35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
zamieniam się w dziobaka - kupiłam tran norweski dla dzieci i jakieś witaminy i faszeruje młodego - bo się martwię o te jego krzywusy - no chyba, że się jakoś same naprostują. Na szczęscie idziemy do rehabilitanta w poniedziałek, to sie dowiem co i jak. W poniedziałek też idziemy badać serduszko - czy wszystkie szmery, te, które miał po urodzeniu, się już wyciszyły...
kapturnica, Reni, caffe, Mala79, ComeToMeBaby, kkisia, Dziobak, Simba, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
AAA ze spadkiem wagi u mnie 4dni po porodzie jak na razie -7 na budziku.Ale wdrozylam sobie diete lekkostrawna , adrenalina po porodzie dalej trzyma to wrecz nie chce sie mi wogole jesc.I mam nadzieje ,ze waga pojdzie ladnie w dol.Mimo roznych opinii zaczelam od wczoraj nosic pas po porodowy mi on nie rpzeszkadza a wrecz powiem Wam ,ze lepiej sie czuje mijajac lustro w korytarzu i widzac ,ze brzucha jakby nie bylo(mimo ,ze opona jest)ale widze ,ze kazdego dnia rozmiar w pasie sie mi zmniejsza.Wiec moze nie bedzie tak zle.
I cieszy mnei ogromnie fakt ,ze mimo ciazy nie rpzybylo mi ani jednego rozstepu(chyba starszy mi skasowal brzuch juz za obu ).
No i zaczyna do mnie docierac ,ze jestem mama juz 2 a nie jednego chlopaka.
Wczoraj obserwowalam zachowanie emza i starszego jak sobie we 3z malym lezeli i komentowali kazda jego mine , zezowanie czy ruch. I łzy radosci i dumy sie pojawialy ,ze mam tak cudownego meza i dzieci. Nic nie ejst cenniesze od tego.A chlpp zdal egzamin na 6+ z wysprzatania calego domu.Przyjechalam wczoraj i doslownie zwalilo mnie z nog ,ze on potrafi tak(z pomoca starszego) posprzatac , wyprac , wyprasowac i ugotowac mi nawet warzywa na parze z kurczxakiem.Przyznal sie ,ze wujek google go uratowal
Uhh to sie rozpisalam i przynudzam ale brakuje mi Was tez tu i wspolnych rozmow. ...Bozia3, moremi, ania.g, caffe, malgos741, Mala79, ComeToMeBaby, kkisia, Magdala, SolarPolar, Dziobak, Simba, iwcia77, megan8, beates, Mega, mama78 lubią tę wiadomość
-
dziś mam dzień wolny od pracy, bo nie miał kto zająć się Kajtkiem. Miałam plan umyć okna (ostatni raz myte na święta wielkanocne) i porządnie posprzątać łazienkę....myślicie, że się uda???
jak na razie dałam radę zjeść śniadanie i odpalić ovu....malgos741, Mala79, ComeToMeBaby, Mega lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:kapta - po co chcesz ściągać dodatkowo laktatorem - skoro wszystko ok z karmieniem? Taki naturalny cykl z dzieckiem jest idealny (tym bardziej, ze masz dużo pokarmu)...
dorbie lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:Plan zajęć:
Ania.G 18.09
Kometa 22.09
Reni 22.09
Magdala 22.09
sandra80 23.09
Bisca 26.09 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
Beates 28.09 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
KKisia 24.09
Aasiula 25.09 egzamin
Wacia 28.09
Gretka 59 dni do zakończenia VisanneReni, Bozia3, malgos741, dorbie, ComeToMeBaby, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Nie nie .Maly mi nie zjada na tyle ,zebym czula ulge w cycku.I musze potem jeszcze chwile go pogniesc zeby zrobily sie miekkie.Dlatego chce odciagnac troche
-
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:a to ok....tylko ostrożnie to rób, żeby sobie dodatkowo nie prowokować produkcji....najlepiej złapać rytm matka i dziecko i tylko tyle...a laktator tylko w razie w...ale pewnie się Wam to uda za chwilę...
Tak wlasnie zamierzam nie pobudzac ale odciagnac pare ml zeby czuc ulge... a on jeszcze malutki i ten jego brzucho zbytnio nie miesci chociaaz czasem zdarza mu sie zjesc duzo wiecej (w nocy jedno karmienie mial naprawde intensywne).Ale nawal pokarmu zaczal mi sie wczoraj i cycki trochu dokuczaja jak przychodzi leniwsze karmienie..Bozia3, ania.g, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mam jeszczepytanie z innej beczki.Bozia i inne mamy uczniakow , ktoras zdecydowala sie na ubezpeiczenie od NW indyuwidualne dziecka????Bo ja zamierzam wlasnei zrezygnowac z tego szkolnego na rzecz ubezp mlodego samej.Tylko zast sie gdzie mialby jakos w miare dobre ubezp .Po tym co widzialam i czytalam jakie machloje sa z ubezp w szkolach dzie mimo placenia danej kwoty tylko czesc z niej tak naprwde idzie na ubezpieczenie dziecka a reszta na gratyfikacje szkoly.Mnie to wkurwilo mowiac szczerze. Bo jak place 40zl to chce miec pewnosc ze te 40zl to ubezpieczenie a nie ze symboliczna dycha a reszte zjada szkola i ajent ubezpieczeniowy.
ania.g, malgos741 lubią tę wiadomość
-
I mialam napisac moje wrazenia jak sprawdzila sie dostawka z lozeczka.Dla mnie bomba .Mlody lezy w lozeczku w nocy, pod materacem ma podlozone zwiniete koce wiec ma fajnie skos i nie matrtwie sie ,ze moze sie zakrztusic.W nocy jak sie budzi to wystarczy ,ze reke wyiagne i mam go pod kontrola.A,ze jest jeszcze malutki i niewiele miejsca zajmuje to zeby nie musiec pielgrzymowac do rpzewijaka mam wsyzstko z drugiego boku lozeczka I na lozku rozkladam sobie podklad i przewijam na miejscu malego.Mysle ,ze to dobry sposob by za bardzo sie nie meczyc.A swiadomosc ,ze jak tylko podniose oko mam go pod kontrola jest bezcenna.
moremi, Bozia3, ania.g, caffe, Reni, malgos741, dorbie, Mala79, ComeToMeBaby, kkisia, paszczakin, Dziobak, Simba, gosia7122, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Mam jeszczepytanie z innej beczki.Bozia i inne mamy uczniakow , ktoras zdecydowala sie na ubezpeiczenie od NW indyuwidualne dziecka????Bo ja zamierzam wlasnei zrezygnowac z tego szkolnego na rzecz ubezp mlodego samej.Tylko zast sie gdzie mialby jakos w miare dobre ubezp .Po tym co widzialam i czytalam jakie machloje sa z ubezp w szkolach dzie mimo placenia danej kwoty tylko czesc z niej tak naprwde idzie na ubezpieczenie dziecka a reszta na gratyfikacje szkoly.Mnie to wkurwilo mowiac szczerze. Bo jak place 40zl to chce miec pewnosc ze te 40zl to ubezpieczenie a nie ze symboliczna dycha a reszte zjada szkola i ajent ubezpieczeniowy.
Od tego roku ubezpieczenie nie jest obowiązkowe - możesz w ogóle nie ubezpieczać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 09:10
dorbie, macduska, Mala79 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:nie chcę być złym prorokiem...ale z tego co opowiadałaś - ona nie jest dobra dla Twojego syna.....A Ty masz teraz nowy, piękny dom, dobrego męża - same luksusy - warto zamieszkać w takim otoczeniu
nie chcę CI nic radzić oczywiście - ale może niech spróbują razem - skoro jej tak zależy bardzo - ale osobno bez Was - to dorośli ludzie przecież...?Bozia3 lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:zrobione..tylko, że to jest strona 11429, bo jak wpisałam tą, którą mi podałaś, to bym musiała kasować posty z 2013 roku...
a szkoda ich...
dzięki dobra kobieto, ślepnąć zaczynam na starośćBozia3 lubi tę wiadomość