X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • grosza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jakieś nowe danie się przydaje ale dla pewności robię z 2 rzeczy które wszyscy moi lubią.
    Lupię coś nowego upichcić ale gdy nic i nikt mnie nie goni

caffe wrote:
    Też tak mam, narobię się, nastresuję i w efekcie nie jem :) ja lubię eksperymentować w kuchni i się nie boję robić czegoś pierwszy raz na spotkanie ze znajomymi lub rodziną. Staram się wymyślić zawsze coś nowego i zaskoczyć :)

bliska77 lubi tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 02:10

promyk, bliska77, anek42 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 02:11

bliska77 lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz ja to na inseminację to bym się zgodziła ale mój M ? nie jestem tego pewna co do invitro to pewnie dalibyśmy sobie z tym spokój :P

Iwone wrote:
    Ja mam dwóch synów i zawsze chciałam mieć jeszcze córkę, ale jak czytam co piszecie o tych wszystkich zabiegach, lekach, to coraz mniej mi się to wszystko podoba.
    Kobieta powinna mieć dzieci wtedy, kiedy chce i wszystko byłoby proste. Niestety tak nie jest.
    Próbuję kilka cykli i jeśli się nie uda naturalnie, to sobie odpuszczę i nie wiem jak przekonać mojego męża, bo chyba jemu bardziej zależy.

bliska77, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Aga proszę bądź optymistką :)
    Staram się naprawdę, to nawet nie chodzi o brak optymizmu tylko po takim czasie, człowiek nabiera już coraz większego dystansu do tematu

grosza, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ja mam dwóch synów i zawsze chciałam mieć jeszcze córkę, ale jak czytam co piszecie o tych wszystkich zabiegach, lekach, to coraz mniej mi się to wszystko podoba.
    Kobieta powinna mieć dzieci wtedy, kiedy chce i wszystko byłoby proste. Niestety tak nie jest.
    Próbuję kilka cykli i jeśli się nie uda naturalnie, to sobie odpuszczę i nie wiem jak przekonać mojego męża, bo chyba jemu bardziej zależy.
    właśnie to zarąbiście niesprawiedliwe ale niestety tak jest

Iwone lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    No widzisz ja to na inseminację to bym się zgodziła ale mój M ? nie jestem tego pewna co do invitro to pewnie dalibyśmy sobie z tym spokój :P
    no przed nami inseminacja, in vitro u nas odpada tylko i wyłącznie z przyczyn finansowych, mój M jest na szczęście bardzo otwarty na te tematy, badania, leki itp, chociaż tyle

grosza, samira lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 02:12

bliska77, promyk, samira, gosia7122, Mango, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poprzedni gin mówił że iui może być też dofinansowana tylko trzeba mieć uodkumentowane 2lata starań słyszałaś coś o tym???
    u mie niestety wyliczył początek 2015r
    agafbh wrote:
    no przed nami inseminacja, in vitro u nas odpada tylko i wyłącznie z przyczyn finansowych, mój M jest na szczęście bardzo otwarty na te tematy, badania, leki itp, chociaż tyle

bliska77, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i większość powinna zmienić swój stosunek to ciąży w pewnym wieku
    Miło się słucha czegoś takiego ;)

Iwone wrote:
    Ludzie w moim otoczeniu dziwnie na mnie patrzą jak mówię im, że chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko. Większość osób czeka już na wnuki i nie bardzo rozumieją,że można chcieć inaczej.
    Byłam dziś u swojego lekarza rodzinnego i mile mnie zaskoczył mówiąc, że w moim wieku nie jest za późno, tylko że to taki piękny wiek na dziecko :)

Iwone, promyk, samira, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    A poprzedni gin mówił że iui może być też dofinansowana tylko trzeba mieć uodkumentowane 2lata starań słyszałaś coś o tym???
    u mie niestety wyliczył początek 2015r
    o inseminacji nie, tylko in vitro, my do in vitro mamy udokumentowane leczenie od września 2011 zatem z dofinansowaniem nie byłoby problemu ale do tych 7-8tysięcy należy dołożyć jeszcze ok min 5tyś, gdyby chociaż była gwarancja.....ale trudno, nie ma co gdybać, na iui pozwolić sobie możemy (u nas 800zł) a co dalej zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pozdrawiam Was znad słonecznego morza a dokładnie jesteśmy w Ustce :) ( udało nam się na kilka dni pojechać). Dziś sie spaliliśmy :P
    Pamietam o każdej z Was ale piszecie nie jeste wstanie teraz Was poczytać ale jak wróce to postaram sie nadrobic :)
    Buziaki dla każdej i mam nadzieje,ze jak wróce bedzie tu troche zieleni. Znad morza wracamy w niedziele ale jedziemy jeszcze zpowrotem do rodziców do wtorku wieczoru.
    Acha niestety Zus nie przyznał mi renty :(
    A część wyników jest taka sobie nie najgorsza ale też jeden z wyników jest słaby ( anty TPO nie jest bardzo złe ale jest już powyżej normy :( ) zobaczymy jak dalsze wyniki?

bliska77, Iwone, Dorka71, anek42, Mango, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 02:12

Mango lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane pozdrawiam Was znad słonecznego morza a dokładnie jesteśmy w Ustce :) ( udało nam się na kilka dni pojechać). Dziś sie spaliliśmy :P
    Pamietam o każdej z Was ale piszecie nie jeste wstanie teraz Was poczytać ale jak wróce to postaram sie nadrobic :)
    Buziaki dla każdej i mam nadzieje,ze jak wróce bedzie tu troche zieleni. Znad morza wracamy w niedziele ale jedziemy jeszcze zpowrotem do rodziców do wtorku wieczoru.
    Acha niestety Zus nie przyznał mi renty :(
    A część wyników jest taka sobie nie najgorsza ale też jeden z wyników jest słaby ( anty TPO nie jest bardzo złe ale jest już powyżej normy :( ) zobaczymy jak dalsze wyniki?
    Inessa odpoczywaj ile wlezie, przykro mi z powodu ZUSu, będziesz sie odwoływała?
    póki co nie myśl o zusach i innych przeciwciałach (ja też mam powyżej normy :-) ), odpoczywaj sobie

Iwone lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone, u mnie odwrotnie, dziewczyny z mojego najbliższego otoczenia pytają dlaczego odpuszczam i nie dam sobie np jeszcze roku, ja im tłumacze że ile można....

Iwone, grosza, Reni, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś bede się odwoływać bo maż tak chce ja już jestem zmęczona Zusem a reszta no cóż na razie nie myśle bo jesteśmy na wakacjach :)
    Buziaki dla każdej :D Zapraszam do Ustki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 19:33

Iwone, bliska77, samira, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, samych miłych chwil i złapania oddechu życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 19:35

Iwone, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 02:13

bliska77, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami po prostu człowiek, po stanie euforii i zaangażowania zaczyna mierzyć siły na zamiary. Bo jak się już wyczerpuje wszystkie możliwości, robi się wszystko co powinno, a efektów pozytywnych brak, to w którymś momencie człowiek sobie mówi stop. I jest to trudna decyzja, ale czasami najlepsza, bo nie ma już innego wyjścia.

Do takiej decyzji też trzeba dojrzeć żeby to dobrze znosić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2013, 19:47

anna maria, bliska77, samira lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda i jeszcze raz prawda
    caffe wrote:
    Czasami po prostu człowiek, po stanie euforii i zaangażowania zaczyna mierzyć siły na zamiary. Bo jak się już wyczerpuje wszystkie możliwości, robi się wszystko co powinno, a efektów pozytywnych brak, to w którymś momencie człowiek sobie mówi stop. I jest to trudna decyzja, ale czasami najlepsza, bo nie ma już innego wyjścia.

Do takiej decyzji też trzeba dojrzeć żeby to dobrze znosić.

201407014965.png
‹‹ 1128 1129 1130 1131 1132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ