X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    paszcza jeśli chodzi o zupki - to ja się zdecydowanie mniej z tym wszystkim pierdaszyłam....jakie miałam warzywa, takie gotowałam, dodając zwykle kawałek mięsa indyczego i już....jaka to różnica kiedy tłuszcz? Zresztą nie wiem, jak inne kobietki, ale u nas nie zalecają dodawania żadnego tłuszczu jakoś specjalnie....dopiero do ziemniaków ze szpinakiem zaczęłam mu dodawać odrobiny masła (on uwielbia to danie).
    No ale co kraj to obyczaj....bo jak Iwci zalecali do zupy dodawać parmigiano reggiano - no to już kosmos...
    bo wlosi do rosolu i minestrone ( oczywiscie to staly punkt kazdego prawie makaronu) dodaja wlasnie ten ser- takie gusta , bo chodzi tu glownie o slony smak niz o walory nutricjonalne tego sera:)nie wiem czy to jest jasne ale po dodaniu do zupy tego sera stanie sie biala i lekko slonawa, wiec takie smaki dzieciom sie zapodaje. w polsce zupy zabiela sie maka lub smietana- tu nie. oliwa extravergine ( tloczona na zimno) jest bardzo zdrowa dlatego zalecaja ja dodawac do kazdego prawie posilku. tu uzywa sie malo masla - wloskie maslo fuj! ale ja kupuje niemieckie , ktore w smaku przypomina polskie.

moremi, kapturnica, Dziobak, kkisia, Bozia3, Jasminowa, paszczakin lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Bozia, ale od początku warzyw od razu miecho? U nas zalecają po 6 miesiącu. Teraz same warzywa, wiec chyba dla poślizgu to masło czy oliwa ma być.
    Młody wsuwa marchewkę z ziemniakiem jak dziki. Zobaczymy, czy jutro będzie taki chętny na brokuły z ziemniakiem. Dla mnie w smaku zestaw bleh..

nawet mi nie mow o smakach- ja osobiscie nie lubie baklazana i fenku£a ( ta bulwa od kopru wloskiego) a moj Ivo wpierdziela jak dziki a naljepiej z ryba :-O..nienawidzi marchewki- pluje na odleglosc :) ale i tak mu ja przemycam , wiec zjada .

Bozia3, paszczakin lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze na dobranoc

Idą dwie zakonnice: siostra Matematyka (M) i siostra Logika (L). Siostra M mówi:
    - Widzisz tego mężczyznę, który idzie za nami od dłuższego czasu?
    - Tak.
    - Za 2 min nas dogoni.
    - Zgodnie z prawami logiki musimy się rozdzielić, a wtedy pójdzie tylko za jedną z nas. Spotkamy się w zakonie.
    Do zakonu przychodzi pierwsza siostra M.
    Parę minut później dociera i siostra L.
    Siostra M pyta się:
    - O Boże, o Boże ! I co się stało?
    - Zgodnie z prawami logiki mężczyzna mógł pójść tylko za jedną z nas i wybrał mnie.
    - I co, i co?
    - Zgodnie z prawami logiki gdy przyspieszyłam, on również to zrobił.
    - I co dalej?
    - Zgodnie z prawami logiki zaczęłam biec, a on zrobił to samo.
    - O Boże! I co?
    - Zatrzymałam się i on zgodnie z prawami logiki zrobił to samo.
    - O Boże, o Boże i co?
    - Podciągnęłam do góry sutannę, a on zgodnie z prawami logiki zdjął spodnie.
    - O Boże, o Boże! I co?
    - Zgodnie z prawami logiki zakonnica z zadartą suknią biegnie szybciej, niż mężczyzna z opuszczonymi spodniami.

Każdy, kto myślał, że to się skończy inaczej, musi teraz za karę odmówić 10 "zdrowasiek"

;-)

iwcia77, macduska, kapturnica, Dziobak, kkisia, caffe, Bozia3, ania.g, Jasminowa, BISCA, Mala79, efcia, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na a ja mam syndrom odrzucenia ;D

przez ta historie z tesciowa Ivo zasmakowal sztucznego mleka i cycka juz wogole nie wola..tylko 1 raz w nocy...a jak widzi butelke to az sie trzesie z radosci...przerzucil sie z naturalnych cyckow na silikony bez mrugniecia okiem...- foch ;D

Reni, macduska, megan8, moremi, Dziobak, kkisia, caffe, Bozia3, malgos741, ania.g, ComeToMeBaby, Mala79, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    no ja nie chciałam !
    kto mi rachunki będzie płacił za ogrzewanie gazowe ?....

mi też zimno
    Ile placisz rocznie za gaz - to pytanie dla posiadaczek domow:-)

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 16:42

moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:

Dwa razy mi się zdarzyło , że zapłaciłam prawie 1500 zł.
    To była normalna zima, styczeń — luty parę lat temu.
    Zeszłej zimy doszło tylko do 800 zł.
    A teraz tylko 100 zł
    Oczywiście miesięcznie.

Dzięki nie dobry — z uwagi że to poniedziałek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 05:58

kapturnica, moremi, kkisia, anna maria, efcia, Mega lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goood morning ovufriend!

Sabina, kapturnica, Aasiula, iwcia77, kkisia, malgos741, SolarPolar, BISCA, paszczakin, Mala79, efcia, gosia7122, gretka, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Za oknem jesień jak nic. Trzeba się przyzwyczaić do nowej aury :-)
    Miłego dnia wiedzmy :-)

kapturnica, Aasiula, iwcia77, kkisia, malgos741, SolarPolar, Mala79, efcia, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien bryy!!!
    U mnie zimno , wieje i leje ale jak mi sie to podoba kolejny dzien =D
    Lepszy numer ze podobno maja wrocic upaly po 30 stopni kolo polowy miesiaca. O.o Pewnie wtedy co mi przyjdzie rodzic heh
    Milego!!

moremi, Aasiula, iwcia77, kkisia, Sabina, SolarPolar, ComeToMeBaby, paszczakin, Mala79, efcia, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nie znam osobiście ale będę miała cc w jego szpitalu. Słyszałam że przyjmuje przypadki których nikt inny nie chce. Przeczytałam w necie to co do tej pory o nim znalazłam i robi wrażenie oraz daje nadzieję. Myślę że godny polecenia.

Różne rzeczy o nim piszą, ale rzeczywiście podejmuje się prowadzenia trudnych ciąż, a i w zwykłej człowiek czuje się bardzo "zaopiekowany".
    Jest to najlepszy lekarz z jakim miałam do czynienia, bardzo pomógł moim dwóm znajomym. No i tani nie jest ale człowiek jest pewny, że jeśli będzie się działo coś złego to On to po pierwsze dostrzeże a po drugie zrobi wszystko co w Jego mocy żeby pomóc, aby więcej takich lekarzy.

ania.g lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema z rana :)

iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:

Domu to ja nie mam ,
    Na miesiąc zimą koło 800zł ,mam strasznie zimne mieszkanie

SolarPolar, Mega lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kamienicy

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 16:59

dorbie, iwcia77, kkisia, Bozia3, ania.g, Jasminowa, ComeToMeBaby, efcia, gosia7122 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba wszyscy chorzy jestśmy
    Małej mi szkoda

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni5 - jak hormony tarczycy? Zrob jeszcze sobie krzywa cukrowa i insulinowa.

• moremi Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Dzisiaj mój mąż stwierdził, że pora zakończyć sezon sandałowy. Chyba zima idzie O.o

Sandra, takie teksty faktycznie wkurzają. Jak laska jest w ciąży, to niech o tym powie zamiast uszczęśliwiać poradami kto i ile dzieci powinien mieć.

dorbie, iwcia77, kkisia, sandra80, BISCA, ComeToMeBaby, Mala79, efcia, gosia7122, gretka, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wszystko na prund. I na dzewo zimom.
    Bry z rana. Poniedzialek, ale tylko do 12 w pracy. Potem tydzien jakos juz zleci!
    Milego dnia!

iwcia77, moremi, kkisia, BISCA, megan8, efcia, gosia7122 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 16:42

moremi, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 11127 11128 11129 11130 11131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ