesz zaczynac ;D

kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, moremi, Bliska 77, malgos741, macduska, efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki szlafrok z misia i piżamę dostałam od teściowej kiedyś tam. To taki puchowy/puszysty material. Mój jest zmarzluchem, ja też, więc taka będzie dla niego dobra. Nie przegrzewam go absolutnie, tylko wiem kiedy mu jest dobrze :P

kkisia, moremi, Bliska 77, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Mój je żółtko co drugi dzień. Białka mu nie dawałam, no poza tym co jest w produktach mącznych typu makaron itd.
    Ale wczoraj smakował mu bigos z pieczonym udkiem. Bałam się co się będzie działo później po kapuście, ale wszystko jest ok :)

kapturnica, Dziobak, kkisia, Bliska 77, efcia, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Kapta ma rodzic to wieczorem, bo my sie za chwilke wybieramy na krotka wycieczke w gory, jesli nie zacznie padac, psia jego mac. Ide bez stringow jakby co. ;-)

kapturnica, Aasiula, caffe, ComeToMeBaby, kkisia, paszczakin, moremi, Bliska 77, Mala79, macduska, efcia, dorbie, iwcia77, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 11116 11117 11118 11119 11120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ