35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPlastusiowy Pamiętnik czytałam tyle razy, że się rozpadłamacduska wrote:Ja najbardziej lubiłam Plastusiowy Pamiętnik i Zaczarowany Ołówek.

Nie lubilam ani Muminków, ani Misia Kolargola czy Misia Uszatka - był zbyt idealny
Za Pszczółką Mają też nie przepadałam 
Za to lubiłam "Zaczarowany ołówek" i "Pomysłowego Dobromira"
malgos741, macduska, kapturnica, ania.g, BISCA, SolarPolar, Magdala, moremi lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:
Moja droga.
Bardzo przepraszam za dosadność, ale podajesz obraz z japońskiej animacji, z którą powieści ani komiksy oryginalne, autorstwa T. Jansson nie mają NIC wspólnego.
Obrazeczki Mimblii są zwykle takie jak w moim avatarku. Sukienusia do kolan i albo płaszczyk, albo włosy spięte w cebulkę, botki na nogach alboż inne trzewiki. I uśmiech. Włos rozwiany albo upięty ale niezmiennie ważny. Żadne tam okutanie. "Dolina Muminków w Listopadzie" się kłania.
Taka "zabunkrowana" Mimbla to dopiero przez Japońców została. I pogrubiona:/. na dodatek. W telewizyjnej animacji produkowanej przez mangistów. Polska piosenka otwierająca tej bajki doprowadza mnie do wrzenia.
Oryginalne, ekolorowe oryginały ilustracji Mimblii z komiksów znajdziesz tutaj:
http://www.brainpickings.org/2014/03/26/tove-janssen-moomin-mymble-little-my/Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 20:41
sandra80, ComeToMeBaby, ania.g, BISCA, moremi lubią tę wiadomość
-
beates wrote:Ok, zrozumiałam. Tylko juź zapomniałam ze tak tez mozna

bo staraczkom nie mozna tak normalnie.. no chyba, ze sie czlowiek np upije i wpadnie na dziwny pomysl, ze mozna sie rowniez seksic po owulacji..
kapturnica, moremi lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
Kawały niezłe : ) wpadłam tylko na chwilę dobranoc powiedzieć, bo test owulacyjny mi się dzisiaj pozytywny objawił, więc wieczór zaplanowany : ).
Co do bajek, moją ulubioną postacią jest tata Ludwiczka z bajki " Swiat według Ludwiczka", ciągle niezadowolony, szczególnie " uwielbiający" swoją teściową. Już się śmieję, gdy sobie przypominam : ). Na youtube jest dużo odcinków, polecam.
kapturnica, ComeToMeBaby, Mimbla, BISCA, SolarPolar, caffe, efcia, Sabina, moremi, Mega lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Mimbla wrote:Moja droga.
Bardzo przepraszam za dosadność, ale podajesz obraz z japońskiej animacji, z którą powieści ani komiksy oryginalne, autorstwa T. Jansson nie mają NIC wspólnego.
czy to te zaskarżone przez Jonsson japońskie animacje?
bo tych, o które toczyła boje w sądzie, aby ich nie wyświetlać ani w Japonii ani na innych rynkach, w końcu chyba jednak nie pokazywali?
ale dobra, biorę na klatę.
ty pisałaś jakąś pracę dyplomową na ten temat, czy co?
p.s. na usprawiedliwienie dodam, ze wybrałam ten obrazek, bo najbardziej przypominał "zdjęcie" a nie grafikę. Zgodnie z życzeniem zamieszczenia tu twojego zdjęcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 20:47
Mimbla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySabina wrote:Plastusiowy Pamiętnik czytałam tyle razy, że się rozpadła

Nie lubilam ani Muminków, ani Misia Kolargola czy Misia Uszatka - był zbyt idealny
Siostro moja!
malgos741, Sabina lubią tę wiadomość
-
Sluchajcie, dziecko mi sie zepsulo. Przed kazdym spaniem odstawia cyrki, biega, chce ogladac ksiazeczki, ba, odmawia cycka, bo jest tak zaganiany. Potem przyduszony do poduchy, wrzeszczy 30 min i dopiero zasypia. No dramat jakis... Paradoksalnie, im bardziej zmeczony, tym wiecej biega. Zwariowal czy jak?
efcia, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
też pamiętamSabina wrote:Plastusiowy Pamiętnik czytałam tyle razy, że się rozpadła

macduska, Sabina lubią tę wiadomość
01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iui
Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017
-
Dziobak wrote:Sluchajcie, dziecko mi sie zepsulo. Przed kazdym spaniem odstawia cyrki, biega, chce ogladac ksiazeczki, ba, odmawia cycka, bo jest tak zaganiany. Potem przyduszony do poduchy, wrzeszczy 30 min i dopiero zasypia. No dramat jakis... Paradoksalnie, im bardziej zmeczony, tym wiecej biega. Zwariowal czy jak?
a on gdzie spi? Dalej z Toba? -
Dziobak wrote:Paszczak, zapytac mialam. Po jakiemu do Adacha mowicie? Po polskiemu czy jeszcze jakos?
Ty no, a po jakiemu, jak my oba Polaki??
malgos741, kapturnica, BISCA, Bozia3, moremi, Reni, Aasiula, Bursztyn, Jasminowa, megan8, Mega lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Sluchajcie, dziecko mi sie zepsulo. Przed kazdym spaniem odstawia cyrki, biega, chce ogladac ksiazeczki, ba, odmawia cycka, bo jest tak zaganiany. Potem przyduszony do poduchy, wrzeszczy 30 min i dopiero zasypia. No dramat jakis... Paradoksalnie, im bardziej zmeczony, tym wiecej biega. Zwariowal czy jak?
olera wie może wszedł w wiek buntu dwulatka? wcześnie zaczyna jak coś
-
bo ty tą poduszkę od złej strony przyduszasz. to trzeba odciąć dopływ tlenu. metoda szybsza niż te twoje 30 minut.Dziobak wrote:Sluchajcie, dziecko mi sie zepsulo. Przed kazdym spaniem odstawia cyrki, biega, chce ogladac ksiazeczki, ba, odmawia cycka, bo jest tak zaganiany. Potem przyduszony do poduchy, wrzeszczy 30 min i dopiero zasypia. No dramat jakis... Paradoksalnie, im bardziej zmeczony, tym wiecej biega. Zwariowal czy jak?
hahahahaha
paszczakin, BISCA, kkisia, moremi, Reni, Bursztyn, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:czy to te zaskarżone przez Jonsson japońskie animacje?
bo tych, o które toczyła boje w sądzie, aby ich nie wyświetlać ani w Japonii ani na innych rynkach, w końcu chyba jednak nie pokazywali?
ale dobra, biorę na klatę.
ty pisałaś jakąś pracę dyplomową na ten temat, czy co?
p.s. na usprawiedliwienie dodam, ze wybrałam ten obrazek, bo najbardziej przypominał "zdjęcie" a nie grafikę. Zgodnie z życzeniem zamieszczenia tu twojego zdjęcia
Zaskarżone.. jak już to przez Jansson a nie Jonsson.
Nie, nie napisałam na ten temat pracy dyplomowej
Po prostu mam nieco zryty beret na punkcie muminków, zawdzięczam to mojej mamie bo ciągle mi czytała i rysowała muminki, do dzisiaj nic z tego nie mam zwłaszcza magisterium.
sandra80, BISCA, moremi lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH