X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Kapta, ani mnie ten brzusio nie pzerazil, ani nawet "warzenie" ;-) . Po prostu wyruszyłam się, czy też wzruchłam <3
    Juz skorygowalam to warzenie.Zwarzona jestem 8)

moremi, dorbie, Sabina, efcia, BISCA, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No to mam nadzieje ,ze teraz za tak szczegolowy opis porodu dostane to prawdziwe kurwa zólte sloneczko!!!
    Kapta, cudny opis :-)
    Z reguły nie czytam tak długich wywodów, ale teraz, wiesz, popłakałam się, a w pracy jestem :-)
    Cudnie! Nie mogę się już doczekac mojego
    Stawiam na to, że tez zacznę wodami
    A juz wiesz jak wygląda przyczep błoniasty pępowiny, jak u mnie podejrzewają
    A moja gin, ta wspolna co z Aasiula, mówi, ze mam się nie stresowac, po prostu za duzo wiemy, za dużo widzimy w usg. Kiedyś nie było tak dokładnego i nikt nie panikował

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 10:52

Aasiula, kapturnica, moremi, Sabina, Reni, efcia, Bozia3, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, świetny opis. Normalnie jakbym tam była :)

kapturnica, Aasiula, Mimbla, efcia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec Dorbie dont worry be happy jak widac przyczep ten nie oznacza nic zlego =D

moremi, ania.g, dorbie, efcia, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Juz skorygowalam to warzenie.Zwarzona jestem 8)
    ale nie calkiem? uwazaj na mleko!!!!!

kapturnica, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

gretka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Kapta, świetny opis. Normalnie jakbym tam była :)
    Staralam sie , w końcu zasłużyłyscie na to po tylu miesiącach tutaj co jestem .
    0blush2.gif

Aasiula, moremi, ania.g, Reni, dorbie, efcia, BISCA, Mala79, kkisia, iwcia77, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak i szykuje się do kolejnej operacji a potem szybko ciąża
    gretka wrote:
    no mnie wlasnie zastanawia jak to przed ivf wyglada
    tez wlasnie sie nasluchalam- i mialam stracha zaczac, ale co zrobic
    a siostra na endomende?

moremi lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    A 1 sie przypomnialo- zdaje sie wielbicielka Muminkow miala problemy z wyrostkiem- szerze mowiac myslalam ze mam nawrot- juz mialal wizje ze beda mnie kroic- 2 zwolnienie w czasie mojej 4 miesiecznej umowy( a podobno sa dalsze widoki) no i ivf- tu z 2 strony lepiej bylo by wyciac- wiec w pt, po 3 dniach pobolewania i klucia poszlam do lekarza- okazalo sie ze wyniki ok- to jakies zawiroowania po( nie e pamietam uzyla jakiegos zwrotu po niem ale nie pamietam- bo bylam cala happy- 1bo nie trzeba bylo sie pakowac na krojenie,2- powiadamiac m- bo w delegacji- a ja oczywiscie sie nie przyznalam, 3- trzeba by bylo odwolywac parapetowe- a lodowka pelna (zarcia na 10 osob)
    wiec moze trzeba zweryfikowac diete ( ja chyba za szybko wrocilam z lekkostrawnej na z niskim IG)
    W kazdym razie jestem w stanie uwierzyc ze moze bardzo bolec- a wyniki super.

dzięki Gretka za wypowiedź. Fajnie że nie tylko ja jestem taki "dziwoląg" ;-).
    Nie chcę tu za bardzo truć towarzystwu czterech liter swoimi symptomami. Kurka siwa, mnie wczoraj znów było niedobrze po kolacji. Jem co do zasady bezmięśnie i uważa na IG. Moja mama ma hiperglikemię, hashimoto i uważam na te sprawy bardzo..

Jak mi się zdaje, opcji ( u mnie) jest kilka:
    1. wrzody żołądka
    2. wrzody jelit
    3. wrzody żołądka i jelit
    4. dziwne zapalenie wyrostka
    5. nerwica jakaś/ starczy atak hipochondrii?

Aby wykluczyć punkty 1-3 przydatna jest gastroskopia i kolonoskopia :).

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta ale byłaś dzielna :) Masz już to za sobą. Ja miałam cesarkę, więc nie znam bóli partych, ale miałam skurcze 60% z krzyża to myślałam, że zejdę z tego świata z bólu. Też ryczałam po cc ze szczęścia jak zobaczyłam swoje słoneczko. Tak naprawdę to najwspanialsze uczucie na świecie, bo miłość miesza się z radością i wielką ulgą. Bo stres towarzyszy najpierw staraniom, a później ciąży i jak się zobaczy to małe cudo już na tym świecie to pohamować łez nie można :)

moremi, Aasiula, Bliska 77, kapturnica, efcia, ania.g, Bozia3, BISCA, beates, kkisia, gosia7122, iwcia77, macduska, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No to mam nadzieje ,ze teraz za tak szczegolowy opis porodu dostane to prawdziwe kurwa zólte sloneczko!!!

u mnie tez oczy sie spocily, a to sie nieczesto zdarza..

<3

moremi, Aasiula, Reni, kapturnica, efcia, Sabina, Bozia3, BISCA, kkisia, Mimbla, SolarPolar, gosia7122, iwcia77, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta-ja tfardziel, połakałem siem...
    A.

moremi, Aasiula, Reni, kapturnica, efcia, ania.g, BISCA, kkisia, Mala79, iwcia77, macduska, malgos741, ComeToMeBaby, Mega, mama78 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to tak....jestem wrażliwiec, ale przeczytałam
    swoje notatki zamieszczam w poście Kapty
    kapturnica wrote:
    .....................
    A ja jak to zobaczylam roztrzeslam sie jak osika , rozryczalam bo to byl moment ,ze wiedzalam ,ze niedlugo zobacze Maksiora(i tu pojawiaja sie łzy w moich oczach -hurmony panie , hurmony). ....... TU, W TYM MOMENCIE MNIE SIE OKO SPOCIŁO!
    ......................
    .............A na moim falujacym bebnie polozone male, wrzeszczace ,cieple i sliskie cialko z okrecona pepowina wokol dloni ............................. I TUU!!
    I jak wylam (a wierzcie ryczalam jak bobr z radosci ,ze jest juz na swiecie ta kropeczka z usg )to dziekwoalam wszystkim na sali ,ze sa aniolami i takie tam(kurwa radosc moglam ich wszystkich wycalowac ,ze maly na swiecie) ...I TUUUUU!!!
    ....................................
    ...
    A potem juz sama sielanka synu przyjeechal i nic no przeszlam bolesnego nie mialo juz znaczenia bo jest on .Moj drugi SKARB na ziemi . <3 ...I TUUUUUUUUU!!!

Sory za tak dlugi monolog.Ale jako ,ze bede wagarowac . - NIE WYDAJE MNIE SIE! ;-)

AAAAAA dla Was muah za to ,ze bylyscie ze mna przed zajsciem gdy przezywalam niepowodzenia , wtedy gdy sie udalo a ja schizowalam ,ze cos sie stanie i teraz gdy doping czulam na plecach ,ze wiedzmy z ovu friend sa ze mna w tych najwazniejszych chwilach mojego iMaksa zycia.
    No i znow rycze <3 .................OKO MNIE NIEBEZPIECZNIE ZADRGAŁO! NO JUŻ, JUŻ WYSTARCZY TYCH CZUŁOŚCI I ROZTKLIWIANIA SIĘ. JUTRO WIDZĘ CIĘ NA ZAJĘCIACH ;-)

A za tak obszerny opis oczywiście słoneczko
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/90efb2e3004f.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 12:03

moremi, kapturnica, efcia, ania.g, Sabina, Bozia3, BISCA, gretka, kkisia, iwcia77, macduska, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla a @ kiedy powinnaś dostać? Bo wiesz takie objawy mogą oznaczać coś zupełnie innego, niekoniecznie złego ;)

BISCA, Mimbla lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 20:34

efcia, BISCA, Magdala, iwcia77, macduska, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ciekawe jaką pogodę Kometa trafiła na swoją sesję. I czy zalatwiła ten dziwny plener, co to nie można tam zdjęć robić.
    I gdzie Magdala? A Simba? Co one jedzom?

Magdala to chyba sikać miała na testa, może siknęła i z radości ręce się Jej trzensom i napisać nic nie jest w stanie.

Magdala hop hop!

Sabina, BISCA, Magdala, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale ja też mam równe z opuszkiem co nie zmienia faktu, że na paznokciu w szczeliny pomiędzy wchodzi ta obrzydliwa maź fuj
    Rozumiem, ja pewnie najzwyczajniej w swiecie nieumiejetnie sie tym aplikatorem obsluzylam ;) (na szczescie jak zyje jeszcze nigdy nie mialam zadnego zapalenia itp)

moremi, Reni lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 20:34

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, czytajac Twoja relacje tez sie wzruszylam, dzielna kobieto, wspaniale sie spisalas <3

kapturnica lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zien dobry!
    za nami dziwna noc- mielismy gosci (nie halasowalismy), a mlody nam sie pierwszy raz obudzil w nocy i zechcial towarzyszyc- kompletnie wyspany, nowka sztuka..
    na szczescie po porannym karmieniu o 7 machnelismy jeszcze 2h snu. Bede zyc..

Moremi, brzuch pierwsza klasa. Czy ja jestem jedyna osoba, ktora ma rozstepy po ciazy?? A tak przy okazji- kiedy rozstepy robia sie jasne? Bo ja nie wiem, czy moje po prostu jasnieją, czy magiczna kuracja Gretki dziala- smaruje sie dzielnie i zaczynaja znikac.

Ania, z tym cisnieniem lecialabym do lekarza. Mi gin kazal w takich sytuacjach relaksa 15 min, mierzyc jeszcze raz i jak nie spada to szpital bez gadania..

Mimbla, miala wczoraj gosci z Finlandii! Dostalam zestaw muminkowy dla Adama.. Od razu o tobie pomyslalam.
    I jeszcze takie smieszne finskie futrzane bambosze dostal..

moremi, efcia, ania.g, Sabina, Bozia3, Dziobak, BISCA, gretka, kkisia, Mimbla, Mala79, gosia7122, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no to tak....jestem wrażliwiec, ale przeczytałam

A za tak obszerny opis oczywiście słoneczko
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/90efb2e3004f.gif
    Osz ja cie Pierdziele .Mam!!!! Moje własne sloneczko od pańci =D

paszczakin, efcia, moremi, Sabina, Bozia3, BISCA, kkisia, Mala79, SolarPolar, iwcia77, macduska, malgos741, mama78 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 11279 11280 11281 11282 11283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ