X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, mam nadzieje, ze ciche dni szybko mina i nie wroca dlugo tak jak i okres ;)

Mala79, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja polecam klinikę zajmującą się leczeniem niepłodności. Tam zrobią konkretne badania, a nie "leczenie" duphastonem (to nie jest leczenia, a jedynie może wspomóc fazę lutealną).
    Nie czekaj, bo to nie ma zupełnie sensu.

masz rację....

tak zrobię.
    szkoda czasu

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    hej dziewczyny

zbliża się dzień planowanej @ i trochę zaczęłam się denerwować. wiadomo...taka nerwówka przed każdym porannym testem
    termin @ to najbliższy czwartek, czuję lekkie napięcie w podbrzuszu, jeszcze mam nadzieję, że to nie zły znak.
    dzisiejszy poranny test - jedna kreska

jeśli tym razem nam się nie uda, przystąpię do dokładńiejszych badań, ale podpowiedzcie słówko od czego zacząć.

mój gin sugeruje cztery rundki z Duphastonem
    jeśli się niE uda to o czymś dalej pomyślimy.

z tym ginem to dopiero druga próba, ale jakoś nie chcę czekać z dodatkowymi badaniami

może poradzi mi któraś, gdzie nejlepiej zrobić badanie nasienia w Warszawie ?

gdzie się udać ?

kiedyś, już dawno temu chorowałam na zapalenie przydatków, wyleczone pomyślnie, ale może to może być przeszkodą
    ....

badałam na Usg owulacje
    dochodzą do skutku
    potem obecne widoczne ciałko żółte
    hormon anty-Mullerian 1,02
    prolaktyna w normie

trochę mam mętlik w głowie, od czego zacząć...

może któraś poleci mi dobrego lekarza w tych sprawach w Warszawie ?
    albo od jakich badań jeszcze zacząć, by ruszyć do przodu ?

czas działa na moją niekorzyść
    za dwa miesiące kończę 42 lata

podpowiedzcie mi coś....

podbijam, może ktoś pojawił się z W-wy

iwcia77 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prosze moze jakas nowa ciONza sie anm kluje =D
    Moj tak dawniej mial.Wiecznie mial czas i ciezko bylo pogonic.Z iekiem jakos przyspieszyl i teraz w wiekszosci wyrabia sie z robota.Ale bywalo roznie i po kilka miesiecy trzeba bylo czekac az sie zbierze .
    Mysza kciuki!!

Bozia3, macduska, Aasiula, efcia, Bliska 77, Sabina, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    U mnie znowu ciche dni. Zauważyłam, że najczęściej dochodzi do nich w sobotę, bo ja staram się ogarnąć całotygodnowy bajzel, a mój szanony małżonek spędza dzień przed kompem, ewentualnie wybywa, bo właśnie u kuzynki zepsuł się odkurzacz albo telewizor. No żesz prostytuka jego mać. We własnym domu nie rwie się tak do roboty. Wczoraj mu właśnie wygarnęłam, że na oświetlenie szafy czekam rok, a na podłączenie telewizora 10 miesięcy, to mi jeszcze powiedział, żebym mu nie wypomianała, bo tego nie lubi, a potem to już poszło po całości. I jak tu dzieci robić skoro w weekend zazwyczaj jesteśmy pokłóceni.
    Choć może dziecko już jest, bo okres spóznia mi się wg ovu 3 dni, wg mnie 1 i tak jakoś nienaturalnie mokro w majtach mam.

mnie by sz...ak jasny trafił :)

qrcze

weź coś popsuj na złość, potnij kabelki, co by łamigłówkę lepszą od myszy komputerowej miał ;)

niech ma zajęcie w domu

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Bozia, ale od początku warzyw od razu miecho? U nas zalecają po 6 miesiącu. Teraz same warzywa, wiec chyba dla poślizgu to masło czy oliwa ma być.
    Młody wsuwa marchewkę z ziemniakiem jak dziki. Zobaczymy, czy jutro będzie taki chętny na brokuły z ziemniakiem. Dla mnie w smaku zestaw bleh..
    a jakoś po kilku dniach.....ja i tak zaczęłam warzywa po 6 miesiącu - wcześniej sam cycek.....

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - usunęłam już wątek ten o jakimś tam doktorze.....został jeszcze do zastanowienia się wątek założony przez Krychę - on się nie rozwinął i jakoś nie widzę opcji, że ktoś go pociągnie i będzie na bieżąco wszystko uzupełniać - czy mam też wystąpić o jego usunięcie?

moremi, kapturnica, efcia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni jutro odpiszę,bo na srajfonie oszaleje

moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz go sieknąć
    Bozia3 wrote:
    Dziewczyny - usunęłam już wątek ten o jakimś tam doktorze.....został jeszcze do zastanowienia się wątek założony przez Krychę - on się nie rozwinął i jakoś nie widzę opcji, że ktoś go pociągnie i będzie na bieżąco wszystko uzupełniać - czy mam też wystąpić o jego usunięcie?

Bozia3, kapturnica, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Reni jutro odpiszę,bo na srajfonie oszaleje

ok :)

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, a jak Kajtek na brak cycka? A ty? Pokarm zanikl sam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora chciala chlodniej ?
    Zimno mi
    Sezon na herbate z miodem i cytryna uwazam za otwartybulbar-smiley.gif

moremi, Aasiula, malgos741, efcia, sandra80, Bliska 77, SolarPolar, Mega lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja nie chciałam !
    kto mi rachunki będzie płacił za ogrzewanie gazowe ?....

mi też zimno

moremi, kkisia, efcia, SolarPolar, Mega lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór
    Ja tak po łebkach przeczytałam bo po wczorajszym kanapingu miałam dziś masę roboty.
    Dynię surową często mrożę i jest tak samo smaczna.
    Mysza współczuję relacji z chłopem nierobem. Niestety musisz od niego cały czas wymagać, jest nadzieja że w końcu się nauczy. No i mam nadzieję że @ spóźnia Ci się z powodu dwóch kresek na najbliższym teście ciążowym :)

moremi, gretka, malgos741, kkisia, efcia, Bliska 77, Mala79, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Bozia, a jak Kajtek na brak cycka? A ty? Pokarm zanikl sam?
    Ja odetchnęłam bardzo - po prostu zaczął w nocy normalnie spać. Owszem obudzi się raz około 3-4 nad ranem, zabiorę go do łóżka i za chwilę odkładam z powrotem bez żadnego dokarmiania. Z cyckiem dochodziło do sytuacji, że memłał co godzinę, a ja rano do pracy i chodziłam jak zombi....I nie wiem, czy to kwestia tego, że sztuczne jest pożywniejsze i on mniej głodny, czy raczej to była potrzeba przytulania i bliskości - ale jakoś już za barądzo rozbudowana...
    W każdym razie - w pierwszą noc płakał i szukał cycka - ja mu podtykałam butelkę z mlekiem i jakoś to szło, ale był nerwowy - np. rzucał smoczkiem o ścianę...:) W drugą noc niespokojnie spał - zrywał się nerwowo - nie wiedziałam co robić....ale od 3 nocy wszystko się uspokoiło - jak się budził - dawałam mu butelkę z wodą i zasypiał. Po kilku dniach przesypiał już całą noc (z jedną pobudką). Teraz bardzo lubi mleko z butli - daję mu raz dziennie - na noc, żeby go tą chemią nie karmić...no i to wszystko. Ja miałam cały czas pokarm, ale bez nawału, a po dwóch tygodniach już zaczął zanikać. Teraz czasami mi jakiś jeszcze kleks wyskoczy, ale to rzadko..

moremi, kkisia, Sabina, Dziobak, efcia, Bliska 77, ania.g, SolarPolar lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zzzziimmmmnnnnoooo!!!! Drrrr!!!!

12 stopni. Brrrr!!!!!

malgos741, Sabina, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry artykuł - http://forsal.pl/artykuly/892182,dzieci-pierdoly-hodujemy-zombie-ktore-nie-wiedza-kim-sa-i-dokad-zmierzaja.html

paszczakin lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Myślę, że tak. Jakoś łatwiej pisać o terminie @ niż o planach leczenia.

kapturnica, efcia, Bozia3 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarniam,ogarniam ,ogarniam i niech to penis jasny strzeli ogarnac nie moge .

kapturnica, Aasiula, macduska, malgos741, ComeToMeBaby, sandra80, efcia, Bliska 77, Bozia3, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Ogarniam,ogarniam ,ogarniam i niech to penis jasny strzeli ogarnac nie moge .
    nawet nie wiesz jak Cie rozumiem....

kapturnica, Aasiula, macduska, ComeToMeBaby, efcia, anna maria lubią tę wiadomość

gretka
‹‹ 11124 11125 11126 11127 11128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ