X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Po stymulacji 5 embrionów? A nie po in vitro?
    Będzie mieć pięcioraczki?

na pewno po invitro, po co czepiać się słówek?

dorbie lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buongiorno bellissime donne <3

Dorbie- jak czytalam twoj dlugi post to widzialam w nim siebie ( no tylko nie w ciazy) . dzis wraca Alojz z 3- dniowego szkolenia w Neapolu...korba, korba i armagedon w chacie- nie ogarniam malego mieszkania i malego Ivo :-O..do tego mam tyle do zrobienia ( telefony do wykonania, umowic sie na wizyte , do doktorka po skierowanie- takie male pierdoly a nie mam jak tego zrobic..dziecko jest o krok za mna wszedzie, malo spi ( teraz jakies 30 min) i ciezko mi samej ogarnac ta moja zagrode i tez jestem sfrustrowana , ze mam / musze tyle zrobic a nie mam jak , bo nikt mnie przy Ivo nie zmieni :(. do tego czuje fizyczny brak pomocy tesciowej ( nie moze prowadzic auta, bo bierze leki antypadaczkowe) i dzis znowu ja przyjeli na hospitalizacje do szpitala po srodowym rezonansie, wiec dupa zbita...

Kapta- Maksio jest przesliczny <3

Simba, ania.g, macduska, Aasiula, Dziobak, kapturnica, gosia7122, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nooo :)

Mój M w ogóle na żadne imprezy nie chodzi. A! On nie ma kumpli.

Mój M nie ma kumpli. Martwić się?
    no martwic , bo moze ma za to kulezanki ;D

Simba, caffe, ComeToMeBaby, Aasiula, Mimbla, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teściowa przyjechała......
    jade do sklepu.....

Simba, iwcia77, krycha.stara, SolarPolar, caffe, Bozia3, macduska, Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula, Dziobak, Mimbla, kapturnica, Bursztyn, Mala79, kkisia, gosia7122, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    na pewno po invitro, po co czepiać się słówek?
    Dopytuje.
    Po co czepiać się Simby?

Laska pisze chaotycznie. Stymulacje różne są - ona akurat nie pisze nic o in vitro - może chodziło jej o 5 jajek po stymulacji, a nie embrionów? Wyprodukowaliśmy. Kto wyprodukował? Ona z woźnym Henkiem? W jakiej klinice? Ile ma lat?

Reni, Dziobak, Mimbla, Mala79, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam mówię: sprzątaczka prasująca raz na dwa tygodnie na 3-4 godziny. Prasujaca zelazkiem.

iwcia77, ania.g, megan8, Bursztyn, Mala79, moremi, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogole to wrocily upaly...leje sie pot po dupie, bo wilgocia tràci mocno :(

Mega lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    nie da się....piszę o tym po raz dziesiąty ....NIE ....DA...SIĘ
    jeśli w cytowanym poście jest coś do usunięcia..to nie można tego edytować - usunąc trzeba cytowany post i odpowiedź.....
    ale ja o tym wiem, co nie zmienia faktu, że jestes Moderatorem i możesz coś wymodzić hehehehe ewentualnie wyCUDować :P

Simba, Bozia3, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Nie moge sie przelamac by zostawic kobiete sprzatajaca sama w moim domu. A w sobote jak jestesmy w domu krecilaby sie jakas obca ? Jakos nie moge wiec zapier.... Glupia ja.
    Rozumiem - wpuszczenie innej samicy na Twoje terytorium ;)
    Nasz przychodzi jak M jest w domu, ale on wtedy zabiera twixy na spacer.
    Ale jak się już przełamiesz...To będziesz zadowolona :)

iwcia77, Aasiula, Dziobak, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dopytuje.
    Po co czepiać się Simby?

Laska pisze chaotycznie. Stymulacje różne są - ona akurat nie pisze nic o in vitro - może chodziło jej o 5 jajek po stymulacji, a nie embrionów? Wyprodukowaliśmy. Kto wyprodukował? Ona z woźnym Henkiem? W jakiej klinice? Ile ma lat?

Ja się nie znam na procedurze in-vitro, ale też mi się wydaje, że chodziło o te jajka. Czy jej mąż jest woźnym i czy ma na imię Heniek nie wiem, bo to nie moja koleżanka, żeby zapytać.
    Chodziło mi o to żeby Miśka pocieszyć, że może się udać na własnych jajkach.

iwcia77, Bozia3, ComeToMeBaby, Aasiula, BISCA lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Rozumiem - wpuszczenie innej samicy na Twoje terytorium ;)
    Nasz przychodzi jak M jest w domu, ale on wtedy zabiera twixy na spacer.
    Ale jak się już przełamiesz...To będziesz zadowolona :)
    mnie nie stać...ale zazdroszczę takiej możliwości - super sprawa...

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Ja się nie znam na procedurze in-vitro, ale też mi się wydaje, że chodziło o te jajka. Czy jej mąż jest woźnym i czy ma na imię Heniek nie wiem, bo to nie moja koleżanka, żeby zapytać.
    Chodziło mi o to żeby Miśka pocieszyć, że może się udać na własnych jajkach.
    Z tych wlasnych jajek to i ja sie ciesze. Szkoda tylko - i to bylo moje ale - ze nie ma wiecej informacji.

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Przy 160 mozna sie urobic. Jeszcze masz dzialke po byku! Nie zaznasz lenistwa:-)
    a to przez Ciebie i caffe...
    caffe mnie przekonała do lasu, a Ty powiedziałaś, żebym spełniała marzenia - bo to realne jest..jak narzekałam, że mieszkam w mieście i marzy mi się dom pod lasem....no to Was posłuchałam i się to dzieje..a nie wierzyłam, że kiedyś się to uda...

Simba, Dziobak, Reni, kkisia, caffe, moremi, gosia7122, BISCA lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mnie nie stać...ale zazdroszczę takiej możliwości - super sprawa...
    Mnie tez sie wydawalo, ze nie, ale skoro jest to koszt 3 butelek dobrego wina, to wole z tego zrezygnowac niz tracic czas na sprzatanie, prasowanie w weekendy - wole go spedzic z dziecmi.
    Nie wiem ile w PL kosztuja Panie do sprzatania, tutaj to jest 9,50 EUR/godz, reszte doplaca Panstwo, a ja moge czesc tych wydatkow odpisac od podatkow.
    Jesli w PL jest to koszt 15 zl za godzine to za 3 masz 45 zl (zrezygnuj z tranu ;) )
    Miesiecznie 90 zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 14:19

Bozia3, Dziobak, Bursztyn, moremi, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Mnie tez sie wydawalo, ze nie, ale skoro jest to koszt 3 butelek dobrego wina, to wole z tego zrezygnowac niz tracic czas na sprzatanie, prasowanie w weekendy - wole go spedzic z dziecmi.
    Nie wiem ile w PL kosztuja Panie do sprzatania, tutaj to jest 9,50 EUR, reszte doplaca Panstwo, a ja moge czesc tych wydatkow odpisac od podatkow.
    Jesli w PL jest to koszt 15 zl za godzine to za 3 masz 45 zl (zrezygnuj z tranu ;) )
    Miesiecznie 90 zl.

Gdyby to była kwestia rezygnacji z alkoholu moglabym zostac abstynentką aby tylko mieć spokój ze sprzataniem.
    Jakbym tak sobie kogos wynajęła to by mnie juz chyba z tej wsi na wozie wywieźli. Jak Jagnę.;-)

Juz wielkie halo było jak miałam opiekunkę do dziecka na godziny.

Bozia3, Simba, Dziobak, kapturnica, Sabina, moremi, iwcia77, BISCA, kicia 123 lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Z tych wlasnych jajek to i ja sie ciesze. Szkoda tylko - i to bylo moje ale - ze nie ma wiecej informacji.

to co jeszcze wyszperałam z Jej postów:

"Niestety wodniaki jajowodów są nieuleczalne, a są bezpośrednią przyczyną niepłodności, w październiku usunięto mi je laparoskopowo. Tak więc szliśmy długim protokołem in vitro, wyciszanie Suprefactem i stymulacja Gonalem. AniuT prócz zdrowej diety, basenu i rzucenia palenia suplementowalam witD i dhea."

"Gonal maksymalna dawka 300 przez 13 dni. Mieszkam w UK, tutaj podchodziłam na kasę chorych, tutaj też nie bierze się pod uwagę Amh, sprawdzają tylko fsh i progesteron. W Pl robiłam badania podstawowe w tym Amh tak dla własnej wiedzy. Dosyć sporo informacji znalazłam na amerykańskich stronach,oni tam twierdzą, że poziom Amh jest zależny od witD, a żeby podnieść jakość komórek najlepiej brać DHEA."
    * za treść i składnię nie odpowiadam, to są cytaty z forum amh

Simba, moremi lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Gdyby to była kwestia rezygnacji z alkoholu moglabym zostac abstynentką aby tylko mieć spokój ze sprzataniem.
    Jakbym tak sobie kogos wynajęła to by mnie juz chyba z tej wsi na wozie wywieźli. Jak Jagnę.;-)

Juz wielkie halo było jak miałam opiekunkę do dziecka na godziny.
    Miedzy innymi dlatego bardzo lubie tutaj mieszkac ;)
    Wszystkich gowno interesuje moje zycie

Dziobak, megan8, macduska, moremi, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super :) A to bedzie jeszcze przydatna informacja dla innych dziewczyn z UK :)
    sandra80 wrote:
    to co jeszcze wyszperałam z Jej postów:

"Niestety wodniaki jajowodów są nieuleczalne, a są bezpośrednią przyczyną niepłodności, w październiku usunięto mi je laparoskopowo. Tak więc szliśmy długim protokołem in vitro, wyciszanie Suprefactem i stymulacja Gonalem. AniuT prócz zdrowej diety, basenu i rzucenia palenia suplementowalam witD i dhea."

"Gonal maksymalna dawka 300 przez 13 dni. Mieszkam w UK, tutaj podchodziłam na kasę chorych, tutaj też nie bierze się pod uwagę Amh, sprawdzają tylko fsh i progesteron. W Pl robiłam badania podstawowe w tym Amh tak dla własnej wiedzy. Dosyć sporo informacji znalazłam na amerykańskich stronach,oni tam twierdzą, że poziom Amh jest zależny od witD, a żeby podnieść jakość komórek najlepiej brać DHEA."
    * za treść i składnię nie odpowiadam, to są cytaty z forum amh

Bozia3, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry. Miodowego miesiąca ciąg dalszy:

<3 M wrócił z pracy i opowiada (bo dzisiaj on idzie do kolegi na ślub, w roli szpalerzysty), że tenże kolega mu powiedział, że zwolniły mu się dwa miejsca na weselu i jeśli m ma ochotę to może mnie zabrać i pobawimy się na weselu. Ja przerażenie w oczach (nie wiem który to kolega, jakie ciuchy, a poza tym- wiadomo- tak na waleta na to wesele), a m mówi: powiedziałem mu, że dziękuję bardzo ale obiecałem żonce, że pójdziemy dziś wieczorem do kina :) (rzeczywiście, wczoraj obiecał).

<3 Mówię mojemu m, że zrobiłam badania. I że jedno z nich sprawdzi czy już się nie wyprztykałam z jajeczek. Widzę, że nie kuma, on się w ogóle nie zna na tych badaniach. Pytam czy mnie rozumie. A on na to: taaak, nie martw się, jesteś jeszcze płodna. :) powiedział to w taki sposób, że się roześmiałam.

<3 Przyszła na chwilę moja kuzynka. Rozmawiam z nią w "przedpokoju", bo ona w locie tylko do nas wpadła. M usiadł do mojego biurka, żeby nas widzieć i uczestniczyć w dyskusjach. Kuzynka poszła, m wrócił na kanapę, ja zasiadłam do biurka. Zostawił mi liścik miłosny: "kocham Cię. Twój Menż :)" Hehehehee

Boję się jak to będzie od środy. We wtorek miesiąc miodowy się kończy... Hahahaa

Simba, Aasiula, Bozia3, Dziobak, kapturnica, Bursztyn, Sabina, Mimbla, Magda*, kkisia, caffe, moremi, iwcia77, malgos741, BISCA, beates, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Bry. Miodowego miesiąca ciąg dalszy:

<3 M wrócił z pracy i opowiada (bo dzisiaj on idzie do kolegi na ślub, w roli szpalerzysty), że tenże kolega mu powiedział, że zwolniły mu się dwa miejsca na weselu i jeśli m ma ochotę to może mnie zabrać i pobawimy się na weselu. Ja przerażenie w oczach (nie wiem który to kolega, jakie ciuchy, a poza tym- wiadomo- tak na waleta na to wesele), a m mówi: powiedziałem mu, że dziękuję bardzo ale obiecałem żonce, że pójdziemy dziś wieczorem do kina :) (rzeczywiście, wczoraj obiecał).

<3 Mówię mojemu m, że zrobiłam badania. I że jedno z nich sprawdzi czy już się nie wyprztykałam z jajeczek. Widzę, że nie kuma, on się w ogóle nie zna na tych badaniach. Pytam czy mnie rozumie. A on na to: taaak, nie martw się, jesteś jeszcze płodna. :) powiedział to w taki sposób, że się roześmiałam.

<3 Przyszła na chwilę moja kuzynka. Rozmawiam z nią w "przedpokoju", bo ona w locie tylko do nas wpadła. M usiadł do mojego biurka, żeby nas widzieć i uczestniczyć w dyskusjach. Kuzynka poszła, m wrócił na kanapę, ja zasiadłam do biurka. Zostawił mi liścik miłosny: "kocham Cię. Twój Menż :)" Hehehehee

Boję się jak to będzie od środy. We wtorek miesiąc miodowy się kończy... Hahahaa
    Od srody bedzie zostawial lisciki: Kocham cie. Co na obiad?

Aasiula, ComeToMeBaby, kapturnica, Sabina, Mimbla, kkisia, caffe, moremi, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 11351 11352 11353 11354 11355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ