SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • grosza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jakieś nowe danie się przydaje ale dla pewności robię z 2 rzeczy które wszyscy moi lubią.
    Lupię coś nowego upichcić ale gdy nic i nikt mnie nie goni

caffe wrote:
    Też tak mam, narobię się, nastresuję i w efekcie nie jem :) ja lubię eksperymentować w kuchni i się nie boję robić czegoś pierwszy raz na spotkanie ze znajomymi lub rodziną. Staram się wymyślić zawsze coś nowego i zaskoczyć :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 02:10

promyk, nick nieaktualny, anek42 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 02:11

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz ja to na inseminację to bym się zgodziła ale mój M ? nie jestem tego pewna co do invitro to pewnie dalibyśmy sobie z tym spokój :P

Iwone wrote:
    Ja mam dwóch synów i zawsze chciałam mieć jeszcze córkę, ale jak czytam co piszecie o tych wszystkich zabiegach, lekach, to coraz mniej mi się to wszystko podoba.
    Kobieta powinna mieć dzieci wtedy, kiedy chce i wszystko byłoby proste. Niestety tak nie jest.
    Próbuję kilka cykli i jeśli się nie uda naturalnie, to sobie odpuszczę i nie wiem jak przekonać mojego męża, bo chyba jemu bardziej zależy.

nick nieaktualny, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Aga proszę bądź optymistką :)
    Staram się naprawdę, to nawet nie chodzi o brak optymizmu tylko po takim czasie, człowiek nabiera już coraz większego dystansu do tematu

grosza, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ja mam dwóch synów i zawsze chciałam mieć jeszcze córkę, ale jak czytam co piszecie o tych wszystkich zabiegach, lekach, to coraz mniej mi się to wszystko podoba.
    Kobieta powinna mieć dzieci wtedy, kiedy chce i wszystko byłoby proste. Niestety tak nie jest.
    Próbuję kilka cykli i jeśli się nie uda naturalnie, to sobie odpuszczę i nie wiem jak przekonać mojego męża, bo chyba jemu bardziej zależy.
    właśnie to zarąbiście niesprawiedliwe ale niestety tak jest

Iwone lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    No widzisz ja to na inseminację to bym się zgodziła ale mój M ? nie jestem tego pewna co do invitro to pewnie dalibyśmy sobie z tym spokój :P
    no przed nami inseminacja, in vitro u nas odpada tylko i wyłącznie z przyczyn finansowych, mój M jest na szczęście bardzo otwarty na te tematy, badania, leki itp, chociaż tyle

grosza, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 02:12

nick nieaktualny, promyk, nick nieaktualny, gosia7122, Mango, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poprzedni gin mówił że iui może być też dofinansowana tylko trzeba mieć uodkumentowane 2lata starań słyszałaś coś o tym???
    u mie niestety wyliczył początek 2015r
    agafbh wrote:
    no przed nami inseminacja, in vitro u nas odpada tylko i wyłącznie z przyczyn finansowych, mój M jest na szczęście bardzo otwarty na te tematy, badania, leki itp, chociaż tyle

nick nieaktualny, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i większość powinna zmienić swój stosunek to ciąży w pewnym wieku
    Miło się słucha czegoś takiego ;)

Iwone wrote:
    Ludzie w moim otoczeniu dziwnie na mnie patrzą jak mówię im, że chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko. Większość osób czeka już na wnuki i nie bardzo rozumieją,że można chcieć inaczej.
    Byłam dziś u swojego lekarza rodzinnego i mile mnie zaskoczył mówiąc, że w moim wieku nie jest za późno, tylko że to taki piękny wiek na dziecko :)

Iwone, promyk, nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    A poprzedni gin mówił że iui może być też dofinansowana tylko trzeba mieć uodkumentowane 2lata starań słyszałaś coś o tym???
    u mie niestety wyliczył początek 2015r
    o inseminacji nie, tylko in vitro, my do in vitro mamy udokumentowane leczenie od września 2011 zatem z dofinansowaniem nie byłoby problemu ale do tych 7-8tysięcy należy dołożyć jeszcze ok min 5tyś, gdyby chociaż była gwarancja.....ale trudno, nie ma co gdybać, na iui pozwolić sobie możemy (u nas 800zł) a co dalej zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pozdrawiam Was znad słonecznego morza a dokładnie jesteśmy w Ustce :) ( udało nam się na kilka dni pojechać). Dziś sie spaliliśmy :P
    Pamietam o każdej z Was ale piszecie nie jeste wstanie teraz Was poczytać ale jak wróce to postaram sie nadrobic :)
    Buziaki dla każdej i mam nadzieje,ze jak wróce bedzie tu troche zieleni. Znad morza wracamy w niedziele ale jedziemy jeszcze zpowrotem do rodziców do wtorku wieczoru.
    Acha niestety Zus nie przyznał mi renty :(
    A część wyników jest taka sobie nie najgorsza ale też jeden z wyników jest słaby ( anty TPO nie jest bardzo złe ale jest już powyżej normy :( ) zobaczymy jak dalsze wyniki?

nick nieaktualny, Iwone, nick nieaktualny, anek42, Mango, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 02:12

Mango lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane pozdrawiam Was znad słonecznego morza a dokładnie jesteśmy w Ustce :) ( udało nam się na kilka dni pojechać). Dziś sie spaliliśmy :P
    Pamietam o każdej z Was ale piszecie nie jeste wstanie teraz Was poczytać ale jak wróce to postaram sie nadrobic :)
    Buziaki dla każdej i mam nadzieje,ze jak wróce bedzie tu troche zieleni. Znad morza wracamy w niedziele ale jedziemy jeszcze zpowrotem do rodziców do wtorku wieczoru.
    Acha niestety Zus nie przyznał mi renty :(
    A część wyników jest taka sobie nie najgorsza ale też jeden z wyników jest słaby ( anty TPO nie jest bardzo złe ale jest już powyżej normy :( ) zobaczymy jak dalsze wyniki?
    Inessa odpoczywaj ile wlezie, przykro mi z powodu ZUSu, będziesz sie odwoływała?
    póki co nie myśl o zusach i innych przeciwciałach (ja też mam powyżej normy :-) ), odpoczywaj sobie

Iwone lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone, u mnie odwrotnie, dziewczyny z mojego najbliższego otoczenia pytają dlaczego odpuszczam i nie dam sobie np jeszcze roku, ja im tłumacze że ile można....

Iwone, grosza, Reni, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś bede się odwoływać bo maż tak chce ja już jestem zmęczona Zusem a reszta no cóż na razie nie myśle bo jesteśmy na wakacjach :)
    Buziaki dla każdej :D Zapraszam do Ustki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 19:33

Iwone, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, samych miłych chwil i złapania oddechu życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 19:35

Iwone, nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 02:13

nick nieaktualny, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami po prostu człowiek, po stanie euforii i zaangażowania zaczyna mierzyć siły na zamiary. Bo jak się już wyczerpuje wszystkie możliwości, robi się wszystko co powinno, a efektów pozytywnych brak, to w którymś momencie człowiek sobie mówi stop. I jest to trudna decyzja, ale czasami najlepsza, bo nie ma już innego wyjścia.

Do takiej decyzji też trzeba dojrzeć żeby to dobrze znosić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 19:47

anna maria, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda i jeszcze raz prawda
    caffe wrote:
    Czasami po prostu człowiek, po stanie euforii i zaangażowania zaczyna mierzyć siły na zamiary. Bo jak się już wyczerpuje wszystkie możliwości, robi się wszystko co powinno, a efektów pozytywnych brak, to w którymś momencie człowiek sobie mówi stop. I jest to trudna decyzja, ale czasami najlepsza, bo nie ma już innego wyjścia.

Do takiej decyzji też trzeba dojrzeć żeby to dobrze znosić.

201407014965.png
‹‹ ‹ 1128 1129 1130 1131 1132 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ