35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki Waciula .macduska wrote:Mroziła. Można.
Tam wyżej pytanie do ekspertów jest.
Co do pytan Reni
-badanie drożności zrobic
- skoro monitoring był i sa jaja to zbadac poziom hormonow 2-5dzien cyklu(LH,FSH , ESTRADIOL, PROGESTERON) a 7,8 dni po ovu zbadac poziom PROGESTERONU
-podspidowac si lekami do sty,ulacji by polepszyc jaja
-suplementy nie zaszkodza mozna pobrac
-bzykac sie , bzykac i jeszcze raz bzykac
-chlopa za uszy na badanie nasienia
-modlic sie do kogo sie chce coby szczescie dopisalo bo czasem wszystko gra i buczy a nie lapie i moze meic zwiazek z wiekiem , jakoscia jajek i nie musi.Taki urok.
Heretyczka, Mala79, efcia, ComeToMeBaby, macduska, Bozia3, gretka, BISCA, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

-
Bliska 77 wrote:Oj jak ja zazdroszcze!!!! Ostatnio u nas z tym kiepsko, tylko dzieci i dzieci

My, jako ze w sypialni spi dziec i trzeba byc w miare cicho, tego typu rozrywki fundujemy sobie w innych pokojach. Wczoraj akcja w toku, na sofie w salonie, wszystko pieknie, nagle patrze na lubego, a on jakas taka mina nietęga.. Pytam sie czy wszytko ok, a on kiwa glowa zebym sie odwrocila. Patrze, a tam na jego kolanach, zaraz za mna siedzi nasza kota i oglada telewizje
Chyba ze 3 razy trzeba bylo ją zganiać
Bliska 77, ComeToMeBaby, efcia, macduska, malgos741, moremi, caffe, kkisia, Bozia3, Dziobak, BISCA, Mega, ania.g, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Dzieki Waciula .
Co do pytan Reni
-badanie drożności zrobic
- skoro monitoring był i sa jaja to zbadac poziom hormonow 2-5dzien cyklu(LH,FSH , ESTRADIOL, PROGESTERON) a 7,8 dni po ovu zbadac poziom PROGESTERONU
-podspidowac si lekami do sty,ulacji by polepszyc jaja
-suplementy nie zaszkodza mozna pobrac
-bzykac sie , bzykac i jeszcze raz bzykac
-chlopa za uszy na badanie nasienia
-modlic sie do kogo sie chce coby szczescie dopisalo bo czasem wszystko gra i buczy a nie lapie i moze meic zwiazek z wiekiem , jakoscia jajek i nie musi.Taki urok.
badałam FSH i LH
w ok 5 dniu cyklu
wynik wyszedł na fazę folikularną
3,24 FSH
4,26 LH
-
nick nieaktualnyHeretyczka wrote:tak naprawde to może sie okazac że nic nie rozwiąże problemu
jest takie powiedzenie - nadzieja umiera ostatnia
już raz spotkałam się w życiu diagnozą, że muszę pogodzić się z chorobą
i jakoś żyć
nie poddałam się
spod ziemi wygrzebałam lekarza, który leczył mnie eksperymentalnie
podjęłam wysokie ryzyko...
i warto było, bo po kilku latach wygrałam nierówną walkę.
a więc nadzieja umiera ostatnia
Bliska 77, ComeToMeBaby, macduska, moremi, caffe, kkisia, Bozia3, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
No o naszym psiaku nie wspomnepaszczakin wrote:My, jako ze w sypialni spi dziec i trzeba byc w miare cicho, tego typu rozrywki fundujemy sobie w innych pokojach. Wczoraj akcja w toku, na sofie w salonie, wszystko pieknie, nagle patrze na lubego, a on jakas taka mina nietęga.. Pytam sie czy wszytko ok, a on kiwa glowa zebym sie odwrocila. Patrze, a tam na jego kolanach, zaraz za mna siedzi nasza kota i oglada telewizje
Chyba ze 3 razy trzeba bylo ją zganiać 
moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Reni555 wrote:jest takie powiedzenie - nadzieja umiera ostatnia
już raz spotkałam się w życiu diagnozą, że muszę pogodzić się z chorobą
i jakoś żyć
nie poddałam się
spod ziemi wygrzebałam lekarza, który leczył mnie eksperymentalnie
podjęłam wysokie ryzyko...
i warto było, bo po kilku latach wygrałam nierówną walkę.
a więc nadzieja umiera ostatnia
Trzymam kciuki -
SolarPolar wrote:Ale w skorupkach nie ma kolagenu tylko duza wapnia. Sabinie kolagen jest potrzebny i duzo witaminy D.
tak wapno ale ono też jest na stawy
" Gdy brakuje w diecie dobrze przyswajalnego wapnia organizm pobiera wapń z kości.
Kości zaczynają „krzyczeć”, że im brakuje wapnia, a my zaczynamy odczuwać bóle w stawach, kręgosłupie itd.
Z bólami kręgosłupa zwracamy się do neurologa, który zaleca nam preparaty na tkankę nerwową, a kości bolą nadal.
Po prostu należy uzupełnić brak wapnia w organizmie, ponieważ kości są systemem koloidalnym, który „klejony” jest wapniem.
Kiedy zaczyna go brakować nasza galareta zaczyna się rozpadać.
Młody człowiek fruwa, a stary ledwo się unosi tak nie musi być.!!! "
moremi, caffe, kkisia, Mala79 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
megan8 wrote:efcia na winobranie się wybierasz??
moze na weekend czyli na zakończenie, bo w tygodniu pracujemy
chociaz może uda nam sie wyrwac choć na chwile, na wieczór przeciez to tylko 30km
musze zajrzeć w program, bo jeszcze nie sprawdzałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 15:49
megan8 lubi tę wiadomość
-
Ja mroziłam ale gotowaną na parze dynię. Potem rozmrożoną łączyłam np. z kurczakiem i było gotowe, proste jak na poczatek, danie dla małego. Surowej nie mroziłam. Ale możesz spróbować, z tym, że nie wydaje mi się żeby ona była dobra (wartościowa) do spożycia po 6 miesiącach mrożenia.kapturnica wrote:Nażarłam sie dyni piżmowej .Jak ja ja uwielbiam!!! Frytki ziemniaczane niech sie schowają. I tak sie zastanawiam czy dynie mozna zamrozić ??Chcialam w malych porcjach taka surowa w kostke pomrozic dla malego.Bo pare sloiczkow mini przecieru juz zapasteryzowalam ale przyszlo mi na mysl ,ze moze taka surowa lepiej by bylo.
Mroziła która??? -
jak zaczyna chwytać więcej lewą to będzie leworęczna już teraz... (pytałam mamyBliska 77 wrote:Zastanawiam sie w jakim okresie leworecznosc sie "krystalizuje", bo na ta chwile 8 na 10 chwytow ma lewa raczka

)01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iui
Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017
-
Kapta dynię można mrozićkapturnica wrote:Nażarłam sie dyni piżmowej .Jak ja ja uwielbiam!!! Frytki ziemniaczane niech sie schowają. I tak sie zastanawiam czy dynie mozna zamrozić ??Chcialam w malych porcjach taka surowa w kostke pomrozic dla malego.Bo pare sloiczkow mini przecieru juz zapasteryzowalam ale przyszlo mi na mysl ,ze moze taka surowa lepiej by bylo.
Mroziła która???
01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iui
Artemida Olsztyn
kariotypy ok
mutacja MTHFR
-
Ja polecam klinikę zajmującą się leczeniem niepłodności. Tam zrobią konkretne badania, a nie "leczenie" duphastonem (to nie jest leczenia, a jedynie może wspomóc fazę lutealną).Reni555 wrote:to już jest piąta próba
statystyki mówią, że to jeszcze normalne
ale za każdym razem ryczeć mi się chce, jak się nie udaje
tak strasznie nie lubię bezsilności wobec tej biologii....
Nie czekaj, bo to nie ma zupełnie sensu.
malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
więc ja czekam...moremi wrote:Ja polecam klinikę zajmującą się leczeniem niepłodności. Tam zrobią konkretne badania, a nie "leczenie" duphastonem (to nie jest leczenia, a jedynie może wspomóc fazę lutealną).
Nie czekaj, bo to nie ma zupełnie sensu.01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iui
Artemida Olsztyn
kariotypy ok
mutacja MTHFR
-
Bo ja się nie znam na materiałachMala79 wrote:Caffe zastanawiam sie o jaka tkanine Tobie chodzi z tego co ja wiem to tkanina frotte z krotkim wlosiem to inaczej welur, polar jest grubszy ale ma troszke inny sklad, a pomiedzy tym hm to sa laczone sploty bawelny i poliestru
Ja osobiscie lubie szyc z flaneli i welwetu takie pizamki dla duzego Mlodego:-)
A samych nazw materiałów i mieszanek jest obecnie bardzo duzo wiec chyba nie zgadne

ale mam piżamę z takiego materiału jak szlafroki w linku: http://imged.pl/iris-cieply-szlafrok-damski-envie-s-m-l-xl-2-881261.html
I proszę mi nie mówić, że będzie za gorąco w czymś takim, bo nie będzie
przetestowałam i wiem doskonale
Ona jest taka superowa, że do roboty bym mogła w niej chodzić
moremi, paszczakin, kkisia, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Paszcza, fakt - jeden kot podczas akcji rozprasza skutecznie. Ja np. czasami w trakcie nie wytrzymywałam i parskałam śmiechem jak widziałam wyłaniający się znad krawędzi łózka nos

Pomyśl sobie co będzie u nas przy trzech ciekawskich sierściuchach.
Ps. Remont w toku. Właśnie mąż ościeżnicę drewnianą połamał. Noż k...a!-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Dziękujęcaffe wrote:Moremi, postaram się w tym tygodniu nadać dla Ciebie paczkę. Nie zapomniałam. Teraz jest zimno to gacie się przydadzą.

Już pomału przygotowuję paczkę następnej, która załapie się na lato
Rozmiar 36
Aaaaa i mam nową koszulę ciążową w tym rozmiarze, ale dla wysokiej. Na mnie wygląda jak namiot cyrkowy. W sensie - ja za niska i nie wyglądam w tym ładnie, zgrabnie i powabnie.
kkisia, caffe, Mega, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!