X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    PORYPANE puk-puk.gif
    nawet gorzej :P

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta ;-)na razie nie mam czasu w pracy ale napisze wam pozniej o jeszcze jednej rzeczy o ktorej mi powiedziala ginekolzka a co moze miec wplyw na "niezachodzenie" w ciaze....jest troche pisania wiec jak sie odrobie to wroce...

caffe, samira, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dziewczeta ;-)na razie nie mam czasu w pracy ale napisze wam pozniej o jeszcze jednej rzeczy o ktorej mi powiedziala ginekolzka a co moze miec wplyw na "niezachodzenie" w ciaze....jest troche pisania wiec jak sie odrobie to wroce...
    Ta to potrafi nakręcić atmosferę...:)

Reni, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha od dzisiaj Viola ma ksywe Hitchcock

Mango lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dobra jesteś :P

mam nadzieję, że znasz tę metodę od wczoraj i ją zastosujesz w najbliższym cyklu :P

Mango lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra jestem...ciagle zapominam Wam to napisac:-) Moja stara ginekolozka zrobila szybka analize mojej sytuacji: ciaza byla w kwietniu wiec jajowody drozne, wyniki hormonow super, facet ten sam itd i wiecie co powiedziala? przypomnialo mi sie dzisiaj w zwiazku z Lucky, bo tez niby u Lucky wszystko ok a ciazy nie ma, powiedziala ze robi sie cos takiego jak laparoskopia jajnikow, kurde teraz nie wiem czy dobrze zapamietalam bo jakos nie przywiazalam do tego wagi. W kazdym badz razie wprowadza sie sprzet laparoskopowo do brzucha i NAKŁUWA sie jajniki i przeplukuje sie je woda. Powiedziala ze jest to super zabieg i jajniki po czyms takim sa jak nowe, przeplukane, wyczyszczone i zaczynaja intensywniej pracowac. Przyznam ze nie interesowalam sie tym i nie czytalam w necie na ten temat ale fakt ze sie natknelam na cos takiego jak nakluwanie jajnikow. Brzmi jak zabieg w SPA, odswiezenie i pobudzenie do pracy.

samira, caffe, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słyszałam o czymś takim ale leczniczym

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak ale nie napisalam czemu robi sie to nakluwanie....jestem zakrecona, mam tyle pracy...no wiec ona mi to dokladnie tlumaczyla i fajnie objasnila ale ja tego tak fachowo nie przekaze. Mowila cos o tym ze z czasem powierzchnia jajnika lub pecherzykow robi twarda jak skorupka i jajeczka maja problem z uwolnieniem sie, pecherzyk jest za twardy zeby mogl peknac i jajo nie moze sie wydostac...taki zabieg nakluwania pomaga w prawidlowym pekaniu pecherzykow a wiec w owulacji....mam nadzieje ze jakos skladnie to opisalam:-) a slyszalyscie o tym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 14:23

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni a co masz na mysli? Bo to co ja napisalam to robi sie wlasnie w celach leczniczych....
    Reni wrote:
    ja słyszałam o czymś takim ale leczniczym

caffe lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pamiętam już ale gdzieś coś mi się obiło o uszy

caffe lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja słyszalam o Hydropertubacji
    Jest to płukanie jajowodów roztworem leków. Pozwala na wyleczenie lub złagodzenie stanów zapalnych, a nawet uzyskanie drożności jajowodów. Metoda ta ma znaczenie również po operacjach, kiedy zapobiega wytworzeniu się zrostów.

caffe, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co piszesz to wydaje mi sie ze jest to cos zupelnie innego. Ginka mowila tylko o nakluwaniu,a to w celu "zmiekczenia" pecherzykow lub powierzczni jajnika na ktorej sa pecherzyki no i do tego plukanie jajnikow ale nie roztworem lekow tylko chyba sola fizjologiczna.

Reni wrote:
    to ja słyszalam o Hydropertubacji
    Jest to płukanie jajowodów roztworem leków. Pozwala na wyleczenie lub złagodzenie stanów zapalnych, a nawet uzyskanie drożności jajowodów. Metoda ta ma znaczenie również po operacjach, kiedy zapobiega wytworzeniu się zrostów.

caffe lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czy inaczej to chyba w znieczuleniu się robi
    mnie czasami samo badanie boli jak wszystko przy owu jest tkliwe a weź jeszcze nakłuwaj i polewaj czymś

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Reni, na pewno to sie robi w znieczuleniu ogolnym, poniewaz zapytalam o to a ona powiedziala ze to wyglada tak samo jak mi wycinala torbiel na jajniku, czyli normalny zabieg, narkoza + nacinanie 3 dziurek jak to w laparoskopii.
    Reni wrote:
    tak czy inaczej to chyba w znieczuleniu się robi
    mnie czasami samo badanie boli jak wszystko przy owu jest tkliwe a weź jeszcze nakłuwaj i polewaj czymś

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarodziejki :)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra jakaś...coraz mniej mi się to wszystko podoba...:)

bliska77, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja coraz bardziej oswajam się z myślą że mam i będę miała jedno dziecko, podejście do inseminacji (jeśli lekarz pozwoli) i koniec

Iwone lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga proszę bądź optymistką :)

bliska77 lubi tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale newsy
    powiem że też nie słyszałam o nakłuwaniu -bądź co bądź brzmi troszkę strasznie :P

Viola wrote:
    No dobra jestem...ciagle zapominam Wam to napisac:-) Moja stara ginekolozka zrobila szybka analize mojej sytuacji: ciaza byla w kwietniu wiec jajowody drozne, wyniki hormonow super, facet ten sam itd i wiecie co powiedziala? przypomnialo mi sie dzisiaj w zwiazku z Lucky, bo tez niby u Lucky wszystko ok a ciazy nie ma, powiedziala ze robi sie cos takiego jak laparoskopia jajnikow, kurde teraz nie wiem czy dobrze zapamietalam bo jakos nie przywiazalam do tego wagi. W kazdym badz razie wprowadza sie sprzet laparoskopowo do brzucha i NAKŁUWA sie jajniki i przeplukuje sie je woda. Powiedziala ze jest to super zabieg i jajniki po czyms takim sa jak nowe, przeplukane, wyczyszczone i zaczynaja intensywniej pracowac. Przyznam ze nie interesowalam sie tym i nie czytalam w necie na ten temat ale fakt ze sie natknelam na cos takiego jak nakluwanie jajnikow. Brzmi jak zabieg w SPA, odswiezenie i pobudzenie do pracy.

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co trzeba zrobić mieć aby taki zabieg mógł być wykonany -pewnie nie wszystkie kliniki go wykonują ...

Viola wrote:
    Z tego co piszesz to wydaje mi sie ze jest to cos zupelnie innego. Ginka mowila tylko o nakluwaniu,a to w celu "zmiekczenia" pecherzykow lub powierzczni jajnika na ktorej sa pecherzyki no i do tego plukanie jajnikow ale nie roztworem lekow tylko chyba sola fizjologiczna.

bliska77 lubi tę wiadomość

‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ