X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Kapta, ani mnie ten brzusio nie pzerazil, ani nawet "warzenie" ;-) . Po prostu wyruszyłam się, czy też wzruchłam <3
    Juz skorygowalam to warzenie.Zwarzona jestem 8)

moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, efcia, BISCA, nick nieaktualny, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No to mam nadzieje ,ze teraz za tak szczegolowy opis porodu dostane to prawdziwe kurwa zólte sloneczko!!!
    Kapta, cudny opis :-)
    Z reguły nie czytam tak długich wywodów, ale teraz, wiesz, popłakałam się, a w pracy jestem :-)
    Cudnie! Nie mogę się już doczekac mojego
    Stawiam na to, że tez zacznę wodami
    A juz wiesz jak wygląda przyczep błoniasty pępowiny, jak u mnie podejrzewają
    A moja gin, ta wspolna co z Aasiula, mówi, ze mam się nie stresowac, po prostu za duzo wiemy, za dużo widzimy w usg. Kiedyś nie było tak dokładnego i nikt nie panikował

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 10:52

Aasiula, kapturnica, moremi, nick nieaktualny, Reni, efcia, Bozia3, nick nieaktualny, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, świetny opis. Normalnie jakbym tam była :)

kapturnica, Aasiula, Mimbla, efcia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec Dorbie dont worry be happy jak widac przyczep ten nie oznacza nic zlego =D

moremi, ania.g, nick nieaktualny, efcia, nick nieaktualny, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Juz skorygowalam to warzenie.Zwarzona jestem 8)
    ale nie calkiem? uwazaj na mleko!!!!!

kapturnica, moremi, nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

gretka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Kapta, świetny opis. Normalnie jakbym tam była :)
    Staralam sie , w końcu zasłużyłyscie na to po tylu miesiącach tutaj co jestem .
    0blush2.gif

Aasiula, moremi, ania.g, Reni, nick nieaktualny, efcia, BISCA, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak i szykuje się do kolejnej operacji a potem szybko ciąża
    gretka wrote:
    no mnie wlasnie zastanawia jak to przed ivf wyglada
    tez wlasnie sie nasluchalam- i mialam stracha zaczac, ale co zrobic
    a siostra na endomende?

moremi lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    A 1 sie przypomnialo- zdaje sie wielbicielka Muminkow miala problemy z wyrostkiem- szerze mowiac myslalam ze mam nawrot- juz mialal wizje ze beda mnie kroic- 2 zwolnienie w czasie mojej 4 miesiecznej umowy( a podobno sa dalsze widoki) no i ivf- tu z 2 strony lepiej bylo by wyciac- wiec w pt, po 3 dniach pobolewania i klucia poszlam do lekarza- okazalo sie ze wyniki ok- to jakies zawiroowania po( nie e pamietam uzyla jakiegos zwrotu po niem ale nie pamietam- bo bylam cala happy- 1bo nie trzeba bylo sie pakowac na krojenie,2- powiadamiac m- bo w delegacji- a ja oczywiscie sie nie przyznalam, 3- trzeba by bylo odwolywac parapetowe- a lodowka pelna (zarcia na 10 osob)
    wiec moze trzeba zweryfikowac diete ( ja chyba za szybko wrocilam z lekkostrawnej na z niskim IG)
    W kazdym razie jestem w stanie uwierzyc ze moze bardzo bolec- a wyniki super.

dzięki Gretka za wypowiedź. Fajnie że nie tylko ja jestem taki "dziwoląg" ;-).
    Nie chcę tu za bardzo truć towarzystwu czterech liter swoimi symptomami. Kurka siwa, mnie wczoraj znów było niedobrze po kolacji. Jem co do zasady bezmięśnie i uważa na IG. Moja mama ma hiperglikemię, hashimoto i uważam na te sprawy bardzo..

Jak mi się zdaje, opcji ( u mnie) jest kilka:
    1. wrzody żołądka
    2. wrzody jelit
    3. wrzody żołądka i jelit
    4. dziwne zapalenie wyrostka
    5. nerwica jakaś/ starczy atak hipochondrii?

Aby wykluczyć punkty 1-3 przydatna jest gastroskopia i kolonoskopia :).

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta ale byłaś dzielna :) Masz już to za sobą. Ja miałam cesarkę, więc nie znam bóli partych, ale miałam skurcze 60% z krzyża to myślałam, że zejdę z tego świata z bólu. Też ryczałam po cc ze szczęścia jak zobaczyłam swoje słoneczko. Tak naprawdę to najwspanialsze uczucie na świecie, bo miłość miesza się z radością i wielką ulgą. Bo stres towarzyszy najpierw staraniom, a później ciąży i jak się zobaczy to małe cudo już na tym świecie to pohamować łez nie można :)

moremi, Aasiula, Bliska 77, kapturnica, efcia, ania.g, Bozia3, BISCA, beates, nick nieaktualny, gosia7122, iwcia77, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No to mam nadzieje ,ze teraz za tak szczegolowy opis porodu dostane to prawdziwe kurwa zólte sloneczko!!!

u mnie tez oczy sie spocily, a to sie nieczesto zdarza..

<3

moremi, Aasiula, Reni, kapturnica, efcia, nick nieaktualny, Bozia3, BISCA, nick nieaktualny, Mimbla, SolarPolar, gosia7122, iwcia77, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta-ja tfardziel, połakałem siem...
    A.

moremi, Aasiula, Reni, kapturnica, efcia, ania.g, BISCA, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77, nick nieaktualny, malgos741, ComeToMeBaby, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to tak....jestem wrażliwiec, ale przeczytałam
    swoje notatki zamieszczam w poście Kapty
    kapturnica wrote:
    .....................
    A ja jak to zobaczylam roztrzeslam sie jak osika , rozryczalam bo to byl moment ,ze wiedzalam ,ze niedlugo zobacze Maksiora(i tu pojawiaja sie łzy w moich oczach -hurmony panie , hurmony). ....... TU, W TYM MOMENCIE MNIE SIE OKO SPOCIŁO!
    ......................
    .............A na moim falujacym bebnie polozone male, wrzeszczace ,cieple i sliskie cialko z okrecona pepowina wokol dloni ............................. I TUU!!
    I jak wylam (a wierzcie ryczalam jak bobr z radosci ,ze jest juz na swiecie ta kropeczka z usg )to dziekwoalam wszystkim na sali ,ze sa aniolami i takie tam(kurwa radosc moglam ich wszystkich wycalowac ,ze maly na swiecie) ...I TUUUUU!!!
    ....................................
    ...
    A potem juz sama sielanka synu przyjeechal i nic no przeszlam bolesnego nie mialo juz znaczenia bo jest on .Moj drugi SKARB na ziemi . <3 ...I TUUUUUUUUU!!!

Sory za tak dlugi monolog.Ale jako ,ze bede wagarowac . - NIE WYDAJE MNIE SIE! ;-)

AAAAAA dla Was muah za to ,ze bylyscie ze mna przed zajsciem gdy przezywalam niepowodzenia , wtedy gdy sie udalo a ja schizowalam ,ze cos sie stanie i teraz gdy doping czulam na plecach ,ze wiedzmy z ovu friend sa ze mna w tych najwazniejszych chwilach mojego iMaksa zycia.
    No i znow rycze <3 .................OKO MNIE NIEBEZPIECZNIE ZADRGAŁO! NO JUŻ, JUŻ WYSTARCZY TYCH CZUŁOŚCI I ROZTKLIWIANIA SIĘ. JUTRO WIDZĘ CIĘ NA ZAJĘCIACH ;-)

A za tak obszerny opis oczywiście słoneczko
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/90efb2e3004f.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 12:03

moremi, kapturnica, efcia, ania.g, nick nieaktualny, Bozia3, BISCA, gretka, nick nieaktualny, iwcia77, nick nieaktualny, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla a @ kiedy powinnaś dostać? Bo wiesz takie objawy mogą oznaczać coś zupełnie innego, niekoniecznie złego ;)

BISCA, Mimbla lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 20:34

efcia, BISCA, Magdala, iwcia77, nick nieaktualny, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ciekawe jaką pogodę Kometa trafiła na swoją sesję. I czy zalatwiła ten dziwny plener, co to nie można tam zdjęć robić.
    I gdzie Magdala? A Simba? Co one jedzom?

Magdala to chyba sikać miała na testa, może siknęła i z radości ręce się Jej trzensom i napisać nic nie jest w stanie.

Magdala hop hop!

nick nieaktualny, BISCA, Magdala, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale ja też mam równe z opuszkiem co nie zmienia faktu, że na paznokciu w szczeliny pomiędzy wchodzi ta obrzydliwa maź fuj
    Rozumiem, ja pewnie najzwyczajniej w swiecie nieumiejetnie sie tym aplikatorem obsluzylam ;) (na szczescie jak zyje jeszcze nigdy nie mialam zadnego zapalenia itp)

moremi, Reni lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 20:34

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, czytajac Twoja relacje tez sie wzruszylam, dzielna kobieto, wspaniale sie spisalas <3

kapturnica lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zien dobry!
    za nami dziwna noc- mielismy gosci (nie halasowalismy), a mlody nam sie pierwszy raz obudzil w nocy i zechcial towarzyszyc- kompletnie wyspany, nowka sztuka..
    na szczescie po porannym karmieniu o 7 machnelismy jeszcze 2h snu. Bede zyc..

Moremi, brzuch pierwsza klasa. Czy ja jestem jedyna osoba, ktora ma rozstepy po ciazy?? A tak przy okazji- kiedy rozstepy robia sie jasne? Bo ja nie wiem, czy moje po prostu jasnieją, czy magiczna kuracja Gretki dziala- smaruje sie dzielnie i zaczynaja znikac.

Ania, z tym cisnieniem lecialabym do lekarza. Mi gin kazal w takich sytuacjach relaksa 15 min, mierzyc jeszcze raz i jak nie spada to szpital bez gadania..

Mimbla, miala wczoraj gosci z Finlandii! Dostalam zestaw muminkowy dla Adama.. Od razu o tobie pomyslalam.
    I jeszcze takie smieszne finskie futrzane bambosze dostal..

moremi, efcia, ania.g, nick nieaktualny, Bozia3, Dziobak, BISCA, gretka, nick nieaktualny, Mimbla, nick nieaktualny, gosia7122, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no to tak....jestem wrażliwiec, ale przeczytałam

A za tak obszerny opis oczywiście słoneczko
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/90efb2e3004f.gif
    Osz ja cie Pierdziele .Mam!!!! Moje własne sloneczko od pańci =D

paszczakin, efcia, moremi, nick nieaktualny, Bozia3, BISCA, nick nieaktualny, nick nieaktualny, SolarPolar, iwcia77, nick nieaktualny, malgos741, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 11279 11280 11281 11282 11283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ