35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimbla wrote:Zaskarżone.. jak już to przez Jansson a nie Jonsson.
Nie, nie napisałam na ten temat pracy dyplomowej
Po prostu mam nieco zryty beret na punkcie muminków, zawdzięczam to mojej mamie bo ciągle mi czytała i rysowała muminki, do dzisiaj nic z tego nie mam zwłaszcza magisterium.
masz bendziesz naszom gwiazdom
BISCA, Sabina, moremi lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:hahahahahaha świetne

Widzisz Paszczu... I ty i ja coś tam z tymi Muminkami mamy zapisane w historii
ej no, moj nick jest z muminow bezposrednio
tylko paszczak byl zajety, to se dodalam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:08
macduska, ComeToMeBaby, efcia, Mimbla, Sabina, moremi, Reni lubią tę wiadomość
-
ooookeeeej....Mimbla wrote:Zaskarżone.. jak już to przez Jansson a nie Jonsson.
Nie, nie napisałam na ten temat pracy dyplomowej
Po prostu mam nieco zryty beret na punkcie muminków, zawdzięczam to mojej mamie bo ciągle mi czytała i rysowała muminki, do dzisiaj nic z tego nie mam zwłaszcza magisterium.
no to... ja się chcę z tobą naprasować!
dziewczyny- maglowanie się szykuje! aahahahhaaaa
BISCA, Mimbla, Aasiula, megan8, Mega lubią tę wiadomość
-
Z nami, ale nie w tym raczej problem lezy. Raczej z tym, ze odkryl nagle, ze jest oddzielnym bytem i moze stanowic o sobie. No i kurka stanowi...paszczakin wrote:a on gdzie spi? Dalej z Toba?
paszczakin, BISCA, caffe, efcia, Sabina, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:ej no, moj nick jest z muminow bezposrednio
tylko paszczak byl zajety, to sie dodalam..
To Ty nie jesteś Paszczak???? Tylko Paszczakin?
Rany, dopiero zobaczyłam!
malgos741, beates, efcia, Sabina, Bozia3, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziobak wrote:No wiesz, my tez oba Polaki, ale norweski slyszy wszedzie, ludzie sie tez przez dom przewijaja.
Ale gdyby teraz poszedl do przedszkola, nie kumalby nic.
moj tez nie kuma nic, w zadnym jezyku- wystarczy sie usmiechac jak mowisz i jest nic porozumienia
a tak na serio- moj rusza do zloba jak bedzie mial 8m-cy, wiec dalej niewiele rozumujacy, nie? bedzie tam mial po holendersku wszytko. Potem pojdzie do przedszkola- gdzies pomiedzy 2,5 a 3,5 roku- tam bedzie mial wszytko po francusku i fefnascie dzieci roznych narodowosci, rownie nierozumiejacych jak on..
a potem pojdzie do szkoly i bedzie mial tam pol po polsku i pol po angielsku.
Tym sposobem dziecie zaliczy bezbolesnie 4 jezyki. Plan jest
ComeToMeBaby, BISCA, kkisia, efcia, moremi lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Z nami, ale nie w tym raczej problem lezy. Raczej z tym, ze odkryl nagle, ze jest oddzielnym bytem i moze stanowic o sobie. No i kurka stanowi...
hehe, moj se bedzie mogl stanowic zza szczebli lozeczka.. wiele se nie pobiega..
sandra80, moremi lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 21:10
ComeToMeBaby, malgos741, sandra80, macduska, efcia, Sabina, moremi lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:ooookeeeej....
no to... ja się chcę z tobą naprasować!
dziewczyny- maglowanie się szykuje! aahahahhaaaa
Obecna !
Planowo, przy drugiej lampce czerwonego.
ComeToMeBaby, malgos741, sandra80, kkisia, efcia, Sabina, moremi lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:moj tez nie kuma nic, w zadnym jezyku- wystarczy sie usmiechac jak mowisz i jest nic porozumienia

a tak na serio- moj rusza do zloba jak bedzie mial 8m-cy, wiec dalej niewiele rozumujacy, nie? bedzie tam mial po holendersku wszytko. Potem pojdzie do przedszkola- gdzies pomiedzy 2,5 a 3,5 roku- tam bedzie mial wszytko po francusku i fefnascie dzieci roznych narodowosci, rownie nierozumiejacych jak on..
a potem pojdzie do szkoly i bedzie mial tam pol po polsku i pol po angielsku.
Tym sposobem dziecie zaliczy bezbolesnie 4 jezyki. Plan jest
nie popitoli Mu się? -
sandra80 wrote:nie popitoli Mu się?
pewnie na poczatku troche tak, wiekszosci okolicznych dzieci sie pitoli.. i pozno zaczynaja mowic..
ale jak juz zaczna mowic porzadnie, to w kilku jezykach
sandra80, moremi lubią tę wiadomość
-
Osmiomiesieczniak kuma juz. Roczniak tym bardziej. Rozumienie mowy jest juz spore, dziecko zna biernie wiele rzeczownikow, czasownikow, wykonuje polecenia. Przynies, daj, gdzie jest, dziecie w tym wieku ogarnia. Moj bylby zakrecony w przedszkolu na maxa. Na szczescie jeszcze rok bedzie siedzial w polskim domupaszczakin wrote:moj tez nie kuma nic, w zadnym jezyku- wystarczy sie usmiechac jak mowisz i jest nic porozumienia

Ale i tak mi go szkoda dawac do przedszkola, nawet w wieku 2 lat.
sandra80, macduska, efcia, moremi, BISCA lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH