35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywitajcie,
jeśli chodzi o tabletki to też myślę, że mogą zwiększyć szanse na potomstwo w późniejszym okresie poprzez efekt odbicia, tylko pod warunkiem, ze są dobrze dobrane, niestety rzadko który lekarz przykłada się do tego.
Przed przepisaniem tabletek,próby wątrobowe i profil hormonalny powinien być obowiązkowo zlecany każdej pacjentce, dobrze dobrane tabletki mogą pomóc w wielu sprawach (u mnie np dzięki nim nie "odkładały" się kolejne torbiele, źle dobrane mogą zrobić bardzo ale to bardzo dużo złego.
A teraz o moim wykresie, jakoś ta dziwnie to wszystko wygląda w tym cyklu, myślę, że jeżeli w ogóle była owulacja (obstawiam, że jej nie było), to była wcześniej niż zaznaczono na wykresie, nie wiem co o tym myśleć
miłego dnia dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2013, 07:06
Losiczka72, samira, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:EwaT wrote:wydaje mi sie ze jezeli chcesz to bedziesz probowac do skutku? podejrzewasz ze po 8smiu m. odechce ci sie dzidziusia i zaczniesz brac anty? conajmniej dziwne....poza tym po tylu latach z anty ktore kompletnie rujnuja gospodarke hormonalna moze ci byc trudno tak szybko dojsc do rownowagi....organizm to nie automat
Może i rujnują ale da się ją przywrócić ale za to rezerwa jajnikowa niezmarnowana !!!!! bo przez wiele lat jajeczka były w inkubacji, nie rozwijały się!! Dlatego koleżanka ma duże szanse na pięknego dzidziusia. Ja nigdy nie brałam anty i teraz jestem na samej dolnej granicy rezerwy jajnikowej.
Powodzenia, uda się.
Polarmiś, z tymi jajeczkami i hormonami to trochębardziej skomplikowane. Teoretycznie wstrzymuja owulację, ale niekoniecznie zapewniają wieszą rezerwę jajnikową. -
Witaj Szczęśliwa.
-
Czy wysoki poziom temperatury może o czymś świadczyć? Ja tem prze dowu mam na poziomie 36,9, a jak patrze na wasze tempki to sa o wiele niższe.
-
nick nieaktualnyWitam drogie panie
Szczęsliwa witaj
Nati masz wysoką wyjściową tempkę czyli przed owu.Ja czasami zaczynam na poziomie 36,2 koncze na 37.A żeby było śmiesznie luteina wcale mi nie podnosi tak mocno temki.Dosłownie nieznacznie.
Koncze cykl za tydzien śmigam z młodym do ortodonty i 150 zł pójdzie sobie jak nic.Ale w następnym cyklu obiecałam sobie że robię wszystkie badania hormonalne a dopiero po nich lece do lekarza.Już boje sie wyniku bo jak będzie żle to nie wiem jak sobie z tym poradzę
Trzymajcie sie cieplutko dziewczynki życze miłego dnia ja dzisiaj szyje 6 torebek dla babeczki
Na dole mam linka możecie sobie zobaczyć moje dziełaBursztyn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziękuje Wam za miłe przyjecie
co do anty no niby chemia ale gdzie jej nie ma ?
agafbh masz racje trudno o lekarza który dobrze je dobierze mnie się w sumie udało samej tego dokonać )
brałam je 15 lat i w sumie żyję nadal )
co do 8 miesięcy i mojego terminu takie mam postanowienie i to wszystko czy zmienię zdanie nie wiem
a dziewczyny idę dziś do gina o jakie badania poprosić i czy sa refundowane czy Wy zawsze lecicie na swojej kasie ???
bliska77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolarmiś wrote:Nati74 wrote:polarmiś wrote:EwaT wrote:wydaje mi sie ze jezeli chcesz to bedziesz probowac do skutku? podejrzewasz ze po 8smiu m. odechce ci sie dzidziusia i zaczniesz brac anty? conajmniej dziwne....poza tym po tylu latach z anty ktore kompletnie rujnuja gospodarke hormonalna moze ci byc trudno tak szybko dojsc do rownowagi....organizm to nie automat
Może i rujnują ale da się ją przywrócić ale za to rezerwa jajnikowa niezmarnowana !!!!! bo przez wiele lat jajeczka były w inkubacji, nie rozwijały się!! Dlatego koleżanka ma duże szanse na pięknego dzidziusia. Ja nigdy nie brałam anty i teraz jestem na samej dolnej granicy rezerwy jajnikowej.
Powodzenia, uda się.
Polarmiś, z tymi jajeczkami i hormonami to trochębardziej skomplikowane. Teoretycznie wstrzymuja owulację, ale niekoniecznie zapewniają wieszą rezerwę jajnikową.
Oczywiście, że to bardziej skomplikowane, napisałam w dużym uproszczeniu. Jakby to było takie proste to by nas tu nie było, ale każda z nas ma jakiś problem, oczekiwania i nadzieję, że się uda. Ja już nie mogę się doczekać czterech miesięcy wymiotów, wielkiego brzucha, z którym chętnie porozmawiam i popieszczę i nawet kaczego chodu i wielkiego pod koniec opuchniętego nochala. a tak się rozmarzyłam.....
podobno rezerwy nie zapewniają ...
zobaczymy jak to będzie w moim przypadku -
nick nieaktualnyszczęśliwa wrote:dziękuje Wam za miłe przyjecie
agafbh masz racje trudno o lekarza który dobrze je dobierze mnie się w sumie udało samej tego dokonać )
co do 8 miesięcy i mojego terminu takie mam postanowienie i to wszystko czy zmienię zdanie nie wiem
a dziewczyny idę dziś do gina o jakie badania poprosić i czy sa refundowane czy Wy zawsze lecicie na swojej kasie ???
podstawowe badania to tsh, progesteron, lh, fsh, estradiol, prolaktyna, amh, i może testosteron, z finansowaniem bywa rożnie, niektóre nie są po prostu refundowane.
Ty sobie wyznaczyłaś 8 miesięcy a dla mnie datą zamykającą temat jest maj, moje urodziny, nie będę próbować w nieskończoność
powodzenia u ginekologasamira, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagafbh wrote:witajcie,
jeśli chodzi o tabletki to też myślę, że mogą zwiększyć szanse na potomstwo w późniejszym okresie poprzez efekt odbicia, tylko pod warunkiem, ze są dobrze dobrane, niestety rzadko który lekarz przykłada się do tego.
Przed przepisaniem tabletek,próby wątrobowe i profil hormonalny powinien być obowiązkowo zlecany każdej pacjentce, dobrze dobrane tabletki mogą pomóc w wielu sprawach (u mnie np dzięki nim nie "odkładały" się kolejne torbiele, źle dobrane mogą zrobić bardzo ale to bardzo dużo złego.
A teraz o moim wykresie, jakoś ta dziwnie to wszystko wygląda w tym cyklu, myślę, że jeżeli w ogóle była owulacja (obstawiam, że jej nie było), to była wcześniej niż zaznaczono na wykresie, nie wiem co o tym myśleć
miłego dnia dziewczyny
ja myślę ze powinna wyznaczyć u ciebie owu 13 dc ...takie moje zdaniebliska77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagafbh wrote:szczęśliwa wrote:dziękuje Wam za miłe przyjecie
podstawowe badania to tsh, progesteron, lh, fsh, estradiol, prolaktyna, amh, i może testosteron, z finansowaniem bywa rożnie, niektóre nie są po prostu refundowane.
Ty sobie wyznaczyłaś 8 miesięcy a dla mnie datą zamykającą temat jest maj, moje urodziny, nie będę próbować w nieskończoność
powodzenia u ginekologa
hm , myślę że zapytam czy mi da skierowanie na te badania a może podpytam kiedy je zrobić
tak dlatego ja też mam datę końcową ) jednak wiek trochę ogranicza i myślę że co ma byc to będziebliska77, samira, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysamira wrote:agafbh wrote:witajcie,
miłego dnia dziewczyny
ja myślę ze powinna wyznaczyć u ciebie owu 13 dc ...takie moje zdanie
a nie miałaś tak że wyznaczył Ci np wcześniej a później zmienił, mi tak zrobił jednego dnia miałam że już owulacja a następnego jak wpisałam wyższą temperaturę to mi zmienił )
-
nick nieaktualnysamira wrote:agafbh wrote:witajcie,
miłego dnia dziewczyny
ja myślę ze powinna wyznaczyć u ciebie owu 13 dc ...takie moje zdanie
właśnie, mam dokładnie takie samo zdanie jak Ty , też obstawiam na 13dc ale póki co, możemy jedynie gdybać, mam nadzieje że podczas kolejnego cyklu, monitoring wiele rozjaśni -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya dzięki :* dziewczyny idę do szkoły policealnej -florystyka nauka trwa rok ,jest bezpłatna jak i materiały do nauki ,jedynie nie można kompozycji zabierać do domu...i kończy się egzaminami tytuł technik florysta
najlepsze jaja będą jak w tym czasie zaciążęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2013, 11:58
angela, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysamira wrote:a dzięki :* dziewczyny idę do szkoły policealnej -florystyka nauka trwa rok ,jest bezpłatna jak i materiały do nauki ,jedynie nie można kompozycji zabierać do domu...i kończy się egzaminami tytuł technik florysta
najlepsze jaja będą jak w tym czasie zaciążę
a to będziesz dla dzidziusia robić bukiety )samira lubi tę wiadomość