X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    To ciekawe, że pytanie o Bozię obok postu jedzeniowego...:)

Cepeliny są smaczne...ale france takie tłuste...
    Tak wyszło, albo Ty poczułaś coś w powietrzu i cię zew przyciągnął do lasu :P

Mango lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M byl kilka razy w okolicach Bialegostoku i za kazdym razem jak biora go na kolacje czy obiad to wlasnie zachwalaja kartacze. On za pierwszym razem jak uslyszal ze to jest cos w rodzaju pieroga to chcial zamowic kilka (tak jak w normalnej porcji jest) no bo przeciez jednym sie nie naje no i mieli z niego ubaw bo jak w koncu dostal tego jednego wielkiego kartacza to sie mocno zdziwil no i ....starczylo mu:-)
    caffe wrote:
    Ja jadłam w tym roku w okolicach Drohiczyna, były pyszne :) więc wczoraj mnie tak jakoś naszło i poszukałam przepisów.
    Tak, robi się z ziemniaków surowych i gotowanych, a nadziewa się surowym mielonym mięsem.

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Moj M byl kilka razy w okolicach Bialegostoku i za kazdym razem jak biora go na kolacje czy obiad to wlasnie zachwalaja kartacze. On za pierwszym razem jak uslyszal ze to jest cos w rodzaju pieroga to chcial zamowic kilka (tak jak w normalnej porcji jest) no bo przeciez jednym sie nie naje no i mieli z niego ubaw bo jak w koncu dostal tego jednego wielkiego kartacza to sie mocno zdziwil no i ....starczylo mu:-)
    Ja jadłam wielkości jakby dwóch pyz, więc dałam radę zjeść tylko 3 :P ale były pyszne :)

Nie wiem tylko czy się juz ziemniaki do tego nadają, czy nie są za młode i czy się będą lepiły. No ale cóż, spróbuję bo język już mam przy podłodze :P Podobno przepyszne są też odsmażane, więc zrobię ich więcej żeby na jutro zostało.

bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mlodymi ziemniakiami faktycznie jets roznie, ale mysle ze wystarczy je dobrze odcisnac z wody na sitku. Ja w ostatnia sobote robilam placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym i przy pierwszej porcji nie odcisnelam wody wiec cala kuchnia byla zachalapana pryskajacym tluszczem....
    musze kiedy sprobowac tych kartaczy...
    caffe wrote:
    Ja jadłam wielkości jakby dwóch pyz, więc dałam radę zjeść tylko 3 :P ale były pyszne :)

Nie wiem tylko czy się juz ziemniaki do tego nadają, czy nie są za młode i czy się będą lepiły. No ale cóż, spróbuję bo język już mam przy podłodze :P Podobno przepyszne są też odsmażane, więc zrobię ich więcej żeby na jutro zostało.

caffe, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja teściowa robi najlepsze na świecie a rozmiarowo są takie, że zjadam jednego i ciężko mi popić barszczem ;) hasło "dziewczęta" to takie zboczenie zawodowe (szkoła średnia)

caffe, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Z mlodymi ziemniakiami faktycznie jets roznie, ale mysle ze wystarczy je dobrze odcisnac z wody na sitku. Ja w ostatnia sobote robilam placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym i przy pierwszej porcji nie odcisnelam wody wiec cala kuchnia byla zachalapana pryskajacym tluszczem....
    musze kiedy sprobowac tych kartaczy...
    Własnie to jest ten ból z młodymi ziemniakami :) ale kupię gazę i je odsączę mocniej.

A tak w ogóle to polecam Wam zrobienie sobie musu owocowego na wzór koktajlu z truskawek. Ja zrobiłam sobie mieszany ze śliwek, jabłek i gruszek. Wszystko podsmazyłam na wolnym ogniu z dodatkiem odrobiny wody i cukru, przetarłam skórki i dodałam śmietany. Pychotka :)

bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    moja teściowa robi najlepsze na świecie a rozmiarowo są takie, że zjadam jednego i ciężko mi popić barszczem ;) hasło "dziewczęta" to takie zboczenie zawodowe (szkoła średnia)
    Ja to lubię jeść jak ktoś przygotuje :)

Każdy ma jakieś swoje zboczenia zawodowe :)

Mango lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, zgadzam sie z Toba w 100%. Ja moge wtedy zjesc nawet ozorka, no moze przesadzilam, ale zjem wszystko i bedzie mi smakowac bylebym nie musiala gotowac...
    caffe wrote:
    Ja to lubię jeść jak ktoś przygotuje :)

Każdy ma jakieś swoje zboczenia zawodowe :)

caffe, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na dziewczynki są zbyt duże, obraziłyby się, a na panie jeszcze wcześnie, niech się dostaną na studia tam im będą paniować...u mnie są dziewczętami i już!

caffe, Reni, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Caffe, zgadzam sie z Toba w 100%. Ja moge wtedy zjesc nawet ozorka, no moze przesadzilam, ale zjem wszystko i bedzie mi smakowac bylebym nie musiala gotowac...
    Dokładnie tak mam :)

ja nieraz jak gotuję to mi się nie chce zjeść bo się narobię, nasmakuję i potem już mi się nie chce jeść.

Mango lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...a jak gotuje na impreze to pozniej w ogole nie jem bo mam stresa czy jest dobre, czy bedzie wszystkim smakowac itd....
    caffe wrote:
    Dokładnie tak mam :)

ja nieraz jak gotuję to mi się nie chce zjeść bo się narobię, nasmakuję i potem już mi się nie chce jeść.

caffe lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    ...a jak gotuje na impreze to pozniej w ogole nie jem bo mam stresa czy jest dobre, czy bedzie wszystkim smakowac itd....
    Też tak mam, narobię się, nastresuję i w efekcie nie jem :) ja lubię eksperymentować w kuchni i się nie boję robić czegoś pierwszy raz na spotkanie ze znajomymi lub rodziną. Staram się wymyślić zawsze coś nowego i zaskoczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 10:16

Viola, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• wenus Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Wenus wszystko zależy od długości cyklu i jego faz, róznie się bierze, ja np biorę od 2 do 6dc raz brałam od 1 do 5go a spora grupa dziewczyn bierze od 3 do 7 lub od 5 do 9 dc :-)
    No własnie,ale dlaczego on mi kazał przyjsc koło 8 dnia?Powiedzial,że wtedy zobaczymy i jak cos bedzie nie tak to mi cos da-moze miał na mysli jednak cos innego?Ja w sumie mam długie cykle bo ponad 30 dni,a ostatnio to juz wogóle jakis kosmos,ale jeszcze nigdzie nie wyczytałam ,zeby któras z dziewczyn tak pózno z tym zaczynała...
    Pozdrawiam i miłego dnia dla wszystkich:)

[img]http:/[/img]
  • caffe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus wrote:
    No własnie,ale dlaczego on mi kazał przyjsc koło 8 dnia?Powiedzial,że wtedy zobaczymy i jak cos bedzie nie tak to mi cos da-moze miał na mysli jednak cos innego?Ja w sumie mam długie cykle bo ponad 30 dni,a ostatnio to juz wogóle jakis kosmos,ale jeszcze nigdzie nie wyczytałam ,zeby któras z dziewczyn tak pózno z tym zaczynała...
    Pozdrawiam i miłego dnia dla wszystkich:)
    Ja mam brać od 3 do 7 dc. Ale skoro Ty masz dłuższe cykle, to wydaje mi się, ze powinnaś zacząć brać później. Mnie gin reguluje cykl do 28 dni z ponad 36, więc u mnie to jest logiczne.
    Może dopytaj.

bliska77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Też tak mam, narobię się, nastresuję i w efekcie nie jem :) ja lubię eksperymentować w kuchni i się nie boję robić czegoś pierwszy raz na spotkanie ze znajomymi lub rodziną. Staram się wymyślić zawsze coś nowego i zaskoczyć :)
    Też lubię urzędować w kuchni....a mój M to jeszcze bardziej - i właśnie eksperymentuje mocno.....ja to lubię - bo lubię dziwactwa jeść...a już krewetki w jego wykonaniu to mogę jeść tonami...:)

Caffe jak tak Cię czytam...to chyba ta Twoja kuchnia by mi pasowała.....:) a już ten mus....pycha...ale niestety przy Tobie, to 15 kg do przodu w dwa miesiące pewnie..

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe - tak pięknie poszła Ci tempka w górę...na pewno nie było żadnego jaja???

FZuMp1.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( sorki że nawalam z witaniem się i pisaniem
    ale odebrałam właśnie betę, ujemną
    :(
    szkoda słów
    pozdrawiam wszystkie i miłego dnia

caffe, Iwone, Dorka71, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    szkoda słów
    Lucky... trzymam kciuki za kolejny cykl....może zaskoczy wreszcie...

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Caffe - tak pięknie poszła Ci tempka w górę...na pewno nie było żadnego jaja???
    Bozia, no właśnie powiedział mi że nie było jajca. Widział pęknięte, niby wchłaniające się jajo z poprzedniego cyklu i nawet upewniał na wydrukach usg się czy to to samo jajo. I niby to samo bo w tym samym miejscu.
    Sama teraz zgłupiałam, bo poprzedni cykl był bezowulacyjny i to by się potwierdzało z wykresem, a teraz takie bum. I jak robiłam test owulacyjny to fakt ta druga kreska była lekko jasniejsza, ale wyraźna. Nigdy na testach z allegro one nie były takiej samej intensywności.
    Powiedział mi, że w tym cyklu nie ma już sensu robienia monitoringu więc nie robię.
    Ja jeszcze myślałam, że jak miałam późne owulacje, to 10dc nic nie może być i może ta owu będzie później. Ale z drugiej strony skoro skraca mi cykle, to bez sensu zeby była późno.

No nic, trwam w niepewności.

Ale zatokę Douglasa miałam wolną, to ma znaczenie? Endometrium było super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 11:11

bliska77, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Lucky, z takimi wykresami to co miesiac powinnas byc w ciazy. Co jest nie tak?
    Lucky wrote:
    szkoda słów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 11:13

bliska77, caffe, Lucky lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ