X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin mówi odwrotnie,najpierw sprawdzamy ,a potem ewentualne stymulacje.
    Boję się tez dlatego,że koleżanka miała niedawno i okazało się ,że ma obydwa niedrożne ,pomimo ,że ma jedno dziecko i lekarz jej powiedział,że więcej nie będzie.

Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda spokojnego wypoczynku,będziemy tęsknic i czekac na wiadomości od Ciebie.
    A jeżeli by teraz faktycznie nie wyszło,to może akurat w tym buszu,sobie zbroicie malutkiego buszmenka!

Panda, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest hsg i sono-hsg (bezbolesne)
    miała któraś te badanie sono?

Lucky, polarmiś lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie HSG polega na wprowadzeniu do jamy macicy płynu ze środkiem kontrastowym (w przypadku klasycznego badania histerosalpingograficznego, HSG, z zastosowaniem szkodliwych promieni rentgena) lub sterylnej wody czyli soli fizjologicznej (w przypadku Sono-HSG czyli badania z zastosowaniem nieszkodliwej ultrasonografii, USG).

i to sono kosztuje 350 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 15:19

Andzia33, Mango, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety u mnie raczej robią tylko hsg,bo nawet mi nie proponowali niczego innego

Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Panda Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sa wszelkie rodzaju pelzaki i pajaki dorodne ale ja sie nie boje :) to znaczy jak po mnie nie lazi ;)oblesniakow duzo roznych i groznych niestety, ale niech sie nie zblizaja bo ja ugryze hihihi... jeszcze nie wyjezdzam, chyba 7 wrzesnia jak wszsytko bedzie wedlug planu.
    Reni wrote:
    Panda to strasznie dłuuuuuugo tantrumsmiley.gif
    ale baw się dobrze wypoczywać
    strasznie chciałabym też tak kiedyś ale mam arachnofobię a tam u Was trochę tego tematu jest wypasionego.. odżywionego na turystach.. ;-)

Andzia33, Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Andzia tak jest buszmena albo dwa ;) jak ja to mowie ja tez bede tesknila za wami to pewne!!!
    Andzia33 wrote:
    Panda spokojnego wypoczynku,będziemy tęsknic i czekac na wiadomości od Ciebie.
    A jeżeli by teraz faktycznie nie wyszło,to może akurat w tym buszu,sobie zbroicie malutkiego buszmenka!

Mango, Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bo jakieś takie rozluźnienie tu nastało
    kotki sobie kupują, jeżdzą nad morze w góry a na jajach kto będzie siedział?

Bozia do roboty 0bicz.gif
    O przepraszam! Ja nad morzem ciężko pracowałam! To chyba widać na wykresie ;) Nawet śmialiśmy się z M, że on nie ma urlopu, bo pracuje w kopalni ;)

Andzia33, Iwone, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie ciężko?
    ciężko to jak w kratce są dwa serducha a tam widzę tylko pojedyncze
    ;-)
    Mango wrote:
    O przepraszam! Ja nad morzem ciężko pracowałam! To chyba widać na wykresie ;) Nawet śmialiśmy się z M, że on nie ma urlopu, bo pracuje w kopalni ;)

Andzia33, Mango, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie na samą myśl sierść mi się jeży divers2303.gif
    Panda wrote:
    No sa wszelkie rodzaju pelzaki i pajaki dorodne ale ja sie nie boje :) to znaczy jak po mnie nie lazi ;)oblesniakow duzo roznych i groznych niestety, ale niech sie nie zblizaja bo ja ugryze hihihi... jeszcze nie wyjezdzam, chyba 7 wrzesnia jak wszsytko bedzie wedlug planu.

Panda lubi tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj oglądałam film o takim rozbitku,który 4-5 lat mieszkał na bezludnej wyspie ,ale nie pamiętam tytułu,całe szczęście tam nie było robali,ale jak pływał to czekałam na jakies rekiny

Lucky, bliska77, Panda lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Samira na wakacjach?

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Badanie HSG polega na wprowadzeniu do jamy macicy płynu ze środkiem kontrastowym (w przypadku klasycznego badania histerosalpingograficznego, HSG, z zastosowaniem szkodliwych promieni rentgena) lub sterylnej wody czyli soli fizjologicznej (w przypadku Sono-HSG czyli badania z zastosowaniem nieszkodliwej ultrasonografii, USG).

i to sono kosztuje 350 zł.
    Reni ja się na tym kompletnie nie znam i nie zamierzam się wymądrzać- niestety bazuje tylko na wiedzy netowej. Ten ludwin wyjasnia to badanie i krytykuje to sono- coś tam...tu Wam wklejam linka bo już sama nie wiem co robić....
    http://www.ludwinludwin.pl/subpage,page,zabiegi,sub,44

bliska77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda..buszuj wszędzie, gdzie się da...a raczej Twoj kogucik niech buszuje...;) taki spontan czasami najlepszy... :)

Andzia33, caffe, bliska77, Panda lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to zastanawiam się co z dziewczynami z początku tego forum,skoro rok temu był założony ten wątek ,to co z
    nimi,zaszły w ciąże,czy przestały pisac?
    Macie jakies wiadomości?

Mango, caffe, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Lepiej zapomnij o jakim kolwiek zabezpieczaniu,na 12 miesięcy
    No chyba na dziewięć :P no dobra, na 10 bo jeszcze jeden cykl przed ciążą, tego cyklu nie liczę ;)

Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    A tak wogóle to zastanawiam się co z dziewczynami z początku tego forum,skoro rok temu był założony ten wątek ,to co z
    nimi,zaszły w ciąże,czy przestały pisac?
    Macie jakies wiadomości?
    Ja ich nie znałam, ale mam nadzieję, ze miewają się dobrze i zrealizowały im się ich plany ;)

Andzia33, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie liczy się ilość, ale jakość ;)
    Reni wrote:
    jakie ciężko?
    ciężko to jak w kratce są dwa serducha a tam widzę tylko pojedyncze
    ;-)

caffe, Lucky, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No chyba na dziewięć :P no dobra, na 10 bo jeszcze jeden cykl przed ciążą, tego cyklu nie liczę ;)

Ja chyba też tak policzyłam,w tym nie masz jaja bo zgubiłaś,w nastęępnym się uda+9 i tak mi wyszło

caffe lubi tę wiadomość

Andzia33
  • promyk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia fajnie ze masz kociaka u siebie. Z tego co wiem to koty sa terytorialne i starszy kociak musi mlodziakowi pokazac kto tu jest na swoim.
    Pisalyscie ze najwieksza mozliwosc poczecia jest w mc w ktorym sie urodzila przyszla niedoszla matka....moja starsza zostala poczeta w pazdzierniku,mlodsza w luty a ja sie urodzilam w listopadzie...fat faktem sa to mc zimowe. Moze cos w tym jest
    Moj cos mgliscie wspominal o checi przylotu w listopadzie, a jesli to nie wyjdzie to lece do niego w ferie zimowe.

caffe, Andzia33, Mango, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

Promyk
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ