X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin mówi odwrotnie,najpierw sprawdzamy ,a potem ewentualne stymulacje.
    Boję się tez dlatego,że koleżanka miała niedawno i okazało się ,że ma obydwa niedrożne ,pomimo ,że ma jedno dziecko i lekarz jej powiedział,że więcej nie będzie.

Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda spokojnego wypoczynku,będziemy tęsknic i czekac na wiadomości od Ciebie.
    A jeżeli by teraz faktycznie nie wyszło,to może akurat w tym buszu,sobie zbroicie malutkiego buszmenka!

Panda, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest hsg i sono-hsg (bezbolesne)
    miała któraś te badanie sono?

Lucky, polarmiś lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie HSG polega na wprowadzeniu do jamy macicy płynu ze środkiem kontrastowym (w przypadku klasycznego badania histerosalpingograficznego, HSG, z zastosowaniem szkodliwych promieni rentgena) lub sterylnej wody czyli soli fizjologicznej (w przypadku Sono-HSG czyli badania z zastosowaniem nieszkodliwej ultrasonografii, USG).

i to sono kosztuje 350 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 15:19

Andzia33, Mango, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety u mnie raczej robią tylko hsg,bo nawet mi nie proponowali niczego innego

Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Panda Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sa wszelkie rodzaju pelzaki i pajaki dorodne ale ja sie nie boje :) to znaczy jak po mnie nie lazi ;)oblesniakow duzo roznych i groznych niestety, ale niech sie nie zblizaja bo ja ugryze hihihi... jeszcze nie wyjezdzam, chyba 7 wrzesnia jak wszsytko bedzie wedlug planu.
    Reni wrote:
    Panda to strasznie dłuuuuuugo tantrumsmiley.gif
    ale baw się dobrze wypoczywać
    strasznie chciałabym też tak kiedyś ale mam arachnofobię a tam u Was trochę tego tematu jest wypasionego.. odżywionego na turystach.. ;-)

Andzia33, Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Andzia tak jest buszmena albo dwa ;) jak ja to mowie ja tez bede tesknila za wami to pewne!!!
    Andzia33 wrote:
    Panda spokojnego wypoczynku,będziemy tęsknic i czekac na wiadomości od Ciebie.
    A jeżeli by teraz faktycznie nie wyszło,to może akurat w tym buszu,sobie zbroicie malutkiego buszmenka!

Mango, Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bo jakieś takie rozluźnienie tu nastało
    kotki sobie kupują, jeżdzą nad morze w góry a na jajach kto będzie siedział?

Bozia do roboty 0bicz.gif
    O przepraszam! Ja nad morzem ciężko pracowałam! To chyba widać na wykresie ;) Nawet śmialiśmy się z M, że on nie ma urlopu, bo pracuje w kopalni ;)

Andzia33, Iwone, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie ciężko?
    ciężko to jak w kratce są dwa serducha a tam widzę tylko pojedyncze
    ;-)
    Mango wrote:
    O przepraszam! Ja nad morzem ciężko pracowałam! To chyba widać na wykresie ;) Nawet śmialiśmy się z M, że on nie ma urlopu, bo pracuje w kopalni ;)

Andzia33, Mango, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie na samą myśl sierść mi się jeży divers2303.gif
    Panda wrote:
    No sa wszelkie rodzaju pelzaki i pajaki dorodne ale ja sie nie boje :) to znaczy jak po mnie nie lazi ;)oblesniakow duzo roznych i groznych niestety, ale niech sie nie zblizaja bo ja ugryze hihihi... jeszcze nie wyjezdzam, chyba 7 wrzesnia jak wszsytko bedzie wedlug planu.

Panda lubi tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj oglądałam film o takim rozbitku,który 4-5 lat mieszkał na bezludnej wyspie ,ale nie pamiętam tytułu,całe szczęście tam nie było robali,ale jak pływał to czekałam na jakies rekiny

Lucky, bliska77, Panda lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Samira na wakacjach?

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Badanie HSG polega na wprowadzeniu do jamy macicy płynu ze środkiem kontrastowym (w przypadku klasycznego badania histerosalpingograficznego, HSG, z zastosowaniem szkodliwych promieni rentgena) lub sterylnej wody czyli soli fizjologicznej (w przypadku Sono-HSG czyli badania z zastosowaniem nieszkodliwej ultrasonografii, USG).

i to sono kosztuje 350 zł.
    Reni ja się na tym kompletnie nie znam i nie zamierzam się wymądrzać- niestety bazuje tylko na wiedzy netowej. Ten ludwin wyjasnia to badanie i krytykuje to sono- coś tam...tu Wam wklejam linka bo już sama nie wiem co robić....
    http://www.ludwinludwin.pl/subpage,page,zabiegi,sub,44

bliska77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda..buszuj wszędzie, gdzie się da...a raczej Twoj kogucik niech buszuje...;) taki spontan czasami najlepszy... :)

Andzia33, caffe, bliska77, Panda lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to zastanawiam się co z dziewczynami z początku tego forum,skoro rok temu był założony ten wątek ,to co z
    nimi,zaszły w ciąże,czy przestały pisac?
    Macie jakies wiadomości?

Mango, caffe, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Lepiej zapomnij o jakim kolwiek zabezpieczaniu,na 12 miesięcy
    No chyba na dziewięć :P no dobra, na 10 bo jeszcze jeden cykl przed ciążą, tego cyklu nie liczę ;)

Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    A tak wogóle to zastanawiam się co z dziewczynami z początku tego forum,skoro rok temu był założony ten wątek ,to co z
    nimi,zaszły w ciąże,czy przestały pisac?
    Macie jakies wiadomości?
    Ja ich nie znałam, ale mam nadzieję, ze miewają się dobrze i zrealizowały im się ich plany ;)

Andzia33, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie liczy się ilość, ale jakość ;)
    Reni wrote:
    jakie ciężko?
    ciężko to jak w kratce są dwa serducha a tam widzę tylko pojedyncze
    ;-)

caffe, Lucky, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No chyba na dziewięć :P no dobra, na 10 bo jeszcze jeden cykl przed ciążą, tego cyklu nie liczę ;)

Ja chyba też tak policzyłam,w tym nie masz jaja bo zgubiłaś,w nastęępnym się uda+9 i tak mi wyszło

caffe lubi tę wiadomość

Andzia33
  • promyk Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia fajnie ze masz kociaka u siebie. Z tego co wiem to koty sa terytorialne i starszy kociak musi mlodziakowi pokazac kto tu jest na swoim.
    Pisalyscie ze najwieksza mozliwosc poczecia jest w mc w ktorym sie urodzila przyszla niedoszla matka....moja starsza zostala poczeta w pazdzierniku,mlodsza w luty a ja sie urodzilam w listopadzie...fat faktem sa to mc zimowe. Moze cos w tym jest
    Moj cos mgliscie wspominal o checi przylotu w listopadzie, a jesli to nie wyjdzie to lece do niego w ferie zimowe.

caffe, Andzia33, Mango, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

Promyk
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ