X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    PORYPANE puk-puk.gif
    nawet gorzej :P

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta ;-)na razie nie mam czasu w pracy ale napisze wam pozniej o jeszcze jednej rzeczy o ktorej mi powiedziala ginekolzka a co moze miec wplyw na "niezachodzenie" w ciaze....jest troche pisania wiec jak sie odrobie to wroce...

caffe, samira, Mango lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dziewczeta ;-)na razie nie mam czasu w pracy ale napisze wam pozniej o jeszcze jednej rzeczy o ktorej mi powiedziala ginekolzka a co moze miec wplyw na "niezachodzenie" w ciaze....jest troche pisania wiec jak sie odrobie to wroce...
    Ta to potrafi nakręcić atmosferę...:)

Reni, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha od dzisiaj Viola ma ksywe Hitchcock

Mango lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Dobra jesteś :P

mam nadzieję, że znasz tę metodę od wczoraj i ją zastosujesz w najbliższym cyklu :P

Mango lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra jestem...ciagle zapominam Wam to napisac:-) Moja stara ginekolozka zrobila szybka analize mojej sytuacji: ciaza byla w kwietniu wiec jajowody drozne, wyniki hormonow super, facet ten sam itd i wiecie co powiedziala? przypomnialo mi sie dzisiaj w zwiazku z Lucky, bo tez niby u Lucky wszystko ok a ciazy nie ma, powiedziala ze robi sie cos takiego jak laparoskopia jajnikow, kurde teraz nie wiem czy dobrze zapamietalam bo jakos nie przywiazalam do tego wagi. W kazdym badz razie wprowadza sie sprzet laparoskopowo do brzucha i NAKŁUWA sie jajniki i przeplukuje sie je woda. Powiedziala ze jest to super zabieg i jajniki po czyms takim sa jak nowe, przeplukane, wyczyszczone i zaczynaja intensywniej pracowac. Przyznam ze nie interesowalam sie tym i nie czytalam w necie na ten temat ale fakt ze sie natknelam na cos takiego jak nakluwanie jajnikow. Brzmi jak zabieg w SPA, odswiezenie i pobudzenie do pracy.

samira, caffe, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słyszałam o czymś takim ale leczniczym

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak ale nie napisalam czemu robi sie to nakluwanie....jestem zakrecona, mam tyle pracy...no wiec ona mi to dokladnie tlumaczyla i fajnie objasnila ale ja tego tak fachowo nie przekaze. Mowila cos o tym ze z czasem powierzchnia jajnika lub pecherzykow robi twarda jak skorupka i jajeczka maja problem z uwolnieniem sie, pecherzyk jest za twardy zeby mogl peknac i jajo nie moze sie wydostac...taki zabieg nakluwania pomaga w prawidlowym pekaniu pecherzykow a wiec w owulacji....mam nadzieje ze jakos skladnie to opisalam:-) a slyszalyscie o tym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 14:23

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni a co masz na mysli? Bo to co ja napisalam to robi sie wlasnie w celach leczniczych....
    Reni wrote:
    ja słyszałam o czymś takim ale leczniczym

caffe lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pamiętam już ale gdzieś coś mi się obiło o uszy

caffe lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja słyszalam o Hydropertubacji
    Jest to płukanie jajowodów roztworem leków. Pozwala na wyleczenie lub złagodzenie stanów zapalnych, a nawet uzyskanie drożności jajowodów. Metoda ta ma znaczenie również po operacjach, kiedy zapobiega wytworzeniu się zrostów.

caffe, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co piszesz to wydaje mi sie ze jest to cos zupelnie innego. Ginka mowila tylko o nakluwaniu,a to w celu "zmiekczenia" pecherzykow lub powierzczni jajnika na ktorej sa pecherzyki no i do tego plukanie jajnikow ale nie roztworem lekow tylko chyba sola fizjologiczna.

Reni wrote:
    to ja słyszalam o Hydropertubacji
    Jest to płukanie jajowodów roztworem leków. Pozwala na wyleczenie lub złagodzenie stanów zapalnych, a nawet uzyskanie drożności jajowodów. Metoda ta ma znaczenie również po operacjach, kiedy zapobiega wytworzeniu się zrostów.

caffe lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czy inaczej to chyba w znieczuleniu się robi
    mnie czasami samo badanie boli jak wszystko przy owu jest tkliwe a weź jeszcze nakłuwaj i polewaj czymś

• Viola Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Reni, na pewno to sie robi w znieczuleniu ogolnym, poniewaz zapytalam o to a ona powiedziala ze to wyglada tak samo jak mi wycinala torbiel na jajniku, czyli normalny zabieg, narkoza + nacinanie 3 dziurek jak to w laparoskopii.
    Reni wrote:
    tak czy inaczej to chyba w znieczuleniu się robi
    mnie czasami samo badanie boli jak wszystko przy owu jest tkliwe a weź jeszcze nakłuwaj i polewaj czymś

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarodziejki :)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra jakaś...coraz mniej mi się to wszystko podoba...:)

bliska77, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja coraz bardziej oswajam się z myślą że mam i będę miała jedno dziecko, podejście do inseminacji (jeśli lekarz pozwoli) i koniec

Iwone lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga proszę bądź optymistką :)

bliska77 lubi tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale newsy
    powiem że też nie słyszałam o nakłuwaniu -bądź co bądź brzmi troszkę strasznie :P

Viola wrote:
    No dobra jestem...ciagle zapominam Wam to napisac:-) Moja stara ginekolozka zrobila szybka analize mojej sytuacji: ciaza byla w kwietniu wiec jajowody drozne, wyniki hormonow super, facet ten sam itd i wiecie co powiedziala? przypomnialo mi sie dzisiaj w zwiazku z Lucky, bo tez niby u Lucky wszystko ok a ciazy nie ma, powiedziala ze robi sie cos takiego jak laparoskopia jajnikow, kurde teraz nie wiem czy dobrze zapamietalam bo jakos nie przywiazalam do tego wagi. W kazdym badz razie wprowadza sie sprzet laparoskopowo do brzucha i NAKŁUWA sie jajniki i przeplukuje sie je woda. Powiedziala ze jest to super zabieg i jajniki po czyms takim sa jak nowe, przeplukane, wyczyszczone i zaczynaja intensywniej pracowac. Przyznam ze nie interesowalam sie tym i nie czytalam w necie na ten temat ale fakt ze sie natknelam na cos takiego jak nakluwanie jajnikow. Brzmi jak zabieg w SPA, odswiezenie i pobudzenie do pracy.

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co trzeba zrobić mieć aby taki zabieg mógł być wykonany -pewnie nie wszystkie kliniki go wykonują ...

Viola wrote:
    Z tego co piszesz to wydaje mi sie ze jest to cos zupelnie innego. Ginka mowila tylko o nakluwaniu,a to w celu "zmiekczenia" pecherzykow lub powierzczni jajnika na ktorej sa pecherzyki no i do tego plukanie jajnikow ale nie roztworem lekow tylko chyba sola fizjologiczna.

bliska77 lubi tę wiadomość

‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ