X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny,
    ja w domciu z córcią do piątku jestem :-)
    u nas mało słoneczka a dużo, obecnie rozwijamy z córcią talent plastyczny, malujemy kolorujemy, naklejamy ....
    miłego dnia

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, Anek to straszne co piszesz! Ja urodzilam moja pierwsza corke w 32 tyg ciazy i wszystko sie dobrze skonczylo, nawet w inkubatorze nie lezala taka byla zdrowa. I miedzy innymi dlatego wiem ze strata na bardzo wczesnym etapie mniej boli (mnie przynajmniej) bo przezylam i przedwczesny porod i b. wczesna strate i normalny porod....i rozumiem Twoj bol. Jesli moge sie spytac a Ty nie masz nic przeciwko, to co sie stalo u Ciebie? nie wiem czy to pytanie na wlasciwym miejscu ale piszemy tu o naszych problemach przeroznych, ale jesli nie chcesz pisac to po prostu nie pisz, to bedzie zrozumiale....

anek42 wrote:
    Witajcie dziewczynki.
    Iwona ja tez nie pracuje zawodowo od 2009r.wiec nie jestes sama.

Satori witaj wsrod nas.

Gosiu to bardzo przykre i uwierz mi ze wiem co czujesz. Ja w wigilie 2009r stracilam corcie w 35tyg ciazy i pomimo tego ze minelo sporo czasu i w 2011 urodzilam synka to wigilia zawsze jest dla nas smutna,choc napewno mniej juz boli. Jak to mowia czas goi rany. Uwazam ze kazda strata ciazy czy to w 6tyg czy 30tyg jest bardzo duzym przezyciem dla matki
    Ale glowa do gory, mysle ze predzej czy pozniej kazdej z nas sie uda. Pozdrawiam Was wszystkie i o tej godz moge juz chyba zyczyc milego wtorku.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anek to bardzo przykre, kurcze......... ja straciłam ciążę ale w 8 tygodniu, córcie urodziłam w 37 tc i leżała w inkubatorze 2 doby, ale to inna długa historia, dostała w sumie 7pkt bo miała między innymi niedotlenienie, zobaczyć ją mogłam dopiero na drugi dzień, jakoś trzeba przez to wszystko przebrnąć

• Lucky Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    witam nową koleżankę
    wg mnie bolą wszystkie straty
    nawet ta ciąża w której już miałam być i nie jestem, to też ból, rozczarowanie i wielki żal
    każdy przeżywa po swojemu i ma do tego prawo

czuję się okresowo chociaż to jeszcze czas :(
    już myślę o następnym cyklu

bliska77, Viola, caffe, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Lucky, bardzo boli ta ciaza ktora miala byc a jej ciagle nie ma...:-( ale jak przeczytasz wczesniejszy wpis Andzi33 to za miesiac bedziemy juz w ciazy, przynajmniej takie musimy miec nastawienie;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 08:25

bliska77, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, ale u Ciebie obiecujaco na wykresie!! obys rozpoczela dobry okres zielonosci dla nas wszystkich...bedziesz Matka-Przodowniczka;-)

bliska77, Iwone, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki
    każda strata boli nieważne czy ciąży czy kogoś bliskiego

Miłego dnia

bliska77, caffe, Iwone, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jadę od wczoraj na mega wkurwie
    Prolaktyna to pewnie mi się uszami wylewa
    Zadzwoniła do mnie agentka.. że babsko od której chcę kupić mieszkanie podniosło cenę. To.......................................!!!!!!!!!
    Myśli, że trafiła nalapaloną jak szczerbaty na suchary i że może robić co chce! O nie! Może się laska przeliczyć, bo jest dużo mieszkań na rynku!
    furiat.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 08:33

bliska77, caffe, Andzia33, Andzia33, Mango, polarmiś, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky zamierzasz coś wykluć czy tak się będziesz z nami droczyć?

caffe, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Zadzwoniła do mnie agentka.. że babsko od której chcę kupić mieszkanie podniosło cenę. To.......................................!!!!!!!!!
    Myśli, że trafiła nalapaloną jak szczerbaty na suchary i że może robić co chce! O nie! Może się laska przeliczyć, bo jest dużo mieszkań na rynku!
    furiat.gif
    o kurcze, to faktycznie zagranie poniżej pasa!
    nie denerwuj się, może jeszcze odpuści

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jak tak można.. tym bardziej, że były negocjacje i została cena ustalona a ona mówi do agentki, że właśnie się doczytała na umowie, że jest cena inna niż chciała i jeszcze bezczelnie rżnie głupa, że nie wiedziała

bliska77, caffe, Andzia33, polarmiś lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wsciekly3.gif

anna maria, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, mielismy kiedys dokladnie to samo. Zdecydowalismy sie na zakup dzialki, juz wlasciwie bylismy umowienie z agentem na sfinalizowanie sprawy a facet dzwoni mowi ze wlasciciel sie wycofal. Wkurzylismy sie strasznie bo napalilismy sie na dzialke jak lysy na suchary...i co sie okazalo? niedawno przejezdzajac kolo naszej niedoszlej dzialeczki zauwazylismy nowo wybudowana zabudowe szeregowa...! wlasciciel zarobil 10 x wiecej nie gdyby nam sprzedal...tak to jest, kazdy chce ukrecic jak najwiecej dla siebie. Ja tez tego nie rozumiem, bo dla mnie dane slowo jest swiete.
    Reni wrote:
    furiat.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 08:51

bliska77, caffe, anna maria, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni trzymam kciuki za to by wszystko rozw2iązało się po Waszej myśli ale jest to cholernie irytujące, moze w tej agencji powinni jej jasno powiedzieć ze jak będzie odwalała takie numery to kupca nigdzie nie znajdzie

caffe, anna maria, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laska wystawiła mieszkanie w 6 agencjach nieruchomości i niektóre nawet zawyżyły cenę w necie..
    trudno jak nie to to będzie inne
    agafbh wrote:
    Reni trzymam kciuki za to by wszystko rozw2iązało się po Waszej myśli ale jest to cholernie irytujące, moze w tej agencji powinni jej jasno powiedzieć ze jak będzie odwalała takie numery to kupca nigdzie nie znajdzie

caffe, anna maria, bliska77, Bozia3, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mozna tak? ja wiem ze cokolwiek robilismy przez jakakolwiek agencje to trzeba bylo podpisywac umowe o wylacznosci. A moze zglos ze babka dziala na kilku frontach, bo z tego co wiem to kazda agaencja zyczy sobie wlasnie taka umowe na wylacznosc. A jesli baba dala do tylu agencji to znaczy ze zlamala umowe i kazdego kolejnego agenta oszukala. Mozna by ja bylo postraszyc pociagnieciem do odpowiedzialnosc...
    Reni wrote:
    Laska wystawiła mieszkanie w 6 agencjach nieruchomości i niektóre nawet zawyżyły cenę w necie..
    trudno jak nie to to będzie inne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2013, 09:02

anna maria, bliska77, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety można

anna maria, bliska77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jesli mozna, to nie wiem po co zawsze kaza podpisywac umowy na wylacznosc...szkoda myslalam ze ja zaszantazujecie.....ludzie nie maja w dzisiejszych czasach skrupolow....

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • anek42 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Violu to bardzo dluga historia. Od 34tyg ciazy lezalam w szpitalu bo mialam cisnienie 150/99. Kiedy zbili mi cisnienie i mialam juz wyjsc do domu tj. 24.grudnia dostalam boli porodowych(tak mi sie wtedy wydawalo bo wczesniej pr,eciez juz rodzilam.) Tak bardzo sie cieszylam ze corcia sie urodzi w wigiie. Poszlam zglosic pielegniarce ze cos sie chyba dzieje bo mam brzuch twardy jak kamien. Odeslala mnie niestety do lozka. Po godz zaczelam krwawic i wtedy sie zaczelo. Caly oddzial sie zlecial. Zrobili usg i szybko zawiezli na cesarke. Jak sie obudzilam oznajmili ze im przykro ale corka zmarla. Przyczyna przedwczesne odklejenie lozyska. Swiat sie dla mnie wtedy skonczyl. Pomogl mi dopiero psycholog,nie dalabym rady bez niego. Lelarze sami przyznali ze gdyby pielegniarka im zglosila to co jej moilam to corcia by zyla. Ale niestety nie ma jej z nami i jakos musimy z tym zyc
    Taka to historia po krotce. Wspomnienia wrocily i sie poryczalam. Kazdy z nas przezywa jakies tragedie, wiec glowa do gory i idziemy naprzod

caffe, Iwone, Reni, anna maria, bliska77, Bozia3, Andzia33, Panda, promyk, gosia7122, satori, satori, polarmiś, megan8 lubią tę wiadomość

0cc7a5b3923d4012af7cb62094b52bf2.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Witam nową koleżankę.

Ovu zaznaczyło mi przerywaną linią owulację, która mogła być w sobotę. No niestety nie było jej, chociaż był pęknięty pęcherzyk, ale to z poprzedniego cyklu :P

‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ